izabelinianka 27.07.05, 12:12 i zapraszam do dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vatzi Re: Witam 27.07.05, 13:42 Nie uwierzysz, ale dziś jadąc do pracy myślałem o tym, że przydałby się portal izabeliński. No i proszę, cóż za miła niespodzianka. Bardzo mi się ten pomysł podoba. Jest mnóstwo tematów, a przy okazji może uda się tworzyć jakąś obywatelską grupę nacisku i coś załatwić dla dobra okolicy. Bo tak to pewnie każdy myśli, że tylko jemu doskwiera rozkład autobusów, który opracował chyba ktoś, kto nigdy nie wracał z Wawy po 17.00 albo fury śmieci wyrzucanych do lasu. O innych - tym razem miłych rzeczach - też chętnie poczytam i popiszę. W końcu mieszkamy w najpiękniejszym miejscu na Mazowszu!!! I mamy sporo interesujących sąsiadów. Niektórzy nawet mają po sąsiedzku własne fora :))) Czas żeby ujawnić światu np. przepis na kotlety po izabelińsku :))) A zacząłem od wspomnienia o portalu, bo jak długo jeszcze na stronach gminy będziemy czytać, że strona z planem Izabelina w budowie? I można by zrobić galerię. Pozdrawiam i mam nadzieję, że to początek czegoś ważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelinianka Re: Witam 27.07.05, 14:15 chętnie poznam ten przepis na kotloety po izabelińsku... Od dawna chodziło mi po główce to forum i w końcu jest... pozdrawiam Mam nadzieję, że będzie nas więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
vatzi Re: Witam 27.07.05, 14:30 Będzie, będzie... Jeszcze się podzielimy branżowo: firmy i usługi - ulubione sklepy (ciekaw jestem np. opinii o sewisie rowerowym przy 3-go Maja), pomoc sąsiedzka, wspólne hobby (owe kotlety), no i oczywiście frakcje hornówkowskie lub sierakowskie, a może nawet truskawskie czy laskowskie. W końcu od 10 lat jesteśmy w jednej gminie. No i historia - może niezbyt długa, ale dość ciekawa. Trochę się tu działo. A może trzeba pomóc i jakieś vlepki z adresem tego forum w busie nalepić? Albo dać anons w "Listach do sąsiada"? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vatzi Re: Witam 04.08.05, 15:33 :((( Coś wciąż nas mało. Zaglądam z nadzieją na jakichś innych gości, a tu nic... Chyba nie obejdzie się bez jakiejś reklamy. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.stawski Dołączyłem 06.02.07, 15:45 I rozleklamuję w listach do sąsiada, jeżeli tylko chcecie. Paweł Piotr Stawski Odpowiedz Link Zgłoś
feliks2004 Re: Witam 08.08.05, 14:02 Kotlety po Izabelińsku, hmmm. to dziwne? Ja znam naleśniki po izabelińsku. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks2004 Re: Witam 08.08.05, 14:00 No Witam witam. Jestem mieszkańcem Izabelina prawie od urodzenia. Forum tej przepięknej Gminy jest potrzebne. Sam przez internet odzyskałem pare kontaktów, które zagubiłem po ukończeniu szkoły izabelińskiej. Może jak ktoś mnie zna to pozna. A tak wogóle to jestem studentem historii więcej nie powiem. Znaleśc mnie można po imienem feliks w necie. To narazie Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
vatzi Zostajemy czy przenosimy się na forum Izabelin ? 09.08.05, 15:52 Izabelinianko - jako założycielka tego forum zaproponuj, co dalej. Zostajemy tu, czy przenosimy się na lokalne forum na portalu Piotra? Chłop, widać, nieco pracy już włożył, byłoby gdzie wrzucić jakieś fotki itp. Czekam przede wszystkim na Twoją, ale i na Feliksa opinię. Jak już ustalimy miejsce, to chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej o naleśnikach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vatzi Zniknął post o forum Mój Izabelin !?! 10.08.05, 16:36 Wczoraj był tu post założyciela strony Mój Izabelin, w którym informował o forum www.forum.izabelin.waw.pl/ i zapraszał do odwiedzenia swojej strony. Stąd moje pytanie do Was. Dziś już go nie widzę. Ale o ssso tu chozi? Że konkurencja i wywalili? nic nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
waldszat Re: Zniknął post o forum Mój Izabelin !?! 12.08.05, 00:30 konkurencja zdrowa jest !!! Choć jak i tak nas mało to jak się jeszcze podzielimy to juz wogóle powieje nudą i ....wszystko do d..... Proponuje niech wygra to w którym więcej się będzie działo? No zbyt odkrywczy to nie jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
www.izabelin.waw.pl Re: Zniknął post o forum Mój Izabelin !?! 21.08.05, 08:46 Ja też nic nie rozumiem. Moją ideą było stworzenie jednego wielkiego portalu współtworzonego przez mieszkańców, w którym znalazłoby się miejsce również na forum. Taka jedna strona, na którą wszyscy by wchodzili, forum na którym wszyscy by się znali, mała internetowa społeczność. Nie oszukujmy się, forum.izabelin.waw.pl ma dużo lepszy interfejs niż to forum gazeta.pl , poza tym dużo łatwiej jest je znaleźć (zwracam uwagę na wyniki wyszukiwania hasła 'Izabelin' w polskich przeglądarkach). To nie jest konkurencja, bo konkurencja byłaby wtedy, kiedy od ilości odwiedzin na forum zależałyby moje zarobki (a na www.izabelin.waw.pl nie ma płatnych bannerów), a to jest po prostu dobrowolna, niekomercyjna inicjatywa złączenia izabelińskich internautów. No, ale widać, że nie wszyscy mają taką ideę jak ja. Zapraszam wszystkich w dalszym ciągu na forum Izabelina, forum.izabelin.waw.pl i portal poświęcony gminie www.izabelin.waw.pl Panią izabeliniankę również serdecznie zapraszamy. Pozdrawiam webmaster@izabelin.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.stawski izabelin.waw.pl 06.02.07, 15:48 coś ten portal przygasł. izabelin.pl jest w ofensywie Paweł Piotr Stawski Odpowiedz Link Zgłoś
vatzi Wakacje... 17.08.05, 15:12 W pierwszej połowie ubiegłego stulecia Izabelin był podwarszawską miejscowością letniskową. Klasa średnia - taka, co to na Biarritz czy Monte Carlo nie wystarczało, ale jakieś tam fundusze miała - wynajmowała tu na całe lato lokum. Pracująca w mieście głowa rodziny wywoziła furmanką całą familię, urządzała w którymś z pensjonatów i dojeżdżała na niedzielne wizyty. Już coraz mniej jest takich charakterystycznych, drewnianych domków, piętrowych, z dużymi werandami, najczęściej krytych blachą, choć jeszcze kilka pozostało. Np. w Laskach na rogu Poznańskiej i 3-go Maja (widać z głównej szosy) czy w okolicach Sierakowskiej. Sam mieszkam w takim, choć oczywiście znacznie zmodernizowanym i wyposażonym w niezbędne udogodnienia cywilizacyjne :) A Wy już po wakacjach? W trakcie? A może jeszcze jakieś wyjazdy przed Wami? Bo przecież jak się na stałe mieszka na letnisku to też chce się trochę odpocząć od tego balsamicznego powietrza i zmienić klimat, nie? To gdzie byliście? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Witam 20.05.06, 01:07 izabelinianka napisała: > i zapraszam do dyskusji... Czemu znikłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelinianka Re: Witam 11.08.06, 11:43 Znikłam DLATEGO, że troszkę zdradzam Izabelin :( Odpowiedz Link Zgłoś
mama_migotka Re: Witam 12.08.06, 23:13 a z kim zdradzasz? jakoś kiepsko rozwija sie to forum z szkoda bo zawsze mozna by sie duzo dowiedziec na bieżąco moze jakąś reklame trzeba zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Witam 12.08.06, 23:15 izabelinianka napisała: > Znikłam DLATEGO, że troszkę zdradzam Izabelin :( A czemu? Odpowiedz Link Zgłoś