Dodaj do ulubionych

Bluetooth 3.0, Wireless USB, JetTransfer - kto ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 20:27
transferjet nie jest raczej konkurentem dla bt3 czy wusb, tylko technologia rownolegla skierowana w zupelnie inny rynek wiec o wygranej/przegranej raczej nie ma mowy - a co do przyszlosci tej technologi (patrzac na poprzednie porazki) to wtedy sony nie mialo na rynku milionow telefonow, wiec moze jej sie powiesc:) zreszta memory stick tez az tak zle sobie nie radzi bo praktycznie kazdy wlasciciel SE/PSP/kamery sony ma przynajmniej jedna taka karte a jest ich naprawde wiele...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurgi null IP: *.tvkturek.pl 24.07.08, 20:31
      > Po co trzymać na biurku plątaninę kabli, jeśli to samo da się uzyskać bez nich?
      A choćby dlatego, że na razie nie istnieje bezprzewodowe zasilanie.

A z innej beczki: bardzo bym prosił o niekalanie polskiego języka niepoprawną, nielogiczną i buracką formą ?póki co?.
    • Gość: Jurgi Re: Bluetooth 3.0, Wireless USB, JetTransfer - kt IP: *.tvkturek.pl 24.07.08, 20:34
      A tak do adminów i webmajstrów tej (i pokrewnych) strony: może warto byłoby wreszcie zaimplementować wyświetlanie POLSKICH znaków interpunkcyjnych, takich jak poprawne cudzysłowy, pauzę i półpauzę, czy wielokropek?
    • Gość: MM Re: Bluetooth 3.0, Wireless USB, JetTransfer - kt IP: *.chello.pl 24.07.08, 21:34
      @chlitto
      I nie jest, i jest. W przypadku pewnych urządzeń (np. aparatów cyfrowych albo komórek) zastosowania mogą się pokrywać. Ale racja, trudno sobie wyobrazić, żeby TransferJet zastąpił Bluetooth. To raczej może działać w drugą stronę.

@Jurgi
      Nie wszystkie urządzenia potrzebują stałego zasilania z komputera. Nie potrzebuje go aparat cyfrowy, który podłączasz tylko po to żeby skopiować zdjęcia albo telefon, do którego wgrywasz muzykę. Moja myszka też radzi sobie jakoś bez kabla, a i klawiatura pewnie by sobie poradziła, gdyby nie to, że jest też przy okazji hubem USB, do którego mam podpięty... nadajnik od myszki.

Co do "póki co". Zgadza się, nie jest to najbardziej eleganckie wyrażenie, ale ma swoje miejsce w języku potocznym. A blog jest miejscem, gdzie używa się języka potocznego, więc uważam, że nie popełniłem żadnego, karygodnego błędu.
    • Gość: Maren Re: Bluetooth 3.0, Wireless USB, JetTransfer - kt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 11:34
      Moim zdaniem transferjet odpadnie tak jak hd dvd bluetooth jest juz bardzo rozwinięty i ciągle się rozwija tak jak blu ray było juz za bardzo zaawansowane i za dobre żeby przegrać. Ja osobiscie jestem zwolennikiem blu ray i blotooth i jedengo i 2 używam blu ray w nagrywarce od lg świetnej zresztą a blotooth w telefonie i tego się trzymam pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: Adomas Re: Bluetooth 3.0, Wireless USB, JetTransfer - kt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 10:42
      monitory na usb? chyba się coś komuś pomyliło. Monitory mogą mieć hub usb wbudowany ale transfer obrazu w duzej rozdzielczosci przez usb jest niemożliwy.
    • Gość: Y Re: Bluetooth 3.0, Wireless USB, JetTransfer - kt IP: *.aiut.com.pl 13.08.08, 09:17
      @Adomas
      Zainteresuj się rozwiązaniami firmy DisplayLink - dzięki ich kontrolerowi możliwy jest transfer obrazu przez usb (Samsung ma juz w swojej ofercie monitory z tym urzadzeniem). kwestia naprawde duzej rozdzielczosci to inna sprawa, ale do normalnego uzytkowania w zupelnosci wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka