Gość: myfek IP: *.bbxa.dsl.internl.net 05.09.02, 18:33 Hmmm... A wiec osobniki wierne sa nie dosc ze lekliwe, to jeszcze podatne na uzaleznienie od kokainy... To nie robi za duzo sensu. A pan Wajrak wyszedl na zdjeciu bardzo fotogenicznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yoanna Re: Gen wierności IP: *.smrw.lodz.pl / *.radio-gazeta.pl 05.09.02, 18:44 Zdecydowanie przydałoby sie znaleźć taki gen u ludzi, zwłaszcza u mężczyzn... Pokaż mi swoje DNA a powiem ci jaki jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Gen wierności IP: *.man.bialystok.pl 06.09.02, 10:49 Mowie powaznie chetnie dalabym do zbadania swoje DNA, ciekawe gdzie wykonuja takie badania i jak sie to badanie odbywa? Nie lubie badan, kiedys mialam pobierany szpik kostny ( bo mialam wirusowe zapalenie opon mozgowych , byl w jeziorze wirus i zachorowalam), takich badan nie lubie z innymi nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
maksymi Re: Gen wierności 07.09.02, 08:59 Gość portalu: yoanna napisał(a): > Zdecydowanie przydałoby sie znaleźć taki gen u ludzi, zwłaszcza > u mężczyzn... Pokaż mi swoje DNA a powiem ci jaki jesteś... Niby tak, ale z tym DNA beda same problemy. Pomyslec, ze juz teraz zaproponowanie partnerce zbadania DNA dziecka to jak policzek lub gorzej. Nawet jesli sa podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilthar Re: Gen wierności IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 18:51 Siema ! Wlasnie stwierdzilismy z kumplem po przeczytaniu tego artykulu, ze ludzie ktorzy badaja takie rzeczy sa albo nieszczesliwi albo po....bani z pewna przewaga tego drugiego. Niemniej jednak ktoz z nas jest normalny, wiec ich nie oceniam. Moze za jakis czas wyniknie z tych badan cos madrego (to na pewno) ale i wiele zlego (jak ze wszystkich badan). C U ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Gen wierności IP: *.man.bialystok.pl 06.09.02, 10:57 Ja jestem wariatka dlatego dalabym sie zbadac Chyba nie watpicie ze ze mna ostatnio nie wszystko w porzadku hahaah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantomas Re: Gen wierności IP: 65.198.229.* 05.09.02, 18:55 A, to dlatego mnie tak ciagle goni i kusi... Dziewczyny, uwazajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Gen wierności IP: *.man.bialystok.pl 06.09.02, 11:00 Jak dziewczyny maja uwazac, to swiadczy ze u ciebie genu wiernosci nie ma, bo trzeba byc wiernemu 1 partnerowi a nie kilku lub kilkunastu. Nie masz u mnie szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Re: Gen wierności IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 01:08 Z tej informacji wynika (sugeruje się, że u ludzi jest podonie) że osoby zamężne częściej są uzależnione od narkotyków bo są podatniejsze na nie - przecież to bzdura - procent wykolejeńców życiowych którzy nie mają nikogo wśród uzależnionych od narkotyków jest większy niż przeciętnie. Co na to ci badacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Gen(ialne) ! wierności IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 06.09.02, 01:59 Frapujace, jakby tak puscic wodze fantazji to juz widze to: trzeba jakos spowodowac wydzielanie oksytocyny w zwiekszonej niz zwykle ilosci i juz sie rozmarzam, lagodnieje i .. maz wpada w zachwyt, myslac,ze SAM POSKROMNIL ZLOSNICE, hehehehee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku To niesamowite, dziedziczenie poza genami IP: *.mofnet.gov.pl 06.09.02, 09:59 Niby, jak już się wie, to wydaje się takie oczywiste, że śmieciowe DNA może wpływać na wydajność translacji pobliskich genów, ale jednak obala to mit czysto cyfrowej informacji genetycznej - chyba znów przyjdzie zmienić definicję genu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Gen wierności IP: *.man.bialystok.pl 06.09.02, 10:40 To jaki z tego mozna wysnuc wnioski, ze chyba nie warto byc wiernym , bo tylko z tego same klopoty 1 strach 2 nalog itd To z tego chyba tez sie trzeba leczyc , jak z innych uzaleznien, wiernosc nie poplaca, bo tylko w jakies stany lekowe popadamy i nalogi. Ciekawe czy sa jakies mierniki mierzenia tego genu i czy sie mozna jego pozbyc hahahihi ciekawe co genetycy mi odpowiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil z Krosna Re: Gen wierności IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 17:52 powiedza krotko i wiezlowato: nie posiadasz ten gen nie martw sie dorotko!. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Gen wierności 06.09.02, 13:47 uuups... dzięki za to trafne spostrzeżenie - nie wygenerował nam się podpis pod zdjęciem, ale teraz już nie powinno być żadnych wątpliwości co do fotogenicznego red. Wajraka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbynek Wyniki ciekawe ale mam kilka zastrzeżeń IP: *.ibg.uit.no 06.09.02, 15:49 Noo tak, wyniki ciekawe ale zupełnie niepotrzebne uogólnienia.Wiadomo,że badania trzeba jakoś "sprzedać" więc marketing nauki także nie ominął. Radzę autorom artykułu zastanowienie się nad tym dlaczego system rozrodczy nie jest stały dla gatunku (i nawet osobników) tylko zmienia się w zależności od różnych czynników zewnętrzych. Wiec jak jest to możliwe, że jedne osobniki raz zachowują się monogamicznie innym razem zaś promiskuistycznie (z tym samym DNA!!!)???I tutaj jest moim zdaniem słaby punkt tych wyników i dalekaaaa droga do potwierdzenia postawionej hipotezy. Poza tym na zdjęciu jest nornica ruda (Clethrionomys glareolus), a nie nornik (Microtus sp.).A nornica to gryzoń typowo leśny, który szkód na polach nie wyrządza, więc nie należy go mylić z nornikiem zwyczajnym - o który Adamowi najwyraźniej chodziło, kto jak kto ale Adam powinien to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krazy Gen wierności IP: *.iimcb.gov.pl 07.09.02, 13:29 Tak sie zastanawiam... ze, gdyby przecietny czlowiek bombardowany w kolko naglowkami w stylu "gen wiernosci", "gen starzenia", "gen dlugowiecznosci" itd. mial odpowiedziec (nawet sobie) co tak naprawde 'koduja' te geny to ... bialko bylo by ostatnia rzecza o ktorej by pomyslal. Stad moj maly apel do dziennikarzy. Dobierajcie lepiej slowa. Naprawde rozumiem, ze tego typu skroty myslowe w tytulach sa bardzo chwytliwe, jednak to m.in. one ksztaltuja swiadomosc ludzi, i zamiast popularyzowac nauke, to poprzez "oglupianie" wrecz od niej odpychaja. Poza tym po co dawac 'orez w rece' ludziom ktorzy celowo uzywaja podobnych przeklaman gloszac, jaka ta genetyka jest diabelska, i jak odczlowiecza nasze poglady (no bo skoro mamy nawet gen na milosc...itd.) pozdrawiam krazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Gen wierności IP: *.stacje.agora.pl 08.09.02, 16:25 czyli wniosek z tego taki, ze zeby zatrzymac przy sobie pana, trzeba go bardzo stresowac bo wtedy mu sie skolonnosc do wiernosci podnosi, super mi sie bardzo podoba. bede dla swojego misia zolzą to sie za innymi nie bedzie ogladal!!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś