Gość: (*_*) IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 20.05.01, 12:02 wystarczy znalezc jeden wzor by moc odwzorowac calos jaka nas otacza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gały Re: SWIAT TO JEDEN WIELKI FRAKTAL IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 00:02 To bzdura. Swiat jest niewymierny i nie ma na niego wzoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: SWIAT TO JEDEN WIELKI FRAKTAL IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 05.06.01, 14:31 nie wiem co to jest "fraktal" ale wiem że tylko MIŁOŚĆ istnieje naprawdę.Reszta to iluzja /albo matrix - jak kto woli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefilim Re: SWIAT TO JEDEN WIELKI FRAKTAL IP: 195.205.163.* 05.06.01, 17:01 Nie sztuka jest stworzyc wzor na wszechswiat, sztuka jest jego zrozumienie. Zasade bytu mozna wyrazic rownaniem A=A ktore jest nietozsame z samym A . Rownosc moze byc reprezentantem zasady iz nie ma bytu,sa tylko objawy,nie ma czegos,jest tylko dzialanie ktore ,gdy nabiera rekurencyjnego charakteru staje sie dla naszych zmyslow czyms. Byt to nie obiekt,to nie podmiot,to autorelacja majaca wieksza moc kreacji niz zbior pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
apsara Re: SWIAT TO JEDEN WIELKI KŁĘBEK SZNURKA 05.06.01, 16:04 Fraktal.. to nawet niezłe - wyraża i niezwykłe skomplikowanie i zarazem prostotę. A moja osobiście ulubiona metafora świata to splątany kłębek sznurka, czy nitki. Przedzieranie się przez rzeczywistość jest taką próbą rozplątania węzłów. I tu mam na myśli zarówno tzw 'życie osobiste' jak i badanie świata. Za każdym razem, by się zbliżyć do jakiegoś zagadnienia, musimy je "wyplątać" z masy innych. Tak jak by rozpleść węzły kłębka, trzeba iść "za nitką", i przeciągać ją przez liczne zapętlenia, raz tędy, raz tędy.. I cały czas się tkwi w chaosie tych splątanych nici, które tylko przeszkadzają. Ale jeśli udało by się rozwiązac całą plątaninę, i nawinąć ją w porządnym motku, to nagle się okaże.. że to cały czas była jedna i ta sama nitka... Wszystkie przeciwności, z jakimi się człowiek borykał na swojej drodze, okazują się być "ciągiem dalszym" tego, do czego dążył, czego szukał... Tylko w trakcie nie mógł tego zauważyć... Odpowiedz Link Zgłoś