Dodaj do ulubionych

Już nie będzie Warki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 22:43
Ponieważ po połączeniu się z Zywcem ten drugi zamierza zlikwidować browar w
Leżajsku. Mnie to akurat jest obojętne ale znam wielu piwoszy pijących
właśnie to piwko. Tak szczerze powiedziawszy to trudno im będzie zastąpić
Stronga.Na dodatek Zywiec własnie w Leżajsku produkuje Tatre dlatego jest
coraz gorsza. Oby taki los nie spotkał naszych browarów bo wtedy to już
kapucha ale wszystko wskazuje na to że takie ruchy nastąpią od maja bo jak
wiem coraz częściej Kompanię Piwowarską odwiedzają przedstawiciele jednego z
bardzo starych i znanych browarów austryjackich jak również duńskiego Tuborga.
Obserwuj wątek
    • Gość: magi Re: Już nie będzie Warki IP: *.tsi.tychy.pl 04.02.04, 23:16
      No to od dziś chodzę w żałobie:(
      Magi - miłośniczka Warki Strong
    • basturk Re: Już nie będzie Warki 04.02.04, 23:17
      szczerze to warka jest mi obojętna..... ba powiem ze nigdy nie
      lubiałem/niesmakowało mi. co innego nasze, zywiec i lech ..

Gość portalu: Rosko napisał(a):
      Oby taki los nie spotkał naszych browarów bo wtedy to już
      > kapucha ale wszystko wskazuje na to że takie ruchy nastąpią od maja bo jak
      > wiem coraz częściej Kompanię Piwowarską odwiedzają przedstawiciele jednego z
      > bardzo starych i znanych browarów austryjackich jak również duńskiego
      Tuborga.

nie no naszego taki los nie czeka-nikt z inwestorów nie osmieliłby sie
      zlikwidować tyskiego -marka, przywiązanie tylu ludzi etc.. to byłoby wbiciem
      sobie w plecy noża, zresztą analogiczna sytuacja wyglada jak chodzi o żywiec...
      to są dwie najlpesze marki w polskim przemyśle browarniczym i jedne z
      najdroższych i najbardziej rozpoznawalnych na rynku polskim...
    • man_x Re: Już nie będzie Warki 04.02.04, 23:21
      Gość portalu: Rosko napisał(a):

> Oby taki los nie spotkał naszych browarów bo wtedy to już
      > kapucha ale wszystko wskazuje na to że takie ruchy nastąpią od maja bo jak
      > wiem coraz częściej Kompanię Piwowarską odwiedzają przedstawiciele jednego z
      > bardzo starych i znanych browarów austryjackich jak również duńskiego Tuborga.

No i co z tego? Przeciez i tak juz jestesmy pod panowaniem afrykanow.

PS warki rzeczywiscie troche szkoda
    • basturk Re: Już nie będzie Warki 04.02.04, 23:42
      a czy coś wiecie o rozlewnym w Tychach pilsnerze????
      bo mieli rozlewać..
      • Gość: swerd pilsner urquell IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 01:34
        leją już od dawna

w zasadzie od kiedy nie ma na pilsnerze napisu made in czech republic

tyski ma napis born in czech

jedyna róznica bo smak jest super
    • Gość: swerd to nie tak IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 01:32
    • Gość: swerd Re: Już nie będzie Warki IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 01:40
      warka będzie, przynajmniej jeszcze tak długo jak nakręca kase grupie Zywiec

to taj jak było z EB, mialo podaż to było na rynku aż przestali je produkować

a zamykaniem browarów nie musimy się przejmować. Żywiec likwiduje pojedyncze
      placówki bo mają zbyt duży koszt produkcji w przeliczeniu na pracownika/ na
      browar. w dodatku częśc z nich jest zzbyt blisko siebie co powoduje że same
      dla siebie sa one konkurencją

tymczasem KP to tychy, poznań i białystok więc taki trójkąt

ale warto zauważyć dużą ingerencję KP po prezjęciu dojlidów. kiedys tam robili
      5 czy 6 gatunków piwa. obecnie tylko żubra i magnata(?).
      poza tym w KP lech i tychy robiły wszystkie piwa na północ-lech i południe-
      tychy

nie wiem jak po włączeniu białegostoku to wygląda

więc mamy tyskiego lecha, i poznańskie tyskie. niemniej ponoć wyroby z tychów
      są o niebo lepsze.
      • basturk Re: Już nie będzie Warki 05.02.04, 01:51
        > więc mamy tyskiego lecha, i poznańskie tyskie. niemniej ponoć wyroby z
        tychów
        > są o niebo lepsze.

są i muszą buć...tradycja, kultura, i doskonała woda jako jeden ze skąłdników
        robi swoje..

aha i dzikei za wujaśnienie co do czeskiego złotego napoju-aż porównam sobie
        oba i zobacze któe lepsze-stawiam na Tychy
        • Gość: swerd Re: Już nie będzie Warki IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 01:57
          nie wiem czy jest różnica. wiem że czesi bardzo nieufnie podchodzili do tego
          pomysłu bo plilsner to ich flagowa marka

osobiscie uwielbiam, polecam zwłaszcza poziom 3 w katowicach, tam leja
          pysznego pilsnerka

• basturk Re: Już nie będzie Warki 05.02.04, 02:00
            no w sumie nie ma sie im co dziwić...to ich narodowy produkt ;)
            ale sobie popróbuje naszego i bratanków
    • kaner Re: Już nie będzie Warki 05.02.04, 12:22
      oj ostatnio przesiadlem sie z Warki na Zywczyka
      w tyskich knajpach, ale za Na Wschodniej mozna sie napic
      Tyskiego i Leszka :)

a tak to Zdrada Panowie ...
      • basturk Re: Już nie będzie Warki 05.02.04, 13:09
        kaner napisał:

> oj ostatnio przesiadlem sie z Warki na Zywczyka
        > w tyskich knajpach, ale za Na Wschodniej mozna sie napic
        > Tyskiego i Leszka :)
        >
        > a tak to Zdrada Panowie ...
        >
        ja wybieram zwwsze z mocnej trójki (Tyskie Żywiec i Lech) najczęściej dwa
        pierwsze.. reszta polskich jest jak dla mnie niezbyt ciekawa (no i zapomniałem
        jeszcze o wspaniałym dębowym....

dwa pierwsze przytoczone są z naszego województwa więc nie jest to zdarada...
        ALE pod warunkiem ze z tej dwójki wiecej wypija się złotego trunku z naszego
        browaru ;]
    • radexior I dobrze! 05.02.04, 13:47
      Właśnie mam kaca po tej cholernej warce:(
      • basturk warke zabrali szwedzi z reklamy na mecz szwecja-an 05.02.04, 14:08
        warke zabrali szwedzi z reklamy na mecz szwecja-anglia
    • Gość: Rosko Re: Już nie będzie Warki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 14:33
      Tutaj muszę zaspokoić ciekawość Bastruka.Niestety jest tak, to czeskie piwko
      rozlewane w Tychach jest zdecydowanie gorsze od oryginału.Dlaczego ano dlatego
      że sprowadzane w cysternach z takiego browaru pomocniczego jednak ma za dużo
      styczności z powietrzem, w rezultacje ma inny smak i zapach. Taką opinię
      uzyskałem od rodowitego czecha który zajmuje się dystrybucją piwa nie tylko do
      Polski.Jako piwosz i smakosz Dębowego i innych piw rodzaju Mocne mogę
      powiedzieć że ja mam podobne zdanie akurat co do tego piwa o którym rozmawiałem
      z bratankiem Miloszem z Prahy.Coś jednak w tym jest bo kiedy przywożę oryginał
      jakoś tak mi inaczej {lepiej} smakuje. A moze to tylko wrazenie szczególnie po
      cenie którą płacę tam i tu.
      • Gość: swerd Re: Już nie będzie Warki IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 15:06
        pilsner jest od podstaw robiony w tychach

nic nie sprowadzają :)))
        • Gość: Rosko Re: Drobna poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 22:05
          I to obecnie jest prawda. Faktycznie jest robiony prawie od podstaw. Ale był
          czas że jechał sobie kawał drogi. Okazuje się jednak że dlaczego "prawie" ???
          dlatego ze nadal jakieś tam komponenty chmielowe są dostarczane z Czech.
          Wyjaśnienie takie uzyskałem od pracownika działu technologa Browaru. Co zaś się
          tyczy mojego kolesia Milosza z Prahy to on takze dostarcza do Polski Pilsnera
          ale do Marketów w których to flaszka kosztuje coś tam około 3.80 i podobno
          zdecydowanie się różni od tego z Tych.Ale to już nie moja broszka i tak za nim
          nie przepadam na myśli mam oczywiśćie Pilsnera.
      • basturk Re: Już nie będzie Warki 05.02.04, 16:25
        no to teraz mamy problem bo;
        Gość portalu: swerd napisał(a):

> pilsner jest od podstaw robiony w tychach
        >
        > nic nie sprowadzają :)))

hmm to rozlewają czy produkują??? jak widac zdania są podzielone...
        a czy tój bratanek milosz z prahy pił nasze tyskie??
        • Gość: swerd Re: Już nie będzie Warki IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 16:44
          dzwoniłem na inbfolinie KP 801133133 pilsner powstaje od podstaw w tychach

pozdrawiam niedowiarków :)))
          • Gość: basturk Re: Już nie będzie Warki IP: 80.51.254.* 05.02.04, 17:12
            no i sie wyjasniło.... nono sie wykosztowałeś dla rozwiązania małego
            problemu.. kiedyś zwrócimy..
    • man_x [off topic] powróciły reklamy piwa 05.02.04, 17:21
      dzisiaj widziałem na bilordzie reklame Debowego. wczesniej browary musialy
      kombinowac zeby w jakis sposob moc sie reklamowac na ulicach (najczesciej jako
      glowni sponsorzy jakis imprez). wyglada na to ze zmienily sie przepisy. pytanie
      jest takie: po co byl ten wczesniej wprowadzony zakaz?
      • basturk Re: [off topic] powróciły reklamy piwa 05.02.04, 22:37
        man_x napisał:

> dzisiaj widziałem na bilordzie reklame Debowego. wczesniej browary musialy
        > kombinowac zeby w jakis sposob moc sie reklamowac na ulicach (najczesciej
        jako
        > glowni sponsorzy jakis imprez). wyglada na to ze zmienily sie przepisy.
        pytanie
        > jest takie: po co byl ten wczesniej wprowadzony zakaz?

AH CI NASI <P>OSŁOWIE Z WIEJSKIEJ..PEWNO TEN ZAKAZ WCZESNIEJSZY WPORWADZILI
        TAK SAMO JAK TERAZ NA JAKIŚ CZAS WEJDZIE PODWYZSZONA AKCYZA....
        MOZE I WTEDY DWIE POSŁANKI SIE ZAGUBIŁY WŚRÓD 3 PRZYCISKÓW DO GŁOSOWANIA..
        BARDZIEJ PRZYZIEMNIE TO WPROWADZILI Z PEWNOSCIĄ PO TO ŻEBY NASZ SPORT JESZCZE
        BARDZIEJ PODUPADŁ NA JAKOŚCI....ETC
    • basturk A CO SĄDZICIE O HEINEKEN`IE?? 05.02.04, 22:49
      QRDE NIE WIEM CZY POPRAWNIE NAPISAŁEM JEGO NAZWE BO JAKIŚ TAKI URAZ MAM DO
      JEGO PISOWNI, ALE CO DO SAMEGO PIWA TO WG NIE BARDZO DOBRE..
      • Gość: Rosko Re: A CO SĄDZICIE O HEINEKEN`IE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 23:07
        No trochę powaliłeś nazewnictwo ale co tam i tak browarek. Osobiście preferuję
        zdecydowanie piwa polskie typu Mocne.Jeżeli już mowa o tych obcych to osobiście
        pijałem na dosyć szerokim świecie ale najbardziej odpowida mi Tuborg i czeskie
        Krusevice. Masz słusznosć nie jest to zbyt dobre ale jak wiem jest kupa
        smakoszy którzy zdecydowanie optują za tym gatunkiem więc nie odbierajmy im
        przyjemności.
        • basturk Re: A CO SĄDZICIE O HEINEKEN`IE?? 05.02.04, 23:16
          wiedziałem ze pokopie coś w nazewnictwie bo gdybym nie pokopał to ogłosiłbym
          swięto ale co tam..to moja specjalnosć
          ja też preferuje polskie ale celowo zapytałem o zagraniczne a co do czeskiego
          Krusevice to nie piłem ale skoro polecam to jak bede na czechach to poszperam
          i wypróbuje sobie...
          • Gość: swerd a ja myśle ze to takie piwo dla snobów IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 23:32
            to wprawdzie opinia subiektywna, ale smakowo to ono takie cienkie jest
            • basturk ło matko ale ze mnie snob wyszedł... 05.02.04, 23:42
              na swoja obronę dodam ze bardzo rzadko sie go napije.....
              • Gość: swerd Re: ło matko ale ze mnie snob wyszedł... IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 23:56
                no ja mam raczej na myśli ludzi co po prostu to kupuja bo łądnie wygląda
                butelka. albo bo znajomi mają haine to on nie kupi zywca.

to przynajmniej moje obserwacje z jazzu
                • basturk Re: ło matko ale ze mnie snob wyszedł... 06.02.04, 00:08
                  hehh wiem o co chodziło tak sobie tylko zażartowałem.....
                  co do .zywca to fajne butelki zrobili teraz na zime w tej serii limitowanej..
                  kiedyś chyba tyskie też takie miało...
    • Gość: Rosko Re: Już nie będzie Warki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 23:12
      A wiecie Panowie ze pod to nasze piwko dosyć pasuje mi ten link o euro - myszce
      Polecam i pomyśleć że podesłała nam to kobieta. Mój sąsiad aż prawie połknął
      fajkę tak mu się to spodobało na dodatek wylał kupę piwka.
    • basturk a jak wam sie podoba "zimowa" butelka żywca?? 09.02.04, 12:54
      dla mnie bardzo fajna..zdaje sie ze kiedys chyba tyskie miało podobną..
      ale nie wiem dokładnie..moze Wy coś wiecie więcej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka