Dodaj do ulubionych

Wielki sukces Polki

17.06.12, 15:30
Świat dlatego schodzi na psy, że rządzą nami złotoustni aktorzy i kłamcy, a nie ludzie którzy coś potrafią i ich poglądy są słuszne. Badanie nad zachowaniem tłumów doszły do takiego poziomu, że podświadomie wybieramy niebieską koszulę, a nie idee i człowieka który potrafi je wdrożyć.
Obserwuj wątek
    • ubiquitousghost88 Nieźle, że ma smykałkę do walki o sympatię tłumów 17.06.12, 17:39
      ...ale z sukcesem naukowym takie wystąpienia mają tyle wspólnego jak EURO 2012 ze sportem...
    • nikodem123 Precz z dywanami 17.06.12, 20:24
      Precz ze slajdami, które wyglądają jak dywany!
      Tak są nadźgane literami, że wyglądają jak perski dywan.
      - Na slajdzie góra 6 linii tekstu, absolutny maks to 8 linii.

Precz z wykładowcami, prelegentami, którzy czytają ze ściany!
      Stoi taka osoba tyłem do publiczności i czyta to, co sama napisała na slajdzie, jakby audytorium stanowili analfabeci.
      - slajd ma tylko wypunktowywać najważniejsze informacje.

Precz z "mam 10 min, ale i tak wam opowiem wszystko, co wiem na ten temat"!
      I wali taki 30 slajdów w 10 min.
      - masz 10 min, to masz przygotować 5 - 6 slajdów (bez tytułowego). Nie więcej! Właściwe tempo prezentacji to 1,5 (dla skąposłownych) - 2 min (dla lubiących gadać) na 1 slajd.

Precz z wodotryskami.
      Taki ktoś zachwycił się animacjami w PowerPoincie, więc każdy slajd przypomina kreskówkę Disneya.

Wbrew pozorom umiejętność prezentacji to duży talent. Ponieważ tak rzadko występuje u naukowców, więc tym bardziej jest wart nagrody i powszechnego uznania.
      • ubiquitousghost88 W pełni popieram. Ale duszą prezentacji musi być.. 19.06.12, 18:52
        ...jej treść, a nie forma.
        Oczywiście, nieodpowiednia forma treść zabija.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka