Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

World Women's Curling Championships 2007

19.03.07, 20:46
    Zaczęły się MŚ Kobiet tutaj relacje internetowe :

www.worldcurling.org/Curlhome/Statistics/tournament.asp?tid=255
    i uwaga tutaj (tym to jestem zaskoczony)

pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_%C5%9Awiata_Kobiet_w_Curlingu_2007#Reprezentacje

w eurosporcie także można pooglądać

Kto wygra ?
    Obserwuj wątek
      • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 19.03.07, 21:05
        hmm... nie zaskoczy nikogo jeśli napiszę, że Kanada. Pewnym krokiem zmierzają po
        zwycięstwo. Wierzę w odrodzenie się Szwedek. Do boju Anette!
      • niedoszly.islandczyk Re: World Women's Curling Championships 2007 19.03.07, 23:46
        Ah, Kanadyjki idą swoją drogą... Ale czołówka z ME to się spisuje tragicznie.
        Liczyłem na moją kochaną Anette ale te 3 przegrane. Jeśli ktoś może mi podać
        jakiś link do sytuacji w domu to ja bym bardzo chętnie zobaczył jakim cudem
        Szwedki przegrały 10 en ze Szwajcarią do 4 (w każdym razie szacunek).

Nie mogę się też pogodzić z myślą, że D. Nordby zakończyła karierę, na dodatek
        dowiaduję się o tym o 1 w nocy z 2 miesieczynm opóźnieniem. eh... choć Polki
        nie zmierzą się znią a myślę że chciały by przegrywając nawet 8 do 0

Co do wikipedii to każdy może dołożyć coś od siebie bo głównie to są tam tylko
        tabelki z wynikami. Ale nie jest źle jakąś nadążam.

Pozdrawiam wszystkich curlingowych zapaleńców
      • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 14:53
        eh, moja Anette znowu przegrała, a tak niewiele brakowało do pokonania Dunek.
        Cóż, szkoda, ale może jest jeszcze iskierka nadziei ;)
      • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 16:17
        DeeeeeNMARK!!! :)
        • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 18:16
          czemu M. Dupont nie gra na skipie? hę? wyjaśni mi ktoś :)
          • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 18:53
            Odpowiedź jest prosta :) bo tak to sobie ustaliły :) i dla bardziej
            wtajemniczonych juz w Bazylei tak grały :) t.j Magda na 4 ale Jensen na skipie
            a kamienie gra na 1 :)
            DeeeeeeeeeeNMARK!
            • ccckb Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 19:22
              eeee... tez nie bede oryginalna, ale po Heartsach w tym roku myslę, że Team
              Kanada rozłoży wszystkich na łopatki ...
              • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 19:26
                a ja wierze w niespodzianke w finale.... :)
                • skip_yeti Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 19:49
                  tja, specjalista od niespodzianek w finale
                  a moze tak chinki wygraja z McCormick i wejdą do czworki po tie-breakach, to
                  bylby dopiero hicior
            • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 19:54
              Angelina Jensen teraz gra na 2 :) Ustawienie u nich takie jak u "Dzowneczków" :)
              • jo.sowa Re: World Women's Curling Championships 2007 20.03.07, 20:18
                widzisz nawet światowa czołówka nie gra w idealnym ustawienu ;)
      • skip_yeti Re: World Women's Curling Championships 2007 22.03.07, 17:46
        przemyslcie mecz szkocja - kanada, to mniej wiecej taki joke jak nasz mecz z
        Cieniasami :)
        • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 22.03.07, 17:52
          bo Kanadyjka głupio zrobiła w 9 endzie, że pozwoliła wygrać Szkotkom za 1 ^
          komplenty bezsens.

ale też to tak skojarzyłam :D
          • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 22.03.07, 18:48
            yeahhh Kanadyjki wkońcu już nie tak uśmiechnięte :)) i już nie było wszystko "
            OK" :)))) bravo dla Szkotek , bardzo ładne spotkanie... a 9ty end... no
            comment :) ciekawe ilu kanadyjczykom podnioslo sie cisnienie :P

DeeeeeeNMARK :)))
            Madelaine ma już medal :))
            • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 22.03.07, 19:13
              może i ma, ale przegrały z Włoszkami xD hi hi hi ]:->
              • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 22.03.07, 19:26
                dokładnie :) przegrały w meczu o złote kalesony :)) trageeeedia :)
                Madelaine mi płakała do słuchawki hehe :)

p.s Włoszkom też kibicowałem ;P
                • niedoszly.islandczyk Re: World Women's Curling Championships 2007 22.03.07, 19:33
                  A czy mi się zdaje czy strona wcf i curling zone podają jakoby w meczu dunek z
                  włoszkami grała camila jensen? Przecie ona miała lecieć do kraju na egazminy...

Cos mi się wydaje, że dunki polegną i będą miały brąz a na drugim lub pierwszym
                  miejscu podium chętnie bym widział kelly z europy
                • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 22.03.07, 23:58
                  pozdrow ja nastepnym razem ode mnie i powiedz, że lepiej wygląda w spódniczce :)
                  • krisow1 Re: World Women's Curling Championships 2007 23.03.07, 19:37
                    Cieszy mnie dobra gra Szkocji :) Jacqueline Lockhart to moja ulubiona
                    zawodniczka. Świetnie gra, a do tego jest sympatyczną i ładną kobietą. I ten
                    złoty medal w 2002 :)
      • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 24.03.07, 10:13
        Nom i zagrała w spódniczce :P ale zagrały słaaabiutko :( no mam nadzieje, że ze
        Szkocja bedzie zacięty mecz...

Jak było widać nie tylko w POlsce lód się zmienia... na hali była bardzo duża
        wilgotność ( 93%) i lód kręcił kiedy chciał :(
      • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 24.03.07, 14:27
        No i w meczu Szskocja Dania po 8 endach mamy 6:6! :)) a było już 6:1 dla
        Szkotek!! ... :))
      • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 24.03.07, 15:03
        Co za mecz!!! Dania - Szkocja 9:6!!!! czemu tego nie pokazali :((( z 2:6
        wyciągnąc na 9:6 :) heheh niesamowite :) bravo Madzia :) :*

nawet Hansen z 25% po 4 endach sie podniosła hehe :P

DeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeNMARK!!!! :)
        • bartoszsit Re: World Women's Curling Championships 2007 24.03.07, 20:24
          no BRAWO!!!! dzięki Tobie też, Madelen ma u nas wielu gorących fanów !!!
          pozdrowienia...)))
      • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 24.03.07, 22:01
        No, no gratulacje dla Dunek :) Ostatnio Madeleine ma coś szczęście do brązu :)
      • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 24.03.07, 22:05
        aaaa... sry :) one grają w finale :) No to kibicuje Dunkom! Do boju Dupont
        sisters! Mam nadzieję, że będzie złoto, chociaż ciężko będzie :D a rano muszę
        wstać na mecz ;( :D
        • krisow1 Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 00:12
          Aj, co za porażka Szkotek :( Przy 6:1 w połowie meczu przegrać, ciężko zrozumieć.
          • niedoszly.islandczyk Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 09:55
            Gartulujemy Kanadyjkom :)
            Choć liczyłem na Dunki, tylko eurosport wchodzi na wizje i już się psuje gra ;)
            A miałem sen, że Dania wygrywa z Kanadą 6 do 5. Może za rok, tylko żeby ze
            Szwecją.
            • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 10:22
              eh, no trudno :D Srebro też ładne :D
            • takeouter Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 10:50
              heh i znowu ta sama gadka :P " srebro też ładne " :P chociaż tu sie zgadzam!
              srebro MŚ to wielki sukces :))))
              • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 10:53
                Za srebro MŚ chyba bym dała się pokroić :) Ale należało się Kanadyjkom, od
                początku były najlepsze :D
                • hopp-schwiiz Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 13:57
                  w ogóle uważam, że Dunki grały jakoś dziwnie :P ja bym to zupełnie inaczej
                  rozegrała taktycznie... ale może się nie znam :P w końcu skipem nie jestem :P i
                  nie wiem czy to był dobry wybór, żeby Madeleine grała czwarta...
          • konan_wa_ku_ta Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 14:16
            Ja tam bardzo dobrze rozumiem jak mozna przegrac mecz prowadzac w polowie 6:1 :)))
            ehhhh ten Sanok jeszcze dlugo bedzie mi sie snil po nocach.

Gratulacje dla Kanadyjek, wygrały mistrzostwa bezapelacyjnie
            gratulacje dla Dunek, bo tylko nieliczni (ja bym podejrzewal tylko jedna osobe
            ;) wierzyly w ich medal na tych mistrzostwach

Nie sledze ciagle wszelakich zawodow curlingowych na swiecie i dla mnie wielkim
            zaskoczeniem jest postawa Chinek. A juz myslalem ze panowie w podnoszeniu
            ciezarow im wystarczy :)
            • konan_wa_ku_ta Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 14:18
              wkradla mi sie pomylka wiec od razu sprostuje:
              mialo byc panowanie a nie panowie :P
              • curling_girl Re: World Women's Curling Championships 2007 25.03.07, 14:19
                od połowy meczu zniżka formy, coś jak u nas :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka