Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

antyniemiecka TVP

02.01.03, 18:12
    Czy fanów skoków narciarskich nie denerwuje fakt szowinistycznego podejścia
    TVP do całej sprawy rywalizacji między zawodnikami? Jeśli Adam Małysz na
    pewno już nie zdoła wygrać, to módlmy się wszyscy, żeby broń Boże nie wygrał
    Sven Hannawald! Albo jak dwa lata temu Martin Schmitt! Ale co to za sukces,
    drodzy państwo gdy Adam byłby 49-ty, ... a 50-ty: Sven Hannawald!!! Oh yeah,
    wyprzedziliśmy Niemców..!
    Obserwuj wątek
      • Gość: kot_tip_top Re: antyniemiecka TVP IP: 62.233.176.* 02.01.03, 19:26
        A czy ty nie pamietasz jak niemiecka prasa sie rozpisywala o tym jak niby
        Malysz pije wodke po zawodach,robili wszytsko by osmieszyc Adama...
        zreszta miedzy POlakami a Niemcami nie bylo i nie bedzie przyjazni,przez
        historie i przez terazniejszosc(pojedz sobie do Niemiec i zobacz jak tam
        traktuja przecietnych polskich obywateli)
        • Gość: A Re: antyniemiecka TVP IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.01.03, 23:01
          Oj tutaj musze stanowczo zaprotestowac, bo mieszkam w Niemczech i nigdy nie
          slyszalam negatywnych komentarzy na temat Malysza w niemieckich mediach. Wrecz
          odwrotnie, wyrazano sie o nim wiele razy b. sympatycznie. Rowniez sama
          mieszkajac tutaj absolutnie nie moge sie skarzyc. Oczywiscie wszystko zalezy
          jak sie dany Polak zachowuje, jaki poziom soba reprazantuje itd. Znam rowniez
          wiele przyjaznie i par malzenstw polsko-niemieckich z roznych srodowisk.
          Przeszlosc nie jest sila wyzsza i mozna ja przezwyciezac w imie przyszlosci, a
          nie powtarzac stare stereotypy. Nie slyszalam komentarzy w polskich mediach,
          ale w zeszlym roku widzialam zachowania polskich kibicow i to juz wystarczylo.
      • michaelus A ja skoki oglądam na czeskiej telewizji 02.01.03, 23:07
        Mnie już od dawna denerwują polscy komentatorzy, dlatego tym razem, by uniknąc
        całej gorączki związanej z ich komentarzami przełączyłem na telewizją czeską
        (CT 2). Tam gorączkowali się tylko przy skoku Jakuba Jandy, a upadków
        Hannawalda ani Ahonena nie przeżywali.
        • Gość: ja nie robcie wiochy! IP: *.swic.dialup.inetia.pl 03.01.03, 17:00
          ZGADZAM SIE!
          znowu zaczyna sie wielka afera wokol polsko-niemieckiej rywalizacji, do ktorej
          przylacza sie nawet Gazeta! trzeba oczywiscie odnotowac kazdy pojedynczy pomruk
          podczas skoku adama w niemczech, cytowac komentatora etc. nie wiem czy
          wszystkim tak bardzo zalezy zeby powtorzyla sie historia z zakopanego 2002?!
          blagam nie robcie wiochy, kazdy skoacze najlepiej jak umie, kazdy skoczek jest
          normalnym czlowiekiem, a hannawald sam powiedzial, ze jadzie do zakopca z
          radoscia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka