Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Derby-Rewanż !

07.06.06, 15:39
    Juz tylko kilka dni i w Toruniu odędą sie następne Derby Pomorza.Jak myslicie
    czy Polonia jest w stanie "ugrać" jakis dobry wynik w Toruniu?Moim zdaniem
    przy obenej postawie"liderów"bydgoskiego zespołu jest mozliwe nawet zdobycie
    przez torunian bonusa. Co do wyniku to stawiałbym(jako kibic Apatora) na
    zwyciestwo torunian.Zaryzykowałbym takze stwierdzenie ze bonus zostanie w Toruniu.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Szrek Re: Derby-Rewanż ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:29
        Niezły się mecz zapowiada! I choć jestem rodem z Bydzi wróżę zwycięstwo
        Torunia. Bonus jest sprawą otwartą. Najważniejsze jest zdrowie zawodników i
        emocje na trybunach!
        • Gość: Jazon Re: Derby-Rewanż ! IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 07.06.06, 16:54
          Ja mam z kolei nadzieje że obędzie sie tym razem bez żadnych głupich prowokacji
          w stylu billboardów czy czegos podobnego, przynajmniej ze strony Torunia. Po
          ostatnich derby w Bydgoszczy stwierdzam ze przynosi to pecha;-)
          Myslę że Toruń wygra, ale załatwić bonus mogą nam tylko 'nasi' w składzie
          Bydgoszczy:)
          • Gość: Szrek Re: Derby-Rewanż ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:49
            Mnie "akcja" z bilbordem się podobała. Pokazała przede wszystkim, że prawdziwi
            kibice żużlowi żyją dyscypliną i klubem również poza stadionem i że stać ich na
            niestandardowe zachowania. To zdecydowanie lepsze niż stadionowe przepychanki
            palantów, których z klubem "łączą" tylko szaliki, którymi zasłaniają swoje nie
            skalane intelektem oblicza.
            • Gość: Jazon Re: Derby-Rewanż ! IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 07.06.06, 19:49
              No jezeli w tym sposób porównywac to z całą pewnością jest to krok naprzód.
              Niemniej mysle ze troche sie pomysłodawcy wygłupili biorac pod uwage fakt że
              było to przed meczem w Bydgoszczy- potem był łomot i można było sie zdrowo
              pośmiać z tych co sie tak napinali. Ale dobra- czepiam sie.
              • Gość: maribox Re: Derby-Rewanż ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:55
                Jak dobrze pamietam to kibice Polonii zapowiedzieli rewanż po akcji plakatowej
                torunczyków.Jezeli czegos nie pomyliłem to jestem ciekaw co to bedzie?A co do
                samego meczu to licze na spore emocje.
                • Gość: ona Re: Derby-Rewanż ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:20

Nie Jazon -to nie tak Ci, co się awanturowali z pewnością nie robili tego z
                  powodu bilbordu. Oni zawsze znajdą sobie pretekst, żeby robić rozróby, bo to
                  całe ich życie im tylko o to przecież chodzi. Mi również się ten pomysł
                  podobał. Takie pomysły ukazują, że kibicom naprawdę zależy na ich drużynie, że
                  się angażują, że mają ciekawe i nie typowe pomysły jak wspierać swoją drużynę
                  także poza stadionem, taka rywalizacja jest bardzo fajna wyzwala emocje
                  zaznaczam te pozytywne już na jakiś czas przed meczem. A kibice innych
                  dyscyplin czy też ludzie całkowicie nieinteresujący się sportem mogą zobaczyć
                  to zaangażowanie kibiców i oddanie tej dyscyplinie i co najważniejsze oddanie
                  swojemu klubowi. To pokazuje taką jakby wyjątkowość kibiców, żużla, że oni nim
                  żyją, inni kibice nam tylko zazdroszczą-bo kibice żużlowi, jeśli o ciekawy
                  doping i atmosferę chodzi są świetni, wszyscy wiedzą, że w tej materii są
                  przecież najlepsi:))Wracając do meczu to uważam,że będzie ciekawy i
                  emocjonujący. A jeśli o wynik chodzi to wszystko się zdarzyć może, wszak derby
                  to derby, mają to do siebie,że nie można nic przewidzieć:)) Nie jest żadna
                  tajemnicą, że więcej atutów jest po stronie gospodarzy. Ja mogę powiedzieć
                  tylko tyle, że na pewno tak łatwo się nie poddamy:) Niech wygra lepszy:),a kto
                  nim będzie okaże się niebawem:))
                  • facet.36 Re: Derby-Rewanż ! 07.06.06, 23:22
                    Polonia oczywiście zgodnie z tradycja przerznie w Toruniu - tym bardziej że
                    Protasiewicz ma wachania w dół, Jonsson dobre wystepy przeplata gorszymi, a
                    Sawina stara się w każdym meczu / z wyjątkiem Czestochowy / nie przekroczyc
                    magicznej cyfry 3. Pradoskalnie najrówniej obecnie jeździ Kościecha!
                    Juniorzy i Klecha nie będa istnieć w Toruniu tak jak nie istnieja na
                    wyjazdach / szczęście że bardzo dobrze jeżdżą w Bydzi /. Wniosek: będzie łomot
                    podobny do Bydzi i bonus wcale nie jest pewny dlka Bydgoszczy! Polonia nie
                    stanowi monolitu co widac gołym okiem a seniorzy maja straszliwe problemy żeby
                    przejechać na torze w Bydgoszczy / o wyjazdach nie wspominam / dwa okręzenia
                    parą na 5 : 1! Czego najlepszym dowodem jest to że jeden zuzlowiec z pary
                    zajeżdzą drogę drugiemu!
                    Dlatego mam dla Torunian dobrę radę dajcie bydgoszczanom wygrywac start w
                    biegach na 1 : 5 a gwarantuję że mecie będzie 4 : 2 lub 5 : 1 dla was! Jest to
                    smutne ale to świadczy tylko o kiepskiej wspołpracy zawodników i braku
                    zrozumienia!
                    A i jeszcze jedno na mecze chodze na Polonię, nie obraziłem sie nak lub ale
                    widzę kiepska jazde seniorów - niestety jest to smutne...
                    • Gość: maribox Re: Derby-Rewanż ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:24
                      A zbaczając trochę z tematu,czy myslicie że kiedyś będzie możliwe pełne
                      zawieszenie"broni" między kibicami z Torunia i Bydgoszczy? Żeby można było
                      pojechać na mecz czy to do Torunia czy Bydgoszczy z całą rodziną i kibicowac
                      swojej drużynie nie w klatce,ale na otwartych trybunach wraz z miejscowymi
                      kibicami i żeby nie skonczyło się to na uszczerbku na zdrowiu?
                      • Gość: iks Re: Derby-Rewanż ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:45
                        To tak samo prawdopodobne jak to, ze w naszym kraju edukacja przestano kierowac
                        tacy ministrowie jak RG, ze na wicepremierow nie beda wybierani ludzie skazani
                        prawomocnymi wyrokami jak AL i jak wydarzy sie jeszcze sporo nieprawdopodobnych
                        rzeczy
                      • Gość: ja jeżdżę Re: Derby-Rewanż ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:02
                        hej mari-box!Spokojnie jezdzij z cala rodzina!i siadaj na otwartych
                        trybunach.Oczywiscie jak usiadziesz w "mlynku" to moze nie byc sympatycznie,
                        ale ja co roku jezdze z cala rodzina na derby i nigdy nie spotkala mnie zadna
                        przykra niespodzianka.Kibice sa naprawde normalni..podobnie zreszta rodziny z
                        Torunia widze na trybunach w Bydgoszczy i nie ma w tym nic dziwnego.Pozdrawiam
                        i do zobaczenia na pierwszym łuku w Toruniu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka