Dodaj do ulubionych

Chcesz przepłacić? Kupuj na aukcjach internetowych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 18:52
Co za debilny artykul - rozumiem, ze napisany na podstawie notki PR Swistaka? W jaki sposob to, ze ktos czasami powodowany emocjami kupi cos drozej (skad dane, ze to w ogole sie zdarza?), wplywa na nieoplacalnosc kupowania na aukcjach? W jaki sposob Kup Teraz ma cokolwiek wspolnego z nizsza cena? Wrecz przeciwnie - Kup teraz to zwykle drozsza opcja, ale szybsza i przez to wygodniejsza. Zreszta - co za idiota jako przyklady podaje podupadajecego Swistaka i eBay - kiedy to na Allegro, wg ostatniego raportu, ponad 70% transakcji to wlasnie Kup Teraz? Żenada.
Obserwuj wątek
    • Gość: an Re: Chcesz przepłacić? Kupuj na aukcjach internet IP: *.chello.pl 18.10.08, 19:10
      A mnie się nie chce zakładać konta w kolejnym i kolejnym sklepie internetowym po to, żeby kupić w nim jeden przedmiot. Wolę go kupić na Allegro, nawet jeśli jest nieco droższy.
    • Gość: piotrus^ Re: Chcesz przepłacić? Kupuj na aukcjach internet IP: *.globalconnect.pl 18.10.08, 20:10
      A ja wol ten produkt kupic na raty zerowe w normalnym sklepie. Nawet jesli wtedy jest troche drozszy. Nie wyklada sie gotowki, raty miesieczne nieodczuwalne a zaoszczedzone pieniazki pracuja i przynosza wiekszy zysk niz kwota zaoszczedzona na "tanszym" zakupie;-)
    • Gość: arme Re: Chcesz przepłacić? Kupuj na aukcjach internet IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.10.08, 22:09
      Muszę się zgodzić z Natanielem, artykół to reklamówka czystej wody. Aukcje i kup teraz to dwie zupełnie różne sprawy, a rezygnacja z aukcji to śmierć portalu - świstak i tak ledwo zipie więc to przedśmiertne podrygi. Kup teraz to przede wszystkim oferty sprzedawców "instytucjonalnych" i ich obecność na portalach tego typu jest włąściwie pewnego rodzaju patologią. Aukcje to w dużej mierze oferta prywatna gdzie nie da się precyzyjnie ustalić ceny (cena hurtowa + marża) i to jest właściwie meritum portali.
    • Gość: Straszliwy_Bandzio Re: Chcesz przepłacić? Kupuj na aukcjach internet IP: *.e-wro.net.pl 18.10.08, 22:25
      Autor nie był łaskaw liznąć choćby szczątkowej wiedzy z zakresu o którym pisze. Gdyby liznął, wiedziałby że praktycznie cały towar znajdujący się w ofercie sklepów internetowych jest dostępny na Allegro w Kup Teraz. Nie ma aukcji z nowymi rzeczami - z wyjątkiem kilkudziesięciu aukcji wieloprzedmiotowych, obowiązkowo promowanych na stronie głównej, i obowiązkowo od złotówki. Licytacje to właściwie wyłącznie produkty używane, więc jakiekolwiek porównania ze sklepami z natury rzeczy odpadają.
    • pradniczanka.w.hucie Re: Chcesz przepłacić? Kupuj na aukcjach internet 19.10.08, 00:40
      Co to za androny!? Ja tylko dlatego mogę mieć np. nową bluzkę czy książkę na własność, że kupuję na aukcjach - za kilka złotych. Licytuję w wielu aż w końcu się uda. W przeciwnym razie żyłoby mi się o wiele gorzej! Chcą oskubać jeszcze bardziej biednych likwidując licytacje? Co do do diabła chodzi??!! O_____o
    • Gość: jargh Re: Chcesz przepłacić? Kupuj na aukcjach internet IP: *.icpnet.pl 21.10.08, 07:37
      tiaaa, a swistak zawija ;)
      "auckje" kup teraz same w sobie musza byc drozsze bo wiecej haraczu sie za nie nalezy. jesli chce cos okazyjnie kupic, a tak jest zawsze, to obserwuje kilka aukcji, wybieram takie ktore koncza sie w weekend (ceny wtedy sa nizsze) i licytuje wiedzac dokladnie ile chce zaplacic. pomagam se czasen sniperem. i w ten sposob wiele rzeczy kupuje za pol darmo. nie tylko starych, ale np ciuchy - 1 kolo opycha fajne tshity zawsze od 1zl, czasem ida za 35 zl, czasem za 18zl - kwestia trafu. czesci komputerowe - to samo. trzeba dobrze trafic a mozna za 100zl praktycznie skombinowac pc (sam box) do netu z czesci sprzedawanych od 1 zl. a potem dac takiego kompa jakiemus potrzebujacemu - spora frajda, serio mowie. a ktos mysle ze dostal maszyne za klocka hehe.
      • pradniczanka.w.hucie Re: Chcesz przepłacić? Kupuj na aukcjach internet 09.12.08, 12:35
        Nie mogę się bardziej z Tobą zgodzić. Inna sprawa, że mądre zakupy...nie dla
        głupich. Jeśli ktoś jest naiwny to przepłaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka