thelastjust 06.12.05, 08:27 Witam Chciałbym zapytać pracujących w tej Firmie o opinie, tzn: jak się tam pracuje, warunki, ludzie itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marianek122 Re: "Tibermec" w Tychach 06.12.05, 14:15 Powiem krótko.....ta firma to jeden wielki syf !!!!! Na tłoczni hałas niesamowity, syf kiła i mogiła...będziesz pracował naprawde za niewielkie pieniądze ale ciężko....warunki sanitarne okropne...nawet stołowki normalnej nie ma...palacze zrobili sobie z niej palarnie, pozatym niezbyt miło tam się je...straszny brud. Ludzie którzy tam pracują to w większości kryminał...albo same śmieszne dresy oczywiscie nie wszyscy... Pozatym słyszałem od kolegi że Tibermec we Włoszech już padł wiec i ten zapewne niebawem padnie... Ja cieszę się że po zaledwie 2 tyg (albo aż) udało mi sie uciec z tej firmy...teraz pracuje w normalnej firmie za normalne pieniądze... Tak naprawde nikomu nie polecam tej firmy jako pracodawcy no ale różnie w życiu bywa....... Odpowiedz Link Zgłoś
thelastjust Re: "Tibermec" w Tychach 06.12.05, 17:18 CZ Dzięki za odpowiedź,pochwal się w jakiej Firmie teraz pracujesz, narazie Odpowiedz Link Zgłoś
marianek122 Re: "Tibermec" w Tychach 06.12.05, 21:44 nie ma za co :) A obecnie pracuje w Tyskich Browarach Książęcych na stanowisku przedstawiciela handlowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
thelastjust Re: "Tibermec" w Tychach 07.12.05, 12:04 Niejeden chciałby tam pracować, nawet jako zwykły pracownik fizyczny, na ale nie każdy może ...,narazie Odpowiedz Link Zgłoś
meaby Re: "Tibermec" w Tychach 07.12.05, 17:38 moj znajomy pracuje w tibermec-u i nie narzeka przynosi do domciu prawie 3tys ..pracuje fizycznie... cóż, różne są opinie Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz766 Re: "Tibermec" w Tychach 07.12.05, 19:43 słyszałem że jeden koleś przepracował tam ponad 300 h w miesiącu i zarobił nieco ponad 800 zł . jak ta plotka to prawda to jesteśmy już tansi od chinczyków . Odpowiedz Link Zgłoś
thelastjust Re: "Tibermec" w Tychach 08.12.05, 08:51 jesli z tymi 300h za 800PLN to prawda, to ta osoba się nie ceni i nie ma poszanowania własnej godności,i jest oczywiście bardzo zdesperowana, takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz766 Re: "Tibermec" w Tychach 08.12.05, 11:11 pracodawcy wykorzystują bezrobocie , a pracownik często sie na to zgadza bo nie ma innego wyjścia takiemu pracownikowi zostaje tylko dokumentować swoje nadgodziny ewentualnie nagrywać na dyktafonie swoje rozmowy z przełożonymi i walczyć przed sądem ,mając twarde dowody pracodawca jest bez szans przed sądem pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
thelastjust Re: "Tibermec" w Tychach 08.12.05, 12:10 witaj masz rację: dyktafon itp, jednakże jeśli walczysz z większą korporacją nie mając silnych i konkretnych dowodów przeciwko pracodawcy - wiadomo też że żyjemy w kraju gdzie jest popularne każdy takie słowo jak: korupcja ..., to leżysz,!!!,pozostaje jeszcze praca w UE ale jak wiadomo nie jest to dla każdego, no chyba że ktoś chce być Kali w własnym kraju, kwestia wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
marianek122 Re: a czasem tibermec nie został przejety przez l 08.12.05, 15:24 coś w tym prawdy jest...ale nie cały Tibermec został wykupiony przez Leara:) Lear wykupił tylko częśc gdzie sa robione siedzenia...a cała tłocznia (czyli najwiekszy syf) to nadal Tibermec. Odnośnie kolegi który wspomniał o zarobkach w okolicach 3tyś zł to jest to możliwe ale napewno nie pracuje jako zwykły pracownik a pozatym na 100% wyrobił ok 150h nadgodzin :) I nie myślcie że sie pomyliłem z taką ilością nadgodzin...tam 100h nadliczbowych na miesiąc to jest norma i wypłata w okolicach 1300-1500 zł dla Tłoczarza w metalu (takie stanowisko na umowie za ok 7zł/h) Odpowiedz Link Zgłoś
marianek122 Re: a czasem tibermec nie został przejety przez l 08.12.05, 15:32 Sorki ale z tymi 7 zł przesadziłem....chyba że coś sie zmieniło w firmie przez rok czasu ale wątpie....Jak mnie przyjmowali to na dzięń dobry miałem 5,13zł/h oczywiście po 3 miesiacach podwyżka na 5,50 <lol2> :) Kolega który pracował tam ok 2 lat miał 6,75zł/h :) wiec można sobie przeliczyć ile mniej wiecej sie tam zarabia bez nadgodzin, pracując w systemie 4 brygadowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik3 Re: "Tibermec" w Tychach 08.12.05, 21:57 Bezrobocie w Tychach pierwsze słysze tuatj jest ono ok 10 % wiec nie pracuja tylko c ktorzy tego chca Odpowiedz Link Zgłoś
donna22 Re: "Tibermec" w Tychach 02.01.06, 12:20 OSTRZEGAM WSZYSKIE FIRMY ŻEBY NIE DAWAŁAY TOWARU TEMU ZAKŁADOWI NA PRZELEW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOMBINATORZY I OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś