Dodaj do ulubionych

Tłuszcz wyleczy otyłość?

21.08.08, 07:54
Czyżby dieta Kwaśniewskiego znalazła naukowe potwierdzenie?:)
Obserwuj wątek
    • astygmatyk Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 09:05
      Kwasniewskiego? Raczej pana Prezydenta Kaczynskiego....
      Ten misio to wszystko co mamy najlepszego plus jeszcze GARB z
      tluszczu...
      • allspice Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 23.08.08, 08:53
        astygmatyk napisał:

> Kwasniewskiego? Raczej pana Prezydenta Kaczynskiego....
        > Ten misio to wszystko co mamy najlepszego plus jeszcze GARB z
        > tluszczu...

Mam na myśli dr Kwaśniewskiego - twórcę diety opartej na spożywaniu
        tłustych mięs,masła i jaj...bez węglowodanów.
    • blotobulek Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 14:13
      jak dobrze zrozmialem to nei ma w tym artykule nic o ym jakie produkty
      zywienioewe najlepiej buduja ten brazowy tluscz. szkoda
      • bronek.malinowski Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 14:31
        Faktyczne, o ile wiado mniej więcej czego nie jeść żeby uniknąć zbyt okrągłych
        bioderek :P ale tu nie wiadomo, faktycznie szkoda.
    • niewygodna Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 14:50
      „Jednakże dla ludzi, którzy mają silne genetyczne predyspozycje do tycia, może
      to nie wystarczyć.”
      OOOOOO ten fragment to absolutnie o mnie jest!!!! Chodze na basen, jeżdżę na
      rowerku, naprawdę, a kilogramy jak stoją w miejscu tak stoją i to wcale nie tam
      gzie bym chciała! A moi staruszkowie to oboje grubaski, i babcie też takie same
      były, cała rodzinka przy kości. To ja się mocno też o osiebie boję i martwie się
      bardzo. O rodziców też, bo przez to wszystko to ciągle i nadciśnienie i
      cholesterol są OKROPNIE wysokie. Taka już rodzinka, to okropne!!! I czasem to
      mam wrążenie, że tyko ludzie się w tramwaju na mnie gapią, że taji tłuścioch, że
      się strasznie obżera!!! Jak ja bym chciała jakiejś takiej terapi cud, tylko jak
      to będzie nowe to pewnie cholernie drogie i w ogóle
      • bronek.malinowski Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 14:58
        A sama masz już problemy z tymi rzeczami jak cholesterol?
        • niewygodna Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 15:11
          No nieeeee, jeszcze nie, na razie. Mam w sumie dopiero 24 lata więc pewnie
          jeszcze przede mną to wszystko ale niedługo mnei to wszystko spotka, a ja się
          naprawdę staram dbać o sobie!!!! Ech, złe geny i tyle, okropne. Czasem aż mam
          taki dziwny i głupi żal do staruszków i wściekam się na nich a przecież to nie
          jesy ich wina.
          • rjebionok Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 15:29
            Pewnie, że nie jest…
            Ale zagadzam się z jednym….skoro dopiero właściwie odkryli czym jest ten „dobry
            tłuszcz” (mi się to strasznie kojarzy nota bene z dobrym i złym
            cholersterolem)…to i le jeszcze czasu minie, żeby można byłoto wykorzystać
            praktycznie w medycynie…nadciśnieniowcy tacy jak ja będą musieli jeszcze sporo
            poczekać… :(:(:(
            • niewygodna Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 15:53
              Niestety!!!!! Kurczę, czytam wszystkie takie informacje bo naprawdę strasznie
              mi zależy na moim zdrowiu i nie oszukuję nikogo na wyglądzie te a i tu i tu jest
              kiepsko. Jak pisałam staram sęi żyć aktywnie czy jak to się mówi, na pewno, nie
              będę unikać leków jeśli bdzieę trzeba bo nie należę do tych którzy ignorują
              takie rzeczy, jeśli wyjdzie jaki miamkiepski cholesterol to będę brać Simvacor,
              jeśli o zgrozo wyjdzie mi problem z krążeniem to Proficar, boże naprawdę będę
              robić co się da, nie wiem, może ja już w obsesję wpadam
              • bronek.malinowski Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 16:21
                Nieprawda, troski o własne zdrowie nigdy dość moim zdaniem. Robisz dobrze i z
                taką postawą naprawdę nawet jak jesteś genetycznie obciążona to będzie Ci łatwiej.
                • rjebionok Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 16:33
                  Zgadzam się…a może potem wszystkic nas zbawi…potega Brazowego Tłuszczu hahaha :D
                • niewygodna Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 22.08.08, 11:34
                  Dzięki za miłe słowa, będę walczyć dalej. Simvacorem, warzywami, siłowanią,
                  brązowym tłuszczem, kurczę wszystkim.
                  • bronek.malinowski Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 22.08.08, 13:50
                    I próbuj rodziców też do tego zmusić!
                    • niewygodna Re: Tłuszcz wyleczy otyłość? 22.08.08, 14:19
                      Ach, oni to w ogóle już są straceni, przekonani że nic im nie pomoże i w ogóle
                      jakiś ruch czy coś to dla młodych a nie dla nich. Najgorsze, że chyba nie
                      wierzą, że takie aktywności mają w ogóle jakis sens. Kolekna okropna rzecz.
                      • isabell.111 dieta ketogeniczna- polecam 25.08.08, 12:57
                        a najlepiej wersja cykliczna czyli CKD- mi pomogla zrzucic zbedne kg
                        po ciazy i juz 1.5 roku jem normalnie bez efektu jo-jo. ostrzegam
                        jednak ze trzeba to robic z glowa czyli pamietac o rownowadze
                        kwasowo-zasadowej i blonniku.
                        Drugim dobrym sposobem jest dieta bez cukrow prostych czyli bialej
                        maki, ryzu,ziemniakow, cukru itd - swietna bo i zdrowa i odmladza
                        skore.
                        Powodzenia w walce.
    • nessie-jp Tłuszcz wyleczy otyłość? 21.08.08, 15:22
      Aha, a człowiek z nadmiarem (więcej niż fizjologicznie potrzeba) brązowego
      tłuszczu nie umrze na udar z przegrzania? No bo skoro ta tkanka produkuje
      energię w takich ilościach, że aż grzeje...? Mysz to mysz, myszy są małe,
      wystarczy porównać powierzchnię względną człowieka i myszy. Oby się nie
      okazało, że brązowa tkanka tłuszczowa jak spala, to powoduje śmierć z
      gorączki, a jak nie powoduje gorączki, to nie spala... :/
    • patman Militarystyczne białka 22.08.08, 14:31
      BMP2 - Боевая Машина Пехоты, Bojowa Maszyna Piechoty
      PRDM brzmi niemal jak BRDM - Боевая Разведывательная Дозорная Машина, opancerzony samochód rozpoznawczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka