Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kosznik-asysta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 23:30
    Proponowałbym rozpatrzyć czy Kosznikowi nie należy się asysta przy golu na 1:2. Tak wiem, że obrońca dotknął piłki, ale mimo wszystko myślę, że warto się jeszcze zastanowić czy to zagranie się na asystę nie kwalifikuje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jurek Re: Kosznik-asysta IP: *.trans.net.pl 18.10.13, 23:39
        Regulamin nie wyklucza takiej asysty także Kosznik powinien dostac dodatkowe 3 pkt... Odbicie gracza Śląska było przecież przypadkowe...
        • liga_best-of-the-best Re: Kosznik-asysta 19.10.13, 01:13
          Nie chciałbym Was rozczarować, tym bardziej, że nie widziałem jeszcze tej bramki. Ale zakładam, że macie rację i asysta powinna być zaliczona (i może nawet będzie)... JEDNAK, zobaczcie sobie tutaj (link):
          www.sport.pl/forum_sport/w,478,147271618,147368475,Re_Mila_asysta.html
          że takie argumenty, jakich używacie, nie robią na organizatorach wrażenia.
          • arahjan Re: Kosznik-asysta 19.10.13, 08:48
            100%-owa asysta. Kosznik zagrał taką piłkę celowo. Obrońca chyba dotknął, ale nie zmienił kierunku piłki.
            • Gość: mietek Re: Kosznik-asysta IP: *.netsystem.net.pl 19.10.13, 11:20
              Asysta Kosznika jest bezdyskusyjna!!!Gdyby jednak nie została mu ona zaliczona to idąc tym tokiem rozumowania, może zaliczajmy bramki samobójcze bramkarzom którzy podczas interwencji odbiją piłkę ale ona wpadnie do bramki.
              • liga_best-of-the-best Re: Kosznik-asysta 19.10.13, 21:01
                Zrozumcie - ja nie twierdzę, że nie. Pokazuję Wam tylko, że w podobnych sytuacjach wcześniej asysty nie przyznawano.
                Piszecie, że bezdyskusyjna, że zagrywał celowo, że dotknięcie przeciwnika niczego nie zmieniło... Dokładnie tak samo było z asystą Mili w poprzedniej kolejce, mimo to asysta nie została przez Wygraj Ligę (i tylko przez nią) przyznana.
                Poczytajcie temat, do którego link podałem wcześniej.
                • liga_best-of-the-best Re: Kosznik-asysta 19.10.13, 21:11
                  A!I żeby było jasne, ja życzę Wam tego, żeby tę asystę uznali. :)
      • wygrajlige_pomoc Re: Kosznik-asysta 21.10.13, 11:59
        Prezesi,
        na ten moment Kosznik nie ma asysty. Wobec Waszych głosów - bierzemy to pod lupę. Dam znać. [Bartek]
      • Gość: ninedays Re: Kosznik-asysta IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.13, 19:58
        Wg mnie dla Kosznika asysta, natomiast dobrym przykładem asysty, która asystą w WL nie powinna być jest dzisiejsza Robaka do Murayamy (Robak chciał zrobić co innego, a piłka po bloku zmieniła tor lotu, natomiast u Kosznika dotarła tam gdzie chciał początkowo).
        • arahjan Re: Kosznik-asysta 21.10.13, 20:31
          Spytaj Robaka to ci powie, że chciał. Asysty zarówno Robaka i Kosznika są prawidłowe. Liczę, że ta Kosznika będzie uznana. Konkurencja statystyki m tvp asystę uznała.
      • wygrajlige_pomoc Re: Kosznik-asysta 22.10.13, 14:12
        Po konsultacjach decyzja: Kosznik nie otrzyma asysty.

Obrońca Górnika co prawda zgrywał piłkę, ale gdyby nie interwencja piłkarza Śląska, ta nie trafiłaby w taki sposób do Sobolewskiego.

[Bartek]
        • Gość: tomek_kula Re: Kosznik-asysta IP: *.cst.tpsa.pl 22.10.13, 15:26
          [url=http://wygrajlige.sport.pl/team/default-view]asysty[/url]
          Wszyscy widzą asystę tylko nie wy.
          • Gość: tomek_kula Re: Kosznik-asysta IP: *.cst.tpsa.pl 22.10.13, 15:27
            Asysty
            • Gość: edek Re: Kosznik-asysta IP: *.netsystem.net.pl 22.10.13, 17:43
              proponuje by nieudaną interwencja bramkarza (po rękach) uznać za samobój, skoro wy takich ewidentnych asyst nie widzicie. Albo żeby gol od słupka nie był zaliczany strzelającemu tylko słupkowi a sam słupek dodać do listy napastników tudzież pomocników!!!porażka
        • Gość: radex85 Re: Kosznik-asysta IP: *.internetia.net.pl 22.10.13, 19:21
          Ok, jeśli to nie była asysta to proszę o usunięcie asysty Tchamiego z Pogoni Szczecin z meczu 9 kolejki z Podbeskidziem. Tam sytuacja była bardzo podobna, jeśli nie byłoby dotknięcia piłki przez obrońcę ta też nie trafiłaby do Frąszczaka w taki sposób (a za pewno w ogóle by nie trafiła). Dlaczego część graczy ma być faworyzowana? Jeśli już tak podchodzicie do asyst (Mila, Kosznik) to bądźcie konsekwentni.
          Dziękuję.
      • Gość: Pasztet Re: Kosznik-asysta IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.13, 20:01
        paranoja !!!!!! któryś raz z rzędu odbieracie nam punkty które tak naprawdę nalezą się bez dwóch zdań ... proszę o uzasadnienie waszych walnych zgromadzeń na ten temat bo jak na razie to wygląda jak na "chybił trafił" te wasze decyzje drodzy admini temu damy temu nie , ence pence .... szkoda bo psujecie w ten sposób atmosferę i zabawę... niesmak pozostanie ...:sciana:
        • wygrajlige_pomoc Re: Kosznik-asysta 23.10.13, 09:42
          Słuchajcie, to są oczywiście trudne sytuacje do interpretacji. Zachowujemy jednak sobie prawo do ich interpretacji wg naszych ocen.
          Tchami wg nas to była inna sytuacja - wyjaśnialiśmy już.
          [Bartek]
          • Gość: mietek Re: Kosznik-asysta IP: *.netsystem.net.pl 23.10.13, 17:06
            gdyby chociaż zmienił sie tor lotu piłki ale nawet tego nie było!!!porażka, 3 pkt w plecy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka