Gość: Lopez Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 81.26.13.* 10.06.08, 15:17 Apple to styl bycia... HA HA HA HA. freelancer_1, jakieś dupki od marketingu zrobiły ci i tobie podobnym obornik w głowie i wciskają byle kit licząc kasę, a ty się jeszcze z tym obnosisz jakbyś do elity tego świata należał. "Styl bycia...", Chryste, co za frajerski bełkot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.comarch.com 10.06.08, 15:44 Produkty Apple to 80% marketingu i 20% nie wiadomo czego. Dziwię sie jeleniom co sie nabierają ale dla Jobsa to przeciez dobrze, $ leci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn jana Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.icpnet.pl 10.06.08, 15:49 Brawo Lopez. Wydaje mi się, że ta gadka to sposób na udowodnienie sobie, że co prawda przepłacam za wcale nie idealny produkt, ale to czyni mnie lepszym od innych... Po prostu smutne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 192.156.110.* 10.06.08, 16:08 @IPod Niewazne czy program nazywa sie ITunes, szmajTjuns czy jakos jeszcze inaczej. Sam fakt ze do wgrania plikow w ogole potrzebny jest jakis program to niesmaczny zart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupek Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 16:56 I tu się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borec Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 87.54.17.* 10.06.08, 16:58 a ten ciagle w tym samym golfie i jeansach :) taki looz na sile hehe.. pozer jak cala ta lanserska marka hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfanboj Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 17:05 Ta cena to z kosmosu!!! Żeby zapłacić taką cenę trzeba podpisać dwuletnią umowę po minimum $60. Dochodzi do tego jakaś aktywacja i jeszcze jedna opłata. Razem grubo ponad $1000, ale w Ameryce nieźle koszą na telefonach Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G 10.06.08, 18:09 Bardzo lubie swoj Palm Centro jako normalny telefon z nieograniczonym internetem. iPhone (kupiony bez kontraktu co z nowym jest za $199 niemozliwe) jest super do wszystkiego co na wi-fi chodzi. Rowniez uzywam do ogladania filmow, sluchania ksiazek i podcastow. Nokie N800, ktora nadal ma swoje zalety, odstawilem na razie w kat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 18:44 Jak ktos wczesniej powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:20 itunes nie jest programem do wgrywania plikow tylko do zarzadzania duza kolekcja plyt. niech cwaniaczki sprobuja szybko i wygodnie znalezc konkretna piosenke w 200GB plikow posegregowanych w folderach. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.cable.mindspring.com 11.06.08, 11:48 zobaczcie sobie wiecej na stronce www.applecore.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.comarch.com 11.06.08, 14:46 > niech cwaniaczki sprobuja szybko i wygodnie znalezc konkretna piosenke w 200GB plikow posegregowanych w folderach. powodzenia! hehe ale mnie tym rozbawiłeś podam ci tip: alt + F7 albo alt +F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaina Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.214.38.84.otvk.pl 11.06.08, 21:45 co do samego iPoda czy iPhona 3G nie bede sie wypowiadal podam ze iPhona 3G - 8GB kosztuje 899PLN a iPhona 3G - 16GB kosztuje 1399PLN i mozna to sprawdzic na www.techmarket.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:17 i za pomoca alt+f wyszykasz wedlug ustalonych kryteriow? wykonawca? gatunek? tytul albumu? tyltul piosenki? data? itd? od razu widac ze nie wiesz co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 16:50 "wszystkie one są znacznie lepsze od przereklamowanego, przewartościowanego iPhone, którego producent, Apple, od lat "wychowuje" sobie klientele, piorąc im mózgi i opowiadając bajki. a przy okazji sprzedając gnioty pokroju iPhone...." uuu... jestem "wychowaną" klientela która w swej nieskończonej głupocie porzuciła cudnego xp zawieszającego się po uruchomieniu 5 programów i nienadającego się do niczego poza graniem w gierki, i która nie uległa czarowi cudniejszej Visty oszałamiającej swoimi 3D okienkami (choć PC które to uciągną z zachowaniem używalności jest pewnie w Polandii mniej niż Maków). iPod (klasyczny) to ideał ergonomii, nowy stanowi Touch/iPhone stanowi platformę o niesamowitym potencjale, i już teraz pod względem rzeczywistej uzywalności (np Internet) deklasuje konkurencję. A nowe aplikacje dopiero się pojawią (jako preview obejrzyjcie sobie ostatnią WWDC). Acha, i do przenoszenia plików iPodem nie trzeba zadnych programów wystarczy tylko uaktywnić tryb dysku, działa na makacj i pecetach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.chello.pl 21.06.08, 15:09 Skoro dyskusja dotyczy iPhonie to na systemy operacyjne lepiej nie wjeżdżajcie - chyba że o rozpętanie kolejnej "świętej wojny" komuś chodzi. XP jest dobrym i stabilnym systemem - od kilku lat pracuję ze średnio 10 programami na raz bez cienia problemów. MacOS też ma swoje zalety, choć znam tylko wersję 9. Pojęcia "lepszy/gorszy" padają zwykle z ust amatorów, używających danego OSa do prostych zadań - w takim przypadku "wyższość" jednego czy drugiego jest kwestią gustu. Są rzeczy, których na MacOSie trudno wykonać (obliczenia inżynierskie - kwestia kompatybilności pakietów oprogramowania typu Matlab v6.5 itp., programowanie systemów wbudowanych czy tworzenie aplikajci multiplatformowych w języku innym niż java, o .net nie wspominając: w takich zastosowaniach MacOS okazuje słabość, choć stopniowo zaczyna się to zmieniać (np. powstają porty toolkitów do programowania FPGA, np. Altery). MacOS jest przyjazny dla użytkownika i miły dla oka - jeśli jest to droga do "informatyzacji" coraz szerszej grupy ludzi, to tylko się cieszyć z tego powodu. Szkoda tylko, że najnowsze makówki są tak bliskie architekturze PCtowej (przy wciąż wyższych cenach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.171.104.194.crowley.pl 23.06.08, 10:35 Ech optymiści, którzy liczycie na taniego iphona w Polsce! Czy nie wiecie, że jesteśmy najbogatszym narodem na świecie, którego stać na przepłacanie za gadżety? Sprawdźcie sami na ebay-u. "Stare" iphony chodzą tam po 400$-500$, co przy obecnym kursie $ daje maks. 1300 pln. Niestety, w Polsce ceny tego cacka oscylują na poziomie 1700pln i więcej... Podobnie będzie z iphonami 3G. Dla "biedoty" z USA, Japonii i zachodniej części UE będzie sprzedawany po 199$. W Polsce - jak się pojawi, będzie pewnie za jakieś 1500 pln (czyli ponad 500$). Dlatego ja zamierzam zakupić 3G w Londku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 18:30 Panowie, od miesiąca używam IPhone'a. Wcześniej przerobiłem SPV wizarda i HTC2. A jeszcze wcześniej P900/800 itd. Jestem obecnie bardzo zadowolonym użytkownikiem Iphone'a i uważam że urządzenia na Windows Mobile 6 to po prostu inna epoka. NIe będę sie wdawał w szczegóły wielu powodów do irytacji jakich dostarczał mi HTC, z prędkością działania na czele listy a zaraz za tym dziwnym nie odpowiadaniem na moje coraz bardziej nerwowe próby wklepania cyfr na klawiaturze. W Iphonie nic takiego nie ma miejsca. Wszystko działa niesamowicie szybko. Zadzwonienie do dowolnej osoby to czysta przyjemność i pewność operacji. W HTC2, musiałem co chwilę spoglądać czy dzwoni, czy może jednak trzeba jeszcze coś wcisnąć bo nie załapał wyświetlacz. Wyświetlacz w Iphone jest wart 2ch HTC. Wreszcie można przeglądać internet, który pomimo braku Edge wcale dużo wolniej od HTC nie działa.(testów nie wykonywałem) opisuję tu jedynie moje wrażenia. Na końcu dodam element, który dla mnie i wielu osób nie jest bez znaczenia. A mianowicie że ten telefon jest po prostu piękny w porównaniu z konkurencją tzw. podręcznych komputerków. ZObaczymy za 2-3 miesiące, być może coś się zmieni jak go przyładuję smsami i innymi mailami(choć pewnie zmienię na wersję 3G). Ale piewszy miesiąc uzytkowania 10:1 dla Iphone. AHa, Kupiłem go dopiero teraz, dlatego że czytałem wypowiedzi teoretyków na różnego rodzaju forach dyskusyjnych. Bardzo żałuję że nie kupiłem go wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strongbad Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.hsd1.nj.comcast.net 26.06.08, 04:58 @lopez "jakieś dupki od marketingu zrobiły ci i tobie podobnym obornik w głowie i wciskają byle kit licząc kasę" Lopez uzywajac Windows nie jestes wcale taki lepszy, poprostu wciskasz kase do innej kieszeni( Bill Gates ). Tak przy okazji Steve Jobs osobiscie zarobil w zeszlym roku az jednego dolara, a jest uwazany za jednego z najlepszych CEO's na swiecie. Tak wiec teraz wroc do swojej Visty i nacisnij ALT+CTRL+DEL, i jak ci sie komputer zresetuje poczytaj najpierw troche w internecie zanim zaczniesz pisac pierdoly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 89.124.244.* 27.06.08, 20:15 Ta cena to bzdura. iPhone poza USA będzie dużo droższy niż owe $199. W Irlandii jakieś 279 euro. Plus należy doliczyć obowiązkowy abonament (min. 45 euro miesięcznie w O2 dla Eire) i mamy niezłą sumkę. Ciekawe, że w UK ma być trochę taniej i na dodatek zero limitów na transfer i większe limity na SMS i darmowe rozmowy (w Irlandii i Szwecji 1000MB/m-c, obciach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikolos Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.cust.tele2.pl 01.07.08, 19:24 OK, powiedzmy, że iPhone (8GB) kosztuje 900zł. Jednak trzeba do tego doliczyć wgranie polskiego softa i ściągniecie Sima. A to wiąże sie z ryzykiem ze telefon padnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.cable.ubr14.brad.blueyonder.co.uk 03.07.08, 01:21 ale pierd***cie. wszyscy. poczekajcie może najpierw na premierę a potem zachwalajcie/narzekajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gERmAn Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 14:58 NIE...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor6060 Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 05.07.08, 13:40 W irlandi bedzie kosztowal przy abonamencie ?45 odpowiednio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 09:36 Apple jest wyjątkowy, ale nie chce się wdawać w dyskusję. Dodam: piszę na maćku ;) Ciekawy jestem jakie będą ceny IPhone'a w naszym kraju. Słyszałem, że jeżeli chodzi o siedzi to pewny jest Orange i chyba 'dokoptowała' Era, tak? Z dwojga pewnie taniej będzie w Orange... Ale o jakiej kwocie mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś