Dodaj do ulubionych

Matużyści lubicie mocne wrazenie???

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 15:33
Zapraszamy na Gdańską Polibudę.
Lista osób spośród 30, które na 4 roku zaliczyły "Teorię Sterowania":

Obserwuj wątek
    • Gość: Tomson Dla tych co nie zrozumieli: IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 15:36
      NIKT NIEZDAŁ!!!!!!!!!
      ŁĄCZNIE Z NAJWIĘKSZYMI WYMIATACZAMI, LUDŹMI KTÓRZY BIORĄ UDZIAŁ W
      OGÓLNOPOLSKICH TURNIEJACH ROBOTÓW CZY PROGRAMOWANIA!!!!!!!!
      • abstrakt2003 Tomson a ty co tam wymiatasz? :-) 10.02.04, 20:04

• Gość: coto Re: Dla tych co nie zrozumieli: IP: *.konst.silesianet.pl 12.02.04, 18:08
        Tacy jestescie ciency? Czarne barany Gdanska...
        • Gość: Tomson Niemoto jedna, tylko SGH daje lepsze perspektywy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 19:44
          na znalezienie pracy niż Politechnika Gdańska, a mój wydział ma najwyższą
          renomę na całej polibudzie...
          • abstrakt2003 A ty go hańbisz swoją obecnością! 12.02.04, 20:41

• Gość: Tomson HEHEHE!!! Zazdrość przez ciebie przemawia, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 14:06
              absolweńciku jakiejś "sołtysówki", lub prywatnej parodii wyższej uczelni... :oD
              • abstrakt2003 UW Wydział Geologii 13.02.04, 15:43

• Gość: Tomson I co będziesz robił wykopaliska w Egipcie czy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 17:11
                  badał strefy sejsmiczne w USA :o)
                  • Gość: muminek Re: I co będziesz robił wykopaliska w Egipcie czy IP: *.godula.net 13.02.04, 17:33
                    Tak, oczywiście, że będzie robił wykopaliska w Egipcie. Będzie odkrywał
                    grobowce w piramidach. Natomiast archeolodzy zajmą się mleczarstwem, a
                    mleczarze - badaniem skał. I znów wszystkie zawody obsadzone :)
                    Proponuję, żebyś sprawdził w encyklopedii następujące pojęcia: EGIPTOLOGIA,
                    GEOLOGIA, ARCHEOLOGIA. Wtedy może przy odrobinie szczęścia dowiesz się kto
                    zajmuje się wykopaliskami. Pozdrawiam. D.M. 8)
                    • Gość: muminek p.s. IP: *.godula.net 13.02.04, 17:41
                      Rzeczywiście strasznie się macie. Wygląda na to, że trzeba się u was uczyć,
                      żeby otrzymać pozytywną ocenę. Toż to skandal. Na innych uczelniach nikt się
                      nie uczy, a 100% studentów kończy z wyróżnieniem. Wnioskuję o zamknięcie
                      wszystkich uczelni, na których ktokolwiek nie zdaje. Całe szczęście, że
                      przynajmniej nie wymagają u was umiejętności posługiwania się językiem polskim
                      na poziomie szkoły podstawowej, to juz by była skandal jakby absolwent
                      politechniki wiedział jak się pisze słowo "maturzysta". Pozdrawiam. D.M. 8)
                  • abstrakt2003 IGNORANT!!!! 14.02.04, 04:26
                    Specjalność geologia inżynierska!
                    Ale to nic ci nie mówi matołku!
                    P.S.
                    Nie odróżniasz archeologii od geologii,
                    ścisłość twojego umysłu poraża!
                    najwyraźniej tak się ścisnął, że powstała
                    OSOBLIWOŚĆ
                    (ale ty i tak nie wiesz co to takiego, więc żartu i tak nie zrozumiesz)
    • Gość: muminek maruRZyści IP: *.godula.net 10.02.04, 18:25
      no comment
      • Gość: Tomson Na polibudzie nie ocenia się ortografii, ośle! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 17:07
        • abstrakt2003 A szkoda! :-) 11.02.04, 17:50

• Gość: Tomson Jasne...lepiej wciskać w ścisłe umysły bezsensowne IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 19:43
            reguły polskiej ortografii niż wiedzę techniczną...
            • abstrakt2003 Na Boga! Tomson, twój umysł nie jest ścisły! 12.02.04, 20:40
              Jest rozlazły jak meduza! A to co piszesz kompromituje cię coraz bardziej!
              (a wydawało sie to niemożliwe)
              • Gość: Tomson To się dokształć i dowiedz co to są przedmioty IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 13:54
                ścisłe, a co humanistyczne i co to znaczy mieć umysł ścisły, a co humanistyczny.
                Nie miałem ciebie aż za takiego głąba jak crassulę, ale powoli zmieniam zdanie..
                • abstrakt2003 Tomson 13.02.04, 15:42
                  W twoich wypowiedziach brak jakiejkolwiek logiki!
                  Rozmijasz się z faktami!
                  A twoja ich interpretacja jest godna potępienia!
                  Cały czas posługujesz się kłamstwami!
                  Brak ci elementarnej przyzwoitości!
                  Tomson! Żeby być głombem musiał bym stać się taki jak ty!
        • Gość: jarek-nudziasz Tutaj moj blad, musze zapisac sie na olibude, to IP: *.fastres.net 14.02.04, 20:56
          Mirmil , Bnaden, Tomson? i inni biegli w polskiej ortografii, dadza mi spokoj z
          ich profesorskimi uwagami.
    • node Re: Matużyści lubicie mocne wrazenie??? 10.02.04, 18:46
      Wykladowca powinien natychmiast odejsc z uczelni. Ewidentnie nie nadaje sie do
      tej pracy.
      • abstrakt2003 A to bardz trafne spostrzeżenia! 10.02.04, 20:05

• Gość: obs Re: A to bardz trafne spostrzeżenia! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.02.04, 22:04
          Jedyne co Tomson mogl zdac to przyspieszony kurs
          marksizmu-leninizmu (prawie kazdy komuch mogl z tego
          zrobic tytul naukowy).
          • Gość: Tomson Nie zapominaj że to komuniści stworzyli w Polsce IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 19:46
            wyższą edukację techniczną na światowym poziomie.
            • abstrakt2003 Masz na myśli sieć zawodówek? Bo Politechniki.... 12.02.04, 20:38
              ...powstały dużo wcześniej (i poziom miały wyższy - w komunie uległu degradacji)
              • Gość: Tomson Nie znasz się to nie gadaj. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 14:03
                Za komuny mieliśmy poziom kształcenia niczym nie ustępujacy od tego na
                zachodzie. Owszem wcześniej też były wyższe uczelnie, ale było ich dużo mniej i
                prezentowały dużo niższy poziom. Najwyższy poziom na politechnikach prezentują
                wydziały elektroniczno-informatyczne, których przed komuną wogóle nie było.
                Co do zadowodówek i techników, owszem stworzyli je komuniści i chwała im za to!
                Bo dzięki nim mieliśmy świetnie wykształconą kadrę robotniczą i techniczną.
                Technika w Polsce Ludowej cieszyły się większym splendorem niż ogólniaki,
                kształciły lepszych speców niż nie jedna uczelnia wyższa na zachodzie.
                Sam byłem w połowie lat 90-ych świadkiem smutnej dregengolady mojego technikum
                elektrycznego. Na początku lat 90-ych, gdy podejmowałem decyzję gdzie pójdę po
                podstawówce, technikum to było najlepszą śrenią szkołą w mieście. Gdy
                zaczynałem tam naukę spadło do poziomu najlepszych ogólniaków, gdy kończyłem
                edukację już im ustępowało, a dziś to już prawie zawodówka :o(
                • abstrakt2003 Re: Nie znasz się to nie gadaj. 13.02.04, 15:37
                  Tomsom przed wojna wielu rzeczy nie było np. odrzutowców czy mikrofalówek!
                  Czy to też zasługa komuny ze sie pojawiły!?
                  Bredzisz Tomson! Na PW był wydział łączności z którego po wojnie wyłoniło sie
                  kilka innych wydziałów np. wydział elektroniki!
                  Tomson! TO SIĘ NAZYWA ROZWÓJ! Dlatego takie porównania "za komuny, a przed
                  wojną" nie mają sensu. Jedyna uczciwa metoda badawcza w tym przypadku to
                  analiza porównawcza!
                  Porónujesz kraje o podobnym stopniu rozwoju "przed wojną" i "za komuny" i
                  oceniasz czy Polska rozwijała sie podobnie czy szybciej a może wolniej.
                  Jest to ocena względna, ale jedyna dopuszczalna w tak długim czasie!
                  A mówiąc prościej!
                  Nauka za komuny stała na dużo lepszym poziomie niż za pierwszych Piastów!
                  I to jest jej wielka zasługa! :-)
                  Czy widzisz cały bezsens takiego rozumowania!?
                  ____

Mente et malleo!

Buzi, Giwi, słoneczko Ty nasze :-)
                • Gość: muminek rozwój informatyki spowodowany rozwojem komunizmu IP: *.godula.net 13.02.04, 15:40
                  >Najwyższy poziom na politechnikach prezentują
                  >wydziały elektroniczno-informatyczne, których przed komuną wogóle nie było.
                  No właśnie, wogóle przed komuną (w okresie międzywojennym np.) komputery i
                  informatyka były w Polsce na bardzo niskim poziomie. Dopiero z PRL zaczęły się
                  upowszechniać PC i to wcale nie było związane z rozwojem tej dziedziny na
                  świecie, oj nie, gdzie tam. To wynikało z ustroju :P Przepraszam za drobny
                  sarkazm Tomson. Proponuję, żebys przysiadł do książek, a nie ośmieszał się na
                  forum. Może poprawisz swoją średnią. Pozdrawiam.

• Gość: Kasia Matużysta Tomson robi katastrofalne wrazenie IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.02.04, 17:34
                    Nie wiem nawet jak zdal mature (chyba ze mu ja wreczyli wraz z legitymacja partyjna).
                    • bonobo44 Matużysta Tomson robi katastrofalne wrarzenie 13.02.04, 20:30
                      Zgadzam sie w zupelnosci - niezaleznie od poziomu polskich wyzszych uczelni
                      technicznych, z niektorymi technikami tez najwyrazniej nie bylo najlepiej...

8(44
                    • Gość: Tomson Mam zaświadczenie o dysgrafii i nie uznawano mi IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 22:25
                      błędów ortograficznych.
                      Ciekaw jestem Kasiu czy twoja doskonała ortografia pozwoliłaby ci przejśc
                      I semestr na moim wydziale, więc powstrzymaj swój żałosny sarkazm...
                      • Gość: muminek dysortografia a dysgrafia IP: *.godula.net 13.02.04, 22:43
                        Tak się składa, że i ja mam dysgrafię i wiem co to jest. Mylisz chyba dysgrafię
                        z dysortografią albo dysleksją. Dysgrafia oznacza nieumiejętność wyraźnego
                        pisania (tzw. brzydkie pismo) i nie ma nic wspólnego z umiejętnosciami
                        ortograficznymi, dysgraficy właśnie często są bardzo dobrzy z ortografii.
                        Pozdrawiam 8)
                        • Gość: Tomson Kiedyś to było wrzucone do jednego worka i IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 15.02.04, 17:16
                          masowe robienie błędów ortograficznych też tak się nazywało.

Gość portalu: muminek napisał(a):

> Tak się składa, że i ja mam dysgrafię i wiem co to jest.
                          No i widzisz, to czemu nabijasz się z moich literówek???
                      • bonobo44 Re: Mam zaświadczenie o dysgrafii ... 15.02.04, 20:41
                        To sporo tlumaczy... Sorry Tomson & Good luck !

8)44
                        • Gość: Tomson I poco mieszasz w to jeszcze Busha, przecież to IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 16.02.04, 04:06
                          forum nauka, nie świat...
                          • bonobo44 Re: ... mocne wrażenia 16.02.04, 10:58
                            > Zapraszamy na Gdańską Polibudę.
                            > Lista osób spośród 30, które na 4 roku zaliczyły "Teorię Sterowania":

Podobny przypadek odnotowalismy na wykladzie monograficznym na 4 roku...
                            To tylko dobrze swiadczy o prowadzacym. Na 4-m roku stosunki z kadra sa juz
                            zwykle niemal przyjacielskie i to, ze potrafia oni abstrahowac od tego faktu,
                            gdy przychodzi do merituum sprawy, nalezy im przypisac stanowczo in plus...
                            Do takiego egzaminu trzeba po prostu podejsc powaznie, a nie liczac na taryfe
                            ulgowa. A co jak co, ale umiejetnosc opanowania dowolnego materialu ze swojej
                            specjalnosci ma sie juz na 4-m roku po prostu we krwi...

U nas w kolejnym terminie wszyscy juz zdali lepiej lub gorzej,
                            a wiec... polamania na poprawkowym dla calej grupy

8)44
                • node Re: Nie znasz się to nie gadaj. 13.02.04, 20:12
                  Tomson,

Obawiam sie ze padles ofiara komunistycznej propagandy sukcesu. W dziedzinie
                  edukacji, to przekonanie o wysokiej jakosci polskiej edukacji jest wciaz bardzo
                  popularne
                  • Gość: Tomson Nie masz o tym pojęcia to się nie udzielaj. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 22:31
                    Ja znam ludzi którzy byli na wymianie w Niemczech, tam mieli istną labę, taki
                    mają oni poziom.

> Jezeli chodzi o ortografie
                    • Gość: muminek Re: Nie masz o tym pojęcia to się nie udzielaj. IP: *.godula.net 13.02.04, 22:49
                      > Ja się uczę ważniejszych i pożyteczniejszych żeczy niż głupawej ortografii.

Zgadzam się z tobą całkowicie. Gdybyś napisał w podaniu o pracę "RZeczy"
                      przez "ż", przyszli pracodawcy od razu by doszli do wniosku, że skoro nie
                      umiesz takich głupot jak ortografia, to z pewnością dlatego, że swój cenny czas
                      poświęcałeś na studiowanie jedynie rzeczy najważniejszych. Z pewnością od razu
                      przyznali by ci stanowisko kierownicze. A więc - tylko tak dalej...
                    • node Re: Nie masz o tym pojęcia to się nie udzielaj. 13.02.04, 23:17
                      Tomsonku,

Czym dluzej wypisujesz sie na tym forum, tym bardziej odnosze wrazenie, ze
                      twoje wypowiedzi sa na poziomie chlopcow ze szkoly podstawowej. Zarzucasz mi ze
                      nie mam pojecia, ze nie wiem o czym mowie? Otoz konczylem informatyke w Polsce,
                      dalsza moje edukacja odbywala sie poza Polska, wiec mialem doskonale
                      porownanie. W odroznieniu od ciebie nie powoluje sie na jakiestam znam ludzi,
                      ktorzy cos tam.

Ciagnac watek ortografii... Widzisz, juz wspomnialem ze czas na ortografie byl
                      wczesniej, ale z jakiegos powodu nie byles w stanie sie jej nauczyc. Wiesz,
                      przecietny czlowiek potrafi, przynajmniej na zadawalajacym poziomie. To daje do
                      myslenia.

Zauwzylem, ze masz bardzo wysokie mniemanie o swoim zawodzie. Bardzo watpie,
                      zeby te twoje programowanie mikrosystemow przydalo by ci sie w pracy zawodowej
                      w Polsce. Systemy sterowania
                    • abstrakt2003 Mam dysleksję, dysgrafię i dysortografię.... 14.02.04, 04:42
                      Mature zdałem tylko z dwoma błędami ortograficznymi (choć tekst wyglądał jak
                      szyfr :-) ale ciężko pracowałem aby to osiągnąć!
                      Do tej pory zdarza mi się popełniać podstawowe błędy ortograficzne (zwłaszcza
                      gdy piszę tekst na komputerze) choć staram się jak mogę aby tego uniknąć.
                      Uważam, że dysleksja, dysortografia i dysgrafia to rodzaje kalectwa z którymi
                      należy walczyć, a nie czynić z nich cnotę!
                      P.S.
                      Tomson jesteś AROGANTE jakich mało!
                      Twoja bufonada przeraża!
                    • ed_ Tomson, ciebie nawet do rozmowy kwalifikacyjnej 14.02.04, 23:17

nie dopuszczą. Nie wiem, czy wiesz, ale powszechną praktyką przy rekrutacji
                      jest iż wszystkie aplikacje zawierające błedy ortograficzne lądują w koszu bez
                      rozpatrywania.
            • Gość: jarek-nudziasz I on w to jeszcze wierzy..... IP: *.fastres.net 14.02.04, 20:58
              Moze mi podasz jakies patenty? Bylo nie bylo jestescie prawie tak wielcy jak Wlochy.
              • Gość: Tomson HAHAHAHAHAHA!!!! Jarek ty na forum nauka?!?! :oD IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 14.02.04, 23:24
                A przedstawiłeś już może tutaj swoją wizję powiązań Arabów z eskimosami??? :oD
    • abstrakt2003 UWAGA! Wszystkie moje posty w tym wątku.... 14.02.04, 14:47
      ...sa skierowane do Tomsona!
      P.S. To na wypadek gdyby ktoś postronny przez pomyłkę wziął je do siebie :-)
    • Gość: Tomson Te, wielcy naukowcy od ortografii, nim zaczniecie IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 14.02.04, 20:20
      się nabijać z mojej ortografii, pomyślcie kim wy dla mnie jesteście.
      Dostańcie się na studia dzienne tej klasy co Elektronika na Politechnice
      Gdańskiej, spróbujcie przebrnąć pierwsze dwa lata...
      Wtedy będziecie mieli jakieś podstawy by się ze mnie nabijać. Wy znacie się na
      ortografii, ja znam dziesiątki rzeczy o których wy nawet nie wiecie że
      istnieją, dlatego zluzujcie z tymi głupawymi przygryzkami!
      • Gość: psychiatra Re: Te, wielcy naukowcy od ortografii, nim zaczni IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.02.04, 21:40
        Tak sie sklada ze elementarne braki w wyksztalceniu szly w parze z awansem partyjnym na stanowiska
        w PRL (nie matura lecz chec szczera...). Moja diagnoza: Tomson jest pogrobowcem komunizmu
        i to odwolywanie sie do kalectwa umyslowego tylko to potwierdza.
        • Gość: Tomson Teraz jest tak samo idioto. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 14.02.04, 23:00
          Ci którzy płacą najwięcej, zatrudniając ludzi nie patrzą na ortografię, lecz na
          prawdziwe aspekty ich przydatności. Dlatego ja umiejąc programować mikrosystemy
          i projektować układy sterowania będę zarabiał kilkukrotność średniej krajowej,
          a ty dupku będziesz ze swoją ortografią buszował po śmietnikach :oD
      • ed_ Re: Te, wielcy naukowcy od ortografii, nim zaczni 14.02.04, 23:11
        Gość portalu: Tomson napisał(a):

> się nabijać z mojej ortografii, pomyślcie kim wy dla mnie jesteście.
        > Dostańcie się na studia dzienne tej klasy co Elektronika na Politechnice
        > Gdańskiej, spróbujcie przebrnąć pierwsze dwa lata...
        > Wtedy będziecie mieli jakieś podstawy by się ze mnie nabijać. Wy znacie się
        na
        > ortografii, ja znam dziesiątki rzeczy o których wy nawet nie wiecie że
        > istnieją, dlatego zluzujcie z tymi głupawymi przygryzkami!

Tomson, ty jesteś naprawdę zdrowo stuknięty. Ten twój "prestiżowy wydział"
        nawet w Polsce jest dopiero na 8-mym miejscu wśród jemu podobnych.
        Czy ty naprawdę nie widzisz, jak się błaźnisz?

polityka.onet.pl/uczelnie2001/informatyka/
        • Gość: Tomson To jest ranking informatyki debilu, a ja studiuję IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 14.02.04, 23:21
          Automatykę i Robotykę. Zreszta matole jeden poczytaj sobie jak jest z pracą po
          moim wydziale, a jak po innych.
          • ed_ Re: To jest ranking informatyki debilu, a ja stud 14.02.04, 23:26
            Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Automatykę i Robotykę. Zreszta matole jeden poczytaj sobie jak jest z pracą
            po
            > moim wydziale, a jak po innych.

No, chętnie poczytam, pajacu, moze jakiś link. A i moze jakiś ranking dla
            kierunku Automatyka i Robotyka.
            • marcus_crassus masz linki ED.... 15.02.04, 00:09
              www.rzeczpospolita.pl/teksty/raporty_030411/raporty_a_5-1.F.gif
              20 ZASZCZYTNE MIEJSCE

jesli chodzi konkretnie o wydzial automatyki i robotyki to znalazlem ranking
              pierwszych 4 miejsc

Tygodnik Newsweek Polska (31.03.2002) i pismo Rzeczpospolita (09.04.2002)
              zamieściły swoje rankingi uczelni wyższych. Podstawowym kryterium oceny w
              rankingu tygodnika Newsweek były kariery zawodowe absolwentów uczelni.
              W kategorii Wydziałów Technicznych (informatyka, automatyka, robotyka)
              Politechnika Poznańska została sklasyfikowana na 4 miejscu w kraju. Wyprzedziły
              naszą uczelnię tylko Politechnika Warszawska, AGH w Krakowie oraz Politechnika
              Wrocławska.
              W kategorii IT (Information Technology) wypadliśmy jeszcze lepiej - zajęliśmy 3
              miejsce, za Politechniką Warszawską i Wrocławską.
              W rankingu Rzeczypospolitej, Politechnika Poznańska została sklasyfikowana na 5
              pozycji w grupie wyższych uczelni technicznych.

Tomsona tez tam nie ma...

litosci juz,dajcie durniowi spokoj :))
              • Gość: Tomson HAHAHA!!!!!!! Ty crassula umiesz mnie rozbawić :oD IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 15.02.04, 12:29
                Skąd ty wytrzasnąłeś ten ranking, rzeczpospolita ma takie pojęcje o wyższych
                uczelniach, jak.... ech szkoda słów, wystarczy tylko spojrzeć ;o)
                SGH dopiero pięte, UJ na pierwszym miejscu, gdzie jest legendarna PWSFTiT,
                kuźnia katofundamentalistów aż na 22 miejscu, PG za UG, HAHAHAHAHAHA!!!! ;oD
                Oj mućka widzę że przeszukałeś cały net i znalezłeś najdebilniejszą, nic
                nieznaczącą klasyfikację, by PG było jak najniżej.
                Tu masz najbardziej obiektywny ranking
                www.nastudia.a4.pl/rankingi/news.html
                Owszem zastanawiają wysokie pozycje jakiś tam akademii ekonomicznych, ale u
                newsweeka to normalne, takie forowanie różnych uczelni tylko za "ekonomiczna" w
                nazwie, trochę mnie dziwi też zbyt niska pozycja Politechnika Poznańskiej i aż
                43 miejsce KULu (pewnie nie chcieli się narażać purpuratom), ale ogólnie
                ranking ten wygląda najlepiej, a pierwsza 5 jest bez zarzutu.

Co do Automatyki i Robotyki, wiem że jesteś totaly laiki i do tego ciężko tobie
                do łba jakieś nowe fakty wepchnąć, ale cóż. Te twoje biedne rankingi zapewne
                nie uwzględniają że kierunek ten ma trzy całkiem różne ujęcia. Może być w
                ujęciu mechanicznym (ogólna konstrukcja mechaniczna, mechanika ruchów robotów,
                itp.), elektrycznym (zasilanie robota, mechanika jego ruchów w ujęciu
                elektrycznym, itp.) i najważniejsze, oraz najbardziej prestiżowe ujęcie
                elektroniczno-informatyczne (czyli wszystko co związane z układami sterowania
                robotów, jego komunikacji ze światem zewnętrznym, sztucznej inteligencji, itp.).
                Ja oczywiście uczę się tego ostatniego, najbardziej prestiżowego ujęcia.
                Tu masz mućka ranking atrakcyjności kierunków studiów.
                www.aci.pl/ranking_kierunkow.php
                Coprawda automatyka i robotyka jest dopiero 3 za eletroniką i informatykę, ale
                to jest ogólnie automatyka, a jakby ją podzielić na te trzy podgrupy, to te
                elektryczna i mechaniczna byłyby trochę niżej, ale elektroniczno-informatyczna
                byłaby na pierwszym miejscu. :o)
                Tutaj jeszcze zobacz jak niewiele uczelni zajmuje się tematyką automatyki i
                robotyki w ujęciu elktroniczno-informatycznym:
                www.wiw.pl/szkoly/studia.asp?id1=8&id2=2
                Politechnika Gdańska
                Politechnika Śląska w Gliwicach
                Politechnika Warszawska
                Politechnika Wrocławska
                Tylko 4 wyższe uczelnie w Polsce uczą automatyki na wydziałach elektroniczno-
                informatycznych i dają tytół magistra w tej dziedzinie, reszta tylko na jakiś
                elektrycznych czy mechanicznych, ewentualnie na elektrotechnicznych, ale to też
                nie to.
                Więc, mućka, trochę szacunku :oD
                • marcus_crassus spojrz na rzeczywistosc tomson,ten ranking nie ma 15.02.04, 13:02
                  sensu...nie wiadomo jakie sa kryteria oceniania...

jagiellonka na 28 miejscu???przeciez to absurd...ja nawet bym sie nie klocil ze
                  wydzial prawa w krakowie ma lepsza renome niz warszawski bo tak jest.

natomiast SGH wcale takie rewelacyjne nie jest,choc jest bardzo dobre...

otrzezwiej tomson,ranking rzepy jest o wiele lepszy...newsweek nie robi dobrych
                  sondazy i nie ma opinii gazety opiniotworczej

rzeczpospolita natomiast uchodzi za najbardziej prestizowy dziennik w
                  Polsce,jakbys nie wiedzial.
        • Gość: Tomson Ale jednak stanę w obronie moich kolegów IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 15.02.04, 12:35
          z informatyki. Zauważ że większość tych uczelni w czołówce to jakieś uniwerki,
          a informatyka na uniwerku nie może się równać informatyce na politechnice, bo
          uczy tylko informy w ujęciu shareware'owym. Gdy trzeba będzie zaprojektować
          jakiś układ sterowania dla przemysłu, to liczą się tylko informatycy z polibudy.
          • marcus_crassus kolejna bzdura,informatyka na UW ma najlepsza 15.02.04, 13:05
            opinie...wydzial informatyki na UW jest tak elitarny ze ludziom na 4 roku
            zostaja oferowane stanowiska dyrektorskie etc (to nie zart)...o pracy nie
            mowiac.

na to jest wieksze zapotrzebowanie niz na projektowanie ukladow.

• Gość: Tomson To niech informatyk z UW zaprojektuje program IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 15.02.04, 16:01
              sterujący jakimś urządzeniem przemysłowym...
              Tam gdzie trzeba się wykazać znajomością elektroniki informatycy z uniwerków
              wysiadają.
              Crassula ty nie masz wogóle pojęcia o czym ja mówię, nie kumasz co znaczy
              połączenie informatyki z techniką, dlatego zamilcz i nie ośmieszaj, bo
              uświadamianie takiego głąba jak ty to walka z wiatrakami.
          • node Re: Ale jednak stanę w obronie moich kolegów 16.02.04, 01:46
            Zapewne miales na mysli software'owym... :)))))

Cos wyglada mi na to, ze mimo wszystko lepiej sie znasz na ortografii niz na
            informatyce.

Kiedys nadwornym blaznem byl to kagan. Teraz debiutuje tomson!
            • Gość: Tomson Jak na razie to ty bardziej błazna przypominasz, IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 16.02.04, 04:07
              czepiając się głupawej literówki.
              • node Re: Jak na razie to ty bardziej błazna przypomina 16.02.04, 04:44
                Tomsonku,

Chce cie pocieszyc, ze zadnej literowki nie zrobiles
      • dr.krisk Szanowny Panie Tomson! 18.02.04, 21:58
        Jako wieletni wykładowca na Politechnice uprzejmie zwracam Panu uwagę, że
        nieznajomość ortografii języka ojczystego jest grzechem ciężkim! Rozumiem, że
        zdaniem Pana nie ma ona wpływu na studia na elektronice PG, ale świadczy o:
        a) braku oczytania;
        b) nieumiejętności korzystania z programów sprawdzających pisownię;
        c) niechlujstwie ogólnym.
        Mówiąc szczerze - nie chciałbym aby to Pan składał mój komputer....
        KrisK
        P.S. Każdy robi błędy (ja też). Ale trzeba się do tego przyznać, a nie pisać
        głupoty....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka