Gość: Ziutoslav IP: *.elblag.vectranet.pl 05.05.10, 17:26 Jak mogę, to śpię co najmniej 10 godzin dziennie, a umierający chyba nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyziek90 Re: Optymalny sen 05.05.10, 17:52 moje minimum to około 12 godzin snu na dobę :o ponoć melatoniny mi brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: Optymalny sen IP: *.kalisz.mm.pl 05.05.10, 20:35 Ja też 10 godzin, a chętnie dłużej, to w końcu największa przyjemność w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azrael Re: Optymalny sen IP: *.chello.pl 05.05.10, 22:39 A czemu nie podali o jakie schorzenia chodzi w zbyt długim śnie? Może po prostu nie mają na to dowodów i tylko straszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Optymalny sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 23:14 No właśnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfffffffffj Re: Optymalny sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 23:18 piszą że długi sen jest "ważnym wskaźnikiem występowania poważnego i potencjalnie śmiertelnego schorzenia." ale czy on wydłuża to życie czy nie, to nie piszą bo przecież śmiertelne schorzenie prędzej czy później się trafi... :) hhehe na coś każdy pada... ahhh aby tak były rzetelne artykuły, a nie zajawki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adni Re: Optymalny sen IP: *.zamek.net.pl 06.05.10, 00:11 W tygodniu śpie 3-5 godz. w sobote , niedziele po ok 7-8 - od przynajmiej 10 lat. Mam 32 lata, a wygladam na 20 , chyba krotki sen nie jest taki zły. zawsze sie dobrze czuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rena Re: Optymalny sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 09:04 kocham spać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Optymalny sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 15:59 Bzdura. Radzę przeczytać to: pl.wikipedia.org/wiki/Alfred_Herpin Jednym linkiem obaliłem "naukowców" hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Optymalny sen IP: *.alfanet24.pl 07.05.10, 18:36 czasami zdarza mi się spać np. 3 godziny lub mniej jak mam dużo do roboty, i później w dzień dużo lepiej się czuję niż jak śpię np. 8 czy 9 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >< Re: Optymalny sen IP: *.alfanet24.pl 07.05.10, 18:49 ten Alfred Herpin to bardzo ciekawy przypadek, ale kiedyś oglądałam w rozmowach w toku było o bezsenności i wystąpiło kilka kobiet i każda z nich wyglądała na bardzo wycieńczoną i bardzo nieszczęśliwą i tam opowiadały swoje historie, niektóre też miały jakieś przywidzenia, wszystkie już tam prawie płakały i mówiły, że chciałyby przespać normalnie chociaż kilka godzin, czy jakoś tak, już dokładnie nie pamiętam, ale gdyby bezsenność nie była związana z żadnymi przykrymi dolegliwościami to byłaby fajnym zjawiskiem, byłoby dużo więcej czasu na inne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś