Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Klose: Europejczyk

IP: 217.199.78.* 20.06.02, 14:51
    To gdzie gra to indywidualna sprawa,nikomu do tego
    Obserwuj wątek
      • Gość: pestroy Re: Klose: Ziemianin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 14:57
        powinien grac w takim razie w reprezentacji Europy
        albo w reprezentacji Ziemi w meczu przeciwko Melmak
        • Gość: NIN Re: Klose: Ziemianin IP: gateway.d* / 10.3.36.* 20.06.02, 15:02
          Podobna Szczkowianka Jaworzna jest nim poważnie zainteresowana.
        • Gość: MarkkraM Re: Klose: Ludzka zawisc. IP: *.chcg3.il.corecomm.net 20.06.02, 15:19
          Klose stal sie dobrym pilkarzem, milionerem, businessmenem pilkarskim.
          Jego ojciec wyjechal do Francji na emeryture pilkarska , zeby cos dorobic.
          Pozniej przyszedl stan wojenny i zalatwil dla dobra swojej rodziny emigracje do
          Niemiec ( bylo to stosunkowo latwe w tamtych czasach ). Ludzie na tym massage
          board pisza jaki on jest zdrajca narodu, sprzedawczyk i.t.p. To sa szczyty
          idiotyzmu. Ja w latach 70 prowadzilem kilka sklepow, hurtownie oraz produkcje,
          ale nie ktorym to sie nie podobalo , ze w mlodym wieku robilem duze pieniadze (
          jeszcze za Gierka ). Wyjechalem do Stanow, prowadze bardzo duzy business,
          zatrudniam mase ludzi i nikt mi tego nie ma za zle. Prawdopodobnie tylko teraz
          odezwa sie glosy krytyki, ale to juz jest Wasza mentalnosc
          • Gość: TomB Re: Klose: Ludzka zawisc. IP: 217.199.78.* 20.06.02, 15:27
            Oczywiscie,ze to zawisc. Ja sie wychowalem w Niemczech i nie widze problemu by
            reprezentowac kraj,gdzie mieszam.
            Polska jest natomiast "zagranica".
            Inna waluta,jezyk,oraz te kompleksy....
            • Gość: Luxc Re: Klose: Ludzka zawisc. IP: 213.17.164.* 20.06.02, 19:11
              Gość portalu: TomB napisał(a):

> Oczywiscie,ze to zawisc. Ja sie wychowalem w Niemczech i nie widze problemu by
              > reprezentowac kraj,gdzie mieszam.
              > Polska jest natomiast "zagranica".
              > Inna waluta,jezyk,oraz te kompleksy....

Największe kompleksy w Europie mają Niemcy, może ty nie, nie będąc obciążony ich
              historią (Sam tego nie wymyśliłem - tak twierdziło paru Niemców, których miałem
              okazję poznać). I ogólnie temat pod tytułem Polacy i ich kompleksy jest tak
              bezsensownie nadużywany na forum i przytaczany w każdej dyskusji, niezależnie na
              jaki temat się toczy, że chyba trzeba już trochę dać se na wstrzymanie, bo już
              nikt nie traktuje takich wypowiedzi na poważnie. Polacy nie sa zakompleksieni,
              wręcz odwrotnie - czują się najlepsi we wszystkim i najmądrzejsi - to jest
              właśnie ich problem, tzn mój też ;)
              Pozdrawiam Niemcu ;)))
          • Gość: toler MIrek KLose IP: *.CUSTOMER.DSL.ALTER.NET 20.06.02, 18:27
            Gość portalu: MarkkraM napisał(a):

> Klose stal sie dobrym pilkarzem, milionerem, businessmenem pilkarskim.
            > Jego ojciec wyjechal do Francji na emeryture pilkarska , zeby cos dorobic.
            > Pozniej przyszedl stan wojenny i zalatwil dla dobra swojej rodziny emigracje do
            >
            > Niemiec ( bylo to stosunkowo latwe w tamtych czasach ). Ludzie na tym massage
            > board pisza jaki on jest zdrajca narodu, sprzedawczyk i.t.p. To sa szczyty
            > idiotyzmu. Ja w latach 70 prowadzilem kilka sklepow, hurtownie oraz produkcje,
            > ale nie ktorym to sie nie podobalo , ze w mlodym wieku robilem duze pieniadze (
            >
            > jeszcze za Gierka ). Wyjechalem do Stanow, prowadze bardzo duzy business,
            > zatrudniam mase ludzi i nikt mi tego nie ma za zle. Prawdopodobnie tylko teraz
            > odezwa sie glosy krytyki, ale to juz jest Wasza mentalnosc
            • Gość: Luxc Re: MIrek KLose IP: 213.17.164.* 20.06.02, 19:03
              Dokładnie, to hańba, a nie zaszczyt!!!
              ps. Żartuję oczywiście (muszę to napisać bo znowu mnie Cyfra zbluzga)
              ps2. Na poważnie - też zupełnie nie czuję się zaszczycony jego grą w
              reprezentacji Niemiec, trzeba chyba mieszkać w Ameryce, żeby szczycić się tym,
              że gość który czuje się Niemcem gra w reprezentacji Niemiec. Niech se gra -
              proszę bardzo...
              ps3. Te Amerykanin, nie obraź się i ty, bo nie o to chodzi.
              pozdr
              • Gość: Karlik Re: MIrek KLose IP: *.cpool12.quickclic.net 20.06.02, 22:45
                Co by nie powiedziec to Klose zachowuje klase,bo bez zenady mowi o swoim
                pochodzeniu,o ojcu i matce Polce,nie przegina i widac ze wspomina kraj gdzie
                sie urodzil bardzo cieplo,i nie daje sie wykorzystac "roznym"grupom ktorym
                zalezy zeby jego wypowiedzi wykorzystac do swoich celow,i poroznic jednych z
                drugimi,jego musimy zaakceptowac takim jaki jest,a jego postawa przysporzy mu
                dalszych fanow,pyrsk.
            • Gość: MarkkraM Re: MIrek KLose IP: *.chcg3.il.corecomm.net 21.06.02, 00:31
              Gość portalu: toler napisał(a):

> Gość portalu: MarkkraM napisał(a):
              >
              > > Klose stal sie dobrym pilkarzem, milionerem, businessmenem pilkarskim.
              > > Jego ojciec wyjechal do Francji na emeryture pilkarska , zeby cos dorobic.
              > > Pozniej przyszedl stan wojenny i zalatwil dla dobra swojej rodziny emigrac
              > je do
              > >
              > > Niemiec ( bylo to stosunkowo latwe w tamtych czasach ). Ludzie na tym mass
              > age
              > > board pisza jaki on jest zdrajca narodu, sprzedawczyk i.t.p. To sa szczyty
              >
              > > idiotyzmu. Ja w latach 70 prowadzilem kilka sklepow, hurtownie oraz produk
              > cje,
              > > ale nie ktorym to sie nie podobalo , ze w mlodym wieku robilem duze pienia
              > dze (
              > >
              > > jeszcze za Gierka ). Wyjechalem do Stanow, prowadze bardzo duzy business,
              > > zatrudniam mase ludzi i nikt mi tego nie ma za zle. Prawdopodobnie tylko t
              > eraz
              > > odezwa sie glosy krytyki, ale to juz jest Wasza mentalnosc
              • Gość: Gun Re: MIrek KLose IP: *.acn.waw.pl 21.06.02, 00:55

> Zgadzam sie z Twoim wywodem, mam podobny problem z moimi dwiema corkami ( 9 i
                > 14
                > lat urodzone tu w Stanach ) Obie spogladaja na kraj rodzicow, jak cos bardziej
                > z
                > bajki- za siedmioma gorami, za siedmioma ...... I mimo, ze byly w Polsce juz pa
                > re
                > razy i jedna jedzie za tydzien na oboz do Polski a ja za miesiac jade z druga
                > odebrac ta pierwsza, to nawet sobie nie wyobrazaja mieszkac w Polsce. One sa ju
                > z
                > Amerykankami, obracaja sie tylko w Amerykanskim srodowisku, gdyz mieszkamy w
                > miejscu, w ktorych Polacy sa absolutna rzadkoscia. A poza tym nie ma sily im
                > nazucic kim maja byc. Nie wstydza sie,ze sa pochodzenia Polskiego , ale wrosly
                >
                > juz w miejsce urodzenia. Co do Klose juniora to odwiedza Opole i Ozimek dosc
                > czesto i prawdopodobnie ma tam przyjechac pod koniec lipca.
                > Pozdrowienia z Northbrook Il. Mark

Ciekawe jest to, że w Il. Polacy są - jak piszesz - absolutną rzadkością. A mnie
                się własnie wydawało, że tam jest ich sporo. Najwięcej z całej polskiej
                emigracji na świecie. Ale co do zapatrywań Twoich córek na Polskę to wcale się
                nie dziwię - bo tylko idiota mógłby w takiej sytuacji marzyć o Polsce.

• Gość: MarkkraM Re: MIrek KLose IP: *.chcg3.il.corecomm.net 21.06.02, 02:26
                  Gość portalu: Gun napisał(a):

>
                  > > Zgadzam sie z Twoim wywodem, mam podobny problem z moimi dwiema corkami (
                  > 9 i
                  > > 14
                  > > lat urodzone tu w Stanach ) Obie spogladaja na kraj rodzicow, jak cos bard
                  > ziej
                  > > z
                  > > bajki- za siedmioma gorami, za siedmioma ...... I mimo, ze byly w Polsce j
                  > uz pa
                  > > re
                  > > razy i jedna jedzie za tydzien na oboz do Polski a ja za miesiac jade z dr
                  > uga
                  > > odebrac ta pierwsza, to nawet sobie nie wyobrazaja mieszkac w Polsce. One
                  > sa ju
                  > > z
                  > > Amerykankami, obracaja sie tylko w Amerykanskim srodowisku, gdyz mieszkamy
                  > w
                  > > miejscu, w ktorych Polacy sa absolutna rzadkoscia. A poza tym nie ma sily
                  > im
                  > > nazucic kim maja byc. Nie wstydza sie,ze sa pochodzenia Polskiego , ale w
                  > rosly
                  > >
                  > > juz w miejsce urodzenia. Co do Klose juniora to odwiedza Opole i Ozimek do
                  > sc
                  > > czesto i prawdopodobnie ma tam przyjechac pod koniec lipca.
                  > > Pozdrowienia z Northbrook Il. Mark
                  >
                  > Ciekawe jest to, że w Il. Polacy są - jak piszesz - absolutną rzadkością. A mni
                  > e
                  > się własnie wydawało, że tam jest ich sporo. Najwięcej z całej polskiej
                  > emigracji na świecie. Ale co do zapatrywań Twoich córek na Polskę to wcale się
                  > nie dziwię - bo tylko idiota mógłby w takiej sytuacji marzyć o Polsce.
                  Tu tez sie zgadzam, ze jest tu najwiecej Polakow, ale wiekszosc z nich mieszka w
                  Chicago. Ale n.p. caly tak zwany "north shore" do ktorych zalicza sie n.p.
                  Winetka, Wilmette, Glancoe, Northbrook, Highland Park i.t.p. sa raczej nie
                  dostepne dla przecietnego Polaka ( average koszt domu $1,500,000.00)
                  Mlodziez szkolna z jaka sie dzieci stykaja i sa ich przyjaciolmi, nie maja nic
                  wspolnego z Polska. Dlatego wlasnie staram sie je wysylac do Polski i zeby
                  przebywaly chociaz jakis czas w srodowisku czysto Polskim, zeby poznaly kulture
                  Polska. Bo to co matka i ojciec mowia, tego na ogol dzieci nie chca sluchac.
                  Dopiero jak obcy cos powie, wtedy kazde dziecko ma wiekszy respekt.
                  Pozdrowienia
          • Gość: Kapone Masaz czy wiadomosc? IP: *.ihug.com.au / *.syd.ihug.com.au 21.06.02, 08:14

> Ludzie na tym massage
            > board pisza jaki on jest zdrajca narodu, sprzedawczyk i.t.p. To sa szczyty
            > idiotyzmu.

Brawo za zrobienie majatku, ale czlowiek mieszkajacy w USA powinien wiedziec ze
            pisze sie MESSAGE board a nie massage board. Nikt nam nie da masazu tutaj hehe.

Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac :)
            • Gość: MarkkraM Re: Masaz czy wiadomosc?Kapone czy Capone IP: *.chcg3.il.corecomm.net 21.06.02, 08:32
              Gość portalu: Kapone napisał(a):

>
              > > Ludzie na tym massage
              > > board pisza jaki on jest zdrajca narodu, sprzedawczyk i.t.p. To sa szczyty
              >
              > > idiotyzmu.
              >
              > Brawo za zrobienie majatku, ale czlowiek mieszkajacy w USA powinien wiedziec ze
              >
              > pisze sie MESSAGE board a nie massage board. Nikt nam nie da masazu tutaj hehe.
              >
              > Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac :)
              Jesli tak to powinienes poprawiac j. polski non-stop "aptekarzu"

• Gość: Bic Re: Masaz czy wiadomosc?Kapone czy Capone IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 09:48
                W pełni się się z Tobą zgadzam. Ale nie warto się tym tematem zajmować. ( ja
                już wielokrotnie to robiłem ). Zresztą charakterystyczne są fakty :
                -problem nie dotyczy tylko Klosego ale wielu innych niemieckich sportowców
                jak np. Hannawald, Schumacher,Schmidt etc.
                -nazywanie ich : zdrajcami, śmierdzielami, rzemieślnikami, arogantami to
                normalka
                Wnioski są bardzo smutne. Może to jakaś choroba ? ( ksenofobia w stosunku
                do Niemców) A może głupota połączona z brakiem poczucia tolerancji i odrobiny
                szacunku dla wybitnych sportowców światowej klasy ?
                Regards.

• Gość: Lechita Re: Masaz czy wiadomosc?Kapone czy Capone IP: 211.191.12.* 21.06.02, 10:03
                  Gość portalu: Bic napisał(a):

> W pełni się się z Tobą zgadzam. Ale nie warto się tym tematem zajmować. ( ja
                  > już wielokrotnie to robiłem ). Zresztą charakterystyczne są fakty :
                  > -problem nie dotyczy tylko Klosego ale wielu innych niemieckich sportowców
                  > jak np. Hannawald, Schumacher,Schmidt etc.

Hannawald: rasista.
                  Schumacher: dwa razy w walce o mistrza spychal rywali z toru. Przejechal caly
                  sezon w nielegalnym aucie. 1999 tez byl przylapany na oszustwie. Mam wiecej
                  pisac? To idiota i klamca.

> -nazywanie ich : zdrajcami, śmierdzielami, rzemieślnikami, arogantami to
                  > normalka
                  > Wnioski są bardzo smutne. Może to jakaś choroba ? ( ksenofobia w stosunku
                  > do Niemców) A może głupota połączona z brakiem poczucia tolerancji i odrobiny
                  > szacunku dla wybitnych sportowców światowej klasy ?
                  > Regards.
                  >

Ja mam szacunek dla sportowcow ktorzy walcza sprawiedliwie a nie dla forsowanych
                  przez elity "sportowcow" ktorym pozwala sie oszukiwac bo zarabiaja dla tego
                  sportu kupe szmalu (schumacher). Za to co on wyrabial powinien byc odsuniety od
                  F1 na zawsze.

• Gość: Bic Do MarkkraM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 10:15
                    Widzisz, długo nie trzeba czekać na reakcję ( post nomen omen "lechity")
          • Gość: Lechita hahahah biznesman:) IP: 211.191.12.* 21.06.02, 09:57

> Wyjechalem do Stanow, prowadze bardzo duzy business,
            > zatrudniam mase ludzi i nikt mi tego nie ma za zle.

Taaaaaaaaaaaaaak. Jeden 7/11 i trzech pracownikow to wcale nie taki wielki biznes.
            • Gość: Lechita Re: hahahah biznesman:) IP: 218.145.63.* 21.06.02, 17:41
              Gość portalu: Lechita napisał(a):

>
              > > Wyjechalem do Stanow, prowadze bardzo duzy business,
              > > zatrudniam mase ludzi i nikt mi tego nie ma za zle.
              >
              > Taaaaaaaaaaaaaak. Jeden 7/11 i trzech pracownikow to wcale nie taki wielki bizn
              > es.

Sorry, on ma 5 pracownikow. Dwoch nielegalnych Pedrosow z meksyku sprzata ten
              jego 7/11 w nocy. HAHAHH wielki biznes BUAHAHAHAH. MASA ludzi buahaha
      • Gość: Senegool Oli i Klose dwa bratanki ... IP: 2.3.STABLE* / 126.20.49.* 21.06.02, 17:43
        ... trochę obiektywizmu w narodzie nie zaszkodzi
        • Gość: kot Re: Oli i Klose dwa bratanki ... IP: 213.216.74.* 21.06.02, 18:41
          schneider też urodził się w Polsce, podaje że w Jenie i nikt nie znęca się nad
          nim w internecie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka