Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy???

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 16:40
    Jestem zbulwersowany!!! I to wcale nie postawa naszej Reprezentacji, ktora
    wiekszosc meczu przechodila po murawie. Wkurzony bylem juz przed pierwszym
    gwizdkiem - co to bylo - nasz Hymn Narodowy cy nowy singiel Edyty Górniak???
    Przeciez to jest profanacja!!! Melodie Mazurka Dabrowskiego zamienic w kolejny
    popowy przeboj - moze jeszcze Koreanczycy to podchwyca i ta wersja zagosci na
    listach przebojow??!!?? Dobrze, ze grupa kibicow z Polski wiedziala jak sie
    zachowac i odspiewala hymn w oryginalnej wersji...

P.S. Czy dobrze widzialem fane "Bulgarska" na trybunach (wprawdzie troche
    zaslonieta, ale chyba to byla ONA, nie)???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Goldi Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.06.02, 16:41
        przypominalo to nasz hymn, troche sie czulem jak w "operze lesnej"
        • Gość: pluto Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.06.02, 16:51
          mam nadzieje ze juz nie zaspiewa na nastepnych meczach!!!
          bułgarska?????-chyba ze żarówa uszył nową :)))
          • Gość: Goldi Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.06.02, 16:54
            chyba lepiej by wyszedl ten hymn gdyby zaspiewali go kibice zgromadznei na
            stadionie (bo bylo ich slychac,w prawdzie tylko wtedy ale bylo) niz te smety z
            ust e.g.
            • Gość: pluto Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.icpnet.pl 04.06.02, 17:02
              hymn narodowy zaspiewała jak kolęde "Lulajze Jezuniu" :)))
              pani edycie juz podziękujemy- szoda ze juz nie przyjmuja na eliminacje do
              IDOLA !! - miała by duże szanse :)))
              • Gość: apcio Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.06.02, 17:07
                Dla mnie to ona byla juz nominowana przed pierwszym gwizdkiem do opuszczenia
                stadionu :P widac ze podroz z kwachem samolotem nie wyszla jej na zdrowie ;P
                • Gość: pluto Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.06.02, 17:16
                  :)))))) kwachem powiedasz :))))))
                  pozdro
        • Gość: Lechfan Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 19:47
          Kpina!Przez to przegraliśmy:)
      • Gość: maciejx co za ... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 19:11
        serio, tu sie nie powinno przeklinac ale to co zrobilo to cyganskie gowno zakrawa o pomste do nieba.
        niech wypierdala VIVA polska a nie reprezentuje nasz krj w takim momencie - debilka
        pzdr maciejx
        • Gość: maciejx Re: co za ... tu mialo byc slowo KUR\/\/A IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 19:13
          o k mozna napisac slashami i backslashami....
        • Gość: walek Re: co za ... IP: 150.254.98.* 05.06.02, 08:18
          Gość portalu: maciejx napisał(a):

> serio, tu sie nie powinno przeklinac ale to co zrobilo to cyganskie gowno (...)

Uuuuu... Kolego... Hymnu nie słyszałem (spóźniłem się); wierzę na słowo i zakładam iż jego interpretacja była co
          najmniej chybiona. Jednak Twój epitet stawia Cię niestety między... wulgaryzmów nie używam więc powiem iż
          ...między ludźmi baaaardzo przeciętnego pokroju.
          A swego czasu tak bardzo ceniłem Twoje posty...
          • Gość: maciejx Re: co za ... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 12:59
            Gulgaryzmów
            > nie używam więc powiem iż
            > ...między ludźmi baaaardzo przeciętnego pokroju.
            > A swego czasu tak bardzo ceniłem Twoje posty...

dobra dobra. ttroche mnie ponioslo, jakos sie musialem wyladowac po tym meczu. tylko, ze dla mnie
            hymn to cos swietego, cos do czego powinno sie odnosic z wielkim szacunkiem, sluchajac wylacznie na
            stojaco. a tu jebs!!!!!!! co to mialo byc.
            ponioslo mnie, ale mialem racje
            pzdr maciejx
            • Gość: walek Re: co za ... IP: 150.254.98.* 05.06.02, 14:45
              Gość portalu: maciejx napisał(a):

> dobra dobra. ttroche mnie ponioslo, jakos sie musialem wyladowac po tym meczu.
              > tylko, ze dla mnie
              > hymn to cos swietego, cos do czego powinno sie odnosic z wielkim szacunkiem, sl
              > uchajac wylacznie na
              > stojaco. a tu jebs!!!!!!! co to mialo byc.
              > ponioslo mnie, ale mialem racje
              > pzdr maciejx

Co do szacunku & sluchania na stojaco to nie mam obiekcji, ale wiesz o co mi poszlo...
              Pozdrawiam.

• Gość: xxx Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.futuro.pl 04.06.02, 19:22
        Bardziej niż E.G. trzeba sie czepiac tego który to wymyslił i dopuścił do
        występu za który dostała kupę siana bez wcześniejszego jej uslyszenia.
        Nie wiem czy dobrze pamiętam ale przed jakims meczem, chyba Pol-Nor , miała też
        spiewać hymn ale zażadała za dużo siana i zrezygnowano z tego. Spuściła z ceny
        czy nagle siano się znalazło? Z pewnościa większe siano niz potrzebne na
        zarbanie dzieciaka z domu dziecka do Korei.
      • Gość: Goldi HYMN na Portugalii IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.06.02, 20:56
        hymn w meczu polska-porugalia zaspiewa...
        kto?
        moze szaza
        • Gość: ky-mani Re: HYMN na Portugalii IP: *.tpnet.pl / *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 22:48
          Gość portalu: Goldi napisał(a):

> hymn w meczu polska-porugalia zaspiewa...

super-duet: boniek z misiem......

• Gość: agent Re: HYMN na Portugalii IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 23:38

Hymn zaśpiewa Michał Wiśniewski w duecie z crommem. Będą razem machać
            pochodniami i flagami, będzie kolorowo i rodzinnie.
            Byliście dziś chyba widziani przeze mnie w Charyzmie na początku meczu, trzech
            kolesi w czerwonych koszulkach z orłem, na 100 % jeden był z Wiary Lecha, bo
            ten sam koleś gra w żółtej koszulce z niebieskimi wypustkami mecze czwartkowe.
            • Gość: Sergio Re: HYMN na Portugalii IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 05.06.02, 01:18
              o nie nie nie, mnie tam nie było! meczyk oglądałem w domku, który NAPEWNO nie
              nazywa się Charyzma :) ktoś tam musiał być do mnie podobny
              • Gość: Camara Re: HYMN na Portugalii IP: 217.96.35.* 05.06.02, 08:11
                A tak ze 3 lata temu mogłem francę nad morzem zamordowac, kiedy to przypadkiem
                na nia wdepnąłem. Robiła babki z piasku i wyła....nie byłam ewą....
                Wybaczcie.
                Camara
                • misza01 Re: HYMN na Portugalii 05.06.02, 08:49
                  Najlepsza jest dzisiejsza "nota protestacyjna PZPN przeciwko sposobie wykonania
                  hymnu "przez Edytkę. Nikt nie wie kto i dlaczego zdecydował o tym,że to ona
                  zaśpiewa, winnych nie ma jak zwykle.
                  Nie zdziwiłbym się gdyby to TVP maczała w tym palce, bo Edytka i Ich Troje to
                  najbardziej lansowani wykonawcy w Polsce przez tę instytucję.Następne wykonanie
                  hymnu przez IT nie jest więc takie nieprawdopodobne.
                  A swoją droga w życiu się nie spodziewałem,że można spieprzyć Mazurka
                  Dąbrowskiego. Górniaczka pokazała,że można..
                  • Gość: guerra Re: HYMN na Portugalii IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.06.02, 09:21
                    kaplica, pożoga, zapadnia, dolina,poruta, obciach, profanacja
                    EG - wyp.....
                    • Gość: Alchem Re: HYMN na Portugalii IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 09:40
                      ja na szczescie mialem przyjemnosc nie slyszenia Edytki ;)

Nie mialem tez niestety okazji obejrzec na zywo meczu :( i chcac obejrzec
                      powtorke nie odbieralem telefonow,SMSow,uwazalem na miescie zeby nie uslyszec
                      od nikogo wyniku i udalo mi sie dotrwac do meczu :) i nawet obejrzalem pierwsza
                      polowe, a tu nagle do knajpy w przerwie wpada... :) i slysze" Czesc Alchem, ale
                      mamy dzisiaj smutny dzien" Jesli dodam do tego, ze na Polsicie w przerwie meczu
                      chwile wczesniej w informacjach pokazali bez zapowiedzi bramki (niestety
                      zdazylem je zobaczyc) - to caly moj misterny plan diabli wzieli i darowalem
                      sobie druga polowe :(

Teraz walcze jak lew o urlop na poniedzialek :)

pozdro
                  • Gość: Sergio Re: HYMN na Portugalii IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 05.06.02, 12:41
                    niech PZPN nie pitoli, że o niczym nie wiedział; sami się chwalili, że są
                    perfekcyjnie i w każdym szczególe przygotowani; po co ci wszyscy ważni tam
                    pojechali skoro za ich plecami zmienia się melodię hymnu? próba dostosowania
                    imprezy do wykonawczyni wypadła marnie, klapa na miarę naszego niedawnego i
                    niedoszłego show, tyle, że skandal większy bo na cały kraj;
                    zdenerwował mnie złośliwy komentarz Wójcika-trenera w PS, a to hiena!
                    • Gość: mat2807 Re: HYMN na Portugalii IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 13:21

> zdenerwował mnie złośliwy komentarz Wójcika-trenera w PS, a to hiena!

Wojcik od czasu straty stanowiska selekconera zawsze dogryzal Engelowi.
                      Pamietacie chociazby mecz Polska - Finlandia i jego "serdeczne" przywitania z
                      kibicami a pozniej zlosliwe komentaze wobec osoby J.E....
                      Ale okreslenia "PYZATY NIUNIUŚ" jeszcze nie slyszalem:)) Czyzby nowa xywka
                      Engela...???:)))

• Gość: Sergio Re: HYMN na Portugalii IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 05.06.02, 13:29
                        właśnie wysłuchałem hymnów Niemiec i Irlandii, zagranych w oryginalnych
                        wersjach, z powagą, bez Modern Talking czy Scootera. Każdy kibic śpiewał go
                        sobie na głos lub w sercu i wstyd mi bardzo, że ja muszę być epatowany jakimiś
                        dziwnymi interpretacjami tego, który jest mi tak bliski - Mazurka Dąbrowskiego
      • Gość: Dzidka Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.datastar.pl 05.06.02, 13:45
        Edytka tak w ogóle może sobie spiewać jak jej się podoba. Ale na Mistrzostwach wykonuje hymn nie jako osoba
        prywatna, ale jak najbardziej publiczna. W związku z tym jej psim obowiązkiem jest śpiewać tak, jak to się robi na
        każdej publicznej imprezie, czyli tak, jak hymn napisano. Inaczej za chwilę jakiś rządowy krawiec wyśle na
        mistrzostwa polską flagę w biało czerwoną kratkę, bo on ma taką wizję artystyczną. Howgh.
        • Gość: katschy Re: Czy to byl k... NASZ Hymn Narodowy??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 16:08
          Gość portalu: Dzidka napisał(a):

> Edytka tak w ogóle może sobie spiewać jak jej się podoba. Ale na Mistrzostwach
          > wykonuje hymn nie jako osoba
          > prywatna, ale jak najbardziej publiczna.

zgadzam się w 100% Jak na kolędę to trochę za wcześnie. Ponadto mam dwie
          propozycje:
          1. zagrać hymn jako samą melodię (oczywiście w normalnym tempie) bez żadnej
          pseudo-śpiewaczki, a kibice sami sobie poradzą
          2. albo niech zaśpiewa Oli - podobno już umie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka