Dodaj do ulubionych

Wysysacze mroku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:16
Genialne! Chociaż, prawdę powiedziawszy, zawsze to podejrzewałem...
Obserwuj wątek
    • Gość: michaell Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 00:01
      A ja zawsze wiedzialem, że to jest robota kosmitow. Ja to wiem - oni nas widza,
      oni nas slysza, ONI NAS CZUJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mroczny Re: Wysysacze mroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 11:50
      Jak tak dalej pójdzie, to okaże się, że ja nie połykam pokarmu ale pokarm -
      mnie. I dalej; ja nie idę do przodu tylko droga się pode mną przesuwa; ze to
      nie ja się starzeję, tylko czas ... itd itd. Czym nas jeszcze zaskoczą ?
    • Gość: Szyszłel Re: Wysysacze mroku IP: *.media4.pl 26.06.04, 09:56
      Niezłe:) Jednak mam zastrzeżenie. Mozna ta teorie bardzo łatwo zweryfikować.
      Wystarczy wziąśc przenosny wysysacz ciemności, postawić go w ciemnym pokoju i
      włączyć. Jak naukowcy zapewniaja ciemnośc mam masę (przykład z nurkami) i jest
      gromadzona w ogniwach bateryjnych. Wystarczy połozyc wysysacz ciemności na
      wadze, zwarzyć go, zanotowac wage, nastepnie wnieśc do ciemnego pokoju,
      włączyć, i posostawiś do całkowitego wypełnienia ogniw
      ciemnościopochłaniających. Następnie zwarzyć ponownie. Powinno zaobserwować się
      wzrost masy przenośnego pochłaniacza ciemności ze wzgledu na wchłonięta spora
      dawke ciemności. Jesli zaobserwuje się takie zjawisko, oznacza to że ta teoria
      jest przawdziwa. Jesli nie, to nalerzy ją jak najszybciej o kant stołka potłuc:)
    • Gość: żarówa Re: Wysysacze mroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 16:01
      Boze co za totalne bzdury, ktoś kto pisał ten artykuł nie ma pojęcia o
      podstawowym nazewnictwie (żarówką to tylko takie źródło światła które posiada
      żarnik!!! lampy wyładowcze używane przewaznie do oswietlenia ulic nie sa
      żarówkami!!!). No ale coż, cały artykuł to stek idiotyzmów. Nie dziwi więc
      fakt, że autor nie potrafi poradzić sobie z takimi oczywistościami jak ta
      przytoczona wyżej.
      • losiu4 Re: Wysysacze mroku 02.07.04, 10:26
        Gość portalu: żarówa napisał(a):

> Boze co za totalne bzdury

oj, naprawdę? A ja myślałem że to święta prawda jest...

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: żarówa Re: Wysysacze mroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 16:03
      "Naturalnie, żarówki również się nagrzewają. Dzieje się tak dlatego, że każdy
      gaz, jak wiadomo, przy sprężaniu się rozgrzewa. Gdy żarówka pochłania ciemność,
      zamknięty w niej gaz musi się ścieśnić w mniejszej objętości"

a co jeżeli mamy do czynienia z żarówką próżniową???

• Gość: breyt Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:57
      Dawno tak się nie uśmiałem :)))) Przypomniał mi się mój nauczyciel geografii,
      któremu można było wszystko wmówić bo był historykiem ?! Pewnego razu mój
      kolega dostał 5 za opowieść o łowieniu wieloryba na 5 tonowy hak ciągnięty
      przez poduszkowiec, zaś ja za ścinanie drzew w Amazonce przy pomocy
      przywiązanych do nich bobrów :))))
    • Gość: sven Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:29
      Zgadzam się, że klasyczna żarówka jest wysysaczem, jednakże pieniędzy nie zaś
      ciemności :)
      • Gość: regula Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 15:20
        Ja jak jadę nocą rowerem i korzystam z dynamowego wysysacza ciemności to
        wysysacz nienadąża wysysać i raz jest ciemniej raz widniej :( Może fizycy i nad
        tym popracują :)
    • swiatlo Do mrocznego - sprzeczność 29.06.04, 19:57
      Mówisz że chodzenie polega tylko na przesuwaniu się gruntu pod nogami.
      Jest pewiem problem w tym stwierdzeniu. Wyobraź sobie że obaj jesteśmy na
      drodze i idziemu ku sobie. Ty idziesz na południe ku mnie, jak idę na północ ku
      tobie. Znaczy to więc że ziemia przesuwa się pod moimi stopami w kierunku
      południowym, natomiast pod twoimi nogami przesuwa się w kierunku północnym.
      Czyli ziemia pomiędzy nami musiałaby się rozciągać. Ponieważ ziemia nie może
      się rozciągać, więc musiałaby się rozerwać czyli idąc ku sobie musielibyśmy
      zaobserwować powstającą szczelinę.
      Coś mi tutaj jednak nie pasuje. Chyba że ziemia się jednak rozrywa, ale wyrwa
      jest natychmiast wypełniana przez nową ziemię.
    • Gość: drukarz Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 12:58
      Obalam twierdzenie o wysysaczach !!! Żarówkami naświetlam klisze poprzez maskę
      i nic mi się spod maski nie wysysa :) a klisza ma idealnie odwzorowanie
      rysunku. Lampy UV służą do utwardzania fotopolimerów, opalania się i zabijania
      drobnoustrojów :0 Co tu więc wyssano ?! Haaaaa .......
    • Gość: makler Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 13:01
      Ciekawe co mi wysysa monitor przed, którym teraz siedzę ??? Chyba równowagę
      psychiczną :)
    • Gość: Zabawne :) Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 14:03
      Co wysysssssajążarówki na fermach drobiu ?
      • Gość: jaaa Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 21:13
        na fermach drobiu żarówki wpompowują tłuszcz!
    • Gość: ? Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 10:04
      Coś z tym wysysaniem mroku jest bo gdy żarówka się przepala to bańka robi się
      czrna. Poprostu mrok nie zdążył przejść do sieci :))))
    • Gość: fizyk Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 09:43
      czy ktoś widział ciemność :)
    • Gość: płetwonurek Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 14:16
      Jak nurkuję w oceanie to ciemność jest głębiej. W naszych zażyźnionych
      jeziorach jest 3 metry pod lustrem wody. Czyżby glony były cięższe ? Nic tu nie
      pasuje :(
      • losiu4 Re: Wysysacze mroku 02.07.04, 14:20
        Gość portalu: płetwonurek napisał(a):

> Jak nurkuję w oceanie to ciemność jest głębiej. W naszych zażyźnionych
        > jeziorach jest 3 metry pod lustrem wody. Czyżby glony były cięższe ? Nic tu
        > nie pasuje :(

Pewnie dlatego, że w dużych akwenach ma sie gdzie ciemność rozpuszczac.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Do autora Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 14:29
        Gdzie świeczka i lampa naftowa magazynuje mrok ? Świeca jak się wypali to jej
        nie ma a w lampa jest pusta :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka