Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Orlen Płock czyli Radomsko II

05.06.02, 09:15
    Na mnie zrobiło wrażenie, choć na pewno wielu, nie bez racji, powie,że to armia
    zaciężna na wzór Radomska- umowy głównie na rok itp. Ale czy na pewno?
    Podbrożny, G.Bonk, Mosór- pewnie można ich zaliczyć do takich "najemników",
    choć przyznam,że umiejętności Gumisia cenię (przeceniam?) bardzo wysoko.
    Pozostałe nazwiska czyli Wasilewski, Nazaruk, Jakubowski i ewentualnie Ekwueme-
    robią wrażenie, pierwszych trzech wielu widziało w Lechu. Co robi więc Orlen?
    Ano ściąga zawodników, aby się koniecznie w lidze utrzymać i ci zawodnicy
    (Sławek Nazaruk może się odnajdzie właśnie w Płocku?) mogą rzeczywiście w tym
    pomóc. W tym czasie Lech bawi się w Manchester United i
    ściąga "perspektywicznych " Lachowskich. Kto ma rację? Ja jednak skłaniam się
    ku koncepcji,że trzeba zrobić wszystko, aby się utrzymać w I lidze, co będzie
    cholernie trudne, a potem można się bawić w promowanie perspektywicznych
    graczy... Drugiego spadku ten lub nie przetrzyma. Choć my mamy druzynę, a nie
    zlepek najemników. Pozstaje w to wierzyć. Podobno w środę jest debata na WTK,
    tylko nie dosłyszałem czy dzisiaj czy za tydzień.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Alchem Re: Orlen Płock czyli Radomsko II IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 09:29
        no to ja sie pierwszy raz z Toba nie zgodze :) wierze, ze tym skladem uda nam
        sie utrzymac w lidze, a jak przyjda jeszcze jakies wzmocnienia,to moze byc
        nawet troszke lepiej ;) Jednakze absolutnie nie widze Lecha w formie Legii
        (tfu!!!) Cudzoziemskiej :-)

pozdro
      • Gość: sw80 Re: Orlen Płock czyli Radomsko II IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.06.02, 09:42
        Debata jest dzisiaj o 20.30.

Może mamy w Lechu drużynę, a nie zlepek najemników, ale to nic nie znaczy.
        Wydawało się również, że Engel zbudował drużynę. Tacy waleczni, pierwsi
        awansowali. I co z tego. Sama waleczność nie ma znaczenia. Podobnie w Lechu.
        Mecze z Groclinem i GKS-em dokładnie pokazały, że na Lecha wystarczy jeden taki
        koreańczyk – niewysoki, szybki i dobry technicznie. Co robili Gajtkowski i
        Moskała z naszymi obrońcami?

Zgoda, że trzeba utrzymać zespół w I lidze za wszelką cenę. Za rok dysproporcje
        w wielkości środków z C+, między klubami z I i II ligi jeszcze bardziej
        wzrosną. Już w tym sezonie w II lidze będzie straszna walka o wejście do
        ekstraklasy. A co będzie za rok, gdy spadnie kilku I ligowców.
        Oby tylko 12-zespołowa liga, popierana przez część osób z tego forum nie wyszła
        nam bokiem.

Na szczęście dzieją się również pozytywne rzeczy. Już wiadomo, że pożegnano się
        z Owczarkiem, Przeradą, Augustyniakiem i przede wszystkim z Czajkowskim.
        Wiadomo, że klub podpisał nowe kontrakty z Wójcikiem, Bugajem i Araszkiewiczem.
        Jestem ciekawy jak wygląda sytuacja z Golińskim. Dwa tygodnie temu w jakimś
        wywiadzie Goliński mówił, że jego kontrakt z Lechem się skończył i trzeba
        porozmawiać o nowym. Żeby tylko nie skończyło się to jego przejściem do innego
        klubu.
        • misza01 Re: Orlen Płock czyli Radomsko II 05.06.02, 10:17
          Najpierw do Alchema- ja też wierzę w to,że to jest zespół z charakterem, choć na
          razie pierwszoligowych zawodników mamy 8,5 (tak naliczyłem), stąd moje
          wątpliwości, bo Nazaruk, Wasilewski i Jakubowski to ciekawi zawodnicy i na pewno
          do Moskalewicza czy Wojciechowskiego porównywać ich nie można.
          Gość portalu: sw80 napisał(a):

> Debata jest dzisiaj o 20.30.
          >

Dzięki- tego wczoraj niedosłyszałem

> Może mamy w Lechu drużynę, a nie zlepek najemników, ale to nic nie znaczy.
          > Wydawało się również, że Engel zbudował drużynę. Tacy waleczni, pierwsi
          > awansowali. I co z tego. Sama waleczność nie ma znaczenia. Podobnie w Lechu.
          > Mecze z Groclinem i GKS-em dokładnie pokazały, że na Lecha wystarczy jeden taki
          >
          > koreańczyk – niewysoki, szybki i dobry technicznie. Co robili Gajtkowski
          > i
          > Moskała z naszymi obrońcami?
          >
          > Zgoda, że trzeba utrzymać zespół w I lidze za wszelką cenę. Za rok dysproporcje
          >
          > w wielkości środków z C+, między klubami z I i II ligi jeszcze bardziej
          > wzrosną. Już w tym sezonie w II lidze będzie straszna walka o wejście do
          > ekstraklasy. A co będzie za rok, gdy spadnie kilku I ligowców.
          > Oby tylko 12-zespołowa liga, popierana przez część osób z tego forum nie wyszła
          >
          > nam bokiem.

Pisaliśmy juz o ironii losu- wracamy do I ligi z wielkim hukiem w sezonie , w
          którym najłatwiej z niej spaść.
          >
          > Na szczęście dzieją się również pozytywne rzeczy. Już wiadomo, że pożegnano się
          >
          > z Owczarkiem, Przeradą, Augustyniakiem i przede wszystkim z Czajkowskim.

To pewne? Zwłaszcza Czajkowski i August brrr

> Wiadomo, że klub podpisał nowe kontrakty z Wójcikiem, Bugajem i Araszkiewiczem.
          >
          > Jestem ciekawy jak wygląda sytuacja z Golińskim. Dwa tygodnie temu w jakimś
          > wywiadzie Goliński mówił, że jego kontrakt z Lechem się skończył i trzeba
          > porozmawiać o nowym. Żeby tylko nie skończyło się to jego przejściem do innego
          > klubu.

• Gość: plastic z dodatku KOLEJORZ IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.06.02, 11:03
            (...)Piotr Reiss pełni teraz ważna rolę w klubie.
            -<boguslaw b.> Tak. Wszedł na rynek menadżerski bardzo ostro. Prowadzi rozmowy
            wciąż z Kaczorowskim i Scherfenem. Są to przecież jego koledzy. Wciąż jest
            otwarta sprawa Bizackiego i NIE TYLKO...
            pewnie misza nie liczyles tych pilkarzy(kaczora i scherfena) wiec jak przyjda
            tobedziemy mieli 10,5 ;) ciekawe jest to ostatnie sformulowanie: i nie tylko
            ps. obysmy byli madrzejsi po dzisiejszej debacie...
            • misza01 Re: z dodatku KOLEJORZ 05.06.02, 12:44
              Gość portalu: plastic napisał(a):

> (...)Piotr Reiss pełni teraz ważna rolę w klubie.
              > -<boguslaw b.> Tak. Wszedł na rynek menadżerski bardzo ostro. Prowadzi ro
              > zmowy
              > wciąż z Kaczorowskim i Scherfenem. Są to przecież jego koledzy. Wciąż jest
              > otwarta sprawa Bizackiego i NIE TYLKO...
              > pewnie misza nie liczyles tych pilkarzy(kaczora i scherfena) wiec jak przyjda
              > tobedziemy mieli 10,5 ;) ciekawe jest to ostatnie sformulowanie: i nie tylko
              > ps. obysmy byli madrzejsi po dzisiejszej debacie...

Liczyłem tylko tych , których mamy: Tyrajski, Wójcik , Bosacki, Michalski, Jacek,
              Reiss, Remień, Goliński, a te pół to Ślusarski. Ewentualnie Matlak, Drajer,
              Przysiuda, Mowlik mogą jeszcze pretendować do miana I ligowców.na razie to jednak
              pretendenci. Czy potwierdzą swoje I ligowe aspiracje ?
              I wielka niewiadoma- Zenek- choć oczywiście nominacje na "I ligowców" są zawsze
              kontrowersyjne, ktoś inny powie,że Araś czy Bugaj i może mieć rację. To tylko
              moje zdanie, zupełnie subiektywne spojrzenie i nie będę się przy tym upierał.

a debata- szczerze mówiąc spodziewam się banialuków, lub jak niektórzy
              wolą "tworzenia dobrego wizerunku medialnego" klubu. Czyli o dupie maryni,
              giełdach i modernizacji stadionu w bliżej nieokreślonym czasie. jeśli nie będę
              mile zaskoczony.

• Gość: plastic Re: z dodatku KOLEJORZ IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.06.02, 12:55
                co do debaty to masz w 100% racje( jak i do zenka;))... moze jednak nas czyms
                zaskocza?? ;)
        • andy02 Re: Orlen Płock czyli Radomsko II 05.06.02, 11:51
          Gość portalu: sw80 napisał(a):

> Na szczęście dzieją się również pozytywne rzeczy. Już wiadomo, że pożegnano się
          > z Owczarkiem, Przeradą, Augustyniakiem i przede wszystkim z Czajkowskim.
          > Wiadomo, że klub podpisał nowe kontrakty z Wójcikiem, Bugajem i Araszkiewiczem.
          > Jestem ciekawy jak wygląda sytuacja z Golińskim. Dwa tygodnie temu w jakimś
          > wywiadzie Goliński mówił, że jego kontrakt z Lechem się skończył i trzeba
          > porozmawiać o nowym. Żeby tylko nie skończyło się to jego przejściem do innego
          > klubu.

To info o odejsciu Przerady, Augusta i Czajkowskiego jest pewne?? Z tego co sie
          kilka dni temu dowiadywalem, to mieli oni zostac.

A co do Goliny, to wydaje mi sie, ze nawet jesli mialby on odejsc, to Lech
          dostalby za niego kase. Prawo Bosmana nie dotyczy bowiem zawodnikow ponizej 23
          lat. Rzecz jasna szkoda byloby Goliny, ale przynajmniej nie odejdzie za friko.
          • Gość: Alchem Re: Orlen Płock czyli Radomsko II IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 12:37
            "Zostają i odchodzą

Działacze i kadra trenerska zdecydowała się przedłużyć kontrakty z
            następującymi zawodnikami Lecha: Zbigniewem Wójcikiem, Arturem Bugajem,
            Marcinem Drajerem oraz Jarosławem Araszkiewiczem (będzie on też asystentem
            trenera). Umowę przedłużono też drugim szkoleniowcem Lecha Czesławem
            Jakołcewiczem. Natomiast klub z Bułgarskiej opuszczają Andrzej Przerada,
            Czesław Owczarek i Tomasz Augustyniak.

źródło: "Kolejorz" dodatek "GP" "

z super czesto na biezaco uaktalnianej oficjalnej strony Lecha - tym razem
            _wyjatkowo_ (sic!!!) jako przedruk z dodatku Kolejorz

pozdro
            • misza01 Re: Orlen Płock czyli Radomsko II 05.06.02, 13:05
              no to August out, Czajkowski- wątpię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka