Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!!

IP: *.corp.raufoss.com 22.04.02, 11:08
    Oto informcja z dzisiejszej Gazety: "Olisadebe od dawna jednak podkreśla, że
    nie chce wracać do Polski" . Oto wyszlo szydlo z worka. Nowopolak Olisadebe
    (pojecie wywodzace sie z pokrewnego "noworuski" i oznaczajace czlowiek ktory
    szybko i latwo sie wzbogacil , a w przypadku Olisadebe i zdobil slawe na
    polskim paszporcie...) juz ma gdzies Polske i polskie kluby. A i po co mu
    wracac! - obywatelstwo dostal w ekspresowym tempie,w reprezentacjii Polski
    oznacza wiecej niz polacy, laske tez mu zalatwili, kontrakt z Panathinajkosem
    podpisal na gruba sume, a co mu tam biedna Polska i polaczki... Murzyn zostal
    prawdziwym krolem! Niech zyje nowy polski krol futbolu!!! Niech zyje......
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kazz Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.tele2.pl 22.04.02, 11:18
        I tak koles nie pogra na MS, bo delikates jest i po paru bezpardonowych
        wejsciach obroncow rywali pojedzie do domu.
      • Gość: oligoll Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.se.com.pl / 172.16.25.* 22.04.02, 11:21
        to chyba jakas prowokacja
        jesli nie to jestes ciezkim debilem
        a niby po co oli mialby wracac do polskiego klubu
        jesli ktos z zagranicy wraca do polskiej ligi oznacza to ze jest pilkarzem
        kampletnie beznadziejnym -a on taki nie jest na niego czeka juve
      • Gość: M Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.chello.pl 22.04.02, 11:23
        Gdybyś Ty, biały, rdzenny Polak miał 24 lata, grał w PAO, zarabiał kupę szmalu,
        dysponował taką klasę jak Olisadebe i miał duże szanse na angaż do naprawdę
        wielkiego klubu, też byś ani przez chwilę nie pomyślał o powrocie do
        któregokolwiek z polskich klubów.
        • Gość: aimarek Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.toya.net.pl 22.04.02, 11:31
          A ja wręcz mam nadzieję, że Olisadebe nie wróci do Polski. Bo czego mógłby tu
          się nauczyć? Czy ma tutaj jakąkolwiekj szansę na podniesienie swoich
          umiejętności? Nie sądzę. Na zachodzie może się jeszcze rozwinąć, a to byłoby
          tylko z pożytkiem dla naszej repry.
        • Gość: Pes Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.corp.raufoss.com 22.04.02, 11:35
          A gdyby ci ITI placilo grube miliony zebys gral w Widzewie! Tez bys odmowil,
          przeciez chodzi o kase?
          • Gość: M Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.chello.pl 22.04.02, 12:35
            Nie rozśmieszaj mnie. Po pierwsze chodzi o klasę sportową, a jeżeli chodzi o
            pieniądze to żaden polski klub nie będzie tyle płacił (nawet po wejściu ITI) co
            np. PAO.
      • Gość: www Re: Niejaki Pes nie chce do Polski!!! IP: 157.25.125.* 22.04.02, 11:34
        A ty skąd nadajesz? Z Polski?
        • Gość: Pes Re: Niejaki Pes nie chce do Polski!!! IP: *.corp.raufoss.com 22.04.02, 11:38
          Nie. Ale ja sie nie dorobilem wykorzystujac polskie obywatelstwo. I nie
          zdobylem go kopiac pilke...Widzisz roznice?
          • Gość: www Re: Niejaki Pes nie chce do Polski!!! IP: 157.25.125.* 22.04.02, 11:40
            Nie widzę. Oli się dorobił tym, że gra w piłkę i to chyba nawet nieźle.
            • Gość: Pes Re: Niejaki Pes nie chce do Polski!!! IP: *.corp.raufoss.com 22.04.02, 11:45
              Szkoda.Bo Oli sie dorobil na polskim obywatelstwie i fakcie ze gra w
              REPREZENTACJI POLSKI. Wielu innych murzynow grajacych w polskich klubach nie
              osiagnie tego zanim nie zagra w reprezentcjii.
          • Gość: Jarek Re: Niejaki Pes nie chce do Polski!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 11:44
            a kiedy wracasz do Polski i do pracy w polskiej firmie?
            • Gość: Pes Re: Niejaki Pes nie chce do Polski!!! IP: *.corp.raufoss.com 22.04.02, 11:47
              od razu jak ITI mi zproponuje kontrakt w jednej ze swoich firm i mi da da 15
              000 zl miesiecznie!
              • Gość: Jarek Re: Niejaki Pes nie chce do Polski!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 11:52
                znaczy za polskie dwa tysiace raczej bys sobie rak nie brudzil. To czemu
                dziwisz sie, ze kazdy lepszy polski kopacz - obojetnie od koloru skory - woli
                grac za euro, a nie za zlotowki?
                A moze tobie nie daje spac po nocach wlasnie kolor skory, co?
                • Gość: aimarek Olisadebe a kwestia polska IP: *.toya.net.pl 22.04.02, 11:59
                  Mnie się wydaje, że to jednak polska piłka więcej zawdzięcza Oliemu niż on
                  polskiej piłce. Wszelkie zarzuty jakie tu wobec niego padają są całkowicie
                  bezsensowne.
                  • Gość: Mikołaj Re: Olisadebe a kwestia polska IP: *.acn.waw.pl 22.04.02, 12:02
                    Gość portalu: aimarek napisał(a):

> Mnie się wydaje, że to jednak polska piłka więcej zawdzięcza Oliemu niż on
                    > polskiej piłce. Wszelkie zarzuty jakie tu wobec niego padają są całkowicie
                    > bezsensowne.
                    Zgadzam się
                  • Gość: Rafał Re: Olisadebe a kwestia polska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 12:21
                    Zarzuty są w sposób oczywisty bezsensowne, a cały ten wątek to jedynie średnio
                    udana prowokacja...
                    • Gość: Pes Re: Olisadebe a kwestia polska IP: *.corp.raufoss.com 22.04.02, 13:12
                      Alez oczywiscie ze to prowokacja, a jakzes inaczej.. ;-)
                      Pamietam jak jeden z poslow nowopowstalego wolnego Sejmu na poczatku lat 90tych,
                      w momencie kiedy zostal zlapany przez drogowke na prowadzenie samochodu w stanie
                      wyraznie wskazujacym na spozycie alk. rozmachywal legitymacja poselska i
                      krzyczal: Ja jestem poslem z S. to jest prowokacja komunistyczna.....!!
                      Zwykle jak czlowiek nie ma nic merytoricznego do dyskusjii to krzyczy ze to
                      prowokacja, ze to komunisci, albo faszysci, albo zydzi (zwlaszca te ostatnie dwie
                      widze sie robia bardzo popularne w Europie, a przeciez Polska musi wejsc do
                      Europy i trzeba bardzo starannie powtarzac.... zreszta jak moja papuga!

> Zarzuty są w sposób oczywisty bezsensowne, a cały ten wątek to jedynie średnio
                      > udana prowokacja...

• Gość: wojtek Re: Olisadebe a kwestia polska IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 14:04
                        > Pamietam jak jeden z poslow nowopowstalego wolnego Sejmu na poczatku lat 90tych
                        > ,
                        > w momencie kiedy zostal zlapany przez drogowke na prowadzenie samochodu w stani
                        > e
                        > wyraznie wskazujacym na spozycie alk. rozmachywal legitymacja poselska i
                        > krzyczal: Ja jestem poslem z S. to jest prowokacja komunistyczna.....!!

A ja pamiętam jak pewien poseł z S.. jeżdził po chodniku w centrum Krakowa i
                        policjanci bali się zbadać go alkomatem bo wymachiwał legitymacją poselską.

Odnosnie Olisadebe,problem jest bardziej skomplikowany niż wielu myśli.
                        To jest zawodnik który bedzie grała tam gdzie mu będzie lepiej,Polska go przyjęła
                        i dała mu szanse na rozwój poprzez grę w reprezentacji.
                        To fakt że polska liga jest marna ale Olisadebe powinien zachować przynajmniej
                        pozory a on bezczelnie pluje na swój nowy kraj jakikolwiek by on nie był.
                        W Niemczech nie dostałby obywatelstwa po 3 latach i bez znajomości języka,jak
                        • Gość: Pes Re: Olisadebe a kwestia polska IP: *.corp.raufoss.com 22.04.02, 15:18
                          Alez oczywiscie, do tego dazylem.... Jak mozna pluc swoj nowy kraj a jako POLAK
                          nie umiec mowic po polsku!! To jest paranoja. Ale to ludzie robia z takich
                          bohaterow, niestety! Liczy sie tylko sukces i $, a polska dume i historie diabli
                          wzieli..
                          Ja dostalem obywatelstwo polskie po 7 latach i kocham Polske bardziej od wielu
                          innych polakow! Jest mi smutno ze pchaja czarnuchow tylko by osiagnac szybko
                          sukces, a tu trzeba mozolnie budowac reprezentacje od poczatku, opierajac sie na
                          mlodych... I zeby to byl przynajmniej jakis slowian-Czech, Slowak, Chorwat,
                          nawet..Rusek, w ogole europejczyk. A to smiech...
                          > To jest zawodnik który bedzie grała tam gdzie mu będzie lepiej,Polska go przyję
                          > ła
                          > i dała mu szanse na rozwój poprzez grę w reprezentacji.
                          > To fakt że polska liga jest marna ale Olisadebe powinien zachować przynajmniej
                          > pozory a on bezczelnie pluje na swój nowy kraj jakikolwiek by on nie był.
                          > W Niemczech nie dostałby obywatelstwa po 3 latach i bez znajomości języka,jak

• Gość: www Re: Olisadebe a kwestia polska IP: 157.25.125.* 22.04.02, 15:24
                            Pes, please
                          • Gość: ilaugh Re: Olisadebe a kwestia polska IP: *.pool.mediaWays.net 22.04.02, 18:06
                            "! Jest mi smutno ze pchaja czarnuchow tylko by osiagnac szybko sukces, a tu
                            trzeba mozolnie budowac reprezentacje od poczatku, opierajac sie na ..."

HAHa!!!
                            A ja wole "czarnucha" niz np.Ciebie,on przynajmniej nie jest polglowkiem...
                            i jeszcze potrafi dobrze grac w pilke i wlasnie takich nam trzeba ,a nie
                            zakompleksionych dupkow ,ktorzy pisza tu bzdury ,ze nie wiadomo czy plakac czy
                            sie smiac
                            • Gość: Pes Olisadebe debil i polglowek IP: *.corp.raufoss.com 23.04.02, 11:44
                              Gość portalu: ilaugh napisał(a):
                              > A ja wole "czarnucha" niz np.Ciebie,
                              Bo pewnie sam jestes czarnuchem, "polskim czarnuchem" taky co by dupe dal tylko
                              by miec sukcess i $ !!
                              on przynajmniej nie jest polglowkiem...
                              Hahaha, ty jestes pelnim tepakiem. Facet ktory mieszka w Polsce od tylu lat i nie
                              umie 2 slowa po polsku powiedziec naprawde musi byc kompletnim debilem! A jeszce
                              miec polskie obywatelstwo i nie umiec polskiego, to debile sa i ci co mu go dali!
                              (przepraszam oni debilami nie sa bo zarobili na to gruba kase!)
                              A w ogole wiekszosc pilkarzy to polglowki, osobiscie znam pare reprezentatow
                              kraju co nie umija sie wypowiedzic! Takich jak doktor Socrates jest moze 5 %!

> i jeszcze potrafi dobrze grac w pilke i wlasnie takich nam trzeba
                              tak trzeba calowac dupe UE i "integrowac" czarnuchow... Jak nie bedzies spiewal
                              jak UE kaze to nic nie dostanies!
                              >a nie zakompleksionych dupkow ,ktorzy pisza tu bzdury ,ze nie wiadomo czy plakac
                              czy sie smiac
                              Najlepiej sie powies! A plakac czy sie smiac mozesz z
                              Leppera....

• Gość: www Re: Olisadebe debil i polglowek IP: 157.25.125.* 23.04.02, 11:57
                                Pes, to znowu ty?
                                Pocieszę Cię. Będzie film o Olim! Tytuł roboczy: Biało-Czerwono-Czarny!
                                To na serio.
                                Oli górą!
                                • Gość: Pes Re: Olisadebe debil i polglowek IP: *.corp.raufoss.com 23.04.02, 12:05
                                  Gość portalu: www napisał(a):

> Pes, to znowu ty?
                                  > Pocieszę Cię. Będzie film o Olim! Tytuł roboczy: Biało-Czerwono-Czarny!
                                  > To na serio.
                                  > Oli górą!

Z interesem go obejrze! ( to tez na serio!)
                                  Tytul dobry, mam nadzije ze film bedzie czarno-bialy ;-)
                                  • Gość: www Re: Olisadebe debil i polglowek IP: 157.25.125.* 23.04.02, 12:08
                                    Twój "interes" Twoja sprawa. No może jeszcze żony/dziewczyny/kochanki. Chyba, że ...
                                    • Gość: Pes Re: Olisadebe debil i polglowek IP: *.corp.raufoss.com 23.04.02, 12:20

> Twój "interes" Twoja sprawa. No może jeszcze żony/dziewczyny/kochanki. Chyba, ż
                                      > e ...

... myslales moze o kochankach meskich... ;-) Nieee, w tak katolickim kraju to
                                      przeklestwo, no .... chyba ze sie nazywasz Paetz ;-))))
                                      • Gość: www Re: Olisadebe debil i polglowek IP: 157.25.125.* 23.04.02, 12:22
                                        Nie. Pomyslałem, że może Ci ucięło w młodości albo, że jesteś kobietą. Serio
                                        • Gość: Pes Re: Olisadebe debil i polglowek IP: *.corp.raufoss.com 23.04.02, 12:27

> Nie. Pomyslałem, że może Ci ucięło w młodości albo, że jesteś kobietą. Serio

No raczej jak patrze w spodnie to mam na miejscu, znaczy nie ucielo!:-)
                                          O ile dobrze pamietam kobieta nigdy nie bylem, tylko mnie zastanawia to "www" czy
                                          to on czy ona?
                                          • Gość: www Re: Olisadebe debil i polglowek IP: 157.25.125.* 23.04.02, 12:28
                                            O cholera, to na razie. Cześć
                                            • Gość: Зея Re: Olisadebe debil i polglowek IP: *.corp.raufoss.com 23.04.02, 12:32

> O cholera, to na razie. Cześć

До свидания!
                              • Gość: bronio Re: Olisadebe debil i polglowek IP: *.metronet.chelm.pl 23.04.02, 13:55
                                koleżko jesteś drugi niesiołowski, albojeziorański. Siedź sobie lepiej w tych
                                stanach i nie wracaj tutaj bo dla takich polaków jak ty nie ma tu
                                miejsca.WON!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: ilaugh Re: Olisadebe debil i polglowek IP: *.pool.mediaWays.net 23.04.02, 17:14

"...a kiedy wracasz do Polski i do pracy w polskiej firmie?
                                Gość portalu: Pes 22-04-2002 11:47 odpowiedz na list :
                                od razu jak ITI mi zproponuje kontrakt w jednej ze swoich firm i mi da da 15000
                                zl miesiecznie! ..."
                                Tyle na temat twojego patriotyzmu...
                                "...zeby to byl przynajmiej jakis slowian-Czech,...nawet Rusek..."
                                Tyle na temat twojej inteligencji...
                                I tak nie zrozumiales,o co mi chodzi, wiem nie szkodzi
                                Twoj problem jest chyba taki ,przypuszczam ,jak wielu innych Polakow za granica.
                                Tam nic nie znacza,ale przynajmniej jak przyjezdzali do Polski to im sie
                                wydawalo ,ze sa kims.A tu nadchodza czasy,ze takze i w Polsce "czarnuch" moze
                                byc od nich wazniejszy i bardziej ceniony.Nie lam sie koles,w Polsce nie
                                zabraknie dla Ciebie miejsca .I jak bedzies chcial kiedys wrocic(moze nawet
                                mimo ,ze Ci ITI nie zaplaci...),to Cie przygarna
                                I zrozum ,ze mnie (a takich jest na szczescie juz bardzo duzo)to nic nie
                                obchodzi,czy twoi rodzice byli niebiescy czy zieloni.Nie musisz tez od razu
                                robic tak wiele pozytywnej reklamy dla Polski jak Olisadebe.
                                Wystarczy ,ze nie bedziesz osmieszal Polski prymitywnymi wypowiedziami,no
                                przesadzam ,nawet jesli bedziesz to i tak to w sumie nikogo nie obchodzi.
                                PS
                                Uwazaj,bo Oli jak jeszcze troche pogada z zona to moze lepiej mowic po polsku
                                niz Ty po angielsku,a moze juz tak jest...?

• Gość: bart Re: Niejaki Pes nie chce do Polski!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 13:07
                O co tu sie wadzic ? Z Olim czy bez i tak na całą reprezentację najwyzej pies
                podniósłby nogę. "Przyjemnych " wrażeń z Korei dla wszystkich. :)
      • Gość: Robi Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.waw.prokom.pl 22.04.02, 13:19
        Rozumiem, że ty mając możliwość gry w czołowych ligach europejskich wybrałbyś
        swojskie Radomsko czy Grodzisk? Zamiast grać przeciwko Neście czy Maldinemu,
        wolałbyś kopać się z Wiśniewskim czy Cecotem ... żal mi ciebie.
      • Gość: zibi A który chce wracać???? Chyba że musi. IP: *.ltl.pl 22.04.02, 15:15
        Dajcie spokój Olisadebe.Czego nie dziwi Was, że Warzycha, Mięciel,....( trzeba
        by wymienić chyba wszystkie nazwiska Polaków grających za granicą ) nie chcą
        wracać do kraju. Przecież to Polacy. Wracaja dopiero wtedy jak muszą, jak nie
        moga znależć nigdzie zatrudnienia.

Pzdr
      • Gość: beast Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.nsm.pl / 192.168.140.* 22.04.02, 15:20
        Podobne deklaracje słyszałem z ust np.Koźmińskiego i paru innych naszych
        grajków.Każdy kto choć pół roku pogra na Zachodzie(ewentualnie Południu;)
        miałby naprawdę duuuże opory przed powrotem do polskiej ligi.A pamietajmy,że
        Oli zna nasze realie przede wszystkim ze swojej przygody z Polonią Wawa,klubu
        który,bez żenady można powiedzieć,ma najgorsza bazę treningową i zaplecze w
        całej I lidze(a może i drugiej także).
        • Gość: Pes Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.corp.raufoss.com 22.04.02, 15:26
          Tak, tylko nie zapominaj ze w czasach demoludu wszystko pchano w Legie, inny
          klub w stolicy nie mogl istniec, a jak jakis zawodnik zablysnal to od razu do
          wojska.. (czytaj Legie). A Polonia byla KKS (kolejowy klub sportowy), jakby
          miala te same warunki co Legia pzrez dziesiecileci to mysle bylaby o wiele
          lepsza i mialaby lepsza baze...
          • Gość: beast Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.nsm.pl / 192.168.140.* 22.04.02, 16:59
            Być może,ale ja nie wnikam jak do tego doszło,mówię tylko,że jest to pewnie
            jeden z czynników wpływających na decyzje Olisadebe.
          • Gość: LG Niezły z Ciebie prowokator.... IP: *.acn.waw.pl 22.04.02, 17:48
            Gość portalu: Pes napisał(a):

> Tak, tylko nie zapominaj ze w czasach demoludu wszystko pchano w Legie, inny
            > klub w stolicy nie mogl istniec, a jak jakis zawodnik zablysnal to od razu do
            > wojska.. (czytaj Legie). A Polonia byla KKS (kolejowy klub sportowy), jakby
            > miala te same warunki co Legia pzrez dziesiecileci to mysle bylaby o wiele
            > lepsza i mialaby lepsza baze...

Owszem był drugi - Warszawska Gwardia i nieźle sobie poczynał. Gdybym ja był
            Olisadebe to na wzmianki, ze mam trafić do Widzewa patrzyłbym z odrazą. Ten gość
            ma potencjał aby grać w najlepszych klubach Europy - TVN chyba chce wywołać szum
            informacyjny tą plotką. Prowokator z Ciebie niezły (o ile to co piszesz jest w
            ogóle prawdą) - bo jeśli masz nabyte obywatelstwo to jesteś dokładnie w tej samej
            sytuacji co Oli. A na dodatek pracujesz za granicą i udajesz wielkiego
            patriotę.Bujaj się frajerze.
            • Gość: Pes A z ciebie........ IP: *.corp.raufoss.com 23.04.02, 12:02
              >ze mam trafić do Widzewa patrzyłbym z odrazą.
              No chyba ze jestes legionista...;-), a nie polakiem!

>Ten gość ma potencjał aby grać w najlepszych klubach Europy - TVN chyba chce
              wywołać szum informacyjny tą plotką.
              Miedzy potencjalem a graniem w wielkim klubie to roznica wielka! Znamy takich co
              mieli potencjal , a w wielkich klubach siedzieli na lawce rezerwowej...

Prowokator z Ciebie niezły (o ile to co piszesz jest w ogóle prawdą)
              Nie wyzsalem z palca...
              - bo jeśli masz nabyte obywatelstwo to jesteś dokładnie w tej samej sytuacji co
              Oli.
              Na szcescie nie jestem w tej samej sytucji , bo nie jestem czarnoskorym
              pilkarskim polglowkem, i na dodatek nie pluje kraju ktory mi dal tak wiele
              radosci i wrazen zyciowych.
              > A na dodatek pracujesz za granicą i udajesz wielkiego patriotę.Bujaj się
              frajerze.
              Kretynie, ja mieszkalem w Polsce 12 lat, od 6 lat w Polsce nie mieszkam, a jednak
              nadal swietnie mowie po polsku, wiem codzienne co sie dzieje w Polsce i mam tam
              duzo przyjaciol. A wiele prawdziwych polakow po 4-5 latach zycia zagranica juz
              zaczynaja mowic lamana polszczyzna..... moze to i moda taka....
              Zeby byc polakiem nie trzeba tylko umiec mowic po polsku, ale i rozumiec obyczaje
              historie, zawilosci myslenia i bycia, a specjalnie humoru....

• Gość: www Re: A z ciebie........ IP: 157.25.125.* 23.04.02, 12:05
                Polak z Wielkiej litery. Patrioto
              • Gość: Jarek ultimatum IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 12:56
                Pes! Jezeli natychmiast nie przestaniesz uzywac sluzbowego komputera do
                prywatnych celow dam znac twojemu Panu Bossowi!
              • Gość: LG Re: A z ciebie........ IP: *.acn.waw.pl 23.04.02, 19:23
                Gość portalu: Pes napisał(a):

> >ze mam trafić do Widzewa patrzyłbym z odrazą.
                > No chyba ze jestes legionista...;-), a nie polakiem!

Od zawsze kibicuję Legii i zawsze jej będę kibicował - to moja duma i chluba. Co
                nie zmienia faktu, że staram się być obiektywny. Olisadebe gra w Panathinaikosie
                (ćwierćfinalista, półfinalista LM, wielokrotny Mistrz Grecji), którego budżet
                jest większy od Widzewa - w tej chwili z 50 razy (albo więcej). Ma 24 lata, jest
                reprezentantem i duże perspektywy na to by grać w lidze włoskiej, czy
                hiszpańskiej za 4-5 mln USD rocznie. Czyli tyle ile wynosił w latach świetności
                roczny budżet Wisły Kraków (o Widzewie nie ma co wspominać). A plany TVN -
                pożyjemy zobaczymy. 2 lata temu słyszałem, że Pogoń miała być potęgą - jak jest
                dzisiaj to wszyscy wiemy.

> Miedzy potencjalem a graniem w wielkim klubie to roznica wielka! Znamy takich c
                > o
                > mieli potencjal , a w wielkich klubach siedzieli na lawce rezerwowej...

Takiego potencjału jak Oli dawno nie było. Jeśli nie będą się go imać kontuzje to
                zajdzie daleko.

> Na szcescie nie jestem w tej samej sytucji , bo nie jestem czarnoskorym
                > pilkarskim polglowkem, i na dodatek nie pluje kraju ktory mi dal tak wiele
                > radosci i wrazen zyciowych.

Jesteś białym (?) kmiotem wsiowym. Każdy ma prawo do kariery wg. własnych planów.
                Czasy w których piłkarze "musieli" być patriotami i tkwić w tym zaścianku mimo
                wspaniałych ofert z zagranicy (Deyna - Inter, Lubański - Real - a w ogóle wiesz
                kim są ci dwaj kmiocie ?) na szczęście dawno minęły.

> Kretynie, ja mieszkalem w Polsce 12 lat, od 6 lat w Polsce nie mieszkam, a jedn
                > ak
                > nadal swietnie mowie po polsku, wiem codzienne co sie dzieje w Polsce i mam tam
                >
                > duzo przyjaciol. A wiele prawdziwych polakow po 4-5 latach zycia zagranica juz
                > zaczynaja mowic lamana polszczyzna..... moze to i moda taka....
                > Zeby byc polakiem nie trzeba tylko umiec mowic po polsku, ale i rozumiec obycza
                > je
                > historie, zawilosci myslenia i bycia, a specjalnie humoru....

Ja mieszkam w Polsce znacznie dłużej i mam obywatelstwo od urodzenia. I zawsze
                mnie razi taki neoficki pseudo-patriotyzm jak Twój.

• Gość: Zigi Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 17:52
        Więc tak się smoluch nam odwdzięcza? My go przygarnęliśmy bo by zdechł w tym
        swoim Zanzibarze czy skad on tam jest, a tu takie coś? Chcieliśmy mu pomóc, a
        tu takie... Nie, szkoda słów.
        Wracaj skąd przybyłeś bambusie!!! Czarna małpo. Kuntakinte, Makumbo zasrana.
        • Gość: Bic Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 14:27
          Nie lubię tego typu wypowiedzi. Ale chyba coś jest na rzeczy.
          Patrz "Michalczewski" jakieś paralele chyba są?

• Gość: mihal04 Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 20:01
        Co z tego, że nie chce wracać do Polski, który polski piłkarz chce?? Co do tego
        na ile czuje się Polakiem - tego nikt do cholery nie może wiedzieć! Nie wiadomo
        jak mówi po polsku, czy zna naszą kulturę itp bo on z nikim nie gada, nawet na
        zgrupowaniach, nie udziela wywiadów, nie ma przyjaciół, jest niesmiały i
        zagubiony (?). Można tylko wierzyć, że poczuwa się do swojej polskości, bo nic
        innego nie pozostaje. Sam mam wątpliwości i najchętniej zrobiłbym mu test z
        polskiego i historii, ale to niemożliwe, więc pozostaje się łudzić, że w
        reprezentacji gra dla karaju a nie tylko własnej sławy.
        Właściwie to jak naprawdę jest, dowiemy się pewnie dopiero jak przejdzie na
        emyryturę ;) W każdym razie w reprezentacjoi już gra i nie ma odwrotu. Trzeba
        mu kibicować jak całej drużynie a nie wynajdywać coraz to nowe brudy na nasze
        Orły
        • Gość: seppuku Re: Nowopolak Olisadebe nie chce do Polski!!! IP: *.ae.poznan.pl 24.04.02, 08:02
          Oli jest OK, to jakis pojebany dziennikarz z Gazety wypisuje takie pierdy,
          przeinacza wypowiedzi olego
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka