Dodaj do ulubionych

Dr. I.Wiśniewski

27.08.11, 15:21
Witajcie. Czy któraś z was chodzi na wizyty do tego lekarza? Czy może któraś Pani była w ciąży i lekarz podjął decyzje o że będzie cesarka? Mi powiedział że podejmiemy decyzję o porodzie pod koniec i nie wiem czy w razie jak bym chciała cesarkę to muszę się przygotować finansowo?
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Dr. I.Wiśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 22:07
      Co to znaczy, że chcesz cesarkę . Czy ty kobieto nie zdajesz sobie sprawy ,że cesarka to ostateczność, że dla dziecka , dla jego prawidlowego rozwoju najlepszy jest poród naturalny, że bardzo ważne jest by główka przeciskała się wychodząc na świat .Jest to naturalny masaż glówki tak bardzo ważny dla prawidlowych funcji mózgu dziecka. Kobiety zacznijcie sie doksztalcać w sprawie porodu i nie łamcie natury jeśli to nie jest bezwzględnie potrzebne. Dzieci z naturalnego porodu są bardziej inteligentne niż te po cesarce. Lepiej się uczą. Te po cesarce wolniej się rozwijają. No chyba, że lekarz bezpośrednio po porodzie wykona taki masaż główki ,ale który lekarz to robi? Wiem z obserwacji rozwoju wielu dzieci , znając ich historię porodową, że dzieci po cesarce maja więcej problemów z nauką niz urodzone silami natury. Dobrych przemyśleń przyszłe mamy. Natura nas tak stworzyła i nie bójmy się porodów , to musi trochę boleć. Ale tego bólu się nie pamięta . Pozdrawiam
      • mama-w Re: Dr. I.Wiśniewski 30.08.11, 09:00
        mój pierwszy poród prawie się skończył śmiercią córki,bo lekarz stwierdził że bardzo chuda dziewczyna urodzi sama i się pomylił. była wyciągana i ona miała krwiaki i ja. przez to nie mogłam wstać z łóżka 2 miesiące. więc proszę się nie dziwić że się boję następnego porodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka