Dodaj do ulubionych

Otyłość. Leczenie farmakologiczne

IP: *.chello.pl 13.01.06, 23:02
Bardzo ciekawe wiadomości.Od zawsze cierpię z powodu nadwagi.Kiedyś
stosowałam podobne środki i myślę, że tylko one potrafią uzdrowić
grubasów.Każda metoda jest dobra aby ludzie byli szczyplejsi.Dobrze
byłoby,gdyby lekarze wychodzili naprzeciw gubasom i sami proponowali środki
farmakologiczne, większość z nich niestety bagatelizuje temat, który z czasem
staje się problemem,wręcz plagą.Dobrze, że znalazłam ten artykuł, teraz
jestem mądrzejsza.
Obserwuj wątek
    • Gość: paulina Re: Otyłość. Leczenie farmakologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 00:14
      chciałabym cos dodać apropo pierwszego leku , bo cos tu nie zostało powiedziane .
      jest na rynku taki lek jak li da i jakis drugi podobny , tez na bazie naszego
      cudownego leku .niestety nie zostało tu wspomniane , choć mówiono , że ten lek
      miał leczyc depresje to nikt nie wspomnial , że oprócz bezsenności , suchości w
      gardle , jakis tam problemów z sercem , itd. człowiek to bioracy cierpi na stany
      lękowe i ma inne objawy depresji . generalnie czuje sie strasznie ! chudnie i ma
      wstręt do jedzenia .wiem , że nie mozna mieć wszystkiego , ale to co przezywałam
      biorąc te legi to był koszmar i nie byłam sama później skontaktowałam sie z
      innymi osobami , które to brały i z nimi tyeż nie było lepiej.w takim momencie
      trzeba sobie rozważyc co jest ważniejsze : zdrowie fizyczne czy psychiczne.ja
      zawsze byłam , usmiechnietym , zadowolonym z siebie człowiekiem , a potem nagle
      zaczełam sie bać swoich przyjaciól , nadchodzacych wakacji , rozmowy z ludzmi ,
      a jestem osoba bardzo śmiałą.pozatym czułam sie rozbita , miałam myśli
      samobójcze , nic mi się nie chciało , znacznie osłabiła mi się pamięć i
      koncentracja , a apropo serca to waliło mi jak rozszalałe , a głowa to bolała
      strasznie .jak uwielbiałam spać ( co prawda w tygodniu niedosypiałam , ale w
      weekend to spałam ile się dało !, np.10 godz ) tak w czasie brania leku spałam
      ok. 3 godz i to nie pełnych , bo w nocy co najmniej cztery razy się budziłam.
      ciągle płakałam , stałam się wstrętna dla bliskich ( juz pomijam fakt , że
      czasem agresywna , straszniejsze było to , że niektórych b. dobrych znajomych ,
      z którymi zawsze dobrze nam sie rozmawiało zaczęłam sie bac , spotkań z nimi
      rozmów , co powiem , napewno wyjde na idiotke ( niska samoocena ), itp.
      najgorsze było to , że nie wiedziałam , ze ten lek ma takie działanie.
      dowiedziałam się po pewnym czasie , a zanim to nastapiło to nie wiedziałam co
      się ze mna stało i przezywałam tragedię ! jest jeszcze jesen istotny minus
      zażywania leku , a mianowicie śmierć .nic dodać , nić ując . sami to przemyślcie
    • Gość: magda Re: Otyłość. Leczenie farmakologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:49
      chcialam powiedzieć ze ja też postanowiłam zawalczyć z moją nadwagą i kupiłam
      ten preparat pierwszy miesiąć brałam w dawce 10 mg ale następny miesiąc
      rozpoczełam od dawki 15 mg.rzeczywiście jest lepiej nawet mam czasmi wrażenuie
      ze nie musiałabym jeść ale odczuwam również zasem kołatanie serca..... schudłam
      tylko 5 kg w ciągiu 2 miesięcy brania tego preparatu i zastanawiam się czy brać
      dalej czy poprzestać choć nadwagi nie pozbyłam się do konca. chętnie
      dowiedziałabym się innych opinii na temat 1 preparat
    • scept89 Sibutramina 28.05.06, 19:20
      en.wikipedia.org/wiki/Sibutramine
      Jeszcze jedna pochodna amfetaminy ktora zapewne podobnie jak poprzednie zostanie
      wycofana ze wzgl na ilosc powiklan.

• Gość: grubas Re: Sibutramina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:29
        Człowiek gruby(chory) jest ....interesem dla sprytnego lekarza. Dlatego ten
        drugi, nie będzie robił nic by ten pierwszy stracił na wadze. Sprytni lekarze,
        odradzą szczepienia n.p. przeciw grypie. i innym groźnym chorobom ...z wiadomych
        ...względów. Capi mi to ...górą synaj.
    • dzidka.2 Re: Otyłość. Leczenie farmakologiczne 21.07.06, 12:18
      Dziwię się, że w dalszym ciągu na forum reklamowany jest ten lek. Wlaśnie
      przeczytałam w poczytnym i poważnym dzienniku, że sibutramina jest silną
      trucizna. Dziewczyna po krótkim czasie zażywania jednej tabletki, znalazła się w
      szpitalu
      z poważnym zagrożeniem życia.
    • Gość: agnieszka Re: Otyłość. Leczenie farmakologiczne IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.06, 22:40
      CZUJę SIę W OBOWIąZKU OSTRZEC WSZYSTKICH PRZED ZAżYWANIEM PREPARATóW
      ZAWIERAJąCYCH SIBUTRAMINę!!!!! JA ZAżYWAłAM Ją NIEWśWIADOMIE, STOSUJąC TABLETKI
      " MEIZITANG" (MOżNA Ją TAKżE ZNALEźć W PREPARATACH O NAZWACH LI-DA, TADAFIL ,
      DAI HUNA JIAO NANG). NIE MIAłAM PO NICH ZBYT SILNYCH REAKCJI, NIE UZALEżNIłAM
      SIę, DLATEGO NIE PODEJRZEWAłAM, żE Są NIEZWYKLE NIEBEZPIECZNE! TRRAFIłAM Z
      PSYCHOZą DO SZPITALA PSYCHIATRYCZNEGO NA MIESIąC! JESZCZE RAZ STANOWCZO
      ODRADZAM! agnieszkaroma@wp.pl
    • negevmc Otyłość. Leczenie NIE farmakologiczne 24.07.06, 23:47
      Bardzo dobrym sposobem na sporą nadwagę (BMI >= 40) jest założenie pierścienia
      na żołądek. 99% sukcesu, można schudnąć nawet 50 kg i więcej w ciągu roku
      bez specjalnego wysiłku.
      Nie ma probelemu z efektem jojo bo pierścień można mieć przez całe życie
      i śmiesznie prosty sposób można zmieniać jego zacisnięcie co zmniejsza lub
      zwiększa pojemność żołądka. Niemalże 0 efektów ubocznych.
      Co prawda założenie wymaga operacji ale jest ona prosta i szybka.
      W USA sposób ten robi zawrotną karierę. Chirurdzy plastyczni, którzy w
      przypadku osób w wieku 50+ mają sporo roboty z usuwaniem wiszącej skóry
      zacierają ręce - klienteli nie zabraknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka