Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Martin Schmitt i gumka

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 11:53
    Z onetu dowiedziałem sie dlaczego Martin tak słabo ostatnio skakał:
    "Na łamach "Bildu" Martin Schmitt tłumaczy, dlaczego nie udał mu się skok w
    drugim dniu konkursu w Engelbergu.
    Niemiec mówi, że przed serią próbną pękła mu gumka od kombinezonu, która okala
    stopę. Ma ona za zadanie odpowiednio napiąć kombinezon.
    "Nie mogłem skakać" – powiedział Schmitt."
    Gdyby nie ta cholerna gumka Adam nie miałby szans;-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: morel plomba Svena i gumka Martina IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 15:06
        no i znów Niemiaszek nie miał farta. po Svenie Który Zapomniał O Plombie czas
        na Martina Któremu Pękła Gumka. za to z naszego Adama wielki szczęściarz.
        ciekawe, czy on wie jak ogromne ma szczęście? a może to Apoloniusz ze swoją
        świtą stoją za tym? czuję w tym podstęp ciemnych mocy!
        tak czy inaczej:
        dziękujemy wam bogowie skoczni narciarskich za Gumkę i za Plombę!!!
      • Gość: Kan Re: Martin Schmitt i gumka IP: 157.25.84.* 19.12.01, 15:25
        A już myślałem, że chodzi o inną gumkę.
        Ciekawe jakie preteksty wymyślą na olimpiadzie jak Małysz wygra konkurs.
        • Gość: toler Gumka gumka ale...:-) IP: *.CUSTOMER.DSL.ALTER.NET 19.12.01, 16:56
          dex napisal:
          "Z onetu dowiedziałem sie dlaczego Martin tak słabo ostatnio skakał:
          "Na łamach "Bildu" Martin Schmitt tłumaczy, dlaczego nie udał mu się skok w
          drugim dniu konkursu w Engelbergu.
          Niemiec mówi, że przed serią próbną pękła mu gumka od kombinezonu, która okala
          stopę. Ma ona za zadanie odpowiednio napiąć kombinezon.
          "Nie mogłem skakać" – powiedział Schmitt."
          Gdyby nie ta cholerna gumka Adam nie miałby szans;-)"

no wlasnie dex, z onetu sie dowiedziales:-) nie bezposrednio z Bild:-)

a tam jego CALA odpowiedz na pytanie dlaczego mial przyslowiowy "olow w stopach"
          brzmiala:
          Schmitt (lacht): „Ich weiß auch nicht so recht. Es war den ganzen Tag der Wurm
          drin.“
          Schmitt: „Vor dem Probedurchgang ist mir das Gummiband im Anzug gerissen. Das
          musste genäht werden, ich konnte nicht springen.“

Bild:"Und das stört die Konzentration?"

Schmitt: „So etwas stört schon den normalen Ablauf. Aber das soll keine
          Entschuldigung sein.“

tlumaczenie:
          "Tak naprawde to nie wiem(dlaczego).Caly dzien byl juz taki 'robaczywy'".
          "Przed skokiem probnym puscila mi gumka w kombinezonie, musiala byc zaszyta i
          nie moglem skakac"
          Bild:"..i to przeszkadza w koncentracji?"
          "Cos takiego przeszkadza juz normalnym "porzadkom rzeczy" ale to NIE MOZE BYC
          JAKIMKOLWIEK USPRAWIEDLIWIENIEM"

Nie ulega watpliwosci kto obecnie jest bezdyskusyjnie najlepszym skoczkiem!!!
          ALE,:-) nieobiektywne reakcje na niepowodzenia rywali Adama duzo swiadzcza o
          ich autorach ...
          powiedzialbym wrecz ze bardziej cieszy niektorych fakt ze pewni skoczkowie
          przegrywaja niz ze Adam wygrywa.....

pozdrowienia
          • Gość: Cyfra Re: Gumka gumka ale...:-) IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.01, 18:24
            Dokladnie jest tak jak napisal Toler!A ja ze swej strony dodam ze czesto sie
            spotykam ze zlym tlumaczeniem na j.Polski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka