Dodaj do ulubionych

A jak walczyć z sennością ?

06.10.04, 23:37
Mnie osobiście bardziej trapi ten problem. W końcu ile kawy można wypić bez
uszczerbku dla zdrowia ? Dlaczego nie ma leku na tę przypadłość ? Ja często
bywam senny , ale mój kolega z pracy ma jeszcze gorzej - potrafi zasnąć
wszędzie . Zasnął kiedyś stojąc w aucie ... na światłach . Przecież to może
być dla niego ( i jego pasażerów ) niebezpieczne !
Obserwuj wątek
    • Gość: sosna prosty srodek naturalny IP: *.dc.dc.cox.net 07.10.04, 03:52
      na 0,5 godz. przed snem wziac tabletke melatoniny+tabletke jakiejs soli
      magnezu. spokojny sen murowany, tylko nie nalezy sie opijac kawa czy cocacola
      przez caly dzien, nie brac kafeiny po godz. 14. dobranoc
      • v.ci Czytaj uważniej 09.10.04, 01:11
        Gość portalu: sosna napisał(a):

> na 0,5 godz. przed snem wziac tabletke melatoniny+tabletke jakiejs soli
        > magnezu. spokojny sen murowany, tylko nie nalezy sie opijac kawa czy cocacola
        > przez caly dzien, nie brac kafeiny po godz. 14. dobranoc

Widać jak na dłoni , jak problem SENNOSCI jest niedostrzegany . Ja , ani mój
        kolega , nie mamy problemu z bezsennoscią ! Przeciwnie . W nocy , a często w
        dzień , spimy jak zabici . Niepotrzebna nam melatonina , lecz raczej modafinil -
        francuski farmaceutyk , dzięki któremu można bez uszczerbku nie spać całą
        dobę . Kiedy będzie dostępny w Polsce ? Mam nadzieję , że bez recepty .
        • Gość: lekus Modafinil strona walory IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.10.04, 12:30
          Możliwy strona walory od Zapewnić (Modafinil) ponosić ból głowy, wywrócić
          żołądek, złe samopoczucie fizyczne, zawrót głowy, depresja, biegunka, cieknący
          nos, suszyć otwór, strata od apetyt, szyja ból albo sztywność, nerwowość,
          infekcja i bezsenność.
          • v.ci Apel 12.10.04, 21:21
            A oto ewentualne działania niepożądane powszecnie stosowanego leku
            przeciwbólowego dostępnego bez rcepty w każdej aptece :
            nudności, wymioty, bol w nadbrzuszu, zgaga, biegunka, niestrawność, zaparcie.
            Rzadzej - wrzód trawienny, niekiedy z krwawieniem, nieżyt zoładka, zaburzenia
            czynności nerek, zapalenie trzustki, zawroty głowy, nerwowość, bezsenność,
            depresja, pobudliwość emocjonalan, zaburzenia widzenia, rekacje alergiczne (
            wysypki, świąd, pokrzywka) , reakcje anafilaktyczne, niedokrwistość,
            małopłytkowość, obrzęki.

Porażające ! Na dobro sprawę nikt normalny nie powinnien brać do ust takiego
            leku ! A jednak zażywają go codziennie miliony ludzi ( w tym ja ) i nie
            odczuwają ŻADNEGO z wymienionych objawów niepożądanych .

Zapewne podobnie jest z Modafinilem . Dlatego apeluję do lekarzy i decydentów -
            zarejestrujcie Modafinil w Polsce .

To pomoże tysiącom ludzi codziennie zmagających się z sennością . Zapobiegnie
            często śmiertelnym wypadkom drogowym . Spowoduje zwiększenie wydajności pracy .
            Itd.
            • Gość: gosc Re: Apel IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.10.04, 21:30
              Jest większe niebezpieczeństwo przy stosowaniu (szczególnie częstym) leków
              pobudzających.Sam miałem bardzo poważne tarapaty kiedy po niespanej nocy
              pojawiłem się na ulicach.Senność jest często wczesnym objawem chorób takich jak
              cukrzyca.
        • Gość: X Re: Czytaj uważniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:24
          Ja tez mam ten problem...pol zycia przesypiam...Wieczorem nad ksiazka, w dzien
          nam ksiazka...nieznosze byc spiaca...A czasem mnie trafia jak inni potrafia do
          polnocy pracowac efektuwnie,a ja ...spie od 21....Pomocy!!!!!!!!!!!!
          • Gość: gloubiboulga Re: Czytaj uważniej IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 20:14
            Poczatek rozwiazania problemu= isc do lekarza neurologa i "enregistrer" sen,
            azby wiedziec co sie dzieje. U nas, we Francji, trwa to 12 godzin w szpitalu
            albo klinice. Jak sie ma, "na tasmie" sen , to potem mozna sie dowiedziec,
            dlaczego sie spi w ciagu dnia.
    • llukiz Re: A jak walczyć z sennością ? 12.10.04, 16:11
      Proponuję amfetaminę.
    • Gość: gloubiboulga Re: A jak walczyć z sennością ?Dla v.ci. IP: *.proxy.aol.com 12.10.04, 19:23
      1 Z zartem:czytac FS.
      2 Powaznie:niech pan idzie do lekarza z kolega. Moze miec "apnées du sommeil"
      (przestje oddychac podczas snu) idlatego zasnal przy swiatlach! Pisze POWAZNIE.
      Prosze dac wiadomosci po wizycie u neurologa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka