Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak przywitacie ....

18.07.02, 10:50
    ... swojego nowego środkowego napastnika ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Sergio Re: Jak przywitacie .... IP: *.man.poznan.pl 18.07.02, 10:53
        przyjedź i zobacz skoro tak cię to interesuje
      • Gość: salog Brawami... IP: 62.233.186.* 18.07.02, 11:00
        Nier jestem fanem Roberta Dymkowskiego, i to nie dlatego, że jest ze Szczecina,
        ale dlatego że myślę, że nie jest rewelacyjnym napastnikiem. Wiem,że prawdziwa
        piłka powinna być pełna przywiązania do barw klubowych i tego typu spraw, ale
        piłkarze muszą jeść!
        Podziwiam Dymkowskiego, że naprawde chciał grać w Pogoni, ale rozumiem też że
        ma rodzinę... Dlatego też nie pomstowałem na Wojtalę kiedy odchodził do Niemiec.

Zbyt często jako kibice wymagamy od graczy pełnej lojaności. Sami natomiast
        kopiemy ich w kąt kiedy przychodzi nowa gwiazda (Czy ktos pamieta ile zdrowia
        zostawił dla klubu Andrzej Przerada, czy ktoś będzie płakał po Piotrze Jacku,
        który wyląduje w rezerwach?). Pomyślmy o tym!

Ja tam bedę klaskał, tak długo jak będzie walczył!
        • Gość: Sergio Re: Brawami... IP: *.man.poznan.pl 18.07.02, 11:20
          Nie mogę sobie odmówić tego, żeby napisać:
          1. do piłkarzy: nigdy nie mów nigdy; to bardzo stara mądrość, szczególnie
          przydatna w dyplomacji;
          2. do kibiców: nie traktujcie futbolu jako świętej wojny, w której aktywny
          udział biorą piłkarze, bo się zawiedziecie. Piłkarze, tak naprawdę, kochają
          swoje żony i rodziny, zrobią wszystko, żeby im zapewnić jak najlepszy byt.
          Macie do nich o to pretensje? W takim razie mylicie się co do życia. Dla mnie
          to zrozumiałe.
          Oczywiście istnieje coś takiego jak sentyment i przywiązanie do barw, pan
          Dymkowski nie jest tu jedynym przykładem, lecz nie zawsze ma to znaczenie.
          Swojej fascynacji klubem Legia nie kryje na przykład Sebastian Mila, lecz czy
          to oznacza, że z tego powodu klub z Warszawy walczył jak lew, by pozyskać tego
          zdolnego zawodnika? Nic z tych rzeczy. Jego marzenie nadal pozostaje marzeniem.
          Czy stanie ono na przeszkodzie, by w przyszłości skorzystać z oferty takiego
          Lecha czy Widzewa, gdyby jakimś cudem przebiły ofertę Grodziska? Wątpię.
          Zacznijmy patrzeć na piłkarzy jak na zwykłych ludzi wykonujących swój zawód, a
          nie herosów walczących za sprawę, bo tylko narazimy się na śmieszność.
          • Gość: Przemo Re: Brawami... IP: 80.48.251.* 18.07.02, 11:54

Myślę, iż największym ciosem dla kibiców Pogoni będzie to jak Dymkowski
            zostanie powitany brawami w Poznaniu. Nie musimy go kochać możemy go tolerować.

• Gość: halski Re: Brawami... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 18:29
              Oczywiscie ze brawami!!!

Jestem ciekaw kiedy powie, ze w Lechu jest wspaniala atmosfera i ze Lech ma
              najlepszych kibicow w Polsce :))
          • sojazz Re: Brawami... 18.07.02, 12:12
            podpisuje sie pod tym co napisal Salog
            pozdrawiam
        • feelgood Re: Brawami... 18.07.02, 11:50
          Dlaczego twierdzisz, że Piotr wyląduje w rezerwach?
          nARKA
          • Gość: salog Re: Brawami... IP: 62.233.186.* 18.07.02, 13:28
            Bo podejrzewam, że do grania będą Miklos i Piskuła... A BB uwielbia turów
            (wysoki, wysoki, wysoki, słabytechnicznie) a Piotr do takich nie należy...
      • Gość: plastic salog no to jest nas juz dwoch! ;) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.07.02, 11:06
        jak ma grac dobrze dla lecha(strzelac bramki) to musi sie tu czuc dobrze... co
        z tego ze go wygwizdamy? jaki z tego bedziemy mieli pozytek? zaden... tylko
        jego slaba gra! wiec brawa, brawa, brawa...itd.
        • Gość: K_K_S Re: Dymkowski ;) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 13:27
          Ja pomilczę jak będize czytane jego nazwisko...obędzie się bez gwizdów i braw.
          • Gość: pluto Re: Dymkowski ;) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.07.02, 15:15
            a ja sie zgodze z przemo !
            kiedys było normom ze jak grała kadra i był odtwarzany hymn przeciwników to
            były gwizdy ale to sie zmieniło i teraz zaczelismy klaskac co wiekszosci sie
            podoba.
            na meczu polska-finlandia wygwizdany był karwan i bał sie ze powtórzy sie to na
            meczu z kamerunem...i co ?? były gwizdy?? nie!! wszyscy bili mu brawo bo
            zrozumieli ze reprezentuje swój kraj którego częscią sa kibice
            tak samo powinnismy zrobic gdy spiker wyczyta nazwisko DYMKOWSKIEGO !!
            co z tego ze grał w pogoni? może miec ja nawet w sercu ale jesli nbedzie grał w
            koszulce lecha to ja berde klaskał! bo on bedzie grał dla lecha.dla nas
            wszystkich!

• Gość: Radost Ja bede milczal... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 16:46
              Udzielam kredytu zaufania(milczacego) jesli bedzie walczyl bede bil brawo i
              dopingowal Roberta. Ja kocham Lecha , dopiero pozniej pilkarzy. Trudno jest
              mojej osobie przekonac sie do Dymka ktory tak niedawno obrazal Lecha i
              twierdzil..dobra - moj kredyt to pierwsza runda. Pozniej bede konsekwntny w
              sciaganiu naleznosci.
              • Gość: Alchem Re: Ja bede milczal... IP: *.k.mcnet.pl 18.07.02, 17:52
                za dobra gre owszem - za nazwisko na pewno nie

nieszczegolnie jestem szczesliwy ze przychodzi i dopoki nie pokaze, ze to bylo
                dobre posuniecie bede mial do niego BARDZO chlodne podejscie, ale bez zadnych
                jawnych oznak niecheci (czyt.gwizdy,wyzwiska itp.)

tak jak stwierdzil Radost - dla mnie wazny jest Lech, a nie pilkarze

pozdro
      • Gość: Sasza Re: Jak przywitacie .... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 18:27
        Gwizdac na pewno nie bede, dopoki bede widzial, ze gryzie trawe. Poza tym nie
        jest wcale pewne, ze bedzie zbyt czesto pojawial sie na Bulgarskiej - w Lechu
        jest sporo napastnikow. I co najwazniejsze, to jest nie tyle problem nas -
        lechitow, ile kibicow Pogonii ;)) Oni dopiero musza sie czuc "zdradzeni" ;))
        Tak wiec dla Dymkowskiego nie bedzie problemem to jak przywitaja go na
        Bulgarskiej, ale to jak przywitaja go na Twardowskiego gdy wybiegnie w
        niebieskiej koszulce ;) No a co bedzie jak jeszcze strzeli dla nas brameczke ;)
        Pewnie podobnie jak batistuta strzelajac gola Violi nie bedzie skakal ze
        szczescia, ale to beda juz niuanse ;)

Sasza
        • canemuto wisi... 18.07.02, 19:06
          ...mi gdzie gral, choc oczekuje jakiegos komentarza (Z JEGO STRONY) do jego
          poprzednich wypowiedzi. bo sa dwie opcje - albo taki z niego kozak i bedzie
          gral, choc z lzami;) w oczach albo to zwykly populista. jako osoba koles jest
          dla mnie smieszny, jako pilkarz... zobaczymy. na tym polu zamierzam go
          traktowac jak kazdego pilkarza Lecha, bo dla mnie nie ma "dobrych, bo zawsze
          byli" albo "zlych, bo grali tu czy tam". merytoryczna ocena - jedno, osoba -
          drugie.
          • Gość: Kondziu Re: wisi... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 02:50
            tak jak mowicie panowie Lech to my kibice a nie pilkarze oni tylko graja po to
            aby zarobyc kase i abysmy mogli ich ogladac bo bez publiki nie ma sianka prosta
            sprawa gral w pogoni jak zagra dla lech abedzie lechita bedziemy spiewac do
            boju kolejorz to bedziemy dopingowac wszystkich zawdonikow co graja w naszej
            kochanej druzynie.a oni maja dawac z siebie wszystko bo o to w tym wszystkim
            chodzi.
            pozdro
      • madduck Re: Jak przywitacie .... 19.07.02, 07:33
        Oj bedzie musial wylac wiadra potu z siebie by zasluzyc na brawa.
        Stosunek obojetny ze wskazaniem na nie. Nie naleze do tych, ktorzy wierza
        komus ze jest po ich stronie, jak wczesniej nazwal ich chujami (sorka za wulg).
        Tak jak pisal Radost - wazniejszy jest LECH niz jakistam baran.
        Powinien sie Dymkowski opamietac i jako pilkarz nie wypowiadac pod
        adresem innego klubu roznych rzeczy..... nie wiadomo co los ze soba przyniesie.
        WItanie brawami uwazam za lekka przesade. Niech najpierw udowodni, ze jest
        wartosciowym graczem. Lepiej przylozcie sie do bicia braw zawodnikom co juz cos
        pokazali, podczas wymieniania ich nazwisk - bo nie zawsze sa oklaskiwani.
        nARKA
        madduck (aka KaczoR)
        • Gość: sumak Re: Jak przywitacie .... IP: *.wa.pl.tetrapak.com / 151.183.96.* 23.07.02, 16:27
          Bogu dzięki dylematów w tej materii mieć juz nie będziemy, Dymkowski do
          Kolejorza nie przyjdzie ... i bardzo dobrze ! Niech sobie jakoś karierę ułoży -
          wiadomo z czegoś żyć trzeba, a Pogoń w sprawie kasy ostatnio jakby swych ko
          [paczy nie rozpieszcza - ale jego przejście do Lecha wywołałoby zbyt dużo
          kontrowersji (choćby jego wypowiedzi ... o wzajemnej "miłości" kibiców nie
          wspominając), a tego chyba nam na Pyrapark nie trzeba ...
          nARECZKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka