Dodaj do ulubionych

Prawdziwe niecnoty boją się krytyki

16.03.09, 21:16
W tym wątku można piętnować pruderię i chłostać hipokryzję naukową uprawianą
przez ludzi i instytucje mające służyć rozwojowi nauki.

Obserwuj wątek
    • yzco_yzdeim_ycajbej Cenzura na Astronecie 16.03.09, 21:24

Niech ktoś spróbuje wystąpić z krytyką Einsteina lub OTW.

forum.astronet.pl/index.cgi?2755
      Ciekawe jak długo zagrzeje tam post:

Dziękujemy za OTW.
      "Gdyby nie OTW ludzkość pewnie nadal żyłaby w ciemnocie i nie dowiedziałaby się
      o ciemnej materii i energii..."

Macio usunął to z forum "Nauka" niezwłocznie :D
      • marksistowski Pseudonaukowy apostoł i męczennik ateistycznej ... 16.03.09, 21:33
        ...wiary. Madstein - Prawdziwy fanatyk wiary Darwina i Izaaka
        Einstina. Nic co nie wymaga myslenia - nie jest mu obce.
        • yzco_yzdeim_ycajbej Re: Pseudonaukowy apostoł i męczennik ateistyczne 16.03.09, 22:41
          marksistowski napisał:

> ...wiary. Madstein - Prawdziwy fanatyk wiary Darwina i Izaaka
          > Einstina. Nic co nie wymaga myslenia - nie jest mu obce.
          >

Mimo wszystko raczej go lubię, wrażliwe (jak motyl;) stworzenie, trochę krnąbrne
          i uparte z racji młodego wieku.

Myślę, że nasza kilkuletnia praca organiczna u podstaw pozytywnie wpłynęła na
          wielu uczestników tego forum.
          • marksistowski [...] 16.03.09, 22:53
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • yzco_yzdeim_ycajbej Re: Cenzura na Astronecie 19.03.09, 19:35

Ostatnio odcięli się od wszystkich moich adresów i nicków (ostatnio Ycajbej)
        mimo nieszkodliwych tekstów i chętnych do dyskusji uczestników:

1) Za tekst:
        forum.astronet.pl/index.cgi?2754

> szpieg z krainy deszczowców:
        > Z ciemną materią jest ten problem, że nie mamy pewności z czego się
        > składa ...

Ycajbej:
        No problem...
        Ciemna materia i energia maja taki skład i właściwości, które doprowadzą do
        zgodność obserwacji rzeczywistości z jakimś modelem kosmologicznym zbudowanym na
        bazie OTW. Nie widzę problemu...

2)Za tekst:
        forum.astronet.pl/index.cgi?2755#n000000001

Ycajbej:
        Czy jest gdzieś pomnik Einsteina ?
        Osobiście widziałem tylko figurę woskową w Zakopanem.
        Co jest symbolem teorii względności, czy tylko słynny wzór,
        czy może specyficznie odkształcona gumowa powierzchnia ?

P.s.;)
        Madcio, Ty tu jesteś specem o moderacji i cenzury, odpowiedz sam.
        Czyż nie jestem prześladowany za naukę i dyskryminowany publicznie
        za za własne przekonania ???
        • yzco_yzdeim_ycajbej P.S. Cenzura na Astronecie 19.03.09, 19:49

W takich sytuacjach należy chyba robić "aj waj", czyż nie ?

Zrobiłem dodatkowo na 3 grupach dyskusyjnych:
          groups.google.com/group/pl.sci.fizyka/topics

Ma ktoś lepszy pomysł ?
    • marksistowski Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 16.03.09, 21:28
      Dla Kosciola Ateistow Bolszewickich, pseudonauka to credo
      ateistycznej wiary. Zwłaszcza chodzi o ateistyczna wiare w bozka
      SAMO czyli SAMO-powstanie kosmosu i SAMO-synteze chemiczną życia
      biologicznego.
      • yzco_yzdeim_ycajbej Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 16.03.09, 22:31

Ja tam dopuszczam wszelkie możliwości włącznie z samozapłonem.
        Wszelki fanatyzm na czele z ortodoksyjnym fundamentalizmem naukowym
        uważam za szkodliwy i zasługujący na sarkazm i ironię.
        • winoman Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 16.03.09, 22:40
          Cenię sarkazm i ironię, dlatego tak będę traktował próby obalania czegoś, o czym
          nie ma się zielonego pojęcia. Ponieważ jednak nie znoszę pretensjonalnej i
          jednocześnie zdziecinniałej wulgarności, mój sarkazm i ironię zachowam na
          bardziej ich godne okazje. Nie chcesz być ignorowany? Dorośnij!
          • yzco_yzdeim_ycajbej Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 16.03.09, 22:56
            winoman napisał:

> Cenię sarkazm i ironię, dlatego tak będę traktował próby obalania
            > czegoś, o czym nie ma się zielonego pojęcia. Ponieważ jednak nie
            > znoszę pretensjonalnej i jednocześnie zdziecinniałej wulgarności,
            > mój sarkazm i ironię zachowam na bardziej ich godne okazje. Nie
            > chcesz być ignorowany? Dorośnij!

Przepraszam, ale wygląda na to, że jesteś zbyt ograniczony aby cokolwiek
            znaczącego osiągnąć również w nauce :

"...nie znoszę pretensjonalnej i jednocześnie zdziecinniałej wulgarności..."

i dlatego możesz tylko asystować i wspomagać krytycznie rodzące się w tym podłym
            miejscu wspaniałe idee naukowe.
        • marksistowski Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 16.03.09, 22:56
          Tylko SAMO-gon jest dopuszczalny.
          • yzco_yzdeim_ycajbej Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 16.03.09, 23:28
            marksistowski napisał:

> Tylko SAMO-gon jest dopuszczalny.

hmmmm... zdaje się, że akurat samogon sam się nie zrobi...
            Swoją drogą (btw), czy alkohol etylowy występuje gdzieś w naturze w takim
            stężeniu (60-95%) ?
            • amid2etylo Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 17.03.09, 14:11
              yzco_yzdeim_ycajbej napisał:

> marksistowski napisał:
              >
              > > Tylko SAMO-gon jest dopuszczalny.
              >
              > hmmmm... zdaje się, że akurat samogon sam się nie zrobi...
              > Swoją drogą (btw), czy alkohol etylowy występuje gdzieś w naturze w takim
              > stężeniu (60-95%) ?

Nawet samogon nie osiąga tak wysokich stężeń. Podczas destylacji powstaje mieszanina azeotropowa i wrze jednocześnie alkohol i woda. Bimber tak mocny jak czysty spirytus to bajki.
              • yzco_yzdeim_ycajbej Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 17.03.09, 19:54

> amid2etylo napisał:

> >yzco_yzdeim_ycajbej napisał:
                >
                > > >marksistowski napisał:
                > >
                > > > Tylko SAMO-gon jest dopuszczalny.
                > >
                > > hmmmm... zdaje się, że akurat samogon sam się nie zrobi...
                > > Swoją drogą (btw), czy alkohol etylowy występuje gdzieś w naturze
                > > w takim stężeniu (60-95%) ?
                >
                > Nawet samogon nie osiąga tak wysokich stężeń. Podczas destylacji
                > powstaje mieszanina azeotropowa i wrze jednocześnie alkohol i woda.
                > Bimber tak mocny jak czysty spirytus to bajki.
                >

60-70% wytrawni bimbrownicy osiągaja dośc łatwo przez wielokrotną lub kaskadową
                destylację, mają tez bardziej wyrafinowane sposoby. Pierwsza partia produktu
                (tzw. wyskok) nawet przy prostej destylacji jest również wysokoprocentowa jw.

Btw:
                Nie dywaguj, do Madcia Pana, tylko odpowiedz na pytanie o naturalne występowanie
                stężonego etanolu.
                • amid2etylo Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 18.03.09, 11:28
                  yzco_yzdeim_ycajbej napisał:

>
                  > > amid2etylo napisał:
                  >
                  > > >yzco_yzdeim_ycajbej napisał:
                  > > > Swoją drogą (btw), czy alkohol etylowy występuje gdzieś w naturze
                  > > > w takim stężeniu (60-95%) ?

> > Nawet samogon nie osiąga tak wysokich stężeń. Podczas destylacji
                  > > powstaje mieszanina azeotropowa i wrze jednocześnie alkohol i woda.
                  > > Bimber tak mocny jak czysty spirytus to bajki.
                  > >
                  >
                  > 60-70% wytrawni bimbrownicy osiągaja dośc łatwo przez wielokrotną lub kaskadową destylację, mają tez bardziej wyrafinowane sposoby. Pierwsza partia produktu (tzw. wyskok) nawet przy prostej destylacji jest również wysokoprocentowa jw.
                  >
                  > Btw:
                  > Nie dywaguj, do Madcia Pana, tylko odpowiedz na pytanie o naturalne występowanie stężonego etanolu.

Dywagować zacząłeś Ty. Robiszsz to powtórnie w odpowiedzi. Więc nie pouczaj i nie rozkazuj, co mam robić. Nie jestem na odpytce, ani na szkoleniu.
                  Zwróciłem uwagę, że nie da się poprzez destylację uzyskać wysokich stężeń alkoholu, o których piszesz - te 95% to ktuś Ci dopisał?
                  70% da się osiągnąć, nie trzeba wytrawnego bimbrownika, wystarczy szkolna wiedza chemiczna. Ale 95% nie.
                  Nie zabierałem głosu na temat naturalnego występowania alkoholu. Zabrałem głos w celu sprostowania dezinformacji, zawartej w pytaniu.
                  • alsor Re: Ps3eudonauka ateistycznego bożka SAMO 23.03.09, 03:05
                    > 70% da się osiągnąć, nie trzeba wytrawnego bimbrownika,
                    > wystarczy szkolna wiedz a chemiczna. Ale 95% nie.

Nie badałem jeszcze tego typu problemów,
                    ale podejrzewam, że tu z odpowiednich
                    kombinacji izotopowych wyjdzie ponad 100%... a może i jeszcze więcej!

Np. taki diament: ma od groma procent grafitu,
                    no, a grafit to już raczej całkiem niewielkie stężenie diamentu, co?
                    • amid2etylo Najpierw poczytaj 23.03.09, 09:37
                      alsor napisał:

> > 70% da się osiągnąć, nie trzeba wytrawnego bimbrownika,
                      > > wystarczy szkolna wiedz a chemiczna. Ale 95% nie.
                      >
                      > Nie badałem jeszcze tego typu problemów,
                      > ale podejrzewam, że tu z odpowiednich
                      > kombinacji izotopowych wyjdzie ponad 100%... a może i jeszcze więcej!
                      >
                      > Np. taki diament: ma od groma procent grafitu,
                      > no, a grafit to już raczej całkiem niewielkie stężenie diamentu, co?

Zanim zaczniesz badać, weź jakiś podręcznik, bo to już jest przebadane.
                      Nie ma tu żadnych licznych kombinacji, jest jedno proste, znane zjawisko, znane także bimbrownikom, od lat.
                      W ogóle destylacja nie ma nic wspólnego z izotopami, z odmianami alotropowymi, jak i z plamami na słońcu.

Grafit i diament są ładne.

• alsor Re: Najpierw poczytaj 23.03.09, 16:54
                        > Nie ma tu żadnych licznych kombinacji, jest jedno proste,
                        > znane zjawisko, znane także bimbrownikom, od lat.

Są przeróżne kombinacje i bimbrownicy dobrze o tym wiedzą.
                        Praktyka tu znacząco wyprzedziła teorię.

Albo taki wynalazek:
                        alkohol w proszku - wsypujesz 5 gramów
                        do wiadra wody i masz 40% jak w mordę strzelił!

> W ogóle destylacja nie ma nic wspólnego z izotopami,
                        > z odmianami alotropowymi, jak i z plamami na słońcu.

No, tu ostro przeholowałeś: plamy na Słońcu mają
                        bardzo wiele do powiedzenia - zwłaszcza w sprawach izotopów.
                        • yzco_yzdeim_ycajbej Re: Najpierw poczytaj 26.03.09, 21:20

Przeholował zwłaszcza z tym izotopami.
                          Przecież chyba, do h_p, nie wszystkie cząsteczki są np. na procie...
                      • yzco_yzdeim_ycajbej Najpierw poczytaj ;) 04.04.09, 00:53

Etylowy,
                        nie ma się o co spierać :)

Ciesz się możliwością percepcji rzeczywistości przy użyciu wszystkich zmysłów.

To jest najlepsze, co udało mi się znaleźć, kompatybilne ze zmysłami smaku,
                        powonienia i dotyku (które już sam musisz sobie załatwić ;)

Vuala Traviata:
                        www.youtube.com/watch?v=uYLvusd6aYw&feature=related
                        • yzco_yzdeim_ycajbej Statystyka: 05.04.09, 00:51

> yzco_yzdeim_ycajbej napisał:
                          ...
                          > Vuala Traviata:
                          > www.youtube.com/watch?v=uYLvusd6aYw&feature=related

Plik zamieszczono :29.04.2008 r.

Objawiono na FN:
                          04.04.2009r.(00:58) przy stanie licznika 46 636 (gości?)

Po upływie ok. doby :
                          05.04.2009 r.(00:35) stan licznika ok. 47 067

Zobaczymy co będzie po następnej dobie i czy i jakie można będzie wyciągnąć wnioski...

P.s.
                          W kwestii tłumaczenia liczyłem po cichu na Petruccia-Piccolo ale się zawiodłem.

Wobec tego mata jakby 10-ta wode po kisielu (słaba jakość):
                          www.youtube.com/watch?v=NcKdnkGBSgA&feature=related
    • madcio M'kay 16.03.09, 23:26
      Zgodzę się, zebyście tu wylewali swoje fustracje, ale tylko pod warunkiem, że
      gdzie indziej będzie tylko rzeczowa dyskusja albo nic. Leosia też sie to dotyczy.

To jak? :> Ciąć wasze fijoły na reszcie forum czy tylko ten cały wątek? :>
      • yzco_yzdeim_ycajbej Re: M'kay 16.03.09, 23:31
        Obrzezaj se czerwonego nicka, to pogadamy, ok ?
        • marksistowski Re: M'kay 16.03.09, 23:47
          Madstein, pamietaj , że latanie z nożyczkami prawdziwego szczęscia
          ci nie przyniesie. Ożeń sie przynajmnie z dwiema kobietami i zrób
          im po czworo dzieci. Zobaczysz wtedy , co to jest prawdziwe
          szczęscie.
          Co do reszty moich wypowiedzi w innych tematach to wiesz zę nigdy
          się nie zmienię - jestem papista,moher i geniusz. Masz szczęscie,
          ze goszczę na tym forumku.
          • madcio Wystarczy tego dobrego. 17.03.09, 00:18
            Wystarczy, leoś. Od miesięcy, jak nie lat nie ma dnia, byc nie napisał coś na
            temat twoich fustracji. W kółko ględzisz o ateistach, swoich koncepcjach kosmosu
            i innych głupotach. O ile paranormalne teorie mają tu swoje miejsce, o tyle
            serdecznie mnie zaczynają nudzić twojej narzekania na tematy religijne, które
            wstawiasz wszędzie, gdzie się da, choćby nie miały związku z tematem. A na tym
            forum i przy jego tematyce bardzo rzadko twoje rojenia na tematy religii i
            ateistów są na temat. Krótko mówiąc, śmiecisz w kółko. Długo. Za długo.

Proszę swoje fustracje religijne, seksualne oraz jakiekolwiek inne wyrażać na
            jakimś innym pechowym forum. Tutaj będę to wycinać, z wyjątkiem tego właśnie
            wątku, gdzie możesz się wydzierać ile chcesz, chwalić się centymetrami, pisać,
            jak to parszywa zarazą są ateiści - i tak nikt tu nie będzie zaglądać. :)

Przypadki graniczne i cieżko dające się zakwalifikować rozpatruję indywidualnie.
            A nożyce mam ciężkie.

Wiesz, gdzie pisać, by złożyć skargę na moją pracę jako moderatora, podawałem to
            zresztą pies_na_teorie'owi. Miłego dnia i do zobaczenia pod innym nickiem.
        • madcio Re: M'kay 17.03.09, 00:16
          Widzę, że nie chcesz współpracować. Po twoim ostatnim trollociągu z wulgarnymi
          nickami generalnie nie mam skłonności do łagodnego traktowania. Następne tego
          typu tematy, jak ten tu, będa wycinane. Narzekania jako zaśmiecające forum też.
          (dotyczy to też narzekań leosia)

Od takich rzeczy jest abuse, forum O moderacji i adres forum@agora.pl. Tam
          proszę składać skargi, a nie popisywać się przed publiczką jako - w twoim
          przekonaniu męczennik, a dla wszystkich innych troll.

Czuj się ostrzeżony. Miłego dnia.
          • yzco_yzdeim_ycajbej wyluzuj koles :) 17.03.09, 00:39
            Wydawało mi się, że jesteś bardziej zaprawiony w forumowych bojach,
            ostatnio puszczają ci nerwy (mimo młodego wieku).
            Graj dalej swoją podłą rolę, ale bez zbędnych emocji, ok ?
          • asteroida2 Re: M'kay 17.03.09, 13:31
            Jeśli jakieś konto powstaje ewidentnie w celu trollowania, to można je chyba
            zablokować?
            Oszczędzi to pracy wielu użytkownikom tego forum, którzy regularnie muszą
            dodawać nowe nicki leosia do listy ignorowanych. To się z czasem robi nużące.
            • madcio Re: M'kay 17.03.09, 18:23
              Cóż, ja zgłaszam do ubermenshów raczej rzadko. Ostatnio tylko dwóch spamerów
              plus nick pieska. Wątpię, by leoś się kwalifikował.

Osobiście, jak za bardzo się praca moderatora staje męcząca, to gram w Forumwarz. :>
              • yzco_yzdeim_ycajbej Re: M'kay 17.03.09, 21:14
                Klasyczna hipokryzja:

> Cóż, ja zgłaszam do ubermenshów raczej rzadko. Ostatnio tylko dwóch
                > spamerów plus nick pieska...
                >

Od przodu nick kojarzył się ci wulgarnie a od tyłu (wspak) już się ci nie
                kojarzy, czy donosu ci by nie przyjęli ?
                • madcio Re: M'kay 18.03.09, 18:47
                  Powiedzmy, że już nie wali po oczach. A o to chodziło zdaje się w nicku, biedaku. :>

> od tyłu (wspak) już się ci nie kojarzy
                  Co, może jeszcze mam zgłaszać nicki, których anagramy są wulgaryzmami? :P Gdzieś
                  musi być granica, a w pierwotnym poście wyraźnie zaznaczyłem, że przypadki
                  graniczne są rozpatrywane indywidualnie. A hamletyzować mi się za bardzo nie chce.

EOT.
              • yzco_yzdeim_ycajbej Re: M'kay 22.03.09, 19:44
                Przyznaj się czy maczałeś swojego czerwonego nicka do blokowania dostępu do
                innych grup dyskusyjnych przy logowaniu psa z gazetowego adresu ?
              • yzco_yzdeim_ycajbej Obrezali Ci czerwonego nicka ? 22.03.09, 22:09
                Czy tylko mi się tak wydaje ?

Pod nazwą forum Nauka było chyba, że opiekuje się czerwony madcio,
                teraz jest czarny, nieprawdaż ?
                • yzco_yzdeim_ycajbej Obrezaleś Se czerwonego nicka ? 24.03.09, 20:40
                  Po raz pierwszy (chyba) usunąłeś cały wątek wraz z czerwonym nickiem (mały ... itd).
                  Jak to rozumieć ? Żal za łobuzerstwa ? Inaczej ?
            • yzco_yzdeim_ycajbej Bez mydła ? 17.03.09, 22:37
              Zapomniałeś już jak Macio wyciął ci posta wraz z całym moim pochwalnym wątkiem o
              ciemnej materii i energii ?
              • madcio Re: Bez mydła ? 18.03.09, 18:52
                Widzę, że czegoś nie kumasz.

Moją standardową polityką jest wycinianie nie tylko postu kwalifikującego się do
                wycięcia, ale także wszystkich odpowiedzi na ten post. W przypadku wyjątków, gdy
                z jakichś powodów chcę zachować wpis, stosuję [C], ale to rzadko.

Ma to na celu zniechęcanie regularnych forumowiczów do odpowiadania różnym
                trollom i innym kwalifikującym się do wycięcia.
                • yzco_yzdeim_ycajbej Re: Bez mydła ? 19.03.09, 21:11
                  madcio napisał:

> Widzę, że czegoś nie kumasz...
                  ...
                  madcio napisał:

> Widzę, że czegoś nie kumasz.
                  ...
                  > Ma to na celu zniechęcanie regularnych forumowiczów do odpowiadania
                  > różnym trollom i innym kwalifikującym się do wycięcia.
                  >

Tego nie kumam... chcesz dyktować kto ma z kim dyskutować ?
                  To może jeszcze o czym ma dyskutować i co pisać ?

Nie poperdoliło Ci się cóś przypadkowo ostatnio ???
                  • madcio Re: Bez mydła ? 19.03.09, 21:38
                    > Tego nie kumam... chcesz dyktować kto ma z kim dyskutować ?
                    Samym aktem wycinania postu, który zdaniem moim (czyli moderatora) się do tego
                    kwalifikuję, dyktuję takie rzeczy. No, chyba że podważasz w ogóle samą koncepcję
                    moderacji jako takiej.

> Nie poperdoliło
                    Znasz to? "Nie karmić trolla? :>
                    • yzco_yzdeim_ycajbej Bądź ostrożny :) 21.03.09, 13:52
                      ... z ewentualną nadgorliwością przy tej moderacji.

Tworzy się lista napiętnowanych moderatorów/cenzorów:
                      tiny.pl/bn6c

Mimo wszystko nie chciałbym abyś tam trafił :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka