Dodaj do ulubionych

Błagam o radę

IP: *.telpol.net.pl 18 lat temu
Wyjeżdzając na wakacje przez przypadek wyłączyłam lodówkę i niestety rozmroziła się. Po dwóch tygodniach wracam a tam pływa rozmrożona ryba i kurczak, i ogromny smród. Mam pytanie jak mogę pozbyć się tego okropnego zapachu ryb z zamrażaliki.Błagam o pomoc.Na dworze upał wietrzę lodówkę i nie mogę wejść do kuchni bo tak śmierdzi
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: Błagam o radę 18 lat temu
      może umyj octem? albo sodą oczyszczoną?

• jurajskameg Re: Błagam o radę 18 lat temu
      Umyj lodówkę octem / roztworem octu i wody / , możesz również
      zamiast octu użyć soku cytrynowego . Takie mycie powinno
      zneutralizować przykry zapach i zdezynfekuje Ci lodówkę.
      • Gość: Marzena Re: Błagam o radę IP: *.telpol.net.pl 18 lat temu
        Próbowałam już wodę z octem i nawet sam ocet a tu dalej śmierdzi:-(((
        • marzeka1 Re: Błagam o radę 18 lat temu
          Włóż też zwinięte w kłębek gazety (takie codzienne), pomogą "wyciągnąć" zapach.
    • jurajskameg Re: Błagam o radę 18 lat temu
      W poradach BABUNI znalazłam jeszcze taki oto sposób sama tego nie praktykowałam
      - PRZYKRY ZAPACH W KREDENSIE CZY LODÓWCE zniknie po wstawieniu tam rondelka ze
      świeżo upaloną, jeszcze ciepłą kawą. Również cukier (1 łyżka) upalony na karmel
      i w gorącym rondelku wstawiony do kredensu czy lodówki pochłonie nieprzyjemne wonie.
      - KUCHENNE ZAPACHY - nawet najbardziej przykre - pochłoną ugotowane w małej
      ilości wody następujące zioła i przyprawy: mięta, pieprz, goździki i majeranek.
      Po zawrzeniu pod przykryciem należy je następnie gotować odkryte na małym ogniu.
      Również skórka z cytryny czy pomarańczy spalona na blasze lub ruszcie piekarnika
      zabija zapach smażeniny. Inny sposób - to gotowanie octu w odkrytym rondelku, aż
      do całkowitego wyparowania.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka