Gość: zenek IP: *.ippt.gov.pl 14.01.05, 12:20 Jeśli na Tytanie są ufoludki, to się zdziwią. My też nie możemy liczyć na spotkanie kosmitów, a jedynie sond przez nich wysłanych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jednak cywilizacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 12:54 Najnowsze informacje z oficjalnej strony misji saturn.jpl.nasa.gov/home/index.cfm Wydaje się, że opadającą sądę przechwyciły w atmosferze dwa obiekty (myśliwce?) i towarzyszą jej w opadaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Grunt to zamrozona ropa - wstawcie rure i tyle IP: *.ri.ri.cox.net 14.01.05, 17:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleśńiawka Wygląda jakby przeszło SLD i Radio Maryja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:40 Musiało zdrowo eksplodować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDZIWY POLAK JAKI USTRÓJ POLITYCZNY ZAPLANOWANO NA TYTANIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:57 Pytam bo bardzo SIE NIEPOKOJĘ czy nie wybuchnie tam ZARAZ jakaś wojna gdy tylko zaprowadzi się AMERYKAŃSKI model demokracji :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia eee tam, czarno białe fotki? zero filmów? KICHA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:04 eee tam, czarno białe fotki? zero filmów? KICHA!!! a ile to kosztowało? to nie lepiej było jakąś ładną symulację nakręcić np. w wytwórni Pixar, oni ładne rzeczy robią? Ogólnie kaszana! Odpowiedz Link Zgłoś
cock Re: JAKI USTRÓJ POLITYCZNY ZAPLANOWANO NA TYTANIE 15.01.05, 13:11 Beda musieli wstapic do Unii eeEuropejskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milion Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:13 Jak wymawiać HUYGENS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g1 Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.pl.syncad.com 14.01.05, 13:18 Hoigens, dla szpanerów Hoihens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: 213.17.192.* 14.01.05, 14:01 Albo dla tych, co w TV oglądają nie tylko sport, Kiepskich i Wojewódzkiego ;) lub fizyki byli uczeni przez światłe umysły .... (po wielu, wielu latach pozdrawiam p. Wojtka R. z II L.O. w Gdyni ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojatuwidze Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 14:28 Nie dla szpanerów,tylko ludzi respektujących inne języki. I nie "Hoihens", tylko ewentualnie "hojchens". To jest "ch" bardziej gardłowe niż nieme "h", krtaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: respektujący Żebyś się nie udławił tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 14:55 cha ha cha ha cha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojatuwidze Re: Żebyś się nie udławił tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 18:12 W wielu językach można się "udławić". W niektórych się można opluć, albo zabeczeć (jak owca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Morza i rzeki z cieklym azotem na Tytanie IP: *.client.comcast.net 15.01.05, 03:53 O ile sie nie myle temperatura na powierzchni Tytana jest okolo -200 C. W tej temperaturze metan i inne weglowodory sa cialem stalym, a azot jest ciecza. Wiec ewentualne morza i rzeki sa zapewne wypelnione cieklym azotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UAHAHAHAHAHAA czyli CO podgrzewamy i TYTAN ZNIKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:24 UAHAHAHAHAHAAUAHAHAHAHAHAAUAHAH AHAHAHAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.onlink.net 14.01.05, 19:32 Hajdzens Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! 14.01.05, 19:55 Hajdżens mówia Angole, ktorzy wszystko przekręcają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguell Lądowanie/wodownaie ma mieć miejsce o 13.34 naszeg IP: 217.149.244.* 14.01.05, 13:14 o czasu ( +/- 15 minut ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioc Re: Lądowanie/wodownaie ma mieć miejsce o 13.34 n IP: *.stacje.agora.pl 14.01.05, 13:20 Nie. W takim czasie na Ziemię dotarłby radiowy sygnał o tym, że próbnik wylądował, gdyby taki sygnał został wysłany. Planowe lądowanie miało być o 12. 27 (plus, minus 15 min.) pozdr. pioc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguell 13.34 IP: 217.149.244.* 14.01.05, 13:23 Tu masz cały program... www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEMQOI71Y3E_0.html Pozdr :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioc 12.27 IP: *.stacje.agora.pl 14.01.05, 13:25 Ale przeczytaj zdanie pod programem, które wyjaśnia, czym są podawane w nim czasy :) pozdr. pioc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguell Re: Lądowanie/wodownaie ma mieć miejsce o 13.34 n IP: 217.149.244.* 14.01.05, 13:24 Czekajmy więc na potwierdzenie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roll Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.katowice.agora.pl 14.01.05, 13:50 Zabawne jest to,ze dla (ewentualnych) mieszkancow Tytana to my jestesmy ufoludkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarian taaak, a w dodatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 14:27 Huygens przed odrzuceniem osłon termicznych wyglądał właśnie jak "klasyczny" spodek UFO :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interterreteus Życie w kosmosie to fakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 14:59 W kosmosie jest wiele żywych istnień, ale nie są to istoty z krwi i kości. Sondy nic nie znajdą. Każdy znas może odbyć podróż pozacielesną, niektórzy nazywają to wychodzeniem z ciała i każdy z nas kiedyś taką podróż odbędzie przez tzw. tunel, bo każdy z nas jest częścią wszechświata. Żadne ciała materialne nie mogą zbadać wszechświata ponieważ nie są stanie przekroczyć granicznej prędkości C (prędkości światła), ale istoty duchowe to potrafią. Kwanty światła są na pograniczu tych dwóch światów, ale w świecie interduchowym są najwolniejszymi ciałami.Materia to tylko maleńki pierwiastek wszechświata, istoty która przybrała bardziej logiczną (fizyczną) postać którą można zdefiniować, reszta wszechświata to niezdefiniowana i niepojęta postać istoty duchowej. (Na googlach można znaleść trochę faktów) Każdy z nas może odbyć taka podróż i zwiedzić Marsa lub Saturna i może tam dotrzeć w ułamkach sekund za darmo ale do tego trzeba dojrzeć. Ludzkość dobiero raczkuje, a żadna religia ani też żadna filozofia nie może pojąć tego fenomenu, ale to życie duchowe we wszechświecie to fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r39 prorok? IP: *.ifpan.edu.pl 14.01.05, 15:15 W dzisiejszych czasach? Nie mający za sobą nawet żadnego boga? ("żadna religia ani też żadna filozofia nie może pojąć tego fenomenu") Całe szczęście, że ludzie orócz religii wymyślili jeszcze naukę, której - nawiasem mówiąc - filozofia jest częścią. Trafiłeś, bratku, na niewłaściwą listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interterreteus Re: prorok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:32 Na jeszcze nawet nie raczkuje! Naukowcy którzy zajęli się interpersonalizmem nie materialnym są uznawani za szarlantanów, a nauka próbuje zobaczyć coś czego nie widać fizycznymi oczami. Kiedyś twierdzono, że ziemia jest płaska i to też była "nauka". Niestety człowiek jako zwierze nie posiada zmysłu którym mógłby to dostrzeć ale jako istota duchowa taki zmysł ma. Wystarczy tylko odrobian chęci i można w sobie ten zmysł odkryć, to nie jest takie trudne. Wszechświat poznamy dopiero wtedy gdy poznamy samych siebie, nasze możliwości i sferę naszego niematerialnego bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmiotek Re: prorok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:09 Nie, to nie była nauka. To był strzał w ciemno, bez żadnej szansy na potwierdzenie. To nie naukowcy strzegli tej teorii, oni za jej podważanie musieli się mocno tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO E-tam, jaki prorok - zwyczajnie bredzi, pomyleniec IP: *.ri.ri.cox.net 14.01.05, 22:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: E-tam, jaki prorok - zwyczajnie bredzi, pomyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:10 gw.7d.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoperz Re: prorok? IP: *.netcontrol.pl 15.01.05, 14:54 Koleś, mam propozycję: wyjaw tu wszystkim jak oddzielić duszę od ciała! Wtedy wszyscy Ci uwierzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a Ty co wąchałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:28 ja wiem, bo świat obok Ciebie jest taki straszny... wesołych tunelowań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interterreteus Re: a Ty co wąchałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:37 Wąchałem? Przecież pisałem, że zmysłami nie można tego pojąć. Tylko sferą niebytową! Dlaczego ludzie nie potrafią tego pojąć? Czy to takie trudne pojąć,że nasz świat nie jest jedyny a poza materią istnieje coś większego? Pomyśl człowieku. " Wejdź w swój byt i poznaj go a poznasz wszechświat" T5C87 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytroll NIE KARMIĆ TROLLA /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interterreteus Re: NIE KARMIĆ TROLLA /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:49 Trola??? Ty nie wiesz co piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Widać że też nie możesz pojąć tego co piszesz. IP: *.magma-net.pl 14.01.05, 18:19 A piszesz głupoty nie nadające się do udowodnienia. Skoro są jakieś inne niż dotad stosowane metody poznawania wszechświata to dlaczego nie ma jakichś wiarygodnych tego wyników? Niestety, musimy wydawać astronomicznie wielkie pieniadze, aby się czegoś dowiedzieć o naszym kosmicznym otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ŻEBY CI PRÓBNIK W RZYĆ WSADZIĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: ŻEBY CI PRÓBNIK W RZYĆ WSADZIĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:25 Tak to musiałby być ciekawe doświadczenie, aczkolwiek mogłoby by boleć, więc lepiej wyślijmy ten próbnik w kosmos :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota EUROPA PRZED USA! TAK TRZYMAĆ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimus Re: Życie w kosmosie to fakt IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 23:38 Lepper już taką podróż doświadczył- w klewkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizykus Koleś, co ty pijesz? IP: 195.136.143.* 15.01.05, 22:41 Ja cię kręcę! Dawno nie słyszałem takich głupot! Skąd bierzesz te bajeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Duchy nie mogą zbadać wszechświata ! IP: *.client.comcast.net 16.01.05, 08:40 Gość portalu: Interterreteus napisał(a): > Żadne ciała materialne nie mogą zbadać wszechświata ponieważ nie są stanie > przekroczyć granicznej prędkości C (prędkości światła), ale istoty duchowe > to potrafią. Zgadzam sie, ze duchy w pewnym sensie moga podrozowac z dowolna predkoscia. Ale nie moga one zbadać wszechświata, bo zyja one w innym wymiarze. Nie oddzialywuja one fizycznie z naszym swiatem. Aby cos zbadac trzeba miec czujnik, ktory reaguje na bodziec zewnetrzny. W uchu jest membrana, ktora porusza drgajace powietrze. Nerw uszny przekazuje informacje o aplitudzie (glosnosc) i czestotliwosci (wysokosc i barwa dzwieku) jej drgan do mozgu. Duchy nie maja tej mozliwosci! Moga wiec podrozowac ale nie moga badac naszego swiata. Nie moga sie rowniez z nami komunikowac. I am sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr zabraklo mi informacji IP: *.aster.pl 14.01.05, 14:59 ile lat tam leciał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarian Re: zabraklo mi informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:10 Sonda Cassini wraz z doczepionym Huygensem wystartowała w 1997 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarian Fotka ze startu Cassini/Huygensa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:12 saturn.jpl.nasa.gov/multimedia/images/mission/IMG000951-br500.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dot Re: zabraklo mi informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATT BŁĄD W ARTYKULE IP: *.acn.waw.pl 14.01.05, 15:10 "...Tytana, najbardziej tajemniczego i największego z niezbadanych dotąd lądów w Układzie Słonecznym". Co za głupota! Jak to największego z lądów? To on jest największy czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interterreteus Re: BŁĄD W ARTYKULE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:20 Masz racje to jest błąd! Największy ląd jeszcze nie został zbadany. Żaden umysł fizyczny go jeszcze nie ogarnął nawet byty niematerialne go nie ogarnęły. Wszechświat niematerialany ma wiele nieskończonych lądów o nieskończonej powierzchni i zerowej masie oraz lądów o masie nieskończonej a zerowej objętości. Ponadto w samym wszechświecie materialnym ilość wymiarów lądów jest nieskończona, jak więc można mówić, że dany ląd jest największy we wszechświecie skoro nawet nie poznaliśmy naszego układu słonecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BŁĄD W MÓZGU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:32 stary, jesteś moim nowym idolem, masz jakąś stronę internetową? piszesz to tak od razu czy wspomagasz się czymś? a jak udaje ci się trafić w klawiaturę skoro tyle wymiarów do wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interterreteus Re: BŁĄD W MÓZGU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:46 Nie śmiej sie z czegoś, co jest poza Twoim pojęciem fizycznym tylko "przejdź przez bariery i odkryj to, co istotne" K16C62, a co do strony internetowej bracie to poszukaj na googlach, a znajdziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytroll NIE KARMIĆ TROLLA ! /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: BŁĄD W MÓZGU IP: *.onlink.net 14.01.05, 20:04 o boy !to jakis cudotworca czy co? porafi z siebie wychodzic, wedrowac w przestworzach. Zapraszam wiec do siebie na pogawedke i poprosze jeszcze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interterreteus Re: BŁĄD W MÓZGU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:06 Udało mi sie znaleść coś na ten temat więc oto link gw.7d.pl/ - to co tu pisze to i tak nic w porównaniu z tym co naprawdę możemy osiągnąć (to nie ja tą stronke pisałem - ma wiele niedociągnięć) ale od czegoś trzeba zacząć. Zagłębisz się trochę w siebie to sama odkryjesz fakty i poznasz kilka tajemnic tego wszechświata, a może nawet uda Ci się przeniknąć w inne wszechświaty. Wszystko zależy od Ciebie. Zanim jednak do tego dojdziesz musisz bardziej poznać siebie. Przedewszystkim uświadom sobie fakt, że materia tak naprawdę nie istnieje i jest tylko silnym bytem pewnej istoty w którą za bardzo wierzymy i uznajemy ją za rzeczywistość (to trochę jak w filmie Matrix ale nie do końca tak, bo prawdziwego świata materialnego nie ma). Może teraz wydaje Ci się bez sensu to co mówię lecz jeśli się postarasz to przynajmniej częściowo to zrozumiesz - poprostu poznaj siebie i pomyśl... P.S Nie daj sie wciągnąć w żadną sektę - one nic nie wiedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytusromekiatomek Re: BŁĄD W MÓZGU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:29 kiedy sa zapisy do twojej sekty?........HUEH HUEH HUEH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoperz Re: BŁĄD W MÓZGU IP: *.netcontrol.pl 15.01.05, 14:56 Mówię Ci, Inter, powiedz nam jak oddzielić duszę od ciała! Ja też chcę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: BŁĄD W MÓZGU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:31 Gość portalu: ja napisał(a) > a jak udaje ci się trafić w klawiaturę skoro > tyle wymiarów do wyboru? hahahahahaha haha hahaha piekne :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: BŁĄD W ARTYKULE IP: *.orzesze.tmtsystem.pl / 213.199.219.* 14.01.05, 15:34 Najpierw przeczytaj! Potem zrozum! A jak Ci się to uda, to nie będziesz pisał głupot! Tam wyrażnie stoi, że chodzi o największy ląd w UKŁADZIE SŁONECZNYM! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efe Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:22 Więcej na temat lądowania tej sondy znajduje się na stronie Europejskiej Agencji Kosmicznej: www.esa.int/ Odpowiedz Link Zgłoś
neil-armstrong Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! 14.01.05, 18:33 Wreszcie!!! Tyle lat na to czekałem, tyle filmów, pokazujących wykreowaną komputerowo animację lądowania się naoglądałem!!!W końcu się udało!!! Pomyślcie tylko(jeśli potraficie).To najdalsze lądowanie w hostorii kosmonautyki, na globie, tak niezwykłym.Wyobraźcie sobie żeglugę po jeziorze, wypełnionym metanem!!! Mglisty świat, na niebie którego widac olbrzymią planetę z jej pierścieniami!!! Warto wydawać pieniądze, by to co widzieliśmy oczyma wyobraźni, naprawdę widzić własnymi, bystrymi oczyma. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! 14.01.05, 20:25 Znów jakiś moment, który warto mieć w pamięci. Też już się niecierpliwiłem bez mała :-). Cieszę się, że ludziom znów się powiodło. Może jeszcze doczekam lądowania na Marsie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Metanowe jezioro - tylko dla niepalacych IP: *.ri.ri.cox.net 14.01.05, 22:23 Co ty za brednie pleciesz, pleciugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Metanowe jezioro - tylko dla niepalacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:47 a ty pewnie smutas jestes, przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: na niebie tylko rozowa mgla :-) brak planet IP: *.broker.com.pl 15.01.05, 19:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jul pierwsze zdjecie z tytana!!!!!!!!! IP: 62.121.119.* 14.01.05, 21:35 saturn.jpl.nasa.gov/multimedia/images/image-details.cfm?imageID=1298 zadzwiajaco podobne do powierzchni marsa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sysconfig Re: pierwsze zdjecie z tytana!!!!!!!!! IP: *.pool.mediaWays.net 14.01.05, 22:08 > zadzwiajaco podobne do powierzchni marsa... > owszem, ale wydaje mi sie, ze widze jezioro? No coz, trzeba poczekac na wiecej zdjec:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haggis Re: pierwsze zdjecie z tytana!!!!!!!!! IP: 82.195.105.* 14.01.05, 22:17 To już jest inne zdjęcie. Przez moment było tam zdjęcie powierzchni, która do złudzenia przypominała Marsa - pustynia usiana kamieniami. A potem zniknęło, by się już nie pojawić. Nie ma go ani w NASA ani w ESA. Może ktoś kawał zrobił i pokazał zdjęcie z Marsa? W tej chwili obie agencje pokazują to samo zdjęcie wykonane z wysokości 16 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jul Re: pierwsze zdjecie z tytana!!!!!!!!! IP: 62.121.119.* 14.01.05, 22:31 przeciez pod tym linkiem co podalem ciagle jest to zdjecie "pustyni usianej kamieniami" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Oto co zostalo z mojej daczy po durnym locie IP: *.ri.ri.cox.net 14.01.05, 22:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicur Re: pierwsze zdjecie z tytana!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:33 ...albo wiecej browarow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan podejrzana sprawa IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.05, 22:39 Z` tym lądowaniem jest podejrzana sprawa. Moim zdaniem powinna to zbadać komisja specjalna z Gertychem naczele. I koniecznie zlustrowac polskiego konstruktora, który uczstniczył w budowie lądownika ( termometru). ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abw Re: podejrzana sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:00 Cóż za wysublimowany dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: podejrzana sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:49 A co to znaczy wysublimowany? Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 A co to znaczy wysublimowany? 16.01.05, 00:17 To proste - analogiczny do atmosfery unoszacej sie nad tytanskim zamarznietym jeziorem albo... panujacej na naszej sali sejmowej 8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: podejrzana sprawa IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 15.01.05, 13:52 Gość portalu: stefan napisał(a): > powinna to zbadać > komisja specjalna z Gertychem naczele. I koniecznie zlustrowac Nie wiem czy istnieje życie pozaziemskie, ale pozapolityczne na pewno. O czym parę wypowiadających się tu Osób zdaje się nie wiedzieć. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! 14.01.05, 22:53 Coś kiepskie baterie mieli, trzeba było powsadzać te od króliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENDER Nuda na Tytanie IP: *.itpp.pl 14.01.05, 23:20 Nie wybrałbym się tam na wakacje. PS. Za ściąną słychać jak sąsiad rzyga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Nuda na Tytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:36 Masz racje, więc możeby tak nakręcić tam kolejną edycję Baru z Krzysiem i ufoludkami w roli głównej - odrazu było by weselej :-), a jak to nie pomoże to zorganizujemy tam igrzyska, albo wyślemy jakiś terrorystów i wywołamy wojne. Można by też postawić tam jakieś piramidy dla turystów lub Statułę Wolności zanim USA własną opatentuje. A jak już tam będzie wesoło to włączymy Tytana do Uni Europejskiej i będzie fajnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Nuda na Tytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:29 Tam podobno są morza metanu - jak z sondy pójdzie jakaś iskra to wysadzi ten księc w kosmos. Ale była by fajera. Tylko nie wiadomo, czy jest tam na tyle tlenu aby zrobic takie bum! Mam pomysł! Wysadźmy Tytana podczas kolejnej WOŚP - można zrobić licytacje, kto najwięcej zapłaci ten będzie mógł nacisnąc guzik, a potem Jórek powie "Robimy zadymę w dobrej sprawie, SIE MA!" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nuda na Tytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:31 TAK WYSADŹMY TYTANA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk TAK, WYSADZIĆ TYTANA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:41 WYSADZIĆ TYTANA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racja! Re: TAK, WYSADZIĆ TYTANA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 03:19 Do dupy z Tytanem, w powietrze go!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytanin Re: TAK, WYSADZIĆ TYTANA!-Powaliło Was?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:40 Powaliło Was? Chcecie wywołać gwiezdne wojne? Macie w sobie złe fluidy! Do dupy z ciemną stroną mocy! Jako przedstawiciel Organizacji Obrony Tytana mówie NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Morza metanu czy azotu na Tytanie? IP: *.client.comcast.net 16.01.05, 09:09 Gość portalu: tk napisał(a): > Tam podobno są morza metanu ... To zalezy jaka jest tam temperatura i cisnienie na jego powierzchni. Jesli jest -180 C to moga tam byc morza metanu, ktory topi sie w -182.5°C i wrze w - 161.5°C. Jesli jest -200 C to moga tam byc morza azotu, ktory topi sie w - 210.01°C i wrze w -195.79°C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macman4 Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.01.05, 09:52 Jedno z pierwszych zdjęć obrazujących jakoby "dorzecze" , jest obrazem fałd skalnych powstałych po wylewie lawy z wulkanu. Pamiętajmy że zdjecia sa zrobione w podczerwieni( dlatego odebrane jako czarno-białe). Z tego wzgledu nie mozna przypuszczać że na drugim zdjęciu pokazujacym powierzchnię otaczajacą lądownik, niektóre skały odbierane jako lodowe , mogą być w rzeczywistości np.miedziane. Poczekajmy do analizy danych przesłanych z lądownika. A w ogole to rewelacja! Astrofizyk -amator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:41 Czy w obecnym wieku przesłanie zdjęcia 800x640 pikseli 72 dpi przekracza możliwości technicze?Obserwując jakość dostarczonych zdjęć mam wątpliwości czy nie za wiele "naukowego" zapału a za mało wzorowania się na popularnym cyfrowym sprzęcie fotograficznym.Może ktoś zna link do oryginalnych lub lepszych zdjęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL tylko, że sonda wystartowała 7 lat temu IP: 194.42.116.* 15.01.05, 11:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: w pri bylo gorzej bo nie bylo dvd i internetu IP: *.broker.com.pl 15.01.05, 19:34 :-) oraz wehikuly czasu a nie przestrzeni ktory laduje w pustce kosmicznej bo ziemia odleciala wraz ze sloncem i ukladem slonecznym spory kawalek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 15.01.05, 12:12 Gość portalu: macman4 napisał(a): > Jedno z pierwszych zdjęć obrazujących jakoby "dorzecze" , jest obrazem fałd > skalnych powstałych po wylewie lawy z wulkanu. Tam panuje temperatura minus 160 stopni celsiusza. W takiej temperaturze woda (tzn. lód) to skała, którą mogą drążyć tylko rzeki czegoś, co w tej temperaturze (i panującym ciśnieniu) nie zamarza: ciekłego etanu lub metanu. Dla kosmitów żyjących na powierzchni Tytana nasza temperatura pokojowa byłaby piekielnym gorącem. > lądownik, niektóre skały odbierane jako lodowe , mogą być w rzeczywistości > np.miedziane Ze względu na sposób w jaki są wytwarzane cięższe pierwiastki (miedź, żelazo) we Wszechświecie, jest mało prawdopodobne, aby tam były obecne. Jeśli już, raczej zapadłyby się w kierunku wnętrza planety. Zobacz sobie to zdjęcie przekręcone o 90 stopni w lewo: esamultimedia.esa.int/images/cassini_huygens/huygens_land/landing_02_H.jpg Widzisz piramidy? Mniejsze na większej? No to teraz Daeniken, różne "Wróżki" i "Nieznane Światy" będą miały używanie. Pa pa! Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:55 Kurcze aleś Ty mądry? Następnym razem Ciebie tam wyślemy, może uda Ci sie kolorowe fotki zrobić :> z wyrazami szacunku: PEPE :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.01.05, 10:10 Już raz Michnikowa cenzura usunęła mój post, więc pisze raz jeszcze: Pieniądze wydane na zaspokojenie ludzkiej pychy, jaką był lot na Tytana, należało przeznaczyć na nakarmienie głodnych dzieci. Bóg ukarze za to tzw. naukowców. Bedę się o to modlił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmita Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:14 Ty sie nie módl bo to g....da,a tylko konkurencję będziesz robił.Wystąp z wnioskiem aby na Tytanie pomnik papy postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Katolik modli sie o wiecej cierpien IP: *.client.comcast.net 15.01.05, 12:53 Gość portalu: Katolik napisał(a): > Już raz Michnikowa cenzura usunęła mój post, więc pisze raz jeszcze: Pieniądze > wydane na zaspokojenie ludzkiej pychy, jaką był lot na Tytana, należało > przeznaczyć na nakarmienie głodnych dzieci. Bóg ukarze za to tzw. naukowców. > Bedę się o to modlił! Katoliku - zamiast modlic sie o to aby Twoj Bóg karal innych ludzi, pomodl sie aby kosciol katolicki przestal zachecac biednych ludzi do nieopanowanego rozmnazania i produkowania dzieci skazanych na glod. Sa przeludnione kraje. Obecnie zyjacy tam ludzie nie maja co jesc. Niszcza swoje srodowisko naturalne i produkcja zywnosci tam spada. Kosciol katolicki mimo wszystko jest przeciwko uzywaniu prezerwatyw. Wiecej ludzi, wiecej dusz dla Waszego bezlitosnego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoperz Azja i Afryka w kosmos IP: *.netcontrol.pl 15.01.05, 15:03 mam pomysł - kiedy bedziemy tworzyć kolonie na innych planetach, wyśle się do biednych i przeludnionych krajów werbowników. Na pewno wielu ludzi zgodzi się opuścić Ziemię w zamian za dobrobyt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Katolik modli sie o wiecej cierpien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:55 drogi m., Ziemia wykarmi wszystkich, jeżeli tylko tamci biedacy mieli taką technikę rolniczą jak europa... kraje uprzemysłowione (europa, japonia) należałoby zaś zachęcić do mniej nieopanowanego nie-rozmnażania sie- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: katolik troche racji ma, mozemy zaczac od poby IP: *.broker.com.pl 15.01.05, 19:42 polskich najemnikow w iraku kosztuje to polskich podatnikow 1 miliard zlotych rocznie w samych kosztach bezposrednich nie liczac kosztow posrednich :renty emerytury itp drogi katoliku nie slyszalem aby w licznych katolickich kosciolach poparto akcje PSL w tej sprawie a to nie jedyny przyklad wart zastanowienia nad wyznawcami zlotego cielca w polsce i hipokryzji kaplanow o ktorej mowi jezus i apostolowie Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! 20.01.05, 10:19 > Pieniądze wydane na zaspokojenie ludzkiej pychy, jaką był lot na Tytana, > należało przeznaczyć na nakarmienie głodnych dzieci. Bóg ukarze za to tzw. > naukowców. Bedę się o to modlił! Ty się z średniowiecza urwałeś. Badanie Wszechświata to przejaw ludzkiej pychy? Nie dziwię się, że tak uważasz - wiedza naukowa stoi w rażącej sprzeczności z religią. Poza tym co by było, gdyby dajmy na to odkryto życie na Marsie? Albo światy podobne do Ziemi krążące wokół innych słońc? Albo pójdźmy na całość i pomyślmy o Obcych. Takie coś byłoby trzęsieniem ziemi dla większosci światowych religii i wymusiłoby zintepretowanie na nowo wielu rzeczy (to, że się uda, o to spokojna głowa: już nie jeden raz intepretowano Biblię jak się chce, mordując narody w imię miłości bliźniego). Nie badajmy! Nie odkrywajmy! Bo to, cego nie widzisz, nie znasz, tego NIE ma! Nieprawdaż, osobniku ukrywający się pod pseudominem, za który powineneś zostać wyzwany przez normalnych katolików, gdyż ich tylko ośmieszasz, prezentując ich jako bandę ciemnogrodzkich kretynów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Czarnobiałe zdjęcia powierzchni ?? Co oni jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:48 sobie robią ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian ...MOŻE KOLOROWEGO FILMU NIE MIELI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jast Re: ty robisz jaja - sa juz kolorowe IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 15.01.05, 18:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korki Fajnie, że są zdjęcia, których nie można zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac pokomune Geniusz amerykanskiej mysli technicznej IP: *.client.comcast.net 15.01.05, 11:19 sonda leciala przez siedem lat i wyladowala na obcej planecie, jest to fenomenalne wydarzenie i osiagniecie amerykanskiej mysli technicznej. przez siedem lat polscy ubecy i dzieci ubekow potrafili rozgrabic miliardowy majatek narodowy i go "sprywatyzowc" za lapowki. co jest tez wielkim osiagnieciem, osiagnieciem zlodzieji i bydlakow z urodzenia. gdzie wam do ameryki wy posowiecka dzicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Huygens jest europejski a nie amerykański /nt IP: 194.42.116.* 15.01.05, 11:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajo Re: Huygens jest europejski a nie amerykański /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:44 Tak, jutro puszcze Polską sonde! Jeszcze nie wiem jaki będzie miała napęd ale jeszcze coś wymyśle. Wyśle tam mojego profesorka z fizyki - On to ma łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Geniusz europejskiej mysli technicznej IP: *.client.comcast.net 15.01.05, 13:01 Gość portalu: zaorac pokomune napisał(a): > sonda leciala przez siedem lat i wyladowala na obcej planecie, jest to > fenomenalne wydarzenie i osiagniecie amerykanskiej mysli technicznej ... Huygens jest dziełem europejskiej ESA. Caly program jest wynikiem wspolpracy amerykansko-europejskiej. Wtedy, 7 lat temu, jeszcze Bush jr i Cheney nie rzadzili USA i Stany wspolpracowaly i z innymi krajami, a nie podbijaly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Geniusz amerykanskiej mysli technicznej 20.01.05, 10:23 Kolejny niedouczony kretyn. Po pierwsze, spiperzać z polityką, ty i inni zdebilali dowcipnisie. Jestem w tym dziale nie po to, by czytać o politycnzym bagnie, czy też wysłuchiwać stękań religijnych fanatykó, ile można było za to dzieci nakarmić. Jestem tu po to, by pocieszyć się, ze z ludzkością jeszcze nie wszystko stracone. Ale widząc komentarze stwierdzam, że ludzkość to jednak w 99% banda idiotów. Sam zresztą jestem idiotą, przez to że miałem nadzieję, że będzie inaczej... PS: Interesujące przedstawienie ekokretynów było w USA, gdy Cassini przelatywała obok Ziemi (zanim wyruszyła do Saturna, skorzystała z grawitacyjnej asysty paru planet po drodze). Coś niesamowitego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Jaki ustrój polityczny będzie na Tytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:54 Pytam bo bardzo niepokoję się czy nie wybuchnie tam jakaś wojna gdy tylko zaprowadzi się amerykański model demokracji :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gemba Re: Jaki ustrój polityczny będzie na Tytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:11 Gdyby nie metan to Amerykanie by tam nawet nie lecieli! Wyśle tam sonde z zapalonym cygaretem i puszcze tego całego Tytana w *uj, wtedy przestaniecie sie interesowac pierdołami! Pieniądze które zaoszczędzimy tam nie latając, możemy wydać na walkę z terroryzmem i wreszcie dorwac tego Osame bo już mnie denerwuje, że jeszcze go nie złapali. Jak ja bym go ścigał to już dawno by go znaleźli z tą całą jego bandą terrorystów i siedział by gdzieś za pieniądze tych biednych podatników którzy sponsorują te loty nie wiadomo po co. Reszte kasy możemy przeznaczyć na jakiś dom spokojnej starości i dziadkom jakieś nowe karty kupić, bo grają tymi starymi i odarzu wiadomo kto ma Asa albo na jakiś sierociniec albo coś innego - sam już nie wiem, bo tyle kasy, że aż strach pomyśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Dzieki nauce wszystkim zyje sie lepiej IP: *.client.comcast.net 15.01.05, 13:11 Gość portalu: Gemba napisał(a): > Pieniądze które zaoszczędzimy tam nie latając, możemy wydać na walkę z > terroryzmem ... Reszte kasy możemy przeznaczyć na jakiś dom spokojnej > starości i dziadkom jakieś nowe karty kupić. Gdyby ludzie nie byli ciekawi, nie poznawali swiata, nie rozwijali nauki i nowych technologii, to do dzisiaj zyliby w jaskiniach i umierali w wieku 35 lat. Dzieki temu, ze Polacy lubia grac w karty i pic piwo lub wodke, zamiast pracowac, to spadaja na ostatnie miejsce w poziomie zycia we Wspolnocie Europejskiej. USA przodujace w rozwoju nauki i technologii maja jeden z najwyzszych dochodow na glowe na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: niektorym zyje sie lepiej, wiekszosci gorzej IP: *.broker.com.pl 15.01.05, 19:57 pigmej wiecej spedza czasu na zabawie i relacjach rodzinnych niz go traci na zapewnieniu sobie warunkow do przezycia jak to jest w cywilizacji zachodniej kazdy widzi i wie piramida potrzeb jednostki jest zaspokajana wg potrzeb wladzy a nie spolecznosci co do nauki to w wiekszosci przypadkow jej osiagniecia sa tak trudne do przyswojenia przez uzdrawiaczy swiata ze latwiej propagowac przemoc niz te prosta informacje ze (przewaznie) aby cos spalic w postaci pieknej eksplozji potrzeba tlenu i co mialo juz eksplodowac na tytanie to juz dawno eksplodowalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Najlepiej to siedziec w domu i pi***dziec w stolek IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.05, 19:59 Gdyby rozumowac tak jak Ty, siedzielibysmy pewnie w sredniowieczu. No, moz i bylaby korzysc, bo nie byloby terrozryzmu. Ale za to zbojcy na drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Prostytucja i terroryzm byly zawsze IP: *.client.comcast.net 16.01.05, 09:19 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Gdyby rozumowac tak jak Ty, siedzielibysmy pewnie w sredniowieczu. No, moz i > bylaby korzysc, bo nie byloby terroryzmu. Ale za to zbojcy na drodze... Juz pare tysiecy lat temu terrorysta spalil biblioteke aleksandryjska. Terroryzm byl zawsze, tylko nie bylo telewizji i gazet aby nim sie fascynowac. Bush jr nie byl tez prezydentem aby wykorzystac terroryzm do zdobycia zloz naftowych i dla zwiekszenia swojej popularnosci wsrod wyborcow jako rycerz broniacy chrzescijanskiej Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: Jaki ustrój polityczny będzie na Tytanie? IP: *.onlink.net 16.01.05, 00:07 oligarchia w stylu wolno rosyjskim z powiewami buszowskich wodolejstw i tyrania jak za Bieruta pod okiem Stalina przy wspolpracy zdradzieckich Anglikow i Francuzow. Uffffffffffffff ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczciwy Polak Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: 82.160.71.* 15.01.05, 12:25 Oglądnąłem sobie te obrazki i co mi się wydaje - to jedno wielkie oszustwo! Rozkradli pieniądze podatników z wielu krajów, w tym, co mnie i innych prawdziwych patriotów boli, także z naszej tak boleśnie doświadczonej i wyniszczonej przez wrogów zewnętrznych i wewnętrznych Ojczyzny. A co dali w zamian? Czarno-białe zdjęcia jakichś kamieni i rowków w błocie! I nikt nie jest w stanie stwierdzić, że zostały one gdzoekolwiek poza Ziemią. Google jeszcze niczego nie pokazuje pod "Titan hoax", ale to tylko kwestia czasu. To najdroższe zdjęcia w historii!!! Za pieniądze wyrzucone w to błoto na zdjęciach można by sfinansować setki miejsc dla Polaków upodlonych bezrobociem, beznadzieją i przez to odartych z wszelkiej przyrodzonej każdej osobie ludzkiej godności. Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoperz Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.netcontrol.pl 15.01.05, 15:06 Oj, będziemy musieli zabrać panu Butapren :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Tego uczciwego Polaka to bym zapakowal do rakiety IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.05, 20:01 i na Ksiezyc! O jednego debila mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.acn.waw.pl 15.01.05, 12:49 Gdzie te zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energetyk Wysłać zapasowe paluszki ! IP: 213.192.64.* 15.01.05, 16:36 "Na lądzie działał jeszcze ponad 90 minut, dopóki nie wyczerpał energii ze swoich baterii." Jak to do jasnej anielki. nie mogli mu dać zapasowych baterii, albo słonecznych, alboco? Zawsze coś :( Proszę natychmiast wysłać nowe paluszki (polacam Enerdzajzery albo longlajfy) Mimo wszystko 90 minut to też super wynik. Ale z tymi zapasowymi mogli pomyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:43 www.ippt.gov.pl/ tutaj pracujesz ufoludku .. ?? dlaczego za moje pieniadze i innych podatnikow bawisz sie na forum ?? moze wysle to do twojego szefa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Go - Nie czepiaj sie! IP: *.client.comcast.net 16.01.05, 09:26 Gość portalu: go napisał(a): > www.ippt.gov.pl/ tutaj pracujesz ufoludku .. ?? dlaczego za moje > pieniadze i innych podatnikow bawisz sie na forum ?? moze wysle to do twojego > szefa ? Kazdemu nalezy sie troche zabawy. A co lepszego mozna robic w Instytucie Podstawowych Problemow Techniki niz bawic sie na Internecie? Po to jest PAN abysmy mieli profesorow i zastosowanie dla papieru do drukowania nikomu nie potrzebnych publikacji. Dyskusja na forum nie marnuje przynajmniej papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: 80.48.19.* 15.01.05, 18:09 To jest coś niesamowitego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.chello.pl 15.01.05, 18:23 Uwazam ze simens przekroczyl wszelkie granice tak NACHALNIE "wlazac" na ekran czytanego artykulu, o dziwo WYBORCZA NIC z tym nie robi - jest to zalosne!! przestaje was czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Lądownik Huygens ląduje na Tytanie! IP: *.pro-internet.pl 15.01.05, 19:12 7 lat leciał a nadawał tylko 90 minut? nie mogli lepszych rozwiązań zastosować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek To im doradz, jak, to zrobic, madralo IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.05, 20:04 Odpowiedz Link Zgłoś