Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.04, 21:27
    Asysty to będzie zmora w 3 kolejce ME redakcji!!!
    dlaczego ponieważ już widać w relacjach GW, że nie zaliczyli asysty dla FIGO
    i to decydującej w meczu z Hiszpanią, a także brakuje asysty przy 3 bramce
    Henryego we wczorajszym meczu ze Szwajcarią. Owszem Henry przeprowadził
    piękny rajd niemal z połowy boiska, ale piłkę dograł mu THURAM !!!

Redakcjo jeśli "Wasz" obserwator tego nie widział to trzeba posiłkować się
    innymi źródłami albo zatrudnić ludzi (dalej zgłaszam swój akces)
    Obserwuj wątek
      • Gość: kwiacior Re: asysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:46
        i jeszcze asysta beckhama przy bramce lamparda
      • Gość: kwiacior Re: asysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:47
        jescze asysta beckhama przy bramce lamparda
        • marwi75 Re: asysty 23.06.04, 09:18
          O Figo pisałem już wcześniej natomiast myślę że co do Henrego to mają rację.
          Była to indywidualna akcja, zawodnik przebiegł kilkadziesiąt metrów, kiwnął
          kilku zawodników i strzelił gola. Trudno w takiej sytuacji o uznanie asysty
          komuś kto mu tę piłkę podał gdzieś przy lini środkowej. Uważam że w takich
          sytuacjach nie ma mowy o asyscie. Natomiast Figo powinnien miec zaliczone
          ostatnie podanie o Gomes tylko się obrócił i strzelił.
          • Gość: no name Re: asysty IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 14:55
            marwi uważam, że nie masz racji, bo przypuścmy, że bramkarz, może wyrzucić piłkę
            na 40-50 metr i zawodnik przeprowadzi rajd zakończony golem to co bramkarz też
            nie będzie miał asysty!!!
            • Gość: marwi Re: asysty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:03
              O tym co można uznać za asystę a co nie toczy się juz zażarta dyskusja od
              dawien dawna. Między innymi podczas każdego konkursu Wygraj Ligę czy
              Piłkarzyki. Myślę że w przypadku gdy zawodnik biegnie z piłką dłuższy czas
              (pytanie co uznać za ten dłuzszy czas) nie ma asysty. Niestety o tym bedzie
              decydować gazeta czyli organizator. Ja swoje stanowisko podtrzymuje - w
              przypadku trzeciej bramki Henrego nie widze asystenta.
              • Gość: abunio Re: asysty -kto podawał IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 17:57
                Mam jeszcze jeden poważny dylemat chodzi o drugę bramkę dla Włoch w meczu z
                Bułgarią, oczywiście zdobył ją Cassano tylko znowu pojawiają się wątpliwości
                kto podawał??? Według mnie piłkę podawał Panucci, gdyż dośrodkowanie było z
                prawej strony (Panucci gra na prawej stronie obrony).
                Natomiast Gazeta podała, że asystę miał Oddo, zawodnik ten wszedł na boisko za
                Perrotę, który operuje bliżej lewej strony boiska obok np Zambrotty i Del Piero.

Droga Redakcjo proszę sprawdźcie to dokładnie, gdyż to są aż 4 punkty
                • Gość: no name Re: asysty -kto podawał IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.04, 17:54
                  To jednak nie zaliczono asysty dla THURAMa za 3 kolejkę. GW chyba nie nagrywa
                  tych spotkań,(Panucci też podawał) szkoda. Natomiast ja uważam, że asysta
                  powinna być zaliczona, a wczoraj moglibyśmy mieć podobny przypadek przy bramce
                  OWENa.
                  Ciekawe jakby Costinha nie "przedłużył" piłki to czy podający miałby naliczone
                  punkty??? a takim podającym mógłby być przecież nawet bramkarz!!!!
                  Może w takim razie redakcja sprecyzuje co to jest asysta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka