radexior 05.03.06, 21:02 Mamy dwa zagrożone osiedla. Ja na szczęście mieszkam na T1. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basturk Re: H5N1 05.03.06, 22:24 raczej nie dwa osiedla a kilkanascie.... w całych tychach jest mnóstwo stawów, a ptaki które obecnie są najwiekszym zagrozeniem to ptaki wodne i drapiezne, własnie zaczyna sie ich wedrówka.... choc chyba faktycznie Z i W są szczególnie narażone.... tak na marginesie póki co bardziej groźna i smiertelna jest zwykła "nasza grypa".. na ptasią zmarło dopiero kilkanascie osób - tylko w azji, Odpowiedz Link Zgłoś
matams Re: H5N1 06.03.06, 09:15 Niewidza siejesz panike. Ptasia grypa nie przenosi sie droga kropelkowa. Mozna sie nia zarazic tylko poprzez fizyczny kontakt z zarazonym ptactwem, a do taiego dochodzi tylko z glupoty - bawienie sie martwym ptactwem etc. Same media dudnia, jak by nie bylo ciekawszego tematu. Na zwykla grype umiera co roku na swiecie milion osob - a na ptasia umarlo dopiero 93 lub 94 (rozne zrodla, rozne liczby). To ze wykryta ja w Polsce to nic dziwnego - zastanawic by sie trzeba bylo jak by jej nie wykryto! A wiec radexior nie siej paniki ze sa zagrozone osieda - zagrozeni sa ludzie glupi! Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: H5N1 06.03.06, 10:22 matams napisał: > A wiec radexior nie siej paniki ze sa zagrozone osieda - zagrozeni sa ludzie > glupi! Dokładnie, szczególnie tacy którzy prostej gierki słownej nie potrafią odczytać :P Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: H5N1 06.03.06, 12:52 Oj, Radex, ale ja to świetnie znam z autopsji:P:P:P chcesz być dowcipny, a niektórzy dosłownie wszystko biorą :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: H5N1 06.03.06, 16:43 nie pomysl ze w mym piewrszym poscie nie skojarzyłem osiedli H5 i N1 ;) /ps tak na owaznie to jest u nas N1 gdzies???? bo H5 z tego co wiem to jest ale N1??../ tak w kwestii formalnej sie wypowiedziałem, Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: H5N1 07.03.06, 19:05 radexior napisał: > Odpowiedź w kwestii nieformalnej: jasssne :P > a meno H5N1 ;] Odpowiedz Link Zgłoś