Gość: elefant IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.08.06, 18:30 Co prawda nie wszędzie, ale są takie kraje: kopalniawiedzy.home.pl/wiadomosc_481.html W innych marchewka to owoc, pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panocek Re: Krokodyle to ryby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:46 zamiast sie zachwycac lepiej sie tam nauczcie redagowac wiadomosci - hit z australia geologicznie jest bez sensu bo nikt nie bedzie wydobywac zloz mineraolow z gl. 100 km, a ten magnetotelluryczny to jakis koszmar jezykowy kto to tlumaczyl do diaska????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elefant Re: Krokodyle to ryby IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.08.06, 19:55 1. A gdzie Ty wyczytałeś o wydobywaniu minerałów z głębokości 100 km? Coś Ci się chyba pomyliło. 2. Fakt, że nie znasz jakiegoś zwrotu nie oznacza, że on nie istnieje. O "badaniach magnetotellurycznych" piszą zarównoa Akademia Górniczo-Hutnicza jak i Państwowy Instytut Geologiczny. Uważasz, że oni się na tym nie znają? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panocek Re: Krokodyle to ryby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:26 > Selway zauważa, że jej badania nie tylko pozwolą na poznanie historii > kontynentu, ale również ułatwią znalezienie nowych złóż minerałów. szuka sie je po to, aby z nich skorzystac byc moze w oryginale bylo cos wiecej, nie wiem ale to dziwnie brzmi "magnetotelluryczny" jest dobry w zargonie technicznym i ja wiem co to oznacza ale nie to krytykowalem tylko sposob zredagowania tego doniesienia z jednej strony "kontynenty" zamiast plyt tektonicznych i ciekawostki o krokodylach z drugiej zargon techniczny sa tam inne bzdury np > Olbrzymie siły, jakie brały udział w zderzeniu, stworzyły wulkany, które > pomogły zbudować centralną Australię - twierdzi badaczka. zderzenia plyt daja chyba raczej nie wulkany tylko gory? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Re: Krokodyle to ryby 20.08.06, 17:33 W średniowiecznej Francjii za ryby oficjalnie uznano...BOBRY.Miały łuski na ogonie i żyły w wodzie-to wystarczyło.Dzięki temu mnisi w klasztorach oraz pobożni arystokraci mogli w czasie postu spożywać czasami bardziej krwiste i konkretne mięso-a nie tylko ryby,ryby i ryby... Odpowiedz Link Zgłoś