Gość: RTS IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:03 e tam, lubie wisle, ale mistrzem zawsze bedzie Widzew! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: ebal:* / 10.2.16.* 12.03.03, 21:53 ja tez tak mowie bo wierze ze tylko wisla jest wstanie wywalczyc awans do ligi mistrzow. ma najlepszy sklad (pod warunkiem ze go niewyprzeda) i nie ma klopotow finansowych. Skonczyly sie czasy gdy na boiskach walczono dla zasady.teraz licza sie bogaci i tak bedzie predzej czy pozniej w Polsce. Wisla musi zostac mistrzem dla siebie samej i dla polskiej pilki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: ebal:* / 10.2.16.* 12.03.03, 22:06 wisla mistrzem polski a potem walka w europie. no bo chyba nie wierzycie by targany klopotami finasowymi gks (bez urazy) lubakis inny zadluzony klub byl w stanie utrzymac mistrzowski zespol i go jeszcze wzmocnic przed walka o lige mistrzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXIM GROKLIN NA MISTRZA IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 00:21 SYTAWIAM NA JAKOS WIELKOPOLSKĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meficzek Re: GROKLIN NA MISTRZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.03, 14:39 zgadzam sie !!! FORZA Groclin !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George H. Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.03.03, 05:06 Oczywiscie ja rowniez stawiam na Wisle ale... tylko w 70% i na Legie w 30% Waznym mankamentem zespolu Wisly jest "krotka" lawka rezerwowych silnych i wysokiej klasy pilkarzy oraz zbyt czesto niepewny bramkarz. Dodac do tego koniecznie nalezy fakt, ze Wisla z powodu meczy UEFA z Lazio byla na przyspieszonym okresie przygotowawczy budowy wysokiej formy sportowej. Spodziewac sie nalezy, ze pilkarze Wisly nie dokonaja cudu i nie utrzymaja bardzo dobrej dyspozycji przez caly sezon - bo to jest poprostu niemozliwe. Beda wiec chwile zalaman formy sportowej, bo takie zawse musza byc,...a pelnowartosciowych "zmiennikow" nie widac w skladzie zespolu kadry Wisly. I takie okresy obnizki formy pilkarzy Wisly jezeli beda krotkotrwale w sezonie to wszystko szybko wroci do normy. Ale przy dluzszych okresach zalaman formy, doskonale przygotowani fizycznie pilkarze Legii moga byc powazna przeszkoda utrudniajaca Wisle zdobycie tytulu Mistrza Polski. Te rozwazania z punktu widzenia praktyki i teorii nalezy powaznie brac pod rozwage w pracy szkoleniowej pilkarzy Wisly pod okiem doskonalego Pana Kasperczaka. Przezyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.03.03, 07:08 Ten caly artykul jest posklejany z przynajmniej trzech wydanych poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaxus Nie cytujcie Bonka please IP: *.range217-44.btcentralplus.com 13.03.03, 09:07 Boniek przegral wszystko jako manager jeszcze we Wloszech, dzieki wplywom w PZPN zostal trenerem kadry narodowej z jakim skutkiem kazdy widzial. Nie piszcie co on mysli bo jak czytam to nerwy mnie biora. Pilkarzem dobrym a nawet swietnym byl, to wiadomo ale trenerem jest zadnym. To jeden z tych przykladow, ze swietny sportowiec nie musi byc dobrym trenerem, lub np. politykiem, bo tam tez probuja sie odnalezc sportowi emeryci chociaz te dwie sfery nie maja zadnego powiazania jednak sportowcy probuja wykorzystac swoja slawe i troche dorobic do emerytury. Pozdrawiam Olaxus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIF Dopóki piłka w grze.... IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 09:35 Jest przysłowie: "Nie dziel skóry na niedźwiedziu". Dopóki piłka w grze kandydatów do tytułu jest kilku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md MU zawsze wygrywa, Juve to samo.... IP: *.es.ibm.com 13.03.03, 10:50 co to za glupoty??? Przeciez oni nie moga ciagle wygrywac!!! Skoro myslenie jest takie, ze w Lazio graja tylko ludzie, to to samo sie tyczy Wisly. Skoro "dopuki pilka w grze" to przeciez i Pogon moze z nimi wygrac. Po co pisac te glupoty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok_telesfor Dobry artykuł napisał facet ! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.03.03, 12:07 Dobry artykuł napisał facet ! Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Dobry artykuł napisał facet ! IP: *.pde.philips.com 13.03.03, 12:37 Artykul jest slaby i zawiera liczne bledy. Jasne ze najwiekszy potnecjal ma Wisla, ale... Wosla cala runde jesienna w srodku grala praktycznie 2 defensywnymi pomocnikami - Paszulewiczem (slaba runda) i mlodym Strakiem (bardzo duzy postep przez 6 miesiecy). Teraz kontuzje wyleczyli Szymkowiak, Moskal i Ikenachio i zobaczymy jak bedzie grala 2 linia. Ciekawe jak wygladalaby gra Legii gdyby przez runde nie kontuzje leczyli Vukovic i Majewski.... Kolejna sprawa - Kasperczak pracuje od roku i Wisla gra coraz lepiej i nie wiadomo gdzie jest granica jej umiejetnosci. Na gre legi moga wplynac (oby nie) klopoty ekonomiczne i brak premii. Do Wisly nikt nie przyszedl, ale za to z Legii odeszli Stanew i Omeljanczuk. Co do bledow autora...Frankowski ma kontuzje od kilku a nie kilkunastu miesiecy (lipcowy sparing) i gole strzelac potrafi. A Kuzera ma lat 19 (rocznik 1984) a nie 20. Takie bledy to wielblady Robert!!!!! A w reszcie - wszyscy mowia tylko Wisla i Legia, a gdzie tu Groclin? Obiektywnie mowiac najbardziej sie wzmocnil i traci niewiele punktow do Wisly...Ale wszystko roztrzygnie sie na boisku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Dobry artykuł napisał facet ! IP: *.ii.pw.edu.pl 13.03.03, 13:55 Mozna sie nie zgadzac z opiniami, ale fakt faktem ze bledow merytorycznych to dziennikarze maja wiele. Oczywiscie kazdemu moga zdarzyc sie bledy, ale jak mozna napisac ze rozbieg skrocono z czwartej na piata belke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kai Tracid 25 Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 12:28 Ciekawi mnie dlaczego pan Błoński zawsze ale to zawsze za przeproszeniem sra na Wisłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozer Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.isep.pw.edu.pl 13.03.03, 13:35 Nie zesrajcie się z Tą Wisłą. Mistrzem Polski jest LEGIA WARSZAWA (czy się Wam to podoba czy nie) i tak pozostanie na pewno do czerwca! Później też tak zostanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 14:30 Ależ oczywiście, oczywiście . Wszyscy o tym pamiętają. O tym nie sposób zapomnieć. Gorące pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko Do pana Błońskiego IP: *.ssi.org.pl / 192.168.1.* 13.03.03, 16:42 Mam już dosyć traktowania Szczakowianki jako synonimu biednego wiejskiego klubiku. Wszyscy wiemy, że pan Błoński jest przyspawany do stadionu Legii i świata spoza niego nie widzi. Ale przyjedzie Legia do Jaworzna w dupę chwyci to i mu się światopogląd zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATI.PL Re: Do pana Błońskiego IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 17:14 Gość portalu: roko napisał(a): > Mam już dosyć traktowania Szczakowianki jako synonimu biednego > wiejskiego klubiku. tiaaa jasne, moze nie wiejskiego, ale mocno malomiasteczkowego hehehehe > Wszyscy wiemy, że pan Błoński jest > przyspawany do stadionu Legii i świata spoza niego nie widzi. co to znaczy wszyscy jakos nie umiem sobie wyobrazic sobie jak prawie 40 mln ludzi o tym wie, wiec nie uogolniaj synku ! > Ale przyjedzie Legia do Jaworzna w dupę chwyci to i mu się > światopogląd zmieni. co to znaczy "... w dupe chwyci..." ? to po polsku ? :P ojej ale ty to masz bujna wyobraznie chlopaczku heheheh jak przyjedziemy do waszej miescinki to zobaczycie setki prawdziwych chlopakow z miasta stolecznego Warszawy, druzyne Mistrza Polski Legie Warszawa no i oczywiscie morze kibicow z super miasta Sosnowca, wiec i na murawie, na trybunach, przed i po meczu macie przechalapane :) to tyle. i daj sobie spokoj, bo sie zmoczysz jeszcze w nocy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Do MAT.PL IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.03, 14:17 miasto stoleczne Warszawa! phi! jakby nie tabliczka... nie nzosze takiego traktowania z gory! co za poziom, wstyd! a w Wwie mieszkalam przez 3 lata- oprocz biblioteki UW to NIC mnie tam nie zachwycilo a Warszawiakom (najczesciej przyjezdnym!) to nie wiem skad sie wzielo to poczucie wyzszosci. Przyjedzcie do Wroclawia albo Poznania, to zobaczycie jak wyglada gospodarne, srodkowoeuropejskie miasto. Nie chce obrazac tych Warszawiakow, ktorzy sa w porzadku i z gory pzrepraszam jak ktos to wzial do siebie ale takich becwalow jak mati to trzeba gnac! Gość portalu: MATI.PL napisał(a): > Gość portalu: roko napisał(a): > > > Mam już dosyć traktowania Szczakowianki jako synonimu > biednego > > wiejskiego klubiku. > tiaaa jasne, moze nie wiejskiego, ale mocno malomiasteczkowego > hehehehe > > Wszyscy wiemy, że pan Błoński jest > > przyspawany do stadionu Legii i świata spoza niego nie widzi. > co to znaczy wszyscy jakos nie umiem sobie wyobrazic sobie jak > prawie 40 mln ludzi o tym wie, wiec nie uogolniaj synku ! > > Ale przyjedzie Legia do Jaworzna w dupę chwyci to i mu się > > światopogląd zmieni. > co to znaczy "... w dupe chwyci..." ? to po polsku ? :P ojej > ale ty to masz bujna wyobraznie chlopaczku heheheh jak > przyjedziemy do waszej miescinki to zobaczycie setki > prawdziwych chlopakow z miasta stolecznego Warszawy, druzyne > Mistrza Polski Legie Warszawa no i oczywiscie morze kibicow z > super miasta Sosnowca, wiec i na murawie, na trybunach, przed i > po meczu macie przechalapane :) to tyle. i daj sobie spokoj, bo > sie zmoczysz jeszcze w nocy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk7 Re: Wszyscy mówią: Wisła 13.03.03, 17:26 "Warto jeszcze zacytować wypowiedź trenera Schalke Franka Neubartha po pierwszym meczu w Pucharze UEFA w Krakowie: - Słyszałem, że wszyscy w Polsce mówią o wielkiej różnicy, jaka dzieli Wisłę od Legii. Ja mam nieco inne wrażenia. Może i piłkarze z Krakowa częściej nam zagrażali, ale i nam było dzisiaj łatwiej przedostać się pod bramkę." Warto było by też powiedzieć o drugim meczu z Schalke, gdzie ta różnica wyszła jednak jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSC Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.dsv.agh.edu.pl / 192.168.32.* 13.03.03, 17:29 wisla to stara qrwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris S. Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.proxy.aol.com 13.03.03, 18:43 Gość portalu: KSC napisał(a): > wisla to stara qrwa Jak mozesz tak pisac o jednym z najstarszych klubow w Polsce z wielkimi tradycjami.Nie przyniesli Polsce tyle miedzynarodowych sukcesow co Gornik czy Legia ale zawsze.......Ogladalem mecz Wisly z Lazio na Fox Sports International i musze szczerze powiedziec ze z minuty na minute grali wedlug mnie gorzej.Szczegolnie druga polowa byla slaba.Ten Murzyn prawoskrzydlowy (nie wiem jak sie nazywa) nie oddal ani jednego dobrego dosrodkowania-zamiast tego bawil sie w zawile kombinacje z 2ma lub czasami nawet 3ma Wlochami.Poza tym byla by bramka gdyby nie wyskoczyl i nie podwyzszyl lotu pilki,co sprawilo ze trafila ona w poprzeczke.Wisla to dobra gra w polu ale im blizej bramki przeciwnika tym gorzej i wydaje mi sie ze brakuje rasowego strzelca ktory zdobywa bramki w kazdym meczu bez wzgledu na to czy zespol gra dobrze czy nie.Bramkarz niepewny.Obrona tez roznie grala-miala lepsze chwile i gorsze.Ogladam 5 i wiecej meczy tygodniowo z roznych lig i naprawde przyjemnie bylo od niepamietnych czaso zobaczyc polski zespol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radeq Wszyscy mówią Wisłą, a ja mówię LEGIA IP: *.barlinek.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 18:52 Wszyscy twierdzą, że mistrzem zostanie Wisła. Ja śmiem twierdzić, że MP obroni Legia. Nie zapominajmy, że to Legia jest mistrzem polski, że to legia nie przegrała 33 spotkań w lidze. Jeśli chodzi o skład Legii. No cóż, nie jest taki zły. mNowy nabytek Legii, prawy pomocnik - Nuhi sprawuje się w sparingach rewelacyjnie. Formę odzyskał Marek Saganowski. Wszyscy w Legii są zdrowi. Legia ma charakter i wielkie pazurki, które wszystkim niedowiarkom pokarze! Wygramy jutro z Amiką 3 : 1, z Groclinem 3 : 2 a w Krakowie z Wisłą padnie wynik remisowy 2 : 2! Takie mecze jak z GKS, Lech, Górnikiem gramy na własnym stadionie, co napewno wpłynie mobilizująco na Warszawian. Uche, kosowski.! My mamy Nuhiego, Vukovića, Kiełbowicza, Zielińskiego i Kucharskiego! Mamy kim się przeciwstawić Wiśle i reszcie. Proszę za tem, na 14 kolejek przed zakończeniem sezonu nie rozdzielać skóry na niedźwiedziu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Wszyscy mówią Wisłą, a ja mówię LEGIA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 19:01 Przekonałeś mnie. Legia MISTRZ MISTRZ MISTRZ !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Pogoni Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.visp.energis.pl 13.03.03, 21:37 Mam nadzieję, że włodarze Wisły pomyślą o dobrym bramkarzu. Proponuję Radka Majdana zamiast Francuza (wszyscy przecież widzieli jego interwencje w meczu z Lazio), lepiej żeby Majdan grał w Wiśle Kraków niż w tureckim jasyrze. Wasze mistrzostwo wydaje się pewne. Zobaczymy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rifi Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.5.12.vie.surfer.at 13.03.03, 23:29 Ze tez daja takim pismakom pisac wogole...SAm Neubarth powiedzial..haha smiech na sali..nie ma nic w artykule, co powiedzial po meczu w niemczech, ciekawe czy dalej podtrzymywal opinie, ze legia jest porownywalna z Wisla:))Co za palant:))Hmm, kasperczak nie wygral mistrzostwa Polski - A gdybys ty, cieciu, mial biec w sztafecie na ostatniej zmianie, majac 50 metrow straty do prowadzacego, tobys wygral , nie? Jezu, nie ma juz w polsce ludzi co pisac umieja???Nie bardzo w to wierze, bo na forum zdarzaja sie naprawde znawcy, umiejacy ocenic obiektywnie stan polskiej pilki...A ten tam, to chyba ma uklady, wtyki, czy cos w tym rodzaju, bo takie wypociny to sa dobre do Glosu Wilczkowa, a nie gazety o ogolnopolskim zasiegu - ignorancja, naiwnosc, podszyta gleboko skrywana nadzieja, ze Wisle ktos dokopie:))Naczelny -wywal go, bo poziom tylko obniza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekkania Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 23:44 DO PANA BŁOŃSKIEGO; NIECH SIĘ PAN NIE OŚMIESZA . KTO BĘDZIE MISTRZEM WIE KAŻDY. POTENCJAŁ WISŁY JEST TAK OGROMNY ZE PANA LEGIA TYTUŁ STRACI JUŻ 9.04 W PIĄTEJ KOLEJCE.NA PRZEKÓR PANA I LISTKIEWICZOWI. WIĘCEJ POKORY POZDRAWIAM jarekkania@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Kibolski artykuł IP: *.krak.gazeta.pl 14.03.03, 10:03 Kibolski artykuł kompromituje dziennikarza. A taki jest tekst Błońskiego. Nie pierwszy zresztą raz zdarza się, że warszawskim dziennikarzom nie podoba się to, że w krakowskim klubie się układa. Kiedy Wisła jesienią zaczęła świetnie grać, rozpętali akcję pod tytułem: „z pewnością zaraz drużyna się rozpadnie, bo zawodników wykupią”, którą bez sensu nadpsuli atmosferę w drużynie. A teraz zamiast realnego porównania siły zespołów walczących o tytuł otrzymaliśmy artykuł o tym, dleczego Wisła może nie wygrać. Upstrzony na dodatek takimi niedorzecznościami, jak wypowiedź trenera Schalke po pierwszym meczu (co, drugiego, w którym dostali wpierdol, nie było?). Oczywiście, Wisła nie musi zostać mistrzem Polski. Ale kłopotów i niedoróbek jest w niej zdecydowanie mniej niż w jakimkolwiek innym klubie, i w tym kontekście tekst Błońskiego zupełnie nie ma sensu. Rysio PS. A najbardziej w zdobyciu mistrzostwa może Wiśle zaszkodzić... Paweł Janas. Jeśli powoła do kadry siedmiu lub ośmiu zawodników z Krakowa, a tyle nazwiska, w różnych konfiguracjach, się pojawia w prasie, rozpieprzy Kasperczakowi drużynę dokumentnie. Ale o tym Błoński dziwnie „zapomniał”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa rysiu leć na błonie targać olabogę.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.03.03, 13:20 widac że zbliża isę liga....uaktywniają się wszelkiej maści pisaczki, a niejakiemu olabodze to już wysiada instalacją, rysiu..idź i poganiaj swojego ziomala może wam obu przejdzie i z bani zejdzie powietrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzdzdzdzdzddzdzdzdzdzdzddzzdzd Re: Wszyscy mówią: Wisła IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.03, 18:06 Niech sobie gadają. Wisła może być, która chce, możę nawet spaść, ale mistrzem będzie Legia. Odpowiedz Link Zgłoś