Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Green

18.02.07, 10:41
    to było boskie wydarzenie, dawno nie było takiego wieczoru w NBA od czasów
    Jordana i Barkleya

www.foto-tel.pl/
    Obserwuj wątek
      • Gość: Sir Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Green IP: *.icpnet.pl 18.02.07, 10:43
        Wiedziałem, że Barkley wygra !
      • silic Ile cm ma 6 cali ? 18.02.07, 10:53
        >by zawiesić kosze na wysokości 12 stóp (3,66 metra zamiast regulaminowych 3,05
        >m), ale nikt inny się na to nie zgodził. Howard postanowił udowodnić, że nie
        >utrudniłoby mu to życia. Przejął podanie Jameera Nelsona i wsadzając piłkę do
        >kosza przykleił na samej górze tablicy, na wysokości 12 stóp 6 cali (3,91 m)
        >nalepkę ze swoim zdjęciem.
        Ciekawe...
        12 stóp to 3,66 m a 12 stóp i 6 cali to 3,91 m ( wedle autora oczywiście ).
        Czyli 6 cali to 3,91-3,66 = 25cm
        25/6 = 4,16 cm. Cóż, mnie się zawsze wydawało że 1 cal to 2,54 ale to pewnie
        takie nowe czasy nastały i to jest cal na miarę amerykańskich możliwość...
        • Gość: jay Re: Ile cm ma 6 cali ? IP: *.net-10.rev.inter-c.pl 18.02.07, 11:06
          Pewnie literówkę zrobił... albo maturę u Giertycha ;>

pozdrawiam
      • Gość: rtz Re: Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Gree IP: *.devs.futuro.pl 18.02.07, 11:49
        co za boruta.. widac,ze pisal to ktos kto konkursu nie ogladal...
        po 1 nie przeskoczyl nad stolem
        po 2 z tego co mi sie wydaje to nie mial zaslonietych oczu jak przeskakiwal nad
        nate'm
        po 3 max punktow dostal za przeskoczenie "stolu" a nie nate'a!!!!!
        • Gość: mario Re: Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Gree IP: *.aster.pl 18.02.07, 12:15
          po 4 rozgrywajacy w torze przeszkod nie rzycali za 3 tylko z poldystansu
          • maciej.nawrot odpowiadam ponownie 18.02.07, 12:53
            Gość portalu: mario napisał(a):

> po 4 rozgrywajacy w torze przeszkod nie rzycali za 3 tylko z poldystansu

Oj, tu masz rację. Trochę się zagalopowałem. Dzięki za spostrzegawczość!
            • maciej.nawrot poprawka 18.02.07, 12:57
              Chociaż właściwie nie. Przepisy mówią po prostu o rzucie do kosza. Nieważne
              skąd, po prostu musi trafić.

Pozdrawiam!
        • maciej.nawrot odpowiedź od redakcji 18.02.07, 12:50
          > co za boruta.. widac,ze pisal to ktos kto konkursu nie ogladal...

Po pierwsze, nie ”boruta”, tylko ”poruta”
          > po 1 nie przeskoczyl nad stolem

Owszem, przeskoczył. I to wybijając się bardzo wcześnie, podkurczając obie nogi.

> po 2 z tego co mi sie wydaje to nie mial zaslonietych oczu jak przeskakiwal nad
          > nate'm

No to obejrzyj jeszcze raz. Wyraźnie zasłonił sobie oczy, kopiując wsad Dee
          Browna z 1991 roku.

> po 3 max punktow dostal za przeskoczenie "stolu" a nie nate'a!!!!!

Jest o tym napisane w pierwszym zdaniu akapitu o konkursie.

Pozdrawiam.
          • Gość: tarheel Re: odpowiedź od redakcji IP: *.stk.vectranet.pl 18.02.07, 13:03
            Kolego, a w którym momencie finałowego wsadu Green zrobił w
            powietrzu "obrót" ????!;-) był soczysty smecz a'la Tomahawk i tyle.
            • maciej.nawrot My bad. Faktycznie nie było 18.02.07, 13:05
        • Gość: x Re: Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Gree IP: 62.148.80.* 18.02.07, 13:32
          zasłonił sobie oczy, co było widać w powtórce
      • Gość: Jolaos Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Green IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:28
        Szkoda że na publicznej niepokazują :( bym sobie zobaczył a takto......

world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35071427
      • Gość: tarheel Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Green IP: *.stk.vectranet.pl 18.02.07, 12:59
        Autora tego artykułu poniosła nieco fantazja albo oglądał inny konkurs wsadów.
        Green owszem w finałowym wsadzie przeskoczyl nad przeszkodą (na pewno nie był
        to stół, bo było to coś niższe) ALE O OBROCIE W POWIETRZU NIE MA MOWY! był
        soczysty smecz i tyle. Ale zwycięstwo jak najbardziej zasłużone!
        Ale dla mnie i tak najwieksza atrakcją był juror Michael! surowy był ;-)

pozdro!
      • Gość: x Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Green IP: 62.148.80.* 18.02.07, 13:30
        Szkoda tylko, że jak pokazywali 10 najlepszych akcji w wykonaniu Jordana musieli
        włączyć się nasi niezawodni komenatorzy w studiu...
      • Gość: ja564 Co za tępi komentatorzy IP: *.lublin.mm.pl 18.02.07, 14:03
        Od ich filozfii chciało mi się ..... Te gwiazdy w studiu rozbroiły mnie , co za
        trafne uwagi , przemyślenia . Tam się tyle działo a oni pieprzyli i ........
        • Gość: wwwujek Re: Co za tępi komentatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 14:26
          To chyba rozwieje wszelkie wątpliwości..

www.youtube.com/watch?v=sNQ_XJ8mr_U
      • Gość: sołtys A kto w końcu wygrał konkurs wsadów w meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:35
        Aneta K. vs Samoobrona ? Lepper, Łyżwiński, Filipek czy może ktoś inny ?
      • Gość: zks Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Green IP: 85.134.173.* 18.02.07, 17:30

Strona o Polskich KIBICACH
      • Gość: piotrek Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Green IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 18.02.07, 18:06
        zgadzam sie - ogladalem po raz pierwszy od dluzszego czasu caly wieczor,
        wszystkie konkursy, i zdecydowanie najbardziej przypadl mi do gustu pojedynek
        barkley - bavetta. howard ze "stickerem" tez byl dobry
        • Gość: dan Nate i tak był najlepszy :] IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.02.07, 20:10
          Pomimo że największe gwiazdy (oprócz Shaq'a) olewają sobie ASW albo grają ze
          skwaszonymi minami jakby ktos ich zmuszał to muszę przyznać że konkurs wsadów
          zawsze wygląda fajnie. Nie oglądałem ASW na żywo a jedynie obrobione filmiki na
          Youtube i z nich wyciągam wniosek że Nate robił najładniejsze dunki bo przy 175
          cm robić takie trudne paczki to jest sztuka i powinni na to inaczej patrzeć. Tym
          bardziej ze wszyscy naśladowali jego numer ze Spudem sprzed roku a że potrzebuje
          10 prób no cóż sa trudne to mogą nie wyjść.
          • Gość: ANTEK Re: Nate i tak był najlepszy :] IP: 68.249.186.* 18.02.07, 22:04
            Jezeli jak mowisz mieliby brac pod uwage to, ze ma tylko 175 cm wzrostu,
            to rowniez nalezaloby wprowadzic przelicznik w skoku wzwyz.
      • Gość: krys Re: Sobota w Las Vegas, czyli Wade, Kapono i Gree IP: *.sgh.waw.pl 19.02.07, 13:09
        nie wiem czy aby na pewno oglądałeś ten sam wieczór co ja...ale uważam że poza
        konkursem rzutów za 3 i wsadem howarda nie bylo tej soboty niczego wartego
        nawet najmniejszej wspominki....bezsprzecznie największym rozczarowaniem był
        konkurs wsadów....żadnej innowacji wszystkie dunki były wtórne...widać było że
        zawodnikom brak inwencji a może umiejętności...rada na przyszły rok zamiast
        rising star slam dunk contest powinni wprowadzić superstar dunk
        contest....ręka w górę kto chciałby zobaczyć pojedyne vince'a z kobe'm i
        lebronem, a na dokładkę j-rich...w sumie sobota w Vegas była wielkim
        rozczarowaniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka