zlota-rybka wrrrr 29.03.04, 00:43 zabrac mi ten enter!!! naduzywam go!!! szukam specjalisty od pomiaru potencjalu zeta i TLUMACZENIA go laikom!:))) bo... jutro, pojutrze i za tydzien... bede musiala pewnych ludzi wyszkolic i wytlumaczyc im dlaczego pewnych pomiarow nie powinni robic... a jakie sa im niezbedne;) ludzie owi mimo, ze utytulowani, nie maja zielonego pojecia o chemii jako takiej, ale podoba mi sie nazwa:) potencjal zeta - brzmi dumnie;))) i koniecznie chca go miec:)))))))) ja wiem o co chodzi w owym pomiarze:) wiem czemu sluzy i jakie wnioski mozna z niego wyciagnac:) ale czy przeloze swoja wiedze na jezyk polski naukowo brzmiacy a zrozumialy? tego to juz nie jestem pewna:) owi ludzie to... co najwyzej fizycy ( tu fizykow przepraszam jezeli urazam:))) i inne odmiany techniczne ale nie chemiczne;) moje zadanie to zapoznac ich z metoda i zastosowanie jej w ich pracy:) praca jest scisle tajna przez poufna:) i mnie tylko kawalek sprzedali, przy okazji uzywajac slow wzajemnie wykluczajacych sie... 3 dni mi zajelo wyciagniecie tzw. tematu faktycznego:))) zalezy mi na byciu rozumiana i na rozumieniu ich:) o ile ja znam sposoby na wyciagniecie danych... o tyle nie znam sposobow na przetwarzania danych oczywsitych na dane bardziej oczywiste:)))) mam nadzieje, ze bedzie tu ktos, kto rzuci mi haslo "lopatologiczne":) pozdrawiam z.r.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: wrrrr 29.03.04, 09:39 Potencjal zeta???? Kurcze ja juz nie pamietam, czy sie z czym takim na studiach spotkalem. Inna sprawa, ze jak sie ukierunkowalem na organike, to sprawy zwiazane z chemia nieorganiczna, fizyczna czy technologia znacznie mniej do mej duszy docieraly. Jesli juz docieraly to w sytuacjach wyzszej koniecznosci. Jak masz problem z potencjalnym wytlumaczeniem tego tajemniczego potencjalu, to w ramach treningu oswiec nas zlota rybko lopatologicznie. Moze zaczniemy zarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś