Dodaj do ulubionych

Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym :)

26.09.12, 10:57
Chce zmienic przychodnie i pediatre dla 2 malych dzieci.
Szukam przychodni gdzie sa dobrzy pediatrzy/pediatra ktory "zna" sie na medycynie i ktory nie rzuca antybiotykami na prawo i lewo na kazda chorobe/nie chorobe.
Jednoczesnie szukam przychodni w ktorej sa osobno dzieci chore i dzieci zdrowe i gdzie sa przyjmowane tylko same dzieci a nie dzieci i dorosli jednoczesnie (czyli ze ma byc to sam pediatra a nie pediatra i rodzinny w jednym. Tak by najlepiej mi pasowalo)
No i szukam takiej przychodni gdzie przychodzac na dana godzine nie jestem zmuszona siedziec w poczekalni jeszcze godziny czy dwoch w kolejce.
I fajnie by bylo zeby jeszcze do tej przychodni mozna sie bylo dodzwonic lub zeby najlepiej miala mozliwosc rejestracji przez internet :>

Czy wogole istnieje taka przychodnia w Tychach ? czy moze ja za duzo wymagam ?
Poleccie cos bo chce zmienic ale nie chce wpasc z deszczu pod rynne. Jest mi wszystko jedno gdzie ta przychodnia bedzie - byle w Tychach.

Cos mi swita ze ktos kiedys polecal w przychodni nr 4 pediatrow a zwlaszcza jednego ale nie pamietam dokladnie teraz juz tego watku. Ewentualnie przychodnia na paprocanach ??
lub jakakolwiek inna ktore spelnia moje wymagania ;)
Obserwuj wątek
    • mickewazowsky Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 26.09.12, 11:02
      www.vitamed.tychy.pl/?p=27 w mojej opinii dobry pediatra
      • 0kwiatuszek0 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 26.09.12, 11:14
        No wlasnie tak czytam w googlach stare watki sprzed kilku lat i czesto przewijaja sie tam nazwiska Wasowski i Larwa.
        Moze ktos cos wiecej napisac na ich temat ?
        • 0kwiatuszek0 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 26.09.12, 11:16
          Aha! I zeby jeszcze ten pediatra mial podejscie do dzieci i wiedzial jak zagadac itp a nie byl gburowatym bucem ;) ktorego sie dzieci boja.
          • tim-ka Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 26.09.12, 15:33
            Chmielnicka na Bibliotecznej.
    • magnollia3 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 26.09.12, 20:05
      Na Paprocanach jest dr Ewa Barwinek - polecam. Bardzo fajne podejście do dzieci, jak dla mnie kompetentna lekarka. Zamiennie chodzimy też do dr Justyny Magiery.

Plusy:
      - dr Barwinek :)
      - osobno dzieci chore i zdrowe
      - osobno dorośli i dzieci
      - rejestracja na konkretną godzinę, ale pomimo to zdarza mi się czasem poczekać na wejście do gabinetu

Minusy:
      -nie ma rejestracji przez internet, a rejestracja telefoniczna po godz. 8 rano graniczy z cudem - chociaż w tej kwestii widzę światełko w tunelu :)
      -rejestracja na dany dzień odbywa się tylko rano, co jest pewnym utrudnieniem. W innych przychodniach spotkałam się z możliwością rejestracji dzień wcześniej np po 18.

Ja zmieniłam kilka lat temu inną przychodnię na Paprocany właśnie i jak dotąd nie miałam większych powodów do narzekania.
      • lisia312 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 26.09.12, 22:01
        to tylko w Erze ;)
      • pat_matka Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 23.06.15, 12:18
        Podbijam temat. Minęło sporo czasu od ostatniego wpisu. Czy możecie polecić teraz w Tychach dobrego pediatrę, który będzie przyjmował w dobrej przychodni w Tychach? W lipcu przeprowadzam się właśnie do Tychów i poszukuję sprawdzonego lekarza. Próbowałam dzisiaj zapisać dzieci do przychodni na Paprocanach, ale nie zapisują już nowych dzieci :( Jestem w totalnej kropce. Mój rejon należy pod Arka Med na Nałkowskiej, ale wolałabym uniknąć zapisu dzieci do tej poradni. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam
    • e.us Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 26.09.12, 22:19
      Dr Szmigiel - Medycyna Rodzinna na Damrota. W razie czego przyjeżdża też w weekendy na wizyty domowe (odpłatne). Traktuje dziecko całościowo a antybiotyki w ostateczności.
      • kati792 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 27.09.12, 10:06
        Naprawdę nie wiem,co Ci się podoba w Szmiglu.Jak dla mnie to buc,który już dawno powinien siedzieć i ogródek plewić,a nie dzieci przyjmować.Chociaż na przestrzeni kilku lat spuścił trochę z tonu,ale ja przypomnę sobie nasze pierwsze wizyty u niego...Niemiły,niesympatyczny,zmierzły,wielka łaska zrobić cokolwiek,wyprosić skierowanie na badania graniczyło z cudem,no i podejście do dzieci żadne.Owszem antybiotyk w ostateczności,ale reszta do bani.No i sama przychodnia niestety jest poniżej krytyki!Każą dzwonić po godz.8,żeby zarejestrować dziecko,oczywiście nie ma takiej opcji,żeby się dodzwonić.Po pół godz.(mamy godz.8.30)ktoś wreszcie odbiera tel.i okazuje się,że już nie ma na dzisiaj terminów.Na jutro oczywiście trzeba dzwonić...jutro.Już wolę chodzić tam osobiście,punkt 8 stać przed wejściem;-)Do dzieci zdrowych terminy odległe itd.itd.Dlatego także jestem na etapie zmiany przychodni!
        Dużo dobrego słyszałam o dr.Wąsowskim,o przychodni nr.4 i o tej na Paprocanach.
        Pozdrawiam!
        • olen-ka38 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 27.09.12, 16:19
          A ja Ci polecam filie Przychodni nr.4 na MERINO i dr. Cybulska-Szkup jest świetnym pediatra , a w dodatku ma specjalizacje z laryngologi ( o ile dobrze pamiętam 2 stopnia ) Przychodnia malutka , cichutka jeszcze mi się nie zdarzyło czekać dłużej niż kilka minut na przyjecie przez lekarza. Polecam :o)))
    • afrodytka82 Uznańska-Budny 27.09.12, 09:45
      Dr Magda Uznańska-Budny ! Przyjmuje w przychodni na Orzeszkowej(ultra-med). Ja jestem po zmianie pediatry-wcześniej chodziłam do dr Titz-PORAŻKA.... A dr Uznańska cudny lekarz-ma sporą wiedzę i wspaniałe podejście do dzieci.Wiem co mówię,bo moja córa baaardzo boi się lekarzy a do Pani doktor się przekonała ! Co prawda w tej przychodni dzieci przyjmowane są z dorosłymi ale osobno chore i zdrowe,wchodzi się o umówionej porze i łatwo się dodzwonić :) Pielęgniarka w zabiegowym też bardzo miła a to też duży plus ! Naprawdę szczerze POLECAM !!!!!
      • 11panka Re: Uznańska-Budny 11.10.12, 17:47
        Ja też polecam. Kompetentna, bardzo życzliwa i zaangażowana. Przychodnia przyjazna dziecku:)
    • ladimore Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 27.09.12, 16:33
      Ja również poleciłabym dr Mariana Szmigiel, swego czasu był ordynatorem oddziału dziecięcego przy ul. Cichej.

Medycyna Rodzinna Damrota 47A

• mickewazowsky Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 27.09.12, 20:37
        ladimore napisała:

> Ja również poleciłabym dr Mariana Szmigiel, swego czasu był ordynatorem oddział
        > u dziecięcego przy ul. Cichej.
        >
        > Medycyna Rodzinna Damrota 47A
        >
        >

czy to ten starszy pan który był ordynatorem w latach między innymi 2004? Jeśli tak to szczerze odradzam na podstawie własnych bardzo przykrych doświadczeń. Jesli ktoś zainteresowany to PW.
    • tut43 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 07.10.12, 20:58
      Fantastycznym pediatrą z doskonałym podejściem do dzieci jest Dr Mendrek - przychodnia nr 4. Doskonałe podejście do dzieci i ich rodziców, i skuteczne leczenie. Szczerze polecam.
      • scali21 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 03.03.13, 21:08
        Nie wiem kim jesteś ale jestem w szoku, że polecasz komuś dr Mendrka?! Ten lekarz to chodząca masakra! Takie głupoty jak on mówi, to rzadko się zdarza usłyszeć od szanującego się lekarza! Jak niefortunnie trafiłam do niego z córką, którą ukąsił komar pod okiem i całe oko jej zapuchło, że roczne dziecko nic nie widziało to powiedział mi, że mam to wziąć z humorem bo wygląda jak Gołota po walce a jak zacznie jej ropieć oko to mam sobie znaleźć gdzieś w internecie albo gazecie numer na dyżur okulistyczny?! Nigdy więcej tego Pana omijam go szerokim łukiem- w ten sam dzień trafiłam do dr Szmigla, przepisał clemastinum, krople do oka i maść i w trzy dni było po sprawie!!! Nie polecam również przychodni nr. 4- rejestracja w tej placówce z rana graniczy z totalnym cudem!!! dzwoniłam 40 minut na trzy telefony na zmiane już nie raz i nie dwa czasami trzy dni nie dało się dostać do lekarza?!!!?? Jak już się dodzwonisz to nikt nie podnosi słuchawki a jak następuje cud I KTOŚ WRESZCIE ODBIERZE to Ci powie- ale musi pani zapytać lekarza czy panią przyjmie bo już nie ma miejsca? NIE POLECAM NIKOMU-
        • bbuziaczekk Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 04.03.13, 13:45
          O Medrku slyszalam bardzo dobre opinie. Zadnej zlej. Tez mi go polecano. Nawet niedawno sasiadka przeniosla sie do niego do przychodni na 4
          Nie bylam u niego ale slyszalam dobre opinie tak wiec swojej opinii nie mam.
    • agimiko6 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 04.04.13, 16:24
      Ja polecam dr. Pilorz z przychodni nr 2, koło teatru małego. trafiłam do niej z polecenia i jestem zadowolona od 5 i pół roku. Mimo, że mieszkam na osiedlu W i muszę dojeżdżać na os B. Lekarz wg mnie kompetentny, antybiotyk to już ostateczność. Możliwość wizyt domowych. W przychodni odkąd dr Pilorz została kierownikiem już nie ma problemu z telefoniczną rejestracją. I nie umawiają nas na godzinę, tylko między np. 8-11 jest pani doktor i można przyjść kiedy się chce. Dzieci zdrowe i chore są przyjmowane osobno. Również dorośli są przyjmowani w innej części przychodni.
      • 0kwiatuszek0 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 06.04.13, 21:06
        Znajoma do Pilorzowej chodzila z corka ale niedawo wypisala sie i przeniosla do Mendrka do 4
        Pytalam dlaczego od Pilorzowej poszla skoro taka dobra to powiedziala ze wkurzalo ja to ze jej wiecej nie bylo niz byla. Ze niby ciezko na nia trafic bo ciagle jej w przychodni nie ma wtedy kiedy powinna byc i przyjmuje wtedy ktos inny.
        Nie wiem na ile w tym prawdy.
        • agimiko6 Re: Dobry pediatra i dobra przychodnia w jednym : 06.04.13, 22:18
          hmm... no nie wiem, mi się nie zdarzyło. ten i poprzedni sezon jesienno-zimowy mieliśmy dość chorowity i zawsze była. ale może miałam akurat szczęście
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka