Dodaj do ulubionych

SWIAT TO JEDEN WIELKI FRAKTAL

IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 20.05.01, 12:02
wystarczy znalezc jeden wzor by moc odwzorowac calos jaka nas otacza!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gały Re: SWIAT TO JEDEN WIELKI FRAKTAL IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 00:02
      To bzdura. Swiat jest niewymierny i nie ma na niego wzoru.
      • Gość: alka Re: SWIAT TO JEDEN WIELKI FRAKTAL IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 05.06.01, 14:31
        nie wiem co to jest "fraktal" ale wiem że tylko MIŁOŚĆ istnieje naprawdę.Reszta
        to iluzja /albo matrix - jak kto woli!
      • Gość: Nefilim Re: SWIAT TO JEDEN WIELKI FRAKTAL IP: 195.205.163.* 05.06.01, 17:01
        Nie sztuka jest stworzyc wzor na wszechswiat, sztuka
        jest jego zrozumienie.
        Zasade bytu mozna wyrazic rownaniem A=A ktore jest
        nietozsame z samym A . Rownosc moze byc
        reprezentantem zasady iz nie ma bytu,sa tylko
        objawy,nie ma czegos,jest tylko dzialanie ktore
        ,gdy nabiera rekurencyjnego charakteru staje sie dla
        naszych zmyslow czyms.
        Byt to nie obiekt,to nie podmiot,to autorelacja majaca
        wieksza moc kreacji niz zbior pusty.
    • apsara Re: SWIAT TO JEDEN WIELKI KŁĘBEK SZNURKA 05.06.01, 16:04
      Fraktal.. to nawet niezłe - wyraża i niezwykłe skomplikowanie i zarazem
      prostotę. A moja osobiście ulubiona metafora świata to splątany kłębek sznurka,
      czy nitki. Przedzieranie się przez rzeczywistość jest taką próbą rozplątania
      węzłów. I tu mam na myśli zarówno tzw 'życie osobiste' jak i badanie świata. Za
      każdym razem, by się zbliżyć do jakiegoś zagadnienia, musimy je "wyplątać" z
      masy innych. Tak jak by rozpleść węzły kłębka, trzeba iść "za nitką", i
      przeciągać ją przez liczne zapętlenia, raz tędy, raz tędy.. I cały czas się
      tkwi w chaosie tych splątanych nici, które tylko przeszkadzają. Ale jeśli udało
      by się rozwiązac całą plątaninę, i nawinąć ją w porządnym motku, to nagle się
      okaże.. że to cały czas była jedna i ta sama nitka... Wszystkie przeciwności, z
      jakimi się człowiek borykał na swojej drodze, okazują się być "ciągiem dalszym"
      tego, do czego dążył, czego szukał... Tylko w trakcie nie mógł tego zauważyć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka