Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kubica: Widocznie jestem dobry

• Gość: Pius_XI_Pacelli Więcej takich buców i buraków !!!!! IP: *.cm.umk.pl 11.09.06, 09:22
        Polska ??? A co to ???
      • Gość: Grendel Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.tpnet.pl 11.09.06, 09:24
        I to podejście mi się podoba. Gość wie kto mu płaci i za co. Brak zadęcia
        patriotycznego, że jeździ dla Polski i Papieża... Po prostu... Dostał robotę i
        ją wykonuje... F1 to nie lekkoatletyka, czy piłka nożna... Tu się nie robi
        rzeczy pod publiczkę, bo można zginąć. Liczy się bolid, tor i konkurenci.Ci
        którzy oczekują od Kubicy podziękowań dla "wiernych kibiców, mamy i psa Pafcika"
        niech się pałują... Nic Kubicy nie daliśmy, żeby był dobrym kierowcą, niczego
        nie oczekujmy wzamian. Drażni mnie zachowanie mediów, które podobnie jak przy
        Małyszu natychmiast zaczynają wymachiwanie flagą...
        • Gość: bigfanF1 Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.gorzow.mm.pl 11.09.06, 09:49
          Otóż to, gratulacje dla Roberta, trafił do elity kierowców i z powodzeniem ściga się w F1. Bez pewności siebie by mu się to nie udało. Nie wiemy jak się potoczy jego kariera, ale jedyne co możemy zrobić to trzymać za niego kciuki i oby jeździł jak najdłużej w F1 i w tak dobrym zespole. Dzięki temu wyścigi są jeszcze ciekawsze. Szkoda jedynie że Schumacher odchodzi, F1 dużo na tym straci. Nie wiem o co się tutaj wszyscy czepiają, Kubica nie powiedział przecież wprost ża ma was wszystkich gdzieś. Nie musi chwalić polskich fanów w każdym wywiadzie i wylewać się jak wiele im zawdzięcza (zwłaszcza że tak naprawdę to prawie nic...). Cieszmy się zatem półki możemy oglądać kierowcę z biało-czerwonym kaskiem, ale podziwiałmy również całą F1, innych kierowców i inne zespoły, bo to jest fascynujący sport.
        • adas313 Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 12:27
          > Brak zadęcia patriotycznego, że jeździ dla Polski i Papieża...

Ale napis "Jan Paweł II" widnieje na jego hełmie ;o)
      • Gość: ronin Szczery i prawdziwe do bólu ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 09:31
        co dla niektórych jest niezrozumiałe. Być może egocentryk, ale jak nie chcecie kibicowac egocentrykowi, to nie musicie. Kubica od samego początku podkreślał jak niewiele znaczy dla niego Polska. Mamy Polaka, kierowcę rajdowego F1, dobrego, ale nie czującego raczej żadnego związku z naszym krajem. Tyle. Choć prawdę powiedziawszy jakis spec od PR mógłby mu podpowiedzieć co DLA NIEGO jest lepsze. Prawda czy kraj ;-).
        • Gość: Hoob Re: Szczery i prawdziwe do bólu ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 09:46
          1. Rozumiem Kubicę że w Polsce nikt mu nie pomógł tak samo jak wielu nam, ale
          przecież tak już jest.
          2. Robert ma 21 lat i jest jeszcze butnym chłopakiem, który owszem wie czego
          chce ale człowiek z wiekiem „wygładza się”.
          3. To nie jest koszykówka, piłka nożna i sporty gdzie się czuje obecność kibiców
          – nie zrozumie tego nikt kto nie brał udziału w zawodach pełnych tłumu – to
          naprawdę pomaga.
          4. Wielcy sportowcy (Jordan itd) podkreślają że robili wszystko to dla przede
          wszystkim dla siebie, ale jednak F1 to jest sport – rozrywka i robi się to ku
          uciesze gawiedzi jak na średniowiecznym rynku oczekując na kilka grosiaków
          wrzuconych przez tłum do czapki.
          5. Może faktycznie spalamy się nad niefortunnym zapisem w GW.
          6. Pozdrawiam wszystkich którzy wzięli udział w forum widać że kibiców Kubica ma
          wielu, a może nie on nawet tylko F1 – ja zawsze pasjonowałem się pojedynkami
          między Prostem i Senną. A co do Schumiegio – najbradziej utytułowany ale chyba
          jednak nie największy kierowca F1. Moim zdaniem przez te lata nie miał godnego
          przeciwnika – wymienieni wyżej chyba byli lepsi.
      • Gość: waldi997 Czy wyścig będzie oglądało 300 tysięcy.... IP: *.nysa.3play.net.pl 11.09.06, 09:34
        Kubica: Czy wyścig będzie oglądało 300 tysięcy, czy 10 milionów Polaków, nie
        pojadę przez to szybciej ani wolniej.
        GW:Czy poczuł Pan coś szczególnego, gdy stanął Pan po raz pierwszy w karierze
        na podium Grand Prix F1?
        Kubica: Nic szczególnego.
        Gość nas kibiców poprostu olewa
        • edek47 Nie musisz mu kibicowac.... 11.09.06, 10:56
          tylko dlatego, ze pochodzi z Polski, bedzie ci latwiej zaakcaptowac tego
          czlowieka.WIDOCZNIE KUBICY NIE ZALEZY NA POLSKIEJ ZAWISCI,jest mu do niczego
          niepotrzebna.
        • Gość: Dziodzio Re: Czy wyścig będzie oglądało 300 tysięcy.... IP: 213.199.198.* 11.09.06, 12:18
          waldi ty pewnie jesteś jeden z tych co to mówią klepiąc kogoś w plecy: "Napij
          sie z nami jednego." A gdy gość odmawia: "Co!? Z nami się, k...a nie napijesz?
          Lepszy jesteś?"
          Bidulek.
          • Gość: Dziodzio Re: Czy wyścig będzie oglądało 300 tysięcy.... IP: 213.199.198.* 11.09.06, 12:21
            Jeszcze jedno. Czy ktoś z krytykantów Kubicy zauważył, że ma kask biało-
            czerwony? Czy to nic nie znaczy? Mógł sobie założyć przecież kask w barwach BMW.
        • 2paco Re: Czy wyścig będzie oglądało 300 tysięcy.... 11.09.06, 12:33
          Gość portalu: waldi997 napisał(a):

> Gość nas kibiców poprostu olewa

a spróbowałeś pomysleć o tym, że z tego trzeciego miejsca Kubica zdążył się
          nacieszyc gdy przejechał linię mety i wyściskał się z pracownikami swojego zespołu?
          dekoracja była później, emocje mają to do siebie że opadają.
      • Gość: mustang Przeczytajcie ten sam wywiad IP: 57.66.197.* 11.09.06, 09:37
        w Superexpresie. Nie wyglada juz tak bucowato - coz wystarczy pominac pare slow
        i...
      • Gość: ewa Głupie krytykanctwo i chamskie teksty IP: *.ae.poznan.pl 11.09.06, 09:43
        Typowe.... Polak nie potrafi ucieszyć sie z czyjegoś sukcesu tylko obrzuci
        chamskimi wyzwiskami. Zawiść to nasza cecha narodowa. Ciekawe w czym ty jestes
        dobry........
        • Gość: władek Re: Głupie krytykanctwo i chamskie teksty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 09:53
          Ktoś tu sobie badania przeprowadza. Reakcje forumowiczów na krytykę i obrażanie
          popularnego sportowca. Najpierw artykuł, a potem podgrzewanie atmosfery postami.
          Przyjemnej zabawy.
        • Gość: xxl Re: Głupie krytykanctwo i chamskie teksty IP: *.amuz.wroc.pl 11.09.06, 09:55
          co ty pieprzysz?...wlasnie , ze sie ucieszylem i bylem bardzo dumny.......a
          potem sie dowiedzialem ze on ma to w du*ie ze ja sie cieszylem...zatem ja teraz
          mam w d***e to ze on ma to w d***e
          • Gość: psycho Re: Głupie krytykanctwo i chamskie teksty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:21
            Różnica jest taka, że On tobie nic nie zawdzięcza, a ty chciałeś dowartościować
            swoje ego kibicując mu.
      • edek47 Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 09:58
        Gość portalu: frd napisał(a):

> ca za buc i burak
        Dlaczego,buraczany bucu ?...
        • Gość: seksuolog wasi rodzice sa z hamów, PGR, lumpen proletariat IP: *.bredband.comhem.se 11.09.06, 10:06

to jest smieszne, jeden prostak drugiego prostaka ruguje...
          a ze teraz pokonczyliscie szkoly nie zmienia faktu prostactwa,
          Lepper tez teraz sie nauczyl oglady...

Kubica to mruk, indywidualista, burzy sie w nim krew, a nie ma ujscia...,
          samogwalt na codzien doprowadza go do szalenstwa,
          kibicuje Kubicy, bedzie dobry dopuki sobie dobrze nie spusci z krzyza, jak
          pozna dziewczyne wtedy juz nie bedzie taki dobry,

• edek47 Nie , ty nie jestes seksuologiem... 11.09.06, 10:31
            ty jestes prymitywnym i glupim czlowiekiem, KTORY MA KOMPLEKSY W SPRAWCH DAMSKO-
            MESKICH.
            • 2paco Re: Nie , ty nie jestes seksuologiem... 11.09.06, 12:36
              a mi sie cos zdaje, ze to jakiś gimnazjalista, który własnie odkrywa sekrety
              swojego ciała i mu kompletnie odbija.. ślini się, jak coś takiego napisze, i
              myśli ze dzięki temu jest lepszym człowiekiem ;)
          • ready4freddy Re: wasi rodzice sa z hamów, PGR, lumpen proletar 12.09.06, 00:21
            absolut do glowy uderzyl? o ile wiem z tzw. mediow, Kubica akurat ma dziewczyne,
            skadinad calkiem ladna. czyzby projekcja wlasnych problemow, panie
            "erotoman-gawedziarz"? ;)
      • est-ymator Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 10:06
        A widzieliście polską flage na podium? Bo chyba nikt z krytykujących RK nie
        doczekał do dekoracji.
        • Gość: franki8 Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.aster.pl 11.09.06, 10:21
          Pamiętam tego pana z czasów jeszcze sprzed WSR - istotnie zawsze był to młody
          człowiek sprawiający wrażenie dość pewnego siebie. Ale w tym sporcie to akurat
          dobrze - pokażcie mi wśród czołowych kierowców (nie tylko F1) delikatnego
          skromnisia. Nie jest natomiast prawdą, że w Polsce nikt się nim nie
          interesował - wyścigi World Series by Renault były nawet transmitowane przez
          którąś telewizję, Tele 5 bodajże. Pomijam już fakt, że gdyby nie sukcesy w
          kartingu w Polsce właśnie to nikt we Włoszech nie zauważyłby i nie docenił p.
          Roberta. Mimo wszystko jednak uważam za błąd zakończenie edukacji na szkole
          podstawowej - obciążenie treningami nie jest tu wytłumaczeniem, bo wielu
          sportowców do matury jednak jakoś dochodzi, o studiach nie wspominając. Każda
          kariera kiedyś się kończy, a wtedy mogą zapytać o maturę lub dyplom. Nie
          czepiajmy się więc chłopaka, robi swoje, płacą mu za to - a że jest dobry to
          co - ma udawać że nie jest?
          • Gość: hehe Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.eu.sun.com 11.09.06, 10:48
            > Każda
            > kariera kiedyś się kończy, a wtedy mogą zapytać o maturę lub dyplom.

Wydaje mi się, że to raczej on będzie pytał o dyplomy. Myślisz, że jak zakończy
            karierę, będzie musiał szukać pracy w np. kopalni???
        • Gość: reVina Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.img.com 11.09.06, 14:03
          no i właśnie proszę kolegi Kubica tę flage tez ma w głębokim poważaniu
          rok temu czytałem z nim wywiad, w którym powiedział, że Polakiem to on jest z
          urodzenia ale Polska nie dała mu umiejętności, których nabywał w Europie
          od tamtej pory nie podnieca mnie jego obecność na torze
          (BTW - warto byłoby go kiedys wprost zapytac jak mocno przezywa to, że jeżdzi w
          barwach Polski)
      • Gość: Kubica Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:16
        mógł już dawnno zmienić obywatelstwo, olać wszechpolskich "kibiców", i
        kontynuować karierę w świecie i rzeczywistości, w której fakt bycia jednym z
        najlepszych na świecie w swej dziedzinie wyrównuje z nawiązką brak matury, bo
        NIKT nawet się nad tym nie zastanawia.
        Facet wybrał karierę sportową, sorki panowie wszechpolscy magistrzy, prawda jest
        taka ze zdobył juz habilitację, a teraz czeka go profesura, w oparciu o
        RZECZYWISTA wiedze i umiejętności, a nie wydumany bełkot nie do zamienienia na
        cokolwiek praktycznego.
        Fajnie jest zazdrościć, marudzić, i polaczyć, nie zauważając polskiej flagi na
        skafandrze, białoczerwonego kasku i podejścia sukcesów człowieka, który do
        wsyztskiego SAM doszedł, i polskiego kibibica żadko widywał na torach kartowych
        we Włszech, o dziennikarzach już nie wspomnę.
      • Gość: uburama E tam. Pierwszy lepszy ziom jeździ szybciej IP: *.acn.waw.pl 11.09.06, 10:20
        świeżo ukradzioną beemką.
        • edek47 'Polski kibic' kradnie tylko obcym... 11.09.06, 10:41
          i uwaza to za sukces,JEST DUMNY Z SIEBIE I Z 'NARODU', z ktorego pochodzi.
      • Gość: Alfred Czyzby GWno znow specjalnie zle przetlumaczylo??? IP: 59.42.253.* 11.09.06, 10:46
        Cos mi tu nie gra, bo ten sam tekst w innej wersji jezykowej brzmi zupelnie
        inaczej. O Theissenie i gadki, ze chce Roberta widziec na podium, nie ma tam
        zadnej wzmianki. Jest mowa o mechanikach, ktorzy niby tak mowili. Ten manewr z
        Heidfeldem tez nie jest tak opisany, a na to co bylo "kluczowe", odpowiedz
        napewno nie jest: "bo jestem dobry"! Widac ze jakis redaktorek chce oczernic
        wizerunek Roberta. Wstydz sie GWniana szmato!
      • szarobury Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 10:54
        Gość portalu: frd napisał(a):

> ca za buc i burak

Dlaczego? Bo zdaje sobie sprawę, że jest dobry i sporą część swojego sukcesu
        zawdzięcza wyłącznie sobie? Bo nie kłamie i nie mizdży się do kibiców? Po co mu
        fałszywa skromnośc, po co nam wysłuchiwanie, że jesteśmy cudowni. A że nie
        popłakał się na podium? Podejżewam, że emocje związane z prowadzeniem bolidu
        podczas wyścigu sprawiają, że to, co dzieje się później, choć niewątpliwie
        satysfakcjonujące, nie może już kierowcy tak poruszyć. Ma więc kłamać, jak to
        niezwykle ów fakt przeżywał? Może, ale po co? Żeby ktoś niedopieszczony
        podziękowaniami za to, że chciało mu się podczas wyścigu właczyć telewizor,
        podniecił się i powiedział: "swój chłop"? Kubica więcej robi niż mówi, czego
        sobie i państwu też życzę.
      • Gość: Olsztyniak Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.olsztyn.mm.pl 11.09.06, 10:56
        Lubię ludzi świadomych tego co robią i chcą osiągnąć. Kubica jest tego
        najlepszym przykładem. Gdyby nie jego rodzina nic by nie znaczył. Więc czemu ma
        wdzięczyć się do osób które mu w niczym nie pomogły. O wiele więcej zawdzięcza
        włochom którzy umożliwili mu rozwój jego kariery, która tak naprawdę dopiero sie
        zaczyna. Jeżeli Robert mówi że nic szczególnego nie czuł stojąc na najniższym
        miejscu na podium, to należy to rozumieć że nie osiągnął jeszcze sportowego celu
        życia. Dla mnie wystarczy że założył białoczerwony kask i obok nazwiska wisi
        białoczerwona flaga. Panie Robercie trzymaj dumę, znaj swoją wartość, nie
        słuchaj klakierów bo jutro Cię opuszczą, nie dbaj o marny poklask tylko realizuj
        skutecznie swoje cele.
      • Gość: Maciekkk www.kubica.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:58
        Wejdźcie sobie na kubica.pl i przeczytajcie co on na prawdę sądzi na temat
        wyścigu...
        A wywiad dla GW?? Widocznie miał powód się tak odpowiadać
        • Gość: emiliano Re: www.kubica.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:14
          Jak nie będzie szanował kibiców to wylieci z roboty. F1 bez kibiców nie
          funkcjonuje, stąd jeżeli Kubica naprawdę myśli o zajęciu miejsca po Schumacherze
          to niestety nie tylko umiejetności będą tu odgrywały ogromną rolę. Jak szefowie
          stwierdzą, że BMW jest kojarzone z chamstwem i małostkowością, to pewnie chłopak
          przejdzie odpowiednie pranie mózgu i wtedy będzie kochał wszsytkich kibiców, bez
          względu na to czy są z Kambożdży czy Chin.
          Generalnie zgadzam się, że Kubica zawdzięcza wszytko samemu sobie, ale pewnie
          podobne historie dotyczą wszystkich startujących w F1.
          I tak na koniec. Ja osobiście czuję pewien dyskomfort jeżeli Polak wstydzi się
          swojej ojczyzny, bez względu na to czy jest to Kubica, czy mgr na zmywaku w
          Irlandii. Zresztą jak spotykam Angola, który najeżdża na królową bo jest to
          modne to też mnie to drażni.

Pozdrawiam, i życzę panu Robertowi sukcesów co najmniej na miarę ustęującego
          mistrz M. Schumachera
          • gdzies_czyli_wewpolsce Ale jestes smieszny gosciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.06, 11:22
            Dziekuje za kontakt do strony www.Kubica.pl. Robert to olbrzymi talent. Jego
            dotychczasowa kariera - jest po prostu oszałamiająca.
            Z wypowiedzi wynika jasno, że jest skromnym człowiekiem, który zna swoją
            wartość. Wystarczy czytac ze zrozumieniem jego wypowiedzi.
            Nikt go nie wypusci łatwo z łap.
            A Polska, jak dotąd nie jest grupą docelową F1 i tyle. Jak zbuduje sie tu tor i
            bewdzie wiecej fanów - wówczas specjalisci od PR bedą kierowac wypowiedzi w
            inną strone. Na razie to Kubica wysyła jedną wiadomosc - dziekuje tym, ktorzy
            mi pomogli, a reszta "pa, pa"!
            Moje gratulacje panie Robercie. Dotkniety został Pan palcem bożym i nie
            zmarnował Pan tego daru. SUUUUUUUUUUUUUUUUPPPER!!!!!!!!!
            Wielkie dzieki dla jego rodziny za odkrycie i popieranie talentu syna. Jego
            ojcie i Matka powinni stanowić przykład dla wielu.
            • Gość: emiliano Re: Ale jestes smieszny gosciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:29
              Jestem śmieszny?
              A cóż cię tak rozbawiło?
              Uważam jedynie, że prawdziwy talent i profesjonalista szanuje wszystkich. Nie
              chcę, żeby Kubica opowiadał jak dużo zawdzięcza Polsce, bo zawdzięcza pewnie
              tyle samo co 99% tego społeczeństwa. Jednak dobrze wie, że w chwili kiedy jest
              ciężko w bądź co bądź jego ojczyźnie i jest deficyt jakichkolwiek sukcesów,
              mógłby dać wiarze odrobinę przyjemności w smakowaniu się JEGO sukcesami.
              • gdzies_czyli_wewpolsce Re: Ale jestes smieszny gosciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.06, 12:19
                masz pecha. Kubica jest profesjonalistą pozbawionym tzw. polskich
                cech: "przepraszam, że żyję i nie wychylaj sie przed szereg". Wejdz na jego
                strone. Jest skromnym człowiekiem wiedzącym , co i komu zawdziecza. Bedzie
                wielki bez szczekania zawiedzionych panienek i obrazonych nauczycieli.
                Powiedział tak, poniewaz tak uznal, ze należy. Ma racje.
                Ja trzymam za niego kciuki, poniewaz kariera jest genialna. Inni potrafią to
                docenic.
      • Gość: znawca Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 11:10
        Ciekawe czy ten wywiad był autoryzowan? Czytałem wcześniejsze jego wywiady i
        nigdy nie był takim dupkiem, tak to nawet Doda by nie odpowiadała.
        Panie Leniarski co pan wyrabia? GW żal dupę ściska, bo nie zarobią na F1?
        • Gość: errr Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:23
          > tak to nawet Doda by nie odpowiadała

Kiepskie porównanie, być albo nie być Dody zależy od jej fanów, natomiast
          Kubica spokojnie poradzi sobie bez nich (tak jak przez ostatnie kilkanaście lat
      • Gość: michal Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.unregistered.media-com.com.pl 11.09.06, 11:21
        Jakis rok temu rozmawialem z Kubica: niestety to nie jest typ inteligenta - a
        mowiac wprost: bardzo prosty chlopak. Oby mu pieniadze i popularnosc do glowy
        nie udezyly. Ale przyznac trzeba, ze jezdzic potrafi.
        • gdzies_czyli_wewpolsce udeżyły???????? Ty też, wydaje sie, masz kłopoty 11.09.06, 11:24
          z prostotą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • 2paco Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 12:43
          Gość portalu: michal napisał(a):

> niestety to nie jest typ inteligenta - a
          > mowiac wprost: bardzo prosty chlopak.

nawet jeśli, to co z tego?
      • Gość: wp Kubica: Widocznie jestem dobry IP: 195.139.252.* 11.09.06, 11:23
        Nie przylepil bym mu znaczka burak, zeby byc mistrzem trzeba czuc, ze robi sie
        to bez kompleksow.
      • Gość: prof. dr hab. Kubitza to prostak nawet bez matury IP: *.chello.pl 11.09.06, 11:30
        To czego się spodziewać po takim prymitywie?
        • gdzies_czyli_wewpolsce Robert Kubica pracował 17 lat na sukces. 11.09.06, 12:30
          wiec ma mature, magisterium, doktorat, habilitacje i profesure za sobą. Teraz
          oczekuje jedynie na Nobla, ktorego tez dostanie, poniewaz jest wielkim
          talentem, ktory zdarza sie raz kiedys.
        • Gość: Dziodzio Re: Kubitza to prostak nawet bez matury IP: 213.199.198.* 11.09.06, 12:41
          prof.dr hab., na jakim Ty świecie żyjesz biedaku? Współcześni sportowi
          mistrzowie to często jeszcze nastolatki. Kiedy mają się uczyć w szkołach?
          Wybierają takie życie i chwała im za to kiedy jeszcze osiągają sukcesy.
      • Gość: Ścigant Polak czy Włoch? IP: 217.153.206.* 11.09.06, 11:41
        Jeździć to on może umie, ale że szkoły żadnej nie skończył to słychać po jego
        butnych wypowiedziach. No i czar prysł.Panie Kubica trochę szacunku dla
        kibiców.Jeżeli czuje sie Pan bardziej Włochem niż Polakiem to Pana sprawa i
        Pana wybór.
        • bywalem Re: Polak czy Włoch? 11.09.06, 11:44
          Nawet nie chodzi o wyksztalcenie Kubicy , bo wyksztalcony cham zostanie chamem
          a czlowiek kulturalny zawsze bedzie kulturalny. Kubica powinien przeprosic
          polskich kibicow , tylko dzieki kibicom ktorzy placa po 150 euro za najtanszty
          bilet egzystuje F1 i dzieki tym kibicom Kubica zarabia. Widocznie Kubica za
          szybko zajal 3 miejsce i stanal przy gwiazdach F1 i z tego zaskoczenia nie
          wiedzial co mowi, przydaloby sie zeby od nich nauczyl sie jak postepowac z
          kibicami ! Najlepiej byloby jakby sobie wzial doradce prasowego, ale nie wiem
          czy jemu to pomoze ! Prosty burak i tyle .
          • gdzies_czyli_wewpolsce Ale jestes smieszny trollu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.06, 12:26
            Kubica ciebie i takich jak ty nie potrzebuje i tyle. Kubica pracował na ten
            sukces - człeczyno - 17 lat!!!!!! Wspinał sie mozolnie po szczeblach kariery,
            ktorą zawdziecza - swoim rodzicom i ludziom, ktorzy na niego postawili. A
            Matołków, ktorzy w obrazeniu z wscieku bąki na niego puszczają - nie
            potrzebuje. A z twoich 150 euro - to jego zarobku nie ma. A z kibicami to
            postepuje on dobrze, no moze z takimi jak ty, albo tobie podobni nie - ale to
            twój problem kolezko.
      • Gość: Borja Kubica: Widocznie jestem dobry IP: 80.51.194.* 11.09.06, 11:47
        Sam jesteś burak.
      • Gość: Jolo Opinia z formu PlanetF1 IP: 217.96.21.* 11.09.06, 11:54
        Opinia która pojawiła się na forum serwisu PlanetF1 w temacie "Czy Kubica może
        być następnym wielkim F1?":

"I hope Kubica doesn't do to well because I know the polish fans from ski
        jumping and thinking they could enter the F1 tracks worries me.... "

Tłumaczenie:

"Mam nadzieję że nie bo znam polskich kibiców ze skoków narciarskich i myśl że
        mogą wejść do F1 martwi mnie"...

Nic dodać nic ująć, też zawsze uważałem że robią wiochę, najpierw tym
        fanatyzmem, trąbami itp., a następnie, po tym jak Małysz zaczął słabo skakać
        krytykowaniem. No i oczywiście te wymagania i znajomość tematu przez
        wszystkich. Zobaczycie niedługo na torach F1, uwalona browarami banda z polski
        robiąca większy hałaś niż bolidy. Żenada, ale jak widać świat nas poznał.
        • Gość: gigi Nazwy krajów piszemy z dużej litery, Żydku IP: *.chello.pl 11.09.06, 11:59
          hołociarzu jeden
          • Gość: Jolo Re: Nazwy krajów piszemy z dużej litery, Żydku IP: 217.96.21.* 11.09.06, 12:09
            Mistrzu, w sobote koło 14:00 będę na placu Kościuszki pod pomnikiem w
            Tomaszowie Mazowieckim. Czarna czapka z daszkiem, i specjalnie dla Ciebie żebyś
            nie miał problemów z rozpoznaniem żółta bluza z logo Williams-Renault. Ciekawe
            czy nie braknie Ci odwagi, tak jak tutaj na forum. Podejrzewam że dostaniesz
            małej sraczki.
            • Gość: Dziodzio Re: Nazwy krajów piszemy z dużej litery, Żydku IP: 213.199.198.* 11.09.06, 12:42
              Jolo, napisz jak było.
            • Gość: dodo Re: Nazwy krajów piszemy z dużej litery, Żydku IP: 193.19.141.* 11.09.06, 13:17
              Będziecie się razem uczyć jeż. polskiego pod pomnikem w Tomaszowie Maz.?
              • Gość: Jolo Re: Nazwy krajów piszemy z dużej litery, Żydku IP: 217.96.21.* 11.09.06, 14:24
                Tak, przemagluję go ostro, i przestancie sie czepiać ortografii, najczęściej
                szybko pisząc nie używam klawisza "Shift" – często wstukam swoje imie i
                nazwisko z małej litery. Więc zluzujcie suty plizz :-)
        • Gość: bigfanF1 Re: Opinia z formu PlanetF1 IP: *.gorzow.mm.pl 11.09.06, 12:04
          I tego się obawaiają wszyscy normalni ludzie w tym kraju...
      • Gość: Boss Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:58
        a co ma chłopak ukrywać swój talent jak jest tego świadom. sodówka mu do głowy
        nie strzeli za prędko więc nie widzę powodu by nazywać go bucem.
      • Gość: Arek Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.lucent.com 11.09.06, 12:05
        Mi się podoba postawa Kubicy. On jako kierowca daje nam do zrozumienia, żebyśmy
        My - Polacy nie czuli sie z nim związani emocjonalnie tj. "na dobre i na złe" -
        liczą się tylko i wyłacznie wyniki. Dlatego jako wieloletni kunsument produktów
        Formuly 1 traktuję go przedmiotowo - jako produkt z metką: "teraz polska".
        Jeżeli mu się uda to będę się cieszył i go chwalił i kupował dalej produkty F1,
        jeżeli nie - to nie będę po nim płakał. I to jest prawidłowa postawa.
      • Gość: ula Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:22
        Przebija mi, w w sporej części wypowiedzi, takie typowo polskie myślenie.
        Widoczne zresztą w polityce - gdzie politycy, którzy dorwali się do władzy,
        uważają, że to obywatele są dla Polski, a nie Polska dla obywateli.
        W ten sam sposób kibice traktują sportowców. To nie kibice są dla nich, ale oni
        mają być dla kibiców. I to koniecznie. Jak się nie podlizuje i nie płaszczy to
        trzeba mu dowalić, bo nie bije "allaszków" i nie dziękuje kwieciście za
        wsparcie. Ba, pozwoli sobie na szczerą wypowiedx to zostaje ogłoszony bucem i
        burakiem. A przecież oglądanie sportu i kibicowanie komukolwiek jest całkowicie
        prywatną sprawą oglądacza/kibica.

Jak Kubica dojrzeje, okrzepnie, będzie starszy, pewnie podziękuje za uznanie.
        Za UZNANIE, bo za nic więcej nie musi. Bo wierzę, że mu się uda osiągnąć
        jeszcze wiele sukcesów.

Sportowcem nie zostaje się dla poklasku ani z chęci zysku...sportowcem zostaje
        się z pasji i własną pracą. Potem, jeżeli ktoś okaże się dobry, to przychodzą
        zwycięstwa, zaszczyty, pieniądze i sport staje się sposobem na życie. Ale na to
        trzeba zapracować. Nikt nie inwestuje w sportowca, który sam się nie stara.

W tym wszystkim obecność kibiców ma znaczenie zdecydowanie drugorzędne. A w tym
        sporcie (F1), gdzie doping bezpośredni ma znaczenie marginalne, znaczenie
        kibiców jest jeszcze mniejsze...w końcu kierowca w bolidzie oprócz ryku
        własnego silnika i tych obok, to chyba nie słyszy nic.
        • Gość: Greg Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:32
          Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z jednej sprawy. Sport profesionalny jest
          finansowany nie z budżetu państwa tylko z wpływów od sponsorów i kibiców. Jeżeli
          zatem jakis sportowiec ciągle będzie obrzucał błotem kibiców to oni się od niego
          odwrócą, jeżeli kibice się odwrócą to odwrócą się też reklamodawcy - bez
          reklamodawców nie ma pieniędzy. Kubica jeszcze o tym nie wie, ale za chwile jak
          zacznie występować w reklamach tj. kasa pojawi mu się przed oczami, to zmieni
          swój ton o 180 stopni. Będzie przymilny jak pluszowy miś. Ja mu daje jeszcze 2
          miesiące, na "przemianę".
          • adas313 Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 12:37
            Ale gdzie to obrzucanie błotem kibiców?
          • Gość: max Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.spray.net.pl 11.09.06, 12:45
            Masz racje, zgadzam sie z tobą... mam nadzieje że jego ojciec jest rozsądnym
            człowiekim i mu to wytłumaczy.
          • gdzies_czyli_wewpolsce Ależ on jest skromnym człowiekiem i swoim sponsoro 11.09.06, 12:49
            m dziekuje i swoim kibicom też. Tylko, że w tej grupie niegdy nie było za duzo
            Polaków i to jako sponsorów i to jako kibiców............... A kariera trwa juz
            17 lat!!!!!!!!!!!!!!!
          • 2paco Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 12:50
            jakim on zwón błotem kibiców obrzuca? weź się zastanów kilka razy zanim coś
            napiszesz.
            jeśli juz ktoś obrzuca błotem kogoś, to polactwo Kubicę.
            • 2paco Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 12:51
              hehe, ale mi się "znów" napisało ;)
            • gdzies_czyli_wewpolsce dzieki za ten post. 11.09.06, 13:06
              ci ludzie sa straszni. Co to za kompleksy, jakie szalenstwo w oczach. Jaka
              obrazona duma. Gdyby mogli, to by go zadeptali. Czego oni chca? Chcieliby, żeby
              powiedział: "wzieli mnie, poniewaz, jako Polak mam prawo, a f1 obowiązek
              przyjecia". Powiedział, jak normalny człowiek na zachodzie: "widocznie byłem
              dobry". Jest wielki i bedzie wielki bez pomocy obrazonych przedszkolaków.
          • Gość: ula Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:47
            Gość portalu: Greg napisał(a):

> Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z jednej sprawy. Sport profesionalny jest
            > finansowany nie z budżetu państwa tylko z wpływów od sponsorów i kibiców.
            > Jeżeli zatem jakis sportowiec ciągle będzie obrzucał błotem kibiców to oni
            > się od niego odwrócą, jeżeli kibice się odwrócą to odwrócą się też
            > reklamodawcy - bez reklamodawców nie ma pieniędzy.

Wpływy od kibiców chyba jednak są marginalne. Oczywiście im więcej kibiców tym
            chętnie reklamodawcy finansują, bo promują siebie/swoje produkty. I ok.
            Ale ilu polskich kibiców finansuje/chce/zamierza finansować Kubicę?

Czy zaganiczni kierowcy F1 podlizują się swoim kibicom?
            Jakoś nie zauważyłam....

Ps. obrzucania błotem jakoś nie widzę. Widzę tylko naiwną szczerość typu "nie
            ma dla mnie większego znaczenia ile osób mi kibuje". Jeszcze to pewnie doceni,
            ale znaczenia bezpośredniego, czyli na sam występ w w wyścigu, ani na
            osiągnięty wynik, mieć to nie będzie i nijak się to nie przełoży.
            • Gość: Greg Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:13
              Wcześniej Kubica miał komentarze że równie dobrze mógłby zamiast Polakiem być
              Żydem czy Anglikiem, albo że Polacy nie znają się na sportach motorowych
              (dokładnie powiedział że na sportach motorowych a nie na Formule 1). To nie sa
              miłe komentarze dla kibiców. Tak naprawdę to mógłby tego nie mówić tych
              przykrych dla kibiców rzeczy i też było by dobrze. Po co on jest
              taki "szczery" - tego nie wiem. Na pewno nie działa to pozytywnie na jego
              wizerunek w kraju. Czy Tobie było by miło jakby facet Tobie zasunął tekstem:
              Jesteś gruba, brzydka i do niczego się nie nadajesz! - czy to jest wg Ciebie
              szczerość czy chamstwo??
          • Gość: Tonic Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.ramtel.pl 11.09.06, 14:33
            Do Grega

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z jednej sprawy. Sport profesionalny jest
            finansowany nie z budżetu państwa tylko z wpływów od sponsorów i
            kibiców........................

F1 to sport odbierany na całym świecie i Kubica nie jest zdany na łaskę polskich
            firm . Kontrakty reklamowe zawierane przez czołowkę to kontrakty globalne i
            globalnie odbierane. Nawiasem mowiac i tak polskie firmy ustawią się w kolejce
            do Kubicy, tylko pytanie dlaczego tak poźno.
            • adas313 Re: Kubica: Widocznie jestem dobry 11.09.06, 15:01
              > Nawiasem mowiac i tak polskie firmy ustawią się w kolejce do Kubicy, tylko
              > pytanie dlaczego tak poźno.

I nic z tego nie będą mieć.

Kubica parę tygodni temu na pytanie o możliwość sponsoringu ze strony polskich
              firm powiedział coś w stylu "Teraz to już na to za późno".

Tak bywa w biznesie - swego czasu pewien człowiek wolał kupić kanapę niż 0,5%
              udziałów w pewnej polskiej firmie informatycznej. Podejrzewam, że bardzo żałuje.
        • Gość: Tonic Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.ramtel.pl 11.09.06, 14:22
          Bardzo rozsądne i logiczne podejście do całej sprawy zaprezentowała tu Ula. Nikt
          nikogo nie zmusza do kibicowania komukolwiek. Niestety odnoszę jednak wrażenie,
          że tych wszystkich którzy ślą na Roberta Kubicę różne epitety boli jak ktoś z
          naszych wybija się ponad przeciętność i zdobywa splendory. Chcielibyście widziec
          Kubice, który wychwala kibiców w niebogłosy, a za co miałby Was wychwalać za to,
          że po GP Turcji spadła na niego fala krytyki, że nieudacznik i nic z niego nie
          bedzie i przynosi wstyd Polsce. Takie niestety wypowiedzi przewazały na forum.
          Kibic w Polsce jest przy sportowcu który osiąga sukces, jak ma wpadki i jest
          gorszy wyrzuca się go do śmietnika, miażdząc go przy tym niemiłosiernie. Moze
          Kubica się tak wypowiada, aby miec prawdziwych kibiców (na dobre i na złe), a
          nie pseudokibiców.
      • Gość: leonid Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:31
        I bardzo dobrze powiedział. Jak jestem za granicą to też uciekam przed Polakami
        bo to zazwyczaj głupawe, głośne, bez respektu dla tubylców, ich osiągnieć i
        pracy stado. I on ma się zachwycać jakimś stadem z trąbkami i głupawymi
        tekstami. Cieszcie się, że się nie pozbył polskiego obywatelstwa.
        • Gość: max Re: Kubica: Widocznie jestem dobry IP: *.spray.net.pl 11.09.06, 12:43
          Dziecko neostrady... nic lepiej nie pisz bo niedobrze robi mi się jak czytam
          takie teksty jak twój spadaj z naszego kraju i tu nie wracaj...takich ajk ty nam
          tu nie trzeba i powinno się ich tępić za wszelka cenę ..anty patriotów takich
          jak ty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka