Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZURAW NA DOPINGU?????????!!!

IP: *.acn.waw.pl 26.08.02, 17:52
    Żurawski na dopingu?!
    Reprezentant Polski i dwukrotny król strzelców piłkarskiej ekstraklasy Maciej Żurawski, zażywał
    bumbanol, wykazały testy antydopingowe przeprowadzone po wiosennym meczu Wisła Kraków -
    Polonia Warszawa (4-1). Bumbanol to środek stymulujący utlenianie krwi, jego zażywanie znacznie
    poprawia wydolność organizmu.
    Szef Poznańskiego laboratorium antydopingowego prof. Krystian Górka, powiedział, że zawartość
    bumbanolu w urynie Żurawskiego nieznacznie przekroczyła dopuszczalny poziom. Los czołowego
    piłkarza naszej ligi, zależy od kontrekspertyzy, którą przeprowadzi renomowane monachijskie
    Laboratorium inż. Hassa. 17:33 < PAP > < 26.8. 2002 >
    Obserwuj wątek
      • Gość: krzysiek Re: ZURAW NA DOPINGU?????????!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 17:56
        Wiecej na.. www1.gazeta.pl/sport/1,35335,988312.html :(
        • Gość: Mati Re: ZURAW NA DOPINGU?????????!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 18:39
          wszystko jasne!!!!!!!! wsila ma szanse z LEGIA tylko na dopingu!!!!!!!!!

LEGIA MISTRZ 2003!!!
        • Gość: Tom Warszawiacy nie amcie godności! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.08.02, 18:51
          Żenada do czego się posuwacie...

Wg PAPu Czarek K znów zaczął pić-lepiej tego przypilnujcie warszawscy kłamcy...
          • Gość: Tom Re: Warszawiacy nie macie godności! IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 26.08.02, 18:52
            Gość portalu: Tom napisał(a):

> Żenada do czego się posuwacie...
            >
            > Wg PAPu Czarek K znów zaczął pić-lepiej tego przypilnujcie warszawscy
            kłamcy...

Sorki za literówkę-to z nerwów...
        • maly171 Re: ZURAW NA DOPINGU?????????!!! 26.08.02, 18:52
          Gość portalu: krzysiek napisał(a):

> Wiecej na.. <a
          href="www1.gazeta.pl/sport/1,35335,988312.html"target="_b
          > lank">www1.gazeta.pl/sport/1,35335,988312.html</a> :(

hmmmm nie wiem jak sie do tego odniesc bo nie widzialem tego na zadnej stronie
          a podany link nie dziala :-((
        • Gość: michal Re: ZURAW NA DOPINGU?????????!!! IP: *.acn.waw.pl 26.08.02, 20:52
          Gość portalu: krzysiek napisał(a):

> Wiecej na.. <a
          href="www1.gazeta.pl/sport/1,35335,988312.html"target="_b
          > lank">www1.gazeta.pl/sport/1,35335,988312.html</a> :(

wycofali... Podejrzana sprawa..
      • Gość: diabol Re: ZURAW NA DOPINGU?????????!!! IP: *.chello.pl 26.08.02, 18:05
        szoooook, taki przyrost formy - to wszystko wyjasnia
        oj nieladnie, nieladnie panie Żurawski, co najgorsze mam go w Piłkarzykach
      • Gość: Potocki Re: ZURAW NA DOPINGU?????????!!! IP: *.chello.pl 26.08.02, 18:38
        Jesli to prawda (a na PAP można polegać!!!) to mamy niezłą aferę!!! Jestem
        mocno zdziwiony. Szkoda - kolejny nadmuchany piłkarz :(( Mam nadzieje , że moj
        brat sie nie dowie bardzo podziwia Żurawia a tu....
      • hunter3 Re: ZURAW NA DOPINGU?????????!!! 26.08.02, 18:51
        jasne!!!moze niech ktos poda link gdzie to jest napisane...bo takie bzdury to
        sobie mozecie wsadzic
      • Gość: kataryna mam kilka pytań IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 19:36
        Jak to jest z tymi badaniami antydopingowymi? Badanie dające wynik pozytywny
        jest powtarzane i kontrekspertyza je potwierdza lub nie i ostatecznie
        rozstrzyga. Czegoś tu nie rozumiem. Jeśli kontrekspertyza przeprowadzana jest
        dokładnie tą samą metodą co pierwsze badanie, dlaczego to akurat jej wynik jest
        ostateczny? Na logikę, jeśli dwa takie same badania dają dwa sprzeczne wyniki
        należałoby chyba przeprowadzić trzecie badanie. Jeśli natomiast kontrekspertyza
        jest przeprowadzana przy użyciu innej - lepszej i dokładniejszej - metody i
        dlatego ona jest wiążąca, nie lepiej byłoby stosować tę metodę już przy
        pierwszyma badaniu? I wreszcie, jeśli badanie próbki A jest powtarzane gdy daje
        wynik pozytywny, dlaczego nie jest powtarzane w przypadku wyniku negatywnego?
        Jeśli to pierwsze badanie nie jest miarodajne w przypadku wykazania dopingu,
        dlaczego miałoby być miarodajne w przypadku niestosowania? No i na koniec,
        dlaczego w ogóle ujawnia się wyniki pierwszego badania, skoro jego wynik nie
        jest ostateczny? Przecież takie posądzenia ciągną się za sportowcem, zwłaszcza,
        że informacja o pierwszym badaniu szybko trafia na pierwsze strony a o wyniku
        kontrekspertyzy są tylko krótkie notki. A ludzie i tak będą uważać, że coś jest
        na rzeczy i kojarzyć biedaka z koksem.

Nie wiem jak było z Żurawskim ale dopóki nie będzie ostatecznej opinii może
        warto wstrzymać się od potępiania go. Znowu okaże się, że to plotka (tak jak w
        przypadku Karwana, gdzie rewelacji wysmażonych przez Przegląd jakoś nikt nie
        potwierdził a i sam Przegląd też poprzestał na jendorazowym donosie) czy
        Krzyształowicza, gdzie druga ekspertyza go oczyściła ale przez kilka miesięcy
        pochodził sobie z mało zaszczytną łatką, takiego co to podobno coś brał).
        • Gość: Danev Re: mam kilka pytań IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.08.02, 19:50
          Człowieku to bujda...NIE MA takiej informacji na PAPie...
          Twoi warszawscy ziomkowie po prostu nie mając za grosz rozumu robią jakieś
          kretyńskie zarty...
        • Gość: Piotrek Re: mam kilka pytań IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 20:01
          Kurczę, coś czuję, że autor tego wątku dosyć mocno ściemnia.
          Nigdzie, na żadnym z kilku portali, jakie odwiedziłem, nie ma tej rzekomej
          depeszy PAP-u.

Czyli chyba w kanał nas tu wpuszcza. A niektórzy w powyższych postach już tak
          się podniecili... Biedacy.

A co do Twojego pytania:

Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Jak to jest z tymi badaniami antydopingowymi? Badanie dające wynik pozytywny
          > jest powtarzane i kontrekspertyza je potwierdza lub nie i ostatecznie
          > rozstrzyga. Czegoś tu nie rozumiem. Jeśli kontrekspertyza przeprowadzana jest
          > dokładnie tą samą metodą co pierwsze badanie, dlaczego to akurat jej wynik
          jest
          >
          > ostateczny? Na logikę, jeśli dwa takie same badania dają dwa sprzeczne wyniki
          > należałoby chyba przeprowadzić trzecie badanie. Jeśli natomiast
          kontrekspertyza
          >
          > jest przeprowadzana przy użyciu innej - lepszej i dokładniejszej - metody i
          > dlatego ona jest wiążąca, nie lepiej byłoby stosować tę metodę już przy
          > pierwszyma badaniu? I wreszcie, jeśli badanie próbki A jest powtarzane gdy
          daje
          >
          > wynik pozytywny, dlaczego nie jest powtarzane w przypadku wyniku negatywnego?
          > Jeśli to pierwsze badanie nie jest miarodajne w przypadku wykazania dopingu,
          > dlaczego miałoby być miarodajne w przypadku niestosowania?

Nie znam się na tej sprawie zbyt dobrze, ale odpowiem Ci trochę na czuja. Bo
          mnie ten system wydaje się w miarę rozsądny.
          Myślę, że to jest chyba tak, że żeby uznać, że ktoś brał doping, trzeba mu
          wykazać DWA badania pozytywme naraz. Czyli to nie jest tak, że drugie jest
          roztrzygające, w zasadzie żadne nie jest roztrzygające samodzielnie,
          roztrzygnięcie daje wynik DWÓCH badań. Więc jeśli pierwsze jest pozytywne, to
          robi się drugie, a jeśli pierwsze jest negatywne, to drugie jest niepotrzebne.

I to jest chyba całkiem sensowna sprawa, to jest mniej więcej jak domniemanie
          niewinności, wymóg DWÓCH badań jest po to, by wyeliminować możliwość jakiejś
          pomyłki. To tak jak np. w sądzie - sam świadek koronny nie wystarczy, by
          skazać, ale świadek koronny+jakiś inny dowód=wyrok akazujący.

No i na koniec,
          > dlaczego w ogóle ujawnia się wyniki pierwszego badania, skoro jego wynik nie
          > jest ostateczny? Przecież takie posądzenia ciągną się za sportowcem,
          zwłaszcza,
          >
          > że informacja o pierwszym badaniu szybko trafia na pierwsze strony a o wyniku
          > kontrekspertyzy są tylko krótkie notki. A ludzie i tak będą uważać, że coś
          jest
          >
          > na rzeczy i kojarzyć biedaka z koksem.

A tutaj to się z tobą zgadzam. W sądzie do czasu skazania nie ujawnia się
          nazwisk podejrzanych, więc jeśli kontynuować tą analogię, to masz rację.

Pozdrawiam, Piotrek

olisadebowski@yahoo.com

• Gość: Andrzej Lepper Re: ZURAW NA DOPINGU?????????!!! IP: *.zax.pl / *.interklub.pl 26.08.02, 21:27
        Też coś o tym słyszałem. Podobno szprycował się w Klewkach, a środki
        dopingujące dostarczyli mu talibowie. Zwracam się do autora tematu z gorącym
        apelem o zapisanie się do mojej partii. Takich janczarów nam potrzeba, a
        zmienimy rzeczywistość.
      • Gość: edek bumbanol.....taaaaaa IP: 62.233.151.* 28.08.02, 15:18
        Gość portalu: michal napisał(a):

> Żurawski na dopingu?!
        > Reprezentant Polski i dwukrotny król strzelców piłkarskiej ekstraklasy Maciej
        Ż
        > urawski, zażywał
        > bumbanol.....
        Achchchaaaaaaa !!!! bumbanol zażywał !!! Tak, oczywiście a potem
        bumbadil,bumbadur, bumbidol i jeszcze kilka innych temu podobnych "środków"
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka