Dodaj do ulubionych

Parada Fiatów?

10.04.06, 19:08
A gdyby tak wzorując się na niedawnej paradzie Trabantów zrobić taką paradę
Fiatów i pokazać Bieruniakom, że Tyszanie łatwo nie oddadzą TYSKIEGO FIATA????
Obserwuj wątek
    • luad a moze lepiej iść jeszcze dalej? 10.04.06, 20:20
      np.:
      - blokada Bierunia, ;)
      - pikieta w "centrum" Bierunia, ;)
      - marsz na Bieruń ;)
      Musimy być twardzi!!! Tychowianie z wszytkich osiedli łączcie się!!!
      Nie bedzie Bie... pluł nam w twarz...
      itd itp..

• n.o.w.y Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 10.04.06, 20:34
        Nie no luad Twoje propozycje są chyba jednak zbyt odjechane i nie taki jest mój
        cel. Pisałem tylko o normalnej paradzie Fiatów - całkowicie pokojowej, ale chyba
        się nie zrozumieliśmy :) A swoją drogą musisz mieć mocny towar skoro takie myśli
        Ci przyszły do głowy ;)
        • basturk Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 10.04.06, 21:02

heh ja tesh myslałem o wprowadzeniu opłaty klimatycznej dla Bierunia czy cła ;)
          ale chyba nieco sie zapędziłem..

parada Fiatów jak najbardziej
          • n.o.w.y Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 10.04.06, 21:37
            Heh witam basturk miło poznać wirtualnie guru-meteo :) A odnośnie parady fiatów
            to marzy mi się taka kawalkada fiacików I TYLKO fiacików przez Tychy :) Przecież
            tutaj powstawały takie dzieła motoryzacji światowej jak Fiat 126p, Bis-y czy
            Cinquecento. Nie wspominam o nowych produkcjach :) Ale taka klasyczna paradka
            The One And Only Fiat w Tychach to byłoby ekstra!
            • n.o.w.y Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 10.04.06, 21:39
              Znacie może jakiś zapalonych tuningowców lub miłośników Fiatów (jak piszą Niemcy
              - Feller In Alle Teule - stąd nazwa - ale to oczywiście nieprawda, bo sam takim
              jeżdżę i nie mam źle). Może oni byliby chętni rozręcić jakiś tematyczny melanżyk?
              • bazylia73 Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 11.04.06, 07:23
                znam.
                ale oni wybierają się na centozlot Borki
                • morfeusz100 Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 11.04.06, 07:32
                  może mur "Bieruński" jak w berlinie :)))))))))
        • luad Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 11.04.06, 10:05
          ... to efekt ciągłego bicia głową w klawiaturę połączony ze intensywnymi
          oparami z mojego starego maluszka, którym już jadę na organizowany przez Ciebie
          zlot fiacików ;)))))))))
          luzik n.o.w.y. ;))))
          • ruthinia Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 11.04.06, 10:17
            Parada fiatów - podoba mi się ten pomysł! Zwłaszcza, że mogłabym się przyłączyć
            z moim cinquecento. Już sobie wyobrażam ten sznur aut przemierzający tyskimi
            ulicami :D
            • n.o.w.y Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 11.04.06, 23:01
              Byłoby czadowo!!!!
              • basturk Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 11.04.06, 23:19
                n.o.w.y napisał:

> Byłoby czadowo!!!!

Będzie czadowo-fiatowska husaria ruszy przez miasto na bierun-tam ich wytrąbimy
                i wszem i wobec będziemy trąbić że fiat powstał, był, jest i będzie w Tychach...
                To będzie piekna akcja, w zasadzie juz zaczyna przybierać, choć jeszcze
                niesmiało kształt społecznej akcji mieszkanców w obronie przed najeźdzcą ;D
                Myśle, że to co sie stanie bedzie porównywalne skalą do obrony województwa
                przez Opolan w `98!
                • n.o.w.y Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 11.04.06, 23:40
                  No to ekstra! A wiesz coś więcej? Czyli ktoś to organizuje jednak? Kurcze -
                  czyżbym wywróżył działania???? Byłoby rewelacyjnie gdyby tak było faktycznie. A
                  wiesz coś więcej Basturk? W sensie konkretniej?
                  • basturk Re: a moze lepiej iść jeszcze dalej? 12.04.06, 00:18

nowy wróżek to z ciebie jest albo raczej prorok. Bedzie tak jak zobaczyłeś
                    wszystko w swej szklanej kuli albo fusach kawy. Lada moemnt pojawią sie
                    plakaty, ulotki... CO do parady to przez całe miasto ma ruszyc parada Fiatów,
                    kto tylko będzie mógł rówież może się przyłączyc-wcześniej zostanie zaopatrzony
                    w stosowny sprzęt i inne "inności"-miejscem docelowym ma być właśnie fabryka i
                    jakże już symboliczne miejsce-granica dwóch swiatów ;) Tychów i Bierunia. Tam
                    jak i przez cała drogę ma być trąbiona wiadomość dla Bierunia, że fiat powstał,
                    był, jest i będzie w Tychach.
                    Oczywiście do tego zapowiadana jest jeszcze impreza na pl. baczynskiego.
                    To ma być wstęp do konsultacji, które musimy potraktować poważnie..,
                    jednocześnie będzie to test dla nas jako mieszkanców.
                    Co prawda ministerstwo raczej weźmie pod uwagę opinię fiata w tym temacie, a
                    opinia ta jest tym ważniejsza, że fiat jest jednym z najwiekszych jezeli
                    nienajwiekszym inwestorem w kraju, a który nieoficjalnie jest za Tychami to
                    jednak zagrożenie utraty 10 mln zł, prestiżu i zniszczenia wiezi łaczących
                    tychy i fiata jest duże.
                    W przypadku bierunskich konsultacji wzięło udział 44% uprawnionych-liczba duża,
                    my tez musimy pokazać stanowczy i jednozanczny głos tychów i fiata, choc
                    nieoficjalny dla bierunia i warszawy.

Heh mozna by rzec, że bedzie to pokojowy pokaz siły ;)

Opole wywalczyło zachowanie województwa, my obronimy fiata przed bierunskimi
                    konczynami górnymi ;)
    • basturk Trąbią ;) onet, tvp.... 12.04.06, 21:40

biznes.onet.pl/0,1305869,wiadomosci.html
      ww6.tvp.pl/2858,20060412327454.strona
      "... Ustalenie i zmiana granic gmin dokonywane są w sposób zapewniający gminie
      terytorium możliwie jednorodne ze względu na układ osadniczy i przestrzenny,
      uwzględniający więzi społeczne, gospodarcze i kulturowe oraz zapewniający
      zdolność wykonywania zadań publicznych... ... wymaga zasięgnięcia przez
      ministra właściwego do spraw administracji publicznej opinii zainteresowanych
      rad gmin..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka