kaner 19.07.04, 10:55 Codziennie jeden woz Strazy Miejskiej stoji na parkingu obok A-Zetu przez caly dzien ... Co nie maja innego zajecia? tylko stoja w tym samym miejscu. Pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: Straz Miejska IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:37 podobno maja za zadanie utrzymywanie ladu i porzadku publicznego na tak strategicznym odcinku jak targowisko obok AZetu pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: Straz Miejska IP: *.junisoftex.pl 19.07.04, 15:19 Koło A-Zetu stoja bo musza pilnowac targowiska. Ostatnio sie rozrastalo w tempie 1m dziennie a czasie nawet i więcej, do konca roku pewnie konczyloby sie pod "Brama Slonca". Poza tym handlujący np: blokowali przejscie dla pieszych stwarzajac zagrozenie dla ruchu (w miejscu gdzie i tak jest pewnie 1 stluczka dziennie), blokowali dojscie do budynku, niszczyli zielen miejska rozstawiajac stragany na trawnikach itd. Odkad stoja targowisko dziala prawie zgodnie z prawem, jeszcze tylko namioty postawione sa za blisko budynku mieszkalnego. No moze jeszcze brakuje kontenerow na smieci, brakuje WC, prawdopodobnie nie spelnia norm p.poż. oraz z higiena i magazynowaniem towaru troche slabo. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Straz Miejska 19.07.04, 15:31 oj dokladnie sie rozrastalo masakrycznie, wogole nie dalo sie przejsc szczegolnie te ubrania na przeciw Cukierenki ale co musza stac caly dzien non stop? chyba nie.... Pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 19:45 Wystarczy chwila nieuwagi i juz sie rozkladaja :( To jest dobry interes, Ci co jeszcze ze dwa miesiace temu sprzedawali na kartonie mieli juz stragany i swoich pracownikow. Akcja pewnie sie skonczy niedlugo, juz kiedys robili taka akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Straz Miejska 19.07.04, 21:06 tydzien temu widziałęm jednego gostka który sie rozsiadł na placu baczyńskiego pod delikatesami na tej nowej-starej zamknietej drodze z ziemniakami i jeszcze innymi warzywam-płodami ziemi - naszczeście widać interes mu sie nie powiódł bo zniknął.. ćóż nie jestem przeciw własnosci prywatnej ale nie do przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Miejski Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 00:13 Głupota tego forum osiaga szczyty, Wasze dywagacje i domysły są wprost nieprawdopodobne. Czasem zastanawiam sie czy ci którzy twierdzą że to forum jest idiotyczne nie mają racji. I tak się nie dowiecie dlaczego tam stoimy. Natomiast to co wygadujecie może istotnie wkurzyć wielką część społeczeństwa. Wielu z was to naprawdę istoty bardzo ząłosne w tych waszych rozważaniach Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Straz Miejska 20.07.04, 04:11 Anonimowość internetu wspaniale uzupełnia słabe nerwy, prawda? Czy ktoś napisał coś złego pod adresem straży miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Straz Miejska 20.07.04, 08:16 Gość portalu: Strażnik Miejski napisał(a): >I tak się nie dowiecie dlaczego tam stoimy. Ja tam bym się chętnie dowiedziała, no chyba że to tajemnica służbowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Straz Miejska IP: 62.233.231.* 20.07.04, 08:44 katek18 napisała: > Gość portalu: Strażnik Miejski napisał(a): > > >I tak się nie dowiecie dlaczego tam stoimy. > > Ja tam bym się chętnie dowiedziała, no chyba że to tajemnica służbowa. Tym bardziej, że, zdaje się, to z naszych pieniędzy owa Straż jest finansowana.... Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Straz Miejska 20.07.04, 10:43 Gość portalu: Strażnik Miejski napisał(a): > Głupota tego forum osiaga szczyty, Wasze dywagacje i domysły są wprost > nieprawdopodobne. Czasem zastanawiam sie czy ci którzy twierdzą że to forum > jest idiotyczne nie mają racji. Czyżby nasze forum było regularnie monitorowane przez Straż Miejską?:P A może to kolejne wcielenie uwielbianego przezemnie frustrata:-))))))))) I tak się nie dowiecie dlaczego tam stoimy. > Natomiast to co wygadujecie może istotnie wkurzyć wielką część społeczeństwa. No tak, jeśli wątek przedrukują do papierowej wyborczej to w najlepszym świetle wyjdzie... straż miejska. > Wielu z was to naprawdę istoty bardzo ząłosne w tych waszych rozważaniach Zastanawia mnie z czego w człowieku może taki jad się brać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Straz Miejska IP: 62.233.231.* 20.07.04, 13:51 radexior napisał: > > Zastanawia mnie z czego w człowieku może taki jad się brać? > Za mała pensja?? Za dużo pączków? Za mało seksu? Za mało szacunku? Mam wymieniać dalej????? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: Straz Miejska IP: *.junisoftex.pl 20.07.04, 15:29 Ja juz wiem. Nie od dzis wiadomo że ulubionym zajeciem Policjantów i Straznikow Miejskich jest jedzenie hamburgerow. Tam jest budka z hamburgerami i chca miec blisko bo po co marnowac publiczne paliwo na dojazdy do budki. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Miejski Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:50 Wiesz mam dyżur i także czas na to aby ci odpisać. Jesteś tutaj wyjątkowym bezmózgowiem co widać i czuć z Twoich wypowiedzi nie tylko ale takze w innych wątkach. Niby kobieta wykształcona ale naprawdę sama sobie przeanalizuj co Ty wypisujesz. Szukacje frustratów to ja paproponuję zobaczyć sobie wśród was samych. Przeczytałem wiele wątków i powiem tak??? złośliwość i zawiść tylko dlaczego i czego ona dotyczy. W przypadku maggi jad sie sączy nie tylko do bywalców ale takze do stałych forumowiczów, czyli coś jest nie tak. Sięgam daleko i cóż widzę ??? kilku nawiedzonych tyskich forumowiczów posiadających monopol na wiedzę i generalnie uzurpację forum. Kilku z was to fantastyczni ludzie co wynika z wypowiedzi i dojrzałośći ale w moim odczuciu maggi to nic innego jak frustratka {nauczycielka} na dodatek nie dowartościowana. I Ty śmiesz mówić o sexie i innych wartośćiach- jaja sobie robisz ot co. Generalnie jesteś totalnie zaniedbana. Więc lituj się nad soba i krytykuj siebie nie zaś Straz Miejską o której nie masz zielonego pojęcia a tym bardziej jej pracy. A, propos moja pensja jak i moich kolegów to zdecydowanie odbiega od tego co WY sobie potraficie wyobrazić, pączki owszem , szacunek w tym kraju to utopia o czym sami wiecie doskonale bo dla was też go nie ma - wieć jak chcesz wymieniaj dalej ale zanim zaczniesz pochwal sie KTO TY JESTEŚ SKORO UWAŻASZ SIEBIE ZA COŚ INNEGO I LEPSZEGO. Radexior Ty to się tak nie wychylaj bo akurat ciebie to ja znam i wiem np. jaki jesteś doskonały student w bardzo ważnej dziedzinie życia i cholera wie czy jak już ci się uda te "studia" kiedyś skończyć czy przypadkiem nie skończyśz w tym miejscu w którym ja się teraz znajduję tylko dlatego że muszę dbać o rodzinę ,, więc nie przeginaj bo akurat my to się dobrze znamy, i nie wylewaj tych swoich świństw na klawiaturę bo jak wiesz to jesteś wyjątkowy niedbaluch a powiem nawet że śmierdzący leń na dodatek bardzo wygodnicki żyjący kosztem starych. Tak więc zanim zaczniecie gadać takie głupoty jak dotychczas to pomyślcie dosyć intensywnie. W przypadku kilku osób na tym forum można powiedziec tylko jedno - tam gdzie normalny człowiek ma mózg to Wy macie niestety żoładki. Kaner, Perlatoir,{ Michał bądz pozdrowiony}i kilku innych to ludzie poważni i dorośli ale reszta to zwykłe gówniarstwo potrafiące się tylko popisywać. Tak więć wymieniaj duszko co jeszcze masz do Strazy Miejskiej i takich jak ja . A co do wynagrodzenia to osobiśćie zarabiam 2936 zł o czym Ty pewnie mozesz tylko pomarzyć- wieć wymieniaj dalej co cię boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Straz Miejska IP: 62.233.231.* 21.07.04, 08:30 Ale sie uśmiałam na dzień dobry:) Panie Strażniku Miejski, czy pan wie co oznaczają znaczki ;), czy :) ?????????? Jeśli nie, to wyjaśnię, że sprowadzają one wypowiedź do żartu, nie można jej brać poważnie.... Co do seksu, oj, masz rację, nie będę się wypowiadać, bo może faktycznie cię nie rozumiem, tak jak syty nigdy nie zrozumie głodnego...;) Co do pensji, mój drogi, pracuję kilkanaście godzin tygodniowo i mam naprawdę niewiele mniej, no ale ja muszę zarobić na siebie i na , m. in., Straż Miejską, której szczerze mówiąc na osiedlu u siebie nie widuję. Jeśli jest rzeczywiście taka skuteczna, to bardzo proszę podjechać na Domowskiego, przy klatce 21 notorycznie na wjeździe na chodnik parkuje czerwony polonez kombi, wejść na chodnik dzięki niemu nie można, trzeba zrobić szmat drogi parkingiem, po którym jeźdżą samochody... No i te place zabaw na os N, które właścicielom psów służą za toalety i miejsce puszczania psów luzem, a na zwróconą uwagę, każą np zwrócić się do Prezydenta Miasta.... :( Pominę tu, nieco zbyt dłuuugą i niecenzuralną, wypowiedź mojego męża, którego znajomy pracował w Straży, dzięki czemu wiemy że nie pracują tam same gwiazdy polskiej inteligencji... NIE MÓWIĘ, ŻE WSZYSCY, więc proszę nie wyciągać pochopnych wniosków... Tak samo znam dobrych policjantów i ...ekhm... takich , co na cieció sie nawet nie nadają...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Straz Miejska IP: 62.233.231.* 21.07.04, 08:34 A tak jeszcze a propos twojego wnikliwego czytania forum: nie wierzę ,że przeczytałeś wszystkie moje wypowiedzi; najprostszy sposób, to wrzucić nicka w wyszukiwarkę, ale trzeba go najpierw prawidłowo napisać;) PS A najbardziej mnie rozbawiło, że Kaner to poważny człowiek, słowo! Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Straz Miejska 21.07.04, 09:21 Gość portalu: magi napisał(a): > PS A najbardziej mnie rozbawiło, że Kaner to poważny człowiek, słowo! Dzieki... widze ze ladne masz zdanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Straz Miejska IP: *.crowley.pl 27.07.04, 11:41 magi to leniwa baba z ciebie skoro tylko kilkanaście godzin tygodniowo pracujesz;-) A tym nierobem ze SM nie ma co się przejmowć. Takie patłachy są niestety wszędzie. Kumpel Franacuz, którego poznałem na studiach w Nicei dorabiał w czasie wakacji w Police Municipale(taka polska SM). Dostawał 10 euro za godzine za granie w karty na posterunku. Nasz tyski SM dostaje 2900 zł za czytanie forum TYCHY na dyżurze. Patałach się jeszcze do tego przyznaje!!! Zaraz łapie za telefon i zadenuncjuje nieroba;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Straz Miejska IP: 80.51.254.* 27.07.04, 22:34 dla mnie to raczej nie strażnik miejskmi.. tylko tania prowokacja jak "Ojciec" w wątku o oklapłych rękach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Straz Miejska IP: 62.233.231.* 27.07.04, 22:43 Gość portalu: basturk napisał(a): > dla mnie to raczej nie strażnik miejskmi.. tylko tania prowokacja jak "Ojciec" > > w wątku o oklapłych rękach.. He he he... zdaje się obaj chętnie korzystają z Neostrady;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Straz Miejska IP: 80.51.254.* 27.07.04, 22:55 tak jest bo jak przeczytałem to jest za złotówke ;))))) kiepskie prowokacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Straz Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 23:56 Basturk, ile jeszcze razy użyjesz słowa prowokacja(wygląda jakbyś się go dopiero nauczył:P)? Przecie wiadomo, że to nasz kochany _vel_vel_vel... Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Straz Miejska 22.07.04, 13:05 Hahahahhahahhahhahhaahhhahahahah - genialne! Rewelacyjny tekst, znów miło połechtane me ego:-))) W jednym masz racje - jestem śmierdzącym leniem. A co do inwigilacji mej skromnej osoby to myślałem, że nawet policja ma ograniczone możliwości. A Tu byle jaki strażnik miejski zna mnie i wie że się wychylam:-)))))) Tekstu z żołądkiem i mózgiem nie zjarzyłem(strawiłem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Straz Miejska IP: *.crowley.pl 27.07.04, 11:27 Oddaj moje pienądze z podkatków, które płace i które idą na utrzymanie rzeszy takich darmozjadów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: Straz Miejska IP: *.junisoftex.pl 21.07.04, 09:53 Powracajac do tematu: www.tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/384868.html "Obecnie układany jest tu nowy, estetyczny chodnik." Zastanawiam sie gdzie ukladaja ten "estetyczny chodnik". Wymieniali rury to po ich zakopaniu polozyli te same plyty ktore byly wczesniej (troche im chyba braklo bo czesc miejsca zostawili bez plyt). Trzeba przyznac ze nawet wychodzi im to ale do fachowcow troche im brakuje. Dzisiaj o 6 rano byly juz wspomniane w artykule donice i sadzili w nich kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYMO Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 14:20 NIE ZAUWAŻYŁEŚ, LEWI HANDLARZE ZNIKNĘLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Straz Miejska IP: *.174.106.127.Dial1.Providence1.Level3.net 09.08.04, 08:50 strasznie to zenujace ! stado debili ! zwlaszcza w strazy miejskiej w naszym kochanym miscie zarzadzanym przez idiotow! straz miejska twor niewiadomo po co i na co stworzony niewieadomo przez kogo oplacany z naszych podatkow i na dodatek zapewniajacy prace debila ktorzy nie umieli lub nie mieli kwalifikacji zby znalezc inna...pamietacie moze debile sad w tychach a potem w katowicach w sprawien nieprawidlo parkowanych samochodow na ulicy edukacjii...szczyt kerynstwa starzy miejskiej ...umozono bo caly wymiar sprawiedliwosci i "okoliczne " instytucje jak straz miejska sa durne i skorumpowane! wiec po co i na co te klepanie pyskiem ...2900 zl...czy to powod do dumy...debilu a moze ci kumpe powiedza dlaczego pod barona podjezdaja sluzbowymi samochodami w nocy po wodke ...szmaciarstwo za nasze pieniadze ...nie przebvieracie w slowach i jakos nie widac waszej kultury jak sie wyciagnie wasze bledy na wierzch a o to nie trudno....po pijanemu rozbijacie samochody wracajac z imprezy na wilkowyjach....stara sprawa ale prawda...moze sie myle ...a wasza przydatnosc niewielka ...mysle ze jak nie umiecie przypilnowac pieskow w miescie to powinniscie kupki po nich zbierac ...dobre i adekwatne do waszego poziomu...sam mam psa w tychach od 8 lat bez podatku i bez rejestracji...barany moze sie jakis znajdzie madry co odpowie albo chociaz sie zdenerwuje na moje dzisiejsze wypowiedzi...a moze nie powinniescie ruszac gowna ...ami wiecie ze wiem o wiele wiecej ..wiec cieszcie sie z waszych pieniazkow i przytakujcie bezmozgowcy nadal bo inaczej praca sie skonczy a bezrobocie jest faktem a nie mitem...moze forumowicze pomysla ze to prowokacja ale Wy wiecie ze nie bo to fakty....a tak wogole pytanie dlaczego woz stazakow miejskich stoi w jednym miejscu...przeciez wszyscy maja samochody a benzyna nie tania wiec licznik i kilometry walnac nie jest problemem.....forumowicze pomyslcie o tym ....oni nie sa bezkarni ! !!!! pozdrawiam panow straznikow miejskich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Straz Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:15 kolo to jednak chyba troche pojechał po bandzie...ależ ludzie nerwowi w te poniedziałkowe poranki...inna rzecz,że sam się zastanawiam po co nam straż miejska...wy i tak macie farta, że widujecie ich pod Azetem :)..ja widuje ich chyba tylko w UM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Straz Miejska IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 09.08.04, 09:52 ehh, nerwowo jest ... ja widizałem raz SM w akcji, jak szli i zrywali plakaty ze słupów i przystanków bo tam nie wolno wieszać. co do psów, to podatku już chyba nie ma, ja też brałem w 99 psa ze schroniska i nie płaciłem wogóle podatku. wtedy pomyślałem sobie, że gdyby tego przestrzegano a ludzie biorący ze schroniska psa byliby zwolnieni z płacenia za niego to może więcej ludzi brałoby zwierzaki stamtąd? napewno wyszłoby to taniej niż utrzymywanie psa w takim schronisku, ale mniejsza o to teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:34 a ja straż miejską widziałem ostatnio na sikorsiego. ścigały sie auta fiat i isuzu(?) ze straży i mi migneli żebym zjechał na prawy pas Odpowiedz Link Zgłoś