Dodaj do ulubionych

Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

18.10.11, 16:28
Słów mi już brakuje na was !!!!!!! Nie można pobiegac po łąkach z dzieckiem bo ciągle wpada się w psie g...a !!!!! Dziś znów wróciliśmy ze spaceru ze śmierdzącym i zabrudzonym butem !!! Jak wam nie wstyd nie sprzątać po swoim zwierzaku ???? Kto dał wam prawo do wyprowadzania np. na łąkę-w wiadomym celu-swojego psa i nie sprzątnięcia po nim ??????? Jesteście nie wychowani i nie macie za grosz wstydu !!!! Za granicami państwa nie uszłoby wam to na suchu ! Doszło do tego że zaczynam nienawidzić czworonogów.... A wszystko przez LENIWYCH NIEWYCHOWANYCH WŁAŚCICIELI PSÓW !!!!!!! FEEEEEE ...
Obserwuj wątek
    • tim-ka Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.11, 16:46
      Popieram.
      • lillylive Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.11, 19:26
        Ciekawe czy właściciele psów którzy nie sprzątają po swoich pupilach też srają w swoim domu gdzie popadnie-pewnie tak.....
        • mimose Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.11, 21:20
          A skąd, u siebie pewnie mają czysto, dyć to swoje. A jak nie moje, to można nasr.......
          • hooliveira Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.11, 22:18
            W najbliższej okolicy swojego miejsca zamieszkania widuję regularnie z 10 - 12 psów wyprowadzanych przez właścicieli - ŻADEN z nich nie sprząta po swoim pupilu.
            Od kilku już lat istnieją stosowne przepisy, a egzekwować je ma Straż Miejska. No ale strażnicy nie mają kiedy, bo dużo trenują, albo biorą udział w jakichś sportowych zawodach.
    • afrodytka82 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.11, 22:53
      DOKŁADNIE !!! U mojej babci na oś. E właściciele psów są na tyle BEZCZELNI że pozwalają "wyrobić" mu się centralnie na chodniku przed klatką i zostawiają aż ktoś w to g...o wlezie !!! Ludzie gdzie wy się wychowaliście ??? W buszu ??? Zastanawiam się też kiedy odpowiednie organy wezmą się wreszcie za tych "LENIWYCH NIEWYCHOWANYCH WŁAŚCICIELI PSÓW " ? Może warto by dać jakiś cynk,przypomnieć owym organom o tym by pilnowali również "psiarzy" ?!
      • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.11, 23:42
        Ok.Rozumiem Was w 100%,tylko wytłumaczcie mi jedno...Moja matka zawsze sprząta po swoim psie,SAMA kupuje woreczki do tego przeznaczone(chociaż ma b.mało kasy na życie),bo jak tylko na łąkach pojawią się zaraz gnoje rozwleką je po całych plantach.Kosz na psie odpadki jest tylko na samym początku łąk,więc jeśli pies narobi na końcu łąk ona zbiera to i niesie kawał drogi do początku,gdzie jest specjalnie do tego przeznaczony kosz.Pytam się więc:co z gó....które jej pies zrobi na trawie,gdzie nie ma ani woreczków,ani koszy?????ona to zbiera i wrzuca do kosza z Alby,czy innych firm,a nie powinna!!!Za to można także dostać mandat od SM.!!!!Gdzie są więc kosze??gdzie woreczki???
        • lillylive Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 06:47
          Jak kogoś stać na utrzymanie psa to na woreczki też powinno!
          • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 07:53
            Skończ tak pieprzyć!Nic nie wiesz o jej sytuacji(jeśli to było do mnie i mojej wypowiedzi).Ona je kupuje,ale skoro jeszcze parę lat temu nikt nie mówił o sprzataniu po psie i nikt tego nie robił,a teraz tak krzyczą,że to nasz obowiązek,to niech do cholery zapewnią worki i kosze!!!A nie wlepiać mandaty za wrzucanie gó...do zwykłych koszy!Takie kosze powinny być na każdym większym skwerze!i worki!
            • elpik Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 08:45
              Nie ma obowiązku posiadania psa. A jak ktoś się decyduje to niech ponosi konsekwencje.
              Zachciało mi się mieć psa to niech mi teraz inni zapewnią worki i kosze.

Moim zdaniem to w mieście powinien być zakaz trzymania psów.
            • matams Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 14:19
              Buahahaha no to się uśmiałem. Mają Ci zapewnić woreczki? A niby dlaczego? Bo o ile kosze to rzecz normalna - powinny byc, ale woreczki? I kosze na smieci tez maja byc co kilka metrów? Jest zakaz sikania na miescie, nie wolno i co? Maja szalety co jakia odleglosc budowac?
            • lillylive kati792 19.10.11, 14:51
              kati792 napisała:

> Skończ tak pieprzyć!Nic nie wiesz o jej sytuacji(jeśli to było do mnie i mojej
              > wypowiedzi).Ona je kupuje,ale skoro jeszcze parę lat temu nikt nie mówił o sprz
              > ataniu po psie i nikt tego nie robił,a teraz tak krzyczą,że to nasz obowiązek,t
              > o niech do cholery zapewnią worki i kosze!!!A nie wlepiać mandaty za wrzucanie
              > gó...do zwykłych koszy!Takie kosze powinny być na każdym większym skwerze!i wor
              > ki!

Pieprz się laluniu:)
        • slon-ko82 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 14:27
          No niestety ale jak chciało się mieć psa to trzeba ponosić za niego CAŁĄ odpowiedzialność nawet chodzenie przez pół osiedla z woreczkiem z jego gó...... ! Za to gratulacje dla twojej Mamy ! No ale co tu dużo mówić-państwo w wielu rzeczach nie pomaga obywatelom a i tak trzeba sobie radzić więc to że nie ma woreczków i pojemników na psie kupy ABSOLUTNIE NIE ZWALNIA nikogo ze sprzątania po swoim zwierzaku !!! Gdyby przysolili tak jak np. w Niemczech ogromne podatki za posiadanie psa to wtedy okazałoby się kto tak naprawdę jest miłośnikiem tych zwierząt i pewnie spory % ludzi (ku uciesze chociażby matek z dziećmi) zrezygnowałoby z jego posiadania !
          • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 16:02
            Skoro uważacie,że ci którzy mają psy sami powinni kupować worki i sami szukac koszy to wpadajcie dalej w psie gó....bo takich ludzi jak moja mama jest niewielu:-)Udanych przebieżek po łąkach!!
            • mimose Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 17:04
              Pies to twoja zachcianka i nikt ze swoich podatków na worki dla twojego czy jakiegokolwiek innego psa płacił nie będzie.
          • raf-ija do slon-ko82 25.10.11, 18:05
            A teraz słow kilka od psiarza.
            Tak, jestem psiarzem i nie wstydzę się tego powiedzieć/napisać. Wraz z mężem posiadamy psa, nie małego, który robiłby małe kupki, a dużego, który robi kupy prawie jak krowa. Mieszkamy od niedawna w Tychach, mieszkamy na soeidlu U, wcześniej mieszkaliśmy chwilę w Poznaniu, Krakowie i Wrocławiu, ale pierwszy raz mamy problem z psimi odchodami. Nie, nie dlatego, że ludzie nas prześladują, ale z zupełnie innego powodu. We wzystkich większych miastach (MIASTACH), a do takich zaliczamy Tychy, istnieje coś takiego jak specjalne pojemniki na odchody, do których wrzuca się ślicznie spakowaną w woreczek, szczelnie zawiązaną psią kupkę, aby nie śmierdziało. W TYchac jest mnóstwo zieleni, parków, skwerków, alejek i totalny brak miejsca na wyrzucenie tego co wyrzucił z siebie pies.

Jestem też matką, w dodatku dość młodą, bo moje dziecko ma dopiero 3 latka i cóż odkryłam? Śmietniki są na osiedlach, owszem, ale do cholery! dlaczego tylko przy placach zabaw? Dziękuję spółdzielniom za totalny brak pomyślunku, czy ja mam wyrzucać kupę mojego psa do kosza obok piaskownicy, w której bawi się moje dziecko z kolegami?!

Coś tu jest nie tak! Pieluchę z dodatkami też wyrzcam do specjalnego pjemnika, a nie byle gdzie, byle jak, żeby wszystkim śmierdziało...

Psia kupa w worku to nie tylko smród, ale też miliony bakterii, więc czasem lepiej zostawić taki dar na trawie niż wrzucać do kosza na placu zabaw.

Pomózcie nam psiarzom i walczcie z nami o rozwiązanie tego problmu. Inne miasta dają radę, stawiają specjalne kosze, przy wejściach do parku i od początku spaceru wiadomo gdzie tej kupy można będzie się pozbyć, dlaczego TYchy mają być w średiowieczu w tej kwestii?
            • kati792 Re: do slon-ko82 25.10.11, 20:18
              Dziękuję Ci za ten wpis!!!Chyba tylko Ty(no,oprócz mnie)rozumiesz problem...Braki worków,dobrych lokalizacji koszy itd.
              Pozdrawiam nową mieszkankę Tychów!!:-)
            • slon-ko82 Re: do slon-ko82 26.10.11, 00:14
              Z perspektywy tego który co chwile wraca do domu z psim gównem na bucie,nie bardzo obchodzi mnie to że na mieści brak jest woreczków na owe łajno ! To TY kupiłaś/łeś sobie psa,to Ty wziąłęś/łąś za niego odpowiedzialność,to TY po nim sprzątaj bez względu na to czy miasto zapewniło CI kosz na kupy,bez względu na to czy ktoś stuka się w czoło patrząc na CIEBIE jak sprzątasz po swoim psie ! No sory ale z jakiej paki JA mam ponosić konsekwencje TWOJEJ zachcianki jaką jest pies ?????????????????
              Najłatwiej jest wymówić sie na brak odpowiednich koszy na psie kupsko a już wogóle śmieszna jest wymówka że ta kupa to mnóstwo zarazek i dlatego nie będziesz jej wrzucać do zwykłego śmietnika ..... Masz rację-zostaw to gó... na środku chodnika-mniejsze zło ! No szczyt poprostu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • kati792 Re: do slon-ko82 26.10.11, 08:22
                Skończ pieprzyć takie bzdury.Po pierwsze nie ja mam psa,tylko moja matka,po drugie sprząta po nim,więc się odczep.Po następne pisze się pełno zarazków,a nie zarazek-analfabeto!Poza tym jej pies nie sr...na chodniku tylko na łące i o tym tu mowa-przeczytaj poczatek wątku,to będziesz wiedział o czym mowa.I nikt nie karze tobie ponosić MOJEJ(chociaż nie mam psa,więc argument z d...wzięty)zachcianki,więc jak nie masz konkretnych argumentów,to lepiej daj sobie spokój z tymi wrzaskami,bo tylko śmieszą mnie.Brak worków i koszy jest podejrzewam w 40% przyczyną tego,że łąki wyglądają,jak wyglądają.Tyle.A szczytem po prostu są twoje chamskie wypociny!!!!!No szczyt po prostu!!!!!!
                • kati792 Re: do slon-ko82 26.10.11, 08:23
                  I pisze się po prostu,nie poprostu....Nie podkreśliło?
                • slon-ko82 Re: do slon-ko82 26.10.11, 15:24
                  Bronisz się słowem bo brak ci argumentów. Poza tym zauważyłam że często używasz dwóch wyrazów-pieprz się-i kto tu jest wulgarny ???????? W którym miejscu mój poprzedni post jest wulagrny co ? A to że niektóre wyrazy w nim są źle napisane nie jest WOGÓLE na temat !!! Więc czego się czepiasz i mnie obrażasz ?
                  No i powtórze jeszcze raz-na temat-guzik mnie obchodzi że nie ma worków i pojemników na psie odchody. Ja chcę wyjść z dzieckiem na spacer i wrócić z niego jak człowiek a nie jak bydło upaprane w gó...e ! Dlatego psiarze mają OBOWIĄZEK SPRZĄTAĆ PO SWOICH ZWIERZAKACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To tyle w temacie !
                  A kończąc swoją kulturalną wypowiedź twoim Kati tokiem myślenia-skończ pieprzyć bzdury o jakimś analfabetyźmie(wziętym z TWOJEJ dupy) i biegusiem sprzątać za pieskiem swojej mamusi .
                  pzdr :)
                  • mimose Re: do slon-ko82 27.10.11, 10:53
                    Nie ma to jak jeden drugiemu wytyka błędy, a sam je popełnia :)
        • agulag76 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.11, 19:36
          Póki co psy w Tychach nie są "opodatkowane" (z małymi wyjątkami)... może powinno się to zmienić ?!
    • mimose Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 15:48
      Bo ludzie się nauczyli, że Państwo powinno im zapewnić to, tamto, sra.mto. Becikowego nie było, a jak nie dość, że dali - 1000zł, to ludzie zaczęli psioczyć, że to za mało. Normalny człowiek zanim zdecyduje się na dziecko, to najpierw musi sobie zapewnić pracę i lokum, owszem, wpadki się zdarzają, ale bez przesady. Ludziom się w d.... za przeproszeniem przewraca, psa ci się zachciało mieć, to woreczki też sobie kup, bo to w TWOIM obowiązku jest sprzątać jego kupy, a nie Państwa. Ludzie są niewychowani, jak dadzą darmowe woreczki i postawią kosze co pół kilometra, to zaczną gadać, że to za rzadko i on nie będzie pół kilometra chodził, żeby wyrzucić kupę swojego psa.
      Państwo to nie sponsor!
      • myolafek15 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 17:30
        A mnie zastanawia w jakich warunkach ludzie trzymaja te psy. U mnie na przeciwko w bloku, gdzie są "góra" mieszkania 45m mieszka małżeństwo, które ma 2 małych dzieci i 3 pieski. Dodam że jeden z nich to wyżeł, który jak wynika z moich obserwacji wyprowadzany jest najdalej na 2 podwórko tzn jakieś 500 m dalej od klatki. Czy ludziom nie jest szkoda tych psów?
        • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 19:10
          Jeszcze parę lat temu nikt nawet nie pomyślał,żeby sprzątać po psie i jakoś gó...wam nie przeszkadzały tak?Skoro zachciało się nam" wielkiego świata" i nagle obudzili się,że przecież trzeba sprzątać,to niech się lepiej postarają,albo dadzą spokój z egzekwowaniem!I nie wiem,co tak piane bijecie o podatki,ze sie w dupach poprzewracało,że ludzie się przyzwyczaili,że państwo daje itd???A co się pytam daje????drogi?autostrady???na to moje podatki też idą i co?przedszkola?żłobki??do czego niby miałam się przwyczaic?sorry,ale komune znam tylko z opowiadań!I państwo mi,ani moim dzieciom gów...dało!wiec nie pieprzcie głupot!A niewychowanie to są bachory,które nie są nauczone czegokolwiek!I niszczą co popadnie!I rozwlekają worki po całej łące!!Ja nie mam psa i się nie zanosi.A nawet jeśli miałam to ZAWSZE zabierałam ze sobą jednorazówkę i zbierałam psie gó...
          I mogę się założyć,że wielu właścicieli psów nie sprząta właśnie z powodu braku worków,koszy itd.Oczywiście wy jesteście wszyscy święci,nigdy nie stajecie w miejscach niedozwolonych,zawsze uczciwi,prawi itd.I oczywiście gdybyście mieli psa,to ZAWSZE BYŚCIE PO NIM SPRZATALI!!!Chodzące ideały.
          Moja matka sprząta i nie narzeka,mnie to tylko wkurza,jak widzę lub idę z nią i niesie to przez pół km.Postawili ten kosz po to,zeby stał,a moja matka jest naiwna.
          • mimose Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.11, 19:22
            O tym, że twoja kasa idzie na podatki, z których jak widać rząd nie potrafi korzystać, to nie moja wina. W tych czasach w Polsce, gdzie przeciętny Polak zarabia 1000-1200zł na rękę, wielu próbuje sobie jakoś "radzić" i zarabia kosztem innych. Fakt faktem i tak zawsze najbardziej dotknie to biednych.

Niewychowani często i rodzice są, i w związku z tym takie są też ich dzieci. Na pewno nie wszystkie, ale jednak, bo dziecko samo się prawidłowo nie wychowa. To nawet można podczepić pod to, o czym mówiłam wcześniej - rodzice pracują, nie mają czasu, są zmęczeni, a jak przyjdą to chcą mieć święty spokój niż interesować się co na komputerze oglądają ich dzieci, bo fakt faktem, że dzisiaj dzieciaki wychowuje głównie Internet...

Nikt tu nie twierdzi że jest święty i nikomu nie zaczęło to przeszkadzać nagle. Kiedyś owszem, psy też były, ale było ich o wiele mniej niż teraz, a i z tego co pamiętam, wdepnięcie w psią kupę czy nawet "spotkanie" jej to była rzadkość, bo ludzie zazwyczaj chodzili na łąki bądź do lasu, a teraz, kiedy prawie każdy pracuje (dawniej z pensji męża jeszcze szło się utrzymać), nikomu się nie chce robić wycieczek z psem. Kosze mogliby postawić, to fakt, ale sory - worki niech każdy sobie sam kupuje.
          • elpik Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.11, 08:34
            >sorry,ale komune znam tylko z opowiadań!I
            Łżesz jak psiarz. Jak masz 32 lata to trochę powinnaś jednak pamiętać.
            • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.11, 09:42
              Daruj sobie takie beznadziejne teksty!Sam jesteś psiarz i nie wmawiaj mi,że coś powinnam pamiętać.Skoro ludzie tu pisali,ze przyzwyczaiłam się do tego,że państwo mi cos daje odpowiedziałam,że komune znam tylko z opowiadań,bo nic mi ona nie dała.Moi rodzice opowiadali często jak to wtedy było i być może im coś komuna dała,nie mi.A jedyne co pamiętam,to mleko pod drzwiami!Jak nie wiesz,to nie pieprz.
              Do tego co mam doszłam sama.
              • elpik Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.11, 12:00
                10 lat w komunie to nie tak mało. Może właśnie z tym mlekiem coś wchłonęłaś?
                • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.11, 07:59
                  Nie ciągnij na siłę wątku,jak nie wiesz co pisać.Nic o mnie nie wiesz i argument,że wchłonęłam komune z mlekiem matki jest żenujący....Daj sobie spokój.
                  • elpik Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.11, 09:38
                    Nie z mlekiem matki, tylko z tym spod drzwi. A za komuny to mleko paskudne było, różne rzeczy można było wchłonąć.
    • sylwia_tychy Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.11, 10:54
      Zgadzam sie!! jak mozna po swoim psie nie sprzatać, to tak samo jakby sie po dziecku nie posprzątało. Polska to niestety jeszcze kraj "100 lat za murzynami" a polacy to wieśniaki (oglądacie napewno programy w jakich warunkach mieszkają niektóre psy czy zwierzeta)!! Gdybym ja o tym decydowała za nie sprzątniecie kupy byłby mandat 1000zł!! tak jest we wszyskich cywilizowanych krajach UE. W PL na nowych osiedlach powstają juz specjalne parki dla psów z koszami i woreczkami - byłam na takim osiedlu - super sprawa:) Moi rodzice maja psa i gdziekolwiek poza dom z nim wyjdą sprzątają po nim, widzielibyście miny niektórych ludzi, wręcz zdziwieni ze sprząta sie kupę po swoim psie! Mam nadzieje ze to sie będzie zmieniać, może do niektórych tępych łbów w końcu coś dotrze a za 50-100 lat nikt już nie będzie musiał oglądać 1000 kup!!!
      • sylwia_tychy Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.11, 11:07
        dodam jeszcze ze faktem jest za u nas na wszystko brakuje pieniędzy czyli parki dla psów, kosze, place zabaw dla dzieci, latarnie, parkingi.... i tak mogłabym wymieniac do rana, ale tak czy inaczej powinniśmy sami od siebie coś zmienić i pokazywać innym przykład
        • amadeo214 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.11, 18:51
          Brakuje jednego :
          SKUTECZNEGO egzekwowania prawa.
          Gdyby jednego ,drugiego delikwenta ukarano i to radykalnie, być może to otrzezwiło by umysły pzostałym
          • iskierka43 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.11, 00:49
            Popieram.Też mnie szlag trafiał,bo z dzieckiem nie mozna było wyjśc do parku.To w końcu dla kogo ten park? Szalet dla psów? Pamietam,że sama kiedyś pisałam posty na ten temat.Jakieś cztery lata temu coś w tej sprawie drgnęło.Na naszym osiedlu pojawiły się specjalne kosze ( i pamietam,że były w nich torebki!).Takie same skrzynki z torebkami i odpowiednia informacją wisiały też np. na śmietniku koło bloków.I co? Przyznam się,że nie widziałam,żeby KTOKOLWIEK z właścicieli psów ( a jest ich multum na naszym osiedlu) z tych torebek korzystał.Kiedyś widziałam debila,który stał obok kosza w parku a jego pies srał na trawę.Zapytałam się go czy wie,w jakim celu postawiono to-co-nieco-obok.Zgasił niedopałka butem,popatrzył na mnie i ostentacyjnie odszedł,zostawiajac g.....po sobie.Jak ktoś jest g.....to chyba nic się już z tym nie da zrobić.
            • sylwia_tychy Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.11, 08:58
              Zgadzam sie!! natomiast gdyby ten typ dostał odpowiedni mandat tzn min 500zł , (w Hiszpani jest za to 150euro) to sprzatałby w podskokach
    • play100cen Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.10.11, 11:05
      Poza takimi przypadkami, jak pies przewodnik dla osoby niewidomej, to właściwie każdy inny przypadek posiadania psa w mieście, w bloku jest pewnego rodzaju fanaberią, dziwnym hobby, na które można patrzeć życzliwie, o tyle o ile nie zakłóca życia osobom, które żyją w sposób normalny.

Są różne fanaberie. Jedne są ze społecznego punktu widzenia szkodliwe np. jeżdżenie quadem, malowanie grafiti na murach i do de tej samej grupy należy trzymanie w bloku w mieście psa. Jeśli ktoś chce prowadzić życie ekstrawaganckie tzn. trzymać w mieście krokodyla, jaguara albo inne duże zwierze w tym psa, to powinien być przygotowany na to, że za to się płaci.

W Polsce jest taka dziwna mentalność, że jak sobie ktoś kupi quada, to państwo powinno mu zbudować trasy i udostępnić parki narodowe, bo on chce sobie pojeździć. Jak ktoś maluje grafiti, to państwo i miasto powinny mu udostępnić specjalne miejsca do malowania swoich dzieł. A najlepiej pozwolić malować wszędzie. Jak ktoś ma psa, to dla niego powinien zatrudniony być sztab ludzi, którzy będą biegać i zbierać gówna, które pies wyprodukuje. Oczywiście na specjalnie zbudowanym wybiegu w parku dla psów.
      • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.11, 10:37
        Jezuuu,ale bzdury wypisujesz!Nikt tego od nikogo nie wymaga,ale jeśli chcą żeby sprzątać po psach,niech zapewnią wszystko co potrzeba!!!Nie ma tego-nikt nie sprząta.Zresztą nawet jeśli juz się znajdzie ten jeden jedyny kosz i nawet jeśli moja matka kupuje worki i sprząta,to i tak cała reszta posiadaczy psów gapi się na nią jak na debilkę...bo Polacy to zaściankowe chamy.Nie chcą i chyba przerasta ich segregacja śmieci,sprzątanie po psach,przestrzeganie przepisów,szukanie miejsc parkingowych(to odnosnie innego wątku),a nie stawanie gdzie popadnie itd
        • elpik Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.11, 11:18
          Powiedz gdzie mieszkasz to nas.....am Ci na wycieraczkę, a jeśli chcesz abym posprzątał to zapewnij mi pod swymi drzwiami woreczki i kosz.
          • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.11, 13:32
            Jesteś tak żenujący i chamski ze swoimi wypocinami,że aż szkoda mi ciebie... wierzyć się nie chce,że można tak nisko upaść...współczuje twojej rodzinie,znajomym....o ile ich masz...DNO.
            • elpik Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.11, 11:58
              A w czym moja kupa gorsza od od psiej?
        • play100cen Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.11, 13:29
          Worki - po stronie właściciela psa.
          Kosze na kupy - powinna zrobić w rozsądnej ilości gmina. Bo tylko wtedy ma argumentację, żeby karać niestosujących się do obowiązującego prawa.

To, że się gapią jak wariata, to już nie moja wina. Ja się nie gapię. Jak będzie więcej osób postępujących w sposób cywilizowany, to się przestaną gapić. Kiedyś się gapili i stukali po głowie, jak widzieli kogoś uprawiającego bieganie. Wszystko wymaga czasu.
          • organista_pl Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.11, 14:24
            Ja trochę z innej beczki odnośnie segregacji , na osiedlach są pojemniki do segregacji szkła plastików i chyba papieru i ku mojemu zdziwieniu podjeżdża śmieciara i ładuje te wszystkie śmieci na jedno auto więc ja się pytam po co ta segregacja jaki to ma sens żeby ktoś to znów segregował
            • kati792 Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.11, 16:24
              A nie jest tak,że w tej śmieciarce są odpowiednie przegródki?i najpierw wpada np.szkło,potem w środku cos się przesuwa,potem wpada plastik i reszta?Tak sobie to wyobrażam;-)
              • play100cen Re: Wstydźcie się "psiarze" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.11, 16:49
                kati792 - tak to właśnie chyba wygląda. Jest specjalna siatka która odgradza szkło, plastyk i papier. Poza nawet jak się coś pomiesza, to dużo łatwiej jest potem posegregować te materiały - wystarczy, że nie są wymieszane np. z gnijącym jedzeniem, pampersami itp. To nie jest już potem takie trudne, żeby oddzielić butelki od gazet, jak wszystko jest suche i w miarę czyste. Te śmieci (posegregowane) i tak trzeba jeszcze raz przejrzeć na składowisko, bo niestety niektórzy wrzucają tam co popadnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka