Gość: Wu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:16 Genialne! Chociaż, prawdę powiedziawszy, zawsze to podejrzewałem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michaell Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 00:01 A ja zawsze wiedzialem, że to jest robota kosmitow. Ja to wiem - oni nas widza, oni nas slysza, ONI NAS CZUJĄ !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mroczny Re: Wysysacze mroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 11:50 Jak tak dalej pójdzie, to okaże się, że ja nie połykam pokarmu ale pokarm - mnie. I dalej; ja nie idę do przodu tylko droga się pode mną przesuwa; ze to nie ja się starzeję, tylko czas ... itd itd. Czym nas jeszcze zaskoczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszłel Re: Wysysacze mroku IP: *.media4.pl 26.06.04, 09:56 Niezłe:) Jednak mam zastrzeżenie. Mozna ta teorie bardzo łatwo zweryfikować. Wystarczy wziąśc przenosny wysysacz ciemności, postawić go w ciemnym pokoju i włączyć. Jak naukowcy zapewniaja ciemnośc mam masę (przykład z nurkami) i jest gromadzona w ogniwach bateryjnych. Wystarczy połozyc wysysacz ciemności na wadze, zwarzyć go, zanotowac wage, nastepnie wnieśc do ciemnego pokoju, włączyć, i posostawiś do całkowitego wypełnienia ogniw ciemnościopochłaniających. Następnie zwarzyć ponownie. Powinno zaobserwować się wzrost masy przenośnego pochłaniacza ciemności ze wzgledu na wchłonięta spora dawke ciemności. Jesli zaobserwuje się takie zjawisko, oznacza to że ta teoria jest przawdziwa. Jesli nie, to nalerzy ją jak najszybciej o kant stołka potłuc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żarówa Re: Wysysacze mroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 16:01 Boze co za totalne bzdury, ktoś kto pisał ten artykuł nie ma pojęcia o podstawowym nazewnictwie (żarówką to tylko takie źródło światła które posiada żarnik!!! lampy wyładowcze używane przewaznie do oswietlenia ulic nie sa żarówkami!!!). No ale coż, cały artykuł to stek idiotyzmów. Nie dziwi więc fakt, że autor nie potrafi poradzić sobie z takimi oczywistościami jak ta przytoczona wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Wysysacze mroku 02.07.04, 10:26 Gość portalu: żarówa napisał(a): > Boze co za totalne bzdury oj, naprawdę? A ja myślałem że to święta prawda jest... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żarówa Re: Wysysacze mroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 16:03 "Naturalnie, żarówki również się nagrzewają. Dzieje się tak dlatego, że każdy gaz, jak wiadomo, przy sprężaniu się rozgrzewa. Gdy żarówka pochłania ciemność, zamknięty w niej gaz musi się ścieśnić w mniejszej objętości" a co jeżeli mamy do czynienia z żarówką próżniową??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breyt Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:57 Dawno tak się nie uśmiałem :)))) Przypomniał mi się mój nauczyciel geografii, któremu można było wszystko wmówić bo był historykiem ?! Pewnego razu mój kolega dostał 5 za opowieść o łowieniu wieloryba na 5 tonowy hak ciągnięty przez poduszkowiec, zaś ja za ścinanie drzew w Amazonce przy pomocy przywiązanych do nich bobrów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:29 Zgadzam się, że klasyczna żarówka jest wysysaczem, jednakże pieniędzy nie zaś ciemności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regula Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 15:20 Ja jak jadę nocą rowerem i korzystam z dynamowego wysysacza ciemności to wysysacz nienadąża wysysać i raz jest ciemniej raz widniej :( Może fizycy i nad tym popracują :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Do mrocznego - sprzeczność 29.06.04, 19:57 Mówisz że chodzenie polega tylko na przesuwaniu się gruntu pod nogami. Jest pewiem problem w tym stwierdzeniu. Wyobraź sobie że obaj jesteśmy na drodze i idziemu ku sobie. Ty idziesz na południe ku mnie, jak idę na północ ku tobie. Znaczy to więc że ziemia przesuwa się pod moimi stopami w kierunku południowym, natomiast pod twoimi nogami przesuwa się w kierunku północnym. Czyli ziemia pomiędzy nami musiałaby się rozciągać. Ponieważ ziemia nie może się rozciągać, więc musiałaby się rozerwać czyli idąc ku sobie musielibyśmy zaobserwować powstającą szczelinę. Coś mi tutaj jednak nie pasuje. Chyba że ziemia się jednak rozrywa, ale wyrwa jest natychmiast wypełniana przez nową ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarz Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 12:58 Obalam twierdzenie o wysysaczach !!! Żarówkami naświetlam klisze poprzez maskę i nic mi się spod maski nie wysysa :) a klisza ma idealnie odwzorowanie rysunku. Lampy UV służą do utwardzania fotopolimerów, opalania się i zabijania drobnoustrojów :0 Co tu więc wyssano ?! Haaaaa ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 13:01 Ciekawe co mi wysysa monitor przed, którym teraz siedzę ??? Chyba równowagę psychiczną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabawne :) Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 14:03 Co wysysssssajążarówki na fermach drobiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 21:13 na fermach drobiu żarówki wpompowują tłuszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 10:04 Coś z tym wysysaniem mroku jest bo gdy żarówka się przepala to bańka robi się czrna. Poprostu mrok nie zdążył przejść do sieci :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 09:43 czy ktoś widział ciemność :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płetwonurek Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 14:16 Jak nurkuję w oceanie to ciemność jest głębiej. W naszych zażyźnionych jeziorach jest 3 metry pod lustrem wody. Czyżby glony były cięższe ? Nic tu nie pasuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Wysysacze mroku 02.07.04, 14:20 Gość portalu: płetwonurek napisał(a): > Jak nurkuję w oceanie to ciemność jest głębiej. W naszych zażyźnionych > jeziorach jest 3 metry pod lustrem wody. Czyżby glony były cięższe ? Nic tu > nie pasuje :( Pewnie dlatego, że w dużych akwenach ma sie gdzie ciemność rozpuszczac. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do autora Re: Wysysacze mroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 14:29 Gdzie świeczka i lampa naftowa magazynuje mrok ? Świeca jak się wypali to jej nie ma a w lampa jest pusta :))) Odpowiedz Link Zgłoś