energ 18.07.02, 10:50 ... swojego nowego środkowego napastnika ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sergio Re: Jak przywitacie .... IP: *.man.poznan.pl 18.07.02, 10:53 przyjedź i zobacz skoro tak cię to interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salog Brawami... IP: 62.233.186.* 18.07.02, 11:00 Nier jestem fanem Roberta Dymkowskiego, i to nie dlatego, że jest ze Szczecina, ale dlatego że myślę, że nie jest rewelacyjnym napastnikiem. Wiem,że prawdziwa piłka powinna być pełna przywiązania do barw klubowych i tego typu spraw, ale piłkarze muszą jeść! Podziwiam Dymkowskiego, że naprawde chciał grać w Pogoni, ale rozumiem też że ma rodzinę... Dlatego też nie pomstowałem na Wojtalę kiedy odchodził do Niemiec. Zbyt często jako kibice wymagamy od graczy pełnej lojaności. Sami natomiast kopiemy ich w kąt kiedy przychodzi nowa gwiazda (Czy ktos pamieta ile zdrowia zostawił dla klubu Andrzej Przerada, czy ktoś będzie płakał po Piotrze Jacku, który wyląduje w rezerwach?). Pomyślmy o tym! Ja tam bedę klaskał, tak długo jak będzie walczył! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergio Re: Brawami... IP: *.man.poznan.pl 18.07.02, 11:20 Nie mogę sobie odmówić tego, żeby napisać: 1. do piłkarzy: nigdy nie mów nigdy; to bardzo stara mądrość, szczególnie przydatna w dyplomacji; 2. do kibiców: nie traktujcie futbolu jako świętej wojny, w której aktywny udział biorą piłkarze, bo się zawiedziecie. Piłkarze, tak naprawdę, kochają swoje żony i rodziny, zrobią wszystko, żeby im zapewnić jak najlepszy byt. Macie do nich o to pretensje? W takim razie mylicie się co do życia. Dla mnie to zrozumiałe. Oczywiście istnieje coś takiego jak sentyment i przywiązanie do barw, pan Dymkowski nie jest tu jedynym przykładem, lecz nie zawsze ma to znaczenie. Swojej fascynacji klubem Legia nie kryje na przykład Sebastian Mila, lecz czy to oznacza, że z tego powodu klub z Warszawy walczył jak lew, by pozyskać tego zdolnego zawodnika? Nic z tych rzeczy. Jego marzenie nadal pozostaje marzeniem. Czy stanie ono na przeszkodzie, by w przyszłości skorzystać z oferty takiego Lecha czy Widzewa, gdyby jakimś cudem przebiły ofertę Grodziska? Wątpię. Zacznijmy patrzeć na piłkarzy jak na zwykłych ludzi wykonujących swój zawód, a nie herosów walczących za sprawę, bo tylko narazimy się na śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Brawami... IP: 80.48.251.* 18.07.02, 11:54 Myślę, iż największym ciosem dla kibiców Pogoni będzie to jak Dymkowski zostanie powitany brawami w Poznaniu. Nie musimy go kochać możemy go tolerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halski Re: Brawami... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 18:29 Oczywiscie ze brawami!!! Jestem ciekaw kiedy powie, ze w Lechu jest wspaniala atmosfera i ze Lech ma najlepszych kibicow w Polsce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sojazz Re: Brawami... 18.07.02, 12:12 podpisuje sie pod tym co napisal Salog pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Brawami... 18.07.02, 11:50 Dlaczego twierdzisz, że Piotr wyląduje w rezerwach? nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salog Re: Brawami... IP: 62.233.186.* 18.07.02, 13:28 Bo podejrzewam, że do grania będą Miklos i Piskuła... A BB uwielbia turów (wysoki, wysoki, wysoki, słabytechnicznie) a Piotr do takich nie należy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastic salog no to jest nas juz dwoch! ;) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.07.02, 11:06 jak ma grac dobrze dla lecha(strzelac bramki) to musi sie tu czuc dobrze... co z tego ze go wygwizdamy? jaki z tego bedziemy mieli pozytek? zaden... tylko jego slaba gra! wiec brawa, brawa, brawa...itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K_K_S Re: Dymkowski ;) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 13:27 Ja pomilczę jak będize czytane jego nazwisko...obędzie się bez gwizdów i braw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluto Re: Dymkowski ;) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.07.02, 15:15 a ja sie zgodze z przemo ! kiedys było normom ze jak grała kadra i był odtwarzany hymn przeciwników to były gwizdy ale to sie zmieniło i teraz zaczelismy klaskac co wiekszosci sie podoba. na meczu polska-finlandia wygwizdany był karwan i bał sie ze powtórzy sie to na meczu z kamerunem...i co ?? były gwizdy?? nie!! wszyscy bili mu brawo bo zrozumieli ze reprezentuje swój kraj którego częscią sa kibice tak samo powinnismy zrobic gdy spiker wyczyta nazwisko DYMKOWSKIEGO !! co z tego ze grał w pogoni? może miec ja nawet w sercu ale jesli nbedzie grał w koszulce lecha to ja berde klaskał! bo on bedzie grał dla lecha.dla nas wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Ja bede milczal... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 16:46 Udzielam kredytu zaufania(milczacego) jesli bedzie walczyl bede bil brawo i dopingowal Roberta. Ja kocham Lecha , dopiero pozniej pilkarzy. Trudno jest mojej osobie przekonac sie do Dymka ktory tak niedawno obrazal Lecha i twierdzil..dobra - moj kredyt to pierwsza runda. Pozniej bede konsekwntny w sciaganiu naleznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchem Re: Ja bede milczal... IP: *.k.mcnet.pl 18.07.02, 17:52 za dobra gre owszem - za nazwisko na pewno nie nieszczegolnie jestem szczesliwy ze przychodzi i dopoki nie pokaze, ze to bylo dobre posuniecie bede mial do niego BARDZO chlodne podejscie, ale bez zadnych jawnych oznak niecheci (czyt.gwizdy,wyzwiska itp.) tak jak stwierdzil Radost - dla mnie wazny jest Lech, a nie pilkarze pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Jak przywitacie .... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 18:27 Gwizdac na pewno nie bede, dopoki bede widzial, ze gryzie trawe. Poza tym nie jest wcale pewne, ze bedzie zbyt czesto pojawial sie na Bulgarskiej - w Lechu jest sporo napastnikow. I co najwazniejsze, to jest nie tyle problem nas - lechitow, ile kibicow Pogonii ;)) Oni dopiero musza sie czuc "zdradzeni" ;)) Tak wiec dla Dymkowskiego nie bedzie problemem to jak przywitaja go na Bulgarskiej, ale to jak przywitaja go na Twardowskiego gdy wybiegnie w niebieskiej koszulce ;) No a co bedzie jak jeszcze strzeli dla nas brameczke ;) Pewnie podobnie jak batistuta strzelajac gola Violi nie bedzie skakal ze szczescia, ale to beda juz niuanse ;) Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
canemuto wisi... 18.07.02, 19:06 ...mi gdzie gral, choc oczekuje jakiegos komentarza (Z JEGO STRONY) do jego poprzednich wypowiedzi. bo sa dwie opcje - albo taki z niego kozak i bedzie gral, choc z lzami;) w oczach albo to zwykly populista. jako osoba koles jest dla mnie smieszny, jako pilkarz... zobaczymy. na tym polu zamierzam go traktowac jak kazdego pilkarza Lecha, bo dla mnie nie ma "dobrych, bo zawsze byli" albo "zlych, bo grali tu czy tam". merytoryczna ocena - jedno, osoba - drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondziu Re: wisi... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 02:50 tak jak mowicie panowie Lech to my kibice a nie pilkarze oni tylko graja po to aby zarobyc kase i abysmy mogli ich ogladac bo bez publiki nie ma sianka prosta sprawa gral w pogoni jak zagra dla lech abedzie lechita bedziemy spiewac do boju kolejorz to bedziemy dopingowac wszystkich zawdonikow co graja w naszej kochanej druzynie.a oni maja dawac z siebie wszystko bo o to w tym wszystkim chodzi. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
madduck Re: Jak przywitacie .... 19.07.02, 07:33 Oj bedzie musial wylac wiadra potu z siebie by zasluzyc na brawa. Stosunek obojetny ze wskazaniem na nie. Nie naleze do tych, ktorzy wierza komus ze jest po ich stronie, jak wczesniej nazwal ich chujami (sorka za wulg). Tak jak pisal Radost - wazniejszy jest LECH niz jakistam baran. Powinien sie Dymkowski opamietac i jako pilkarz nie wypowiadac pod adresem innego klubu roznych rzeczy..... nie wiadomo co los ze soba przyniesie. WItanie brawami uwazam za lekka przesade. Niech najpierw udowodni, ze jest wartosciowym graczem. Lepiej przylozcie sie do bicia braw zawodnikom co juz cos pokazali, podczas wymieniania ich nazwisk - bo nie zawsze sa oklaskiwani. nARKA madduck (aka KaczoR) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumak Re: Jak przywitacie .... IP: *.wa.pl.tetrapak.com / 151.183.96.* 23.07.02, 16:27 Bogu dzięki dylematów w tej materii mieć juz nie będziemy, Dymkowski do Kolejorza nie przyjdzie ... i bardzo dobrze ! Niech sobie jakoś karierę ułoży - wiadomo z czegoś żyć trzeba, a Pogoń w sprawie kasy ostatnio jakby swych ko [paczy nie rozpieszcza - ale jego przejście do Lecha wywołałoby zbyt dużo kontrowersji (choćby jego wypowiedzi ... o wzajemnej "miłości" kibiców nie wspominając), a tego chyba nam na Pyrapark nie trzeba ... nARECZKA Odpowiedz Link Zgłoś