Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

REZERWY - POSTULAT

31.08.05, 14:23
    Do zaopiniowania proponuję hasło REZERWOWI: Gramy tylko 11-oma piłkarzami, a
    przecież w każdej kadrze są rezerwy. Postuluję zrezygnowanie z punktu
    przyznawanego liderowi w tabeli. Bardziej fair i zależne od nas - Prezesów
    będą punkty 2-ch lub 3-ch rezerwowych - którzy wg mojej wizji punktowaliby za
    połowę tj. (nasz rezerwowy gracz, jeśli zagra w jakiś meczu i zgromadzi
    powiedzmy 5 lub 6 pktów rzeczywistych - dostaje dla Prezesa 3 (czyli 1/2
    zaokrąglona w górę). Oczywiście od następnej edycji...
    Obserwuj wątek
      • dobrek40 Re: REZERWY - POSTULAT 31.08.05, 14:34
        Moim zdaniem, wprowadzenie "instytucji" rezerwowego dla każdej z formacji, jest
        naturalnym mechanizmem, który pozwoli naszą grę uczynić atrakcyjniejszą. W
        chwili obecnej, mija się z celem utrzymywanie siedmiu rezerwowych. Wchodziłby
        on w momencie, gdyby nie zagrał zawodnik z podstawowej jedenastki. Dziwne jest
        i nielogiczne, że Piłkarzyki, jako chyba nieliczna z tego typu gier, nie ma
        takiego maechanizmu. Przecież nawet Wygraj Ligę miało rezerwowych ijak
        pamiętam, w jednej z pierwszych edycji, wygrał ją gość, którego rezerwowy po
        raz pierwszy, wszedł na boisko w końcowych minutach ostatniego meczu sezonu i
        zdobył punkty, pozwalające wygrać edycję. To była jazda. Fakt, że jeszcze
        wtedy, nie można było zmieniać zawodników w trakcie sezonu i dobrzy rezerwowi
        byli rzeczą podstawową. Reasumują. Jest wręcz OBOWIĄZKIEM redakcji wprowadzenie
        rezerwowych od nowej edycji. Kto za?
        • mlody_1_9_8_3 Re: REZERWY - POSTULAT 31.08.05, 14:37
          Ja jestem za.To fakt po co mi tylu rezerwowych co mam teraz jak i tak
          praktycznie z nich nie korzystam
        • dobrek40 Re: REZERWY - POSTULAT 31.08.05, 14:40
          A dodawanie punktów za liderowanie, mija się z celem. Powoduje koncetracje
          graczy na zawodnikach tylko dwóch-trzech drużyn, a w rundzie wiosennej, jeszcze
          na mniejszej. Już lepiej wprowadzić 2pkt, za zwycięstwo drużyny. Wygrana, jest
          najważniejszym z parametrów, którymi mierzy się wynik spartowy. Lub druga opcja:
          wygrana 3pkt, a remis 1 pkt. Dlaczego piłkarz, którego drużyna wywalczy remis,
          jest tak samo traktowana jak ten, który przegra? Pomocnik drużyny, która wtopiła
          0:6, ma tyle samo pkt, jak ten który naharował się w defensywie i ugryzł jakiś
          remis.
      • pshemkov Re: REZERWY - POSTULAT 31.08.05, 14:47
        A ponieważ wciąż upieram się przy jakimś względnym realizmie gry. Frapujące
        jest odejmowanie punktów za bramki stracone, gdy gracza nie ma już/jeszcze na
        boisku. Jaka jest jego wina w czterech bramkach straconych w pierwszej połowie,
        jeśli gra od 46 minuty i w drugiej części gry drużyna nie traci już gola. Ja
        wiem, że to wymagałoby zmian systemowych w atelier Redakcji/Organizatorów. Ale
        czy nie mam racji?
        • dobrek40 Re: REZERWY - POSTULAT 31.08.05, 14:58
          Zdecydowanie masz rację, lecz sądzę, że niestety system gry by tego nie
          wytrzymał.
          • lpalosz Re: REZERWY - POSTULAT 01.09.05, 08:15
            Zgadzam się z pshemkovem w calości. Niestty nie bardzo licze na uwzględnienie
            tych i innych słusznych postulatów zgłaszanych przez graczy.Teraz trwa już chyba
            7 edycja Piłakarzyków, ja gram juz po raz 4 i własciwie w tym czasie nicważnego
            się nie zmienilo. M<oim zdaniem największa "rewolucja" to mbrak ograniczeń w
            zakładaniu drużyn przez jednego gracza.
            Chcialbym podziękować redakcji za organizowanie tej gry. Wiem że wymaga to wiele
            trudu, kłopotuw większości wynikających z przyczyn niezaleznych od redakcji
            (przekładanie meczów, transfery w środku sezonu itp.). Jednak uważam, że
            należałoby tą grę jakoś uatrakcyjnić, wprowadzić pewne zmiany postulowane przez
            graczy. Byc może przeprowadzic jakąś sondę internetowa wśród graczy piłkarzyków
            w sprawie najbardziej kontrowersyjnych decyzji redakcji. Np chodzi mi o
            anulowanie jednej kolejwki w poprzedniej edycji, czy liczee punktow za 4 kolejkę
            bez uwzględniania na razie meczu Wisla - Cracovia. Większośc podjełaby jakąs
            decyzje i nie byłoby pretensji do redakcji. Oczywiście zmiany mogłyby byc
            wprowadzone dopiero od następnej edycji. Ale wtedy reguły byłyby jasne, a gracze
            niz astanawialiby się co też redakcja teraz znowu "wymyśli".
            Pomyście nad tym. Zorganizowanie takiej sondy dostepnej tylko dla gracza po
            zalogowaniu się na swoją druzynę nie powinno byc wielkim problemem. Tak samo
            wprowadzenie większośc i z postulowanych zmian.
            • warp-75 Niech przeprowadzą ankietę !!! 01.09.05, 10:12
              Dobry pomysł. I tak nie czytają wszystkich postów. To przynajmniej niech
              przeprowadzą ankietę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka