Dodaj do ulubionych

Tyskie ulice

31.08.05, 20:27
Witam - obejrzalem dzielo Kutza i tak sie zastanawiam ???

Gdzie w Tychach byla ulica Rewolucji Pazdziernikowej ??? Ulatwieniem moze byc
fakt, ze do niej boczna byla ulica Marxa I Engelsa...

Jesliby ktos pamietal...
Obserwuj wątek
    • madzix88 Re: Tyskie ulice 31.08.05, 20:31
      teraz to ona sie nazywa niepodleglosci:)
    • oqo Re: Tyskie ulice 31.08.05, 20:32
      przy UM.
    • man_x Re: Tyskie ulice 31.08.05, 20:44
      dawno, dawno temu mielsimy tu na forum fajne rozkminki na temat ulic:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=322&w=5011693&v=2&s=0
      • marek7302 Re: Tyskie ulice 31.08.05, 21:58
        dzieki, a ta Marxa i Engelsa to teraz Darwina ??
      • pawel1940 Re: Tyskie ulice 31.08.05, 22:03
        Tak ogladam, no i gdzie sa tamci ludzie z czasow tego watku? Niektorych nie ma, inni pojawiaja sie tu dzis sporadycznie... :-(
        • basturk ano było nas-stała ekipa chyba nadszedł czas odejs 31.08.05, 22:30
          ano było nas... stała ekipa, całkiem inne forum niż obecnie..
          W historię Forum Tyskiego jako "ekipa założycielska" -od jego jego narodzin juz
          sie wpisalismy, chyba nadszedł czas zmian - nowe osoby, nowe wątki; jak dla
          mnie chyba nadszedł czas odejscia.. ostatnio pojawiam sie dosć rzadko, głównie
          czytając sporadycznie dopisując wątek.. żal ale co począć chyba czas odejść
          choc trudne to bedzie i nie wiem czy wykonalne..
          • pawel1940 Re: ano było nas-stała ekipa chyba nadszedł czas 31.08.05, 23:04
            A nie lepiej pozostać właśnie tak rzadko? Ja jakoś nie wyobrażam sobie bym mógł całkowicie zerwać z forum. Czasem potrafię przez 2 tygodnie nie zaglądać, ale w końcu w przypływie wolnej chwili dręczy mnie ciekawość co się dzieje :-).

Nie mówiąc o tym, że marzy mi się powrót poprzedniej ekipy... Może na jesieni coś się poprawi? Zawsze wakacje były gorszym okresem... I z resztą mam nadzieję, że trzon tego forum - czyli forumowicze staną się w przyszłości zaczątkiem środowiska opiniotwórczego w ramach projektu e-Tychy, który przecież jest nie tylko projektem technologicznym, ale także założeniem budowy społeczeństwa informacyjnego w Tychach i e-government. A to znaczy, że urzędnicy coraz mocniej będą się liczyć z głosami na forach internetowych, sądzę, że powinno wręcz powstać takie otwarte forum pod znakiem UM, w którym wszyscy będą mogli dyskutować, do czego miasto będzie zachęcać, a głosy na forum będą brane pod uwagę. Rozmarzyłem się ;-).

Swoją drogą, nie wiem czy powinieneś mówić o mnie jako o ekipie załżycielskiej, jestem tu ok. 2 lat :-).
            • cjanek Re: ano było nas-stała ekipa chyba nadszedł czas 01.09.05, 11:59
              Czytam forum codziennie, ale jakos rzadko ostatnio znajduje temat do ktorego
              ktorym moglbym wtrącic swoje 3 grosze:)
              • basturk Re: ano było nas-stała ekipa chyba nadszedł czas 02.09.05, 16:42
                ot dokładnie jest ze mną.. bardzo sie zmieniło to forum chyba na gorsze, czas
                poruszyć kilka tematów moze to je zmieni??
    • pietnacha40 Re: Tyskie ulice 31.08.05, 22:06
      Engelsa to jest chyba teraz Edukacji ? Albo Wyszyńskiego ? Marksa nie kojarzę.
      • embitychy Re: Tyskie ulice 31.08.05, 22:43
        Engelsa - Edukacji
        Marksa - Mozarta
        Rewolucji Październikowej - Niepodległości
        Dzierżyńskiego - Grota Roweckiego
        Zawadzkiego - Dmowskiego
        Lenina - Andersa
        Armii Czerwonej - Arctowskiego
        Krasickiego - Jana Pawła II
        Koniewa - Armii Krajowej

_____m_0v0_m_____
        www.tychy.silesianet.pl
        • videll Re: Tyskie ulice 01.09.05, 14:30
          Kurka, co jest ludziska??? ja nie o ulicach, tylko o Basturku i
          ekipie "założycieli".
          Nie ma bata, żebyś "odszedł". Bo cie namierzę w realu i przytwierdzę na stałe
          do kompa! :-))) zrozumiałeś? zaglądaj od czasu do czasu, jak tylko masz ochotę!
          Ja też rzadko mam coś ciekawego do powiedzenia (a z reguły plotę głupoty!), ale
          czytam i cieszę się że mogę tworzć coś co nas łączy.

• man_x Re: Tyskie ulice 01.09.05, 15:17
          Dąbrowskiego - Dąbrowskiego ;-) wczesniej Jarek, teraz Heniek
        • gkwas Re: Tyskie ulice 01.09.05, 20:54
          Sawickiej-Piłsudskiego
          Fornalskiej-Wyszyńskiego
          Marchlewskiego-Moniuszki

pozdrawiam...

Grzegorz Kwas

PS. Ach te wojny Zawadzkiego-Marchlewskiego... kto pamięta?
          • marek7302 Re: Tyskie ulice 01.09.05, 21:55
            no fajnie....ale wam wspominkowy i reflaksyjny temat wrzucilem :-)

pozdrawiam serdecznie
            • tatimati Re: Tyskie ulice 02.09.05, 17:39
              a al.bielska to zawsze była bielska?
              • salo Re: Tyskie ulice 02.11.05, 13:28
                Tak, Bielska zawsze była Bielska :)
                • terebere Re: Tyskie ulice 02.11.05, 15:37
                  A Rewolucji Październikowej to najpierw była Paprocańska, jeszcze pozostał bar o
                  tej nazwie.
                  • cjanek Re: Tyskie ulice 02.11.05, 17:15
                    No nie tak do końca. Dawna Paprocańska tylko na krótkim odcinku pokrywała się z
                    późniejszą Rewolucji i obecną Niepodległości.
                    Na obecnym skrzyżowaniu przy AZ skręcała sobie w prawo, przecinała obecne
                    targowisko przy AZ i szła sobie ukosem aż do wykopu kolejowego i do krzyża na
                    pasie zieleni.
                    Do tej pory jej szlak znaczą stare drzewa...
                    Jak kto się chciał dostać z Paprocan do Katowic to jechał tą drogą na rowerze aż
                    do dworca.
                    To były czasy:)

• salo Re: Tyskie ulice 03.11.05, 10:27
                      cjanek napisał:

> No nie tak do końca. Dawna Paprocańska tylko na krótkim odcinku pokrywała się
                      > z późniejszą Rewolucji i obecną Niepodległości.
                      > Na obecnym skrzyżowaniu przy AZ skręcała sobie w prawo, przecinała obecne
                      > targowisko przy AZ i szła sobie ukosem aż do wykopu kolejowego i do krzyża na
                      > pasie zieleni.

Tak, ale to było dawno temu. Paprocańską, o ile mnie pamięć nie myli,
                      przemianowano na Rewolucji w 50-tą rocznicę tejże. Czyli gdzieś pod koniec lat
                      60-tych, a wówczas dzisiejsza Niepodległości wyglądała już podobnie. Nawiasem
                      mówiąc i tak wszyscy nazywali ją Paprocańską :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka