Dodaj do ulubionych

NIE polecam lekarza Wąsowskiego

26.11.06, 20:22
przyjmuje na Husarii Polskiej, poszłam do niego bo słyszałam ze jest dobrym
lekarzem, niestety zawiodłam sie, jego wyluzowanie, i beztroskosc spowodowała
ze wylądowałam z dzieckiem w szpitalu, przlezelismy całe 2 tygodnie plus
tydzien w domu. Za kazdym razem jak byłam z dzieckiem u niego w przychodni
sygnalizowałm ze cos sie dzieje z dzieckiem, ale on bagatelizowal za kazdym
razem problem, sama na własna ręke robiłam badania - bo ON nie widział powodu
aby skierowac mnie na podstawowe badania. Dzieko bardzo słabo przybierało na
wadze a ON hasło ze jego corka wazyła 8 kg jak miala rok. Jak dziecko miało 6
mcy zrobiłam w szpitalu USG nerek <oczywiscie na własna rękę> poszlam do niego
ze zdjęciem i opisem a ON ze nic tu nie widzi!!! Wyniki z USG sygnalizowały ze
najprawdopodobnie dzieje sie cos w nerkach - ON to, brzydko nazywając OLAŁ.
Wyniki badan z krwi wskazywały na anemie, pytam sie czy mam podac dziecku
zelazo, ON stwierdził ze to ja jestem opiekunem prawnym dziecka i to ode mnie
zalezy czy podam dziecku zelazo czy nie?!?!?!. W koncu nie wytrzymałam i
zmieniłam poradnie. W drugiej poradnie lekarz po obejrzeniu dziecka od razu
dał nam skierowanie na badania krwi i moczu. Okazało się ze dziecko ma silną
anemie, i bardzo wysokie OB (powyzej 100). Od razu zostalismy skierowani do
szpitala gdzie jak juz wyzej napisałam lezałyśmy 2 tyg. W szitalu ponowili
rowniez badanie USG nerek i wstepna diagnoza wyszła ze dziecko cierpi na
refluks moczowy. Gdyby nie zmiana poradni nie wiem do czego doprowadziłaby
lekarska praktyka Pana dr E. Wąsowskiego - aż nie chce myslec!!! Obecne
jestesmy już po zabiegu cystoskopii, i leczenie trwa dalej. NIE POLECAM TEGO
tak zwanego SPECJALISTę!!!!!
Obserwuj wątek
    • karolina_lux Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 26.11.06, 21:39
      Powiem szczerze ,że dałaś mi do myslenia helga76.
      Korzystałam z usług lekarza Wąsowskiego i do tej pory byłam zadowolona
      aczkolwiek nie było na szczęscie poważnej choroby aby ten lekarz mógł sie
      wykazać swoimi kompetencjami.
      Niestety w chwili obecnej mam problemy zdrowotne z moja córeczką i wszystko
      wskazuje ze zanosi się na cos poważniejszego.
      Może napisze ktoś w tym temacie jeszcze kto miał miłe/niemile doświadczenia z
      dr. Wąsowskim w poważniejszych przypadkach.
      Mam po przeczytaniu Twojego postu bardzo mieszane uczucia.
      • helga76 do karolina_lux 26.11.06, 22:22
        witaj, lezałam z dzieckiem w Szpitalu miejskim na C, tam mialam okazje poznać
        Panią dr Willmann <nie jestem pewna czy poprawnie napisała nazwisko> ona mi
        wczesniej robiła badanie USG nerek wraz z opisem - ktore to badanie podważył dr
        Wąsowski. To ONA zauwazyla problem, i postawiła dobra diagnozę, która została
        potwierdzona w poradni urologicznej w Ligocie. Uważam ją za bardzo świetnego
        pediatre, super podejscie do dzieci jaki i rodzica. W Tychach przyjmuje
        prywatnie, w przychodni na C przy ulicy Czarnieckiego po uprzednim umowieniu sie
        z nia telefonicznie <w przychodni jest jej numer tel, koszt wizyty 50zł>. Na
        codzień chodzę do Pani dr Skulskiej, przyjmuje w przychodni na Rolnej - oceniam
        tą lekarkę również pozytwynie. Skulska praktykuje w szpitalu wojewódzkim. Jesli
        do konca nie masz zaufania do Wąsowskiego, a nie chcesz zmieniac na razie
        przychoni proponuję Ci skorzystać z wizyty u Pani dr Willmann - rewelacyjny
        lekarz.
    • mala2408 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 27.11.06, 12:48
      Doskonale rozumiem Twoje zdegustowanie i wściekłość, ale opisywanie takich
      historii na tym akurat forum wydaje mi się niesmaczne...
      • magi104 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 27.11.06, 13:06
        mala2408 napisała:

> Doskonale rozumiem Twoje zdegustowanie i wściekłość, ale opisywanie takich
        > historii na tym akurat forum wydaje mi się niesmaczne...

A dlaczego??
        Potrafisz to jakoś uargumentować???
      • helga76 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 28.11.06, 16:10
        w takim razie po co jest to forum, chyba po to aby tyszanie mogli wymieniac sie
        uwagami i spostrzezeniami na KAZDY TEMAT !!! jesli nie to jaki sens ma to
        forum???
      • tim-ka Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 17.08.07, 23:24
        A ja uważam, że takie opinie są potrzebne. Wielu chce wiedzieć z kim
        ma do czynienia.
    • tyszanin4 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 27.11.06, 13:22
      od 14 lat korzystamy wraz z żoną z usług doktora E.Wąsowskiego. Przyjmował nasze
      dziecko na pogotowiu 92rok, następnie w szpitalu na "c" , gdzie dziecko zostało
      przetransportowane. Przychodnia na oś A i teraz na H-6. Mam dwóch chłopców, 14 i
      9 lat niewyobrażają sobie innego lekarza. Teraz starszy syn jest po operacji
      migdałów. Wszyscy specjaliści są dalecy od usuwania migdałow. Ale jako lekarz
      rodzinny E.Wąsowski podjął w lato decyzje by to operować, laryngolodzy do
      których zostaliśmy skierowani zwlekali do teraz. Gdy poznali dokładnie dziecko ,
      jak często się męczył ( antybiotyki- co dwa tygodnie choroba gardła, zawalona
      szkoła , brak apetytu i.t.d.) 27 października operowali. Ordynator szpitala
      potwierdził dobrą diagnozę E. Wąsowskiego .Na 14 lat leczenia moich dzieci ani
      jednej wpadki doktora , o czymś to świadczy. A że ma luzackie podejście do
      swoich pacjentów, innym to może nie pasować , moim chłopakom pasuje - polecam
      pacjenci z H-5.
      • mala2408 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 27.11.06, 22:34
        Otóż to! Nie ma lekarza który spasuje wszystkim. Ale jak komuś się nie podoba,
        to ma lekarza zmienić i koniec kropka! Nie ma przymusu
        • tipp01 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 28.11.06, 10:41
          Równie dobrze można powiedzieć, że jeżeli komuś odpowiada taki poziom usług to
          nie ma przymusu zmiany...
      • helga76 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 28.11.06, 16:08
        tyszanin4 widocznie nie miales wiekszych problemow z dzieckiem!!! Jesli idziesz
        do lekarza i mowisz mu o swoich obserwacjach a on NIC nie robi, tylko opowiada
        anegdoty ze swojego zycia, to o czyms to swiadczy... Jeśli robię badania a ON
        czyli lekarz pierwszego kontaktu podważa je - ze sa zle zrobione?!, to co mam
        mysleć o nim, ze jest super gosciem, i mam miec zaufanie do niego jako
        lekarza!!! Przez jego wyluzowanie stan chorobowy dziecka sie na tyle pogłebił,
        ze jedynym wyjsciem byl zabieg operacyjny. Gdybym miala czekac na jego reakcje
        to choroba dziecka nie tylko podniszczyłaby nerkę, jak to wyglada w chwili
        obecnej, ale zniszczyłaby ja w całkowicie, a ON dalej by opowiadał anegdoty i
        leczył ja wit. C jak to mialo miejsce wczesniej!!!
    • hashi-tess Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 28.11.06, 17:30
      Sądzę, że nie należy podawać nazwisk.
      Możesz mieć z tego tytułu kłopoty.
      Masz je już z dzieckiem.
      • tipp01 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 28.11.06, 18:59
        hashi-tess napisała:

> Sądzę, że nie należy podawać nazwisk.
        > Możesz mieć z tego tytułu kłopoty.

Akurat w tym wypadku nie.
        • mala2408 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 28.11.06, 22:15
          Co to za matka co nie zmieniła złego wg niej lekarza od razu? Przecież chodzi o
          zdrowie dziecka... No ale to właśnie takie typowo polskie: zamiast zrobić coś
          konstruktywnego bez zbędnej gadki lepiej ponarzekać i komuś dopiec
          • clover85 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 29.11.06, 10:47
            a wedlug mnie to bardzo dobrze, ze znajduja sie odwazne osoby, ktore dziela sie
            swoimi doswiadczeniami z innymi na tym forum. Jesli nikt nie bedzie mowil glosno
            o zaniedbaniach lekarzy, o ich podejsciu do pacjenta, to nadal bedzie tak jak jest.

Z tym ze dobre opinie o lekarzach tez powinny sie pojawiac, zeby wiedziec nie
            tylko do ktorego nie isc, ale tez do ktorego isc ;o)
            Grunt zeby opinie byly prawdziwe i nie dyktowane pokrewienstwem z danym lekarzem...
            • mala2408 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 01.12.06, 21:54
              Tylko że jak się chce, to każdemu lekarzowi się znajdzie uchybienie, obojętnie
              czy to Wąsowski, czy profesor czy taki co ma 5 doktoratów. A mnie chodzi o to,
              że Polacy generalnie najbardziej potrafią i lubią tylko narzekać.
              • clover85 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 04.12.06, 09:48
                mala2408 napisała:

"Polacy generalnie najbardziej potrafią i lubią tylko narzekać."

I wlasnie dzieki osobom takim jak Ty - rozpowszechniajacym jedno i to samo haslo
                uslyszane kilka lat temu - opinia o Polakach jest jaka jest.
                To ze inne kraje sie z nas smieja i wytykaja wady to jedno, ale zeby Polak
                Polakowi... ech...
          • helga76 do mala2408 01.12.06, 22:57
            czy Ty masz problem ze zrozumieniem tekstu pisanego??
            • helga76 Re: do mala2408 01.12.06, 23:08
              opisałam swoje odczucia odnośnie lekarza, do którego zapisałm dziecko ponieważ
              słyszałam że jest DOBRYM specjalistą.Z pewnosica są osoby ktore go chwala- kazdy
              ma prawo. Czemu od razu nie zmieniłam lekarza??? Nie jest sztuką biegać od
              lekarza do lekarza. Jednakże jesli kolejna wizyta kończy sie tak samo, czyli
              wychodzę bez żadnej konkretnej porady, bez sierowania na podstawowe badania,
              zdezorientowana postawa lekarza postanowiłam zrobic badania sama. Po otrzymaniu
              wyników lekarz prowadzacy podwaza wyniki badan, wtedy postanawiam zmienic
              lekarza. Czemu nie zmieniłam od razu albo czemu tak pożno, sama nie wiem, moze
              dlatego ze starała sie ufać lekarzowi któremu powierzam stan zdrowia swojego
              dziecka. Jednakże z perspektywy czasu moge powiedziec, że dłuższa współpraca z
              tym lekarzem doprowadziłaby do całkowitego zniszczenia nerki dziecka. Tak wiec
              jest to przestroga, dla pozostałych matek aby były bardziej wyczulone na stan
              zdrowia dzieci i były bardziej wymagajace. W koncu to lekarz ma byc dla nas a
              nie my dla niego.
              • mala2408 do helgi 02.12.06, 18:56
                Pewnie,że się z Tobą zgadzam że mogło dojść do nieodwracalnego uszkodzenia
                zdrowia dziecka. Ale ogólny wniosek raczej powinien być inny: nie to że kto się
                leczy u Wąsowskiego to ma mu patrzeć na ręce tylko my jako rodzice i przede
                wszystkim my mamy pilnować interesów naszych dzieci niezależnie kto je leczy,
                uczy czy pilnuje. To NASZ obowiązek
                • matams Re: do helgi 19.12.06, 13:07
                  Piepszysz glupoty.

"ie to że kto się
                  > leczy u Wąsowskiego to ma mu patrzeć na ręce tylko my jako rodzice i przede
                  > wszystkim my mamy pilnować interesów naszych dzieci niezależnie kto je leczy,
                  > uczy czy pilnuje. To NASZ obowiązek"

Rozumiem, ze jestes wszechwiedzaca! Idac do lekarza wiesz dobrze, ze przepisuje
                  on dobre leki, ze leczy dziecko tak jak powinno byc leczone. Bez przesady!
                  Kobieta poszla do lekarza bo jak sie domyslam wyksztalcenia medycznego nie
                  posaida - zaufala lekarzowi i skonczylo sie to tak ja jest opisane wyzej. I
                  chyba pilnowala interesu swojego dzicka skoro wybrala sie do czlowieka, ktory
                  powinien wiedziec oc robi a nie zaklinala chorobe w domu poprzez szatanskie
                  czary mary.

Idzi i pomysl a pozniej przelej to na FT.
    • mercury76 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 19.12.06, 12:59
      PRZKRO MI HELGA ZE TAK SIE STAŁO. ALE WYDAJE MI SIE ZE TO JEDNOSTKOWY
      PRZYPADEK. NIE WIEM JAKI JEST JAK PRZYJMUJE W PRZYCHODNI ALE W CZASIE WIZYT
      PRYWATNYCH JEST BARDZO RZECZOWY. SŁYSZAŁEM DUŻO DOBREGO O NIM, DLAREFO JAK SIE
      COS DZIEJE PILNEGO DZWONIE PRYWATNIE DO NIEGO. INNI LEKARZE TROCHE SIE
      OCIAGAJA. OSOBISCIE CHODZE DO DR KNAPCZYKA NA OS O.
      • j.oker Pisownia 19.12.06, 13:44
        W kwestii formalnej;

Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz.
      • helga76 dr Wąsowskiego zaniedbał swoje obowiązki 26.12.06, 15:12
        czy mam rozumiec ze aby postawic dobra diagnoze, lub zlecic badania i opieke
        medyczna nad dzieckiem powinnam chodzic do lekrza PRYWATNIE. Powinnam mu
        dodatowo placic za to ze z przyjdzie do mnie. UWAZAM ZE TEN LEKARZ ZANIEDBAŁ
        SWOJE OBOWIAZKI!!! Czy jednostkowy przypadek wg niektorzych z pewnoscia TAK,
        poniewaz w naszym kraju trudno udowodnic ze lekarz zaniedbał obowazki. Wiec
        pozostaje mi tylko przedstawiac moje zdanie na temat tego lekarza. NIE
        POLECAM!!!
    • tytus41 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 19.12.06, 21:55
      to Twoja ocena, myślę że mocno subiektywna.
    • lawia Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 26.12.06, 21:13
      Ja akurat leczę swoje dzieci (10 i 2 lata) u doktora Wąsowskiego, zaznaczam że
      w przychodni a nie prywatnie.
      Od 10 lat spisuje się na medal i według mnie jest bardzo dobrym pediatrą, nigdy
      nie miałam problemu ze skierowaniami na badania czy do specjalistów.
      A jesli się chce to naprawdę można u każdego lekarza coś wynaleść:-)
      • mala2408 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 26.12.06, 21:40
        Widzę,że helga jest specjalistką od najgorszych: najgorsi lekarze, najgorsze
        spółdzielnie.. Co następne?
        • helga76 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 09.01.07, 12:38
          mala2408 napisała:

> Widzę,że helga jest specjalistką od najgorszych: najgorsi lekarze, najgorsze
          > spółdzielnie.. Co następne?

ODP. DLA MALA2408
          TO CO UZNAM ZA STOSOWNE. NIE BEDE GŁUPOTY POPIERAC
        • matams Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 09.01.07, 20:21
          mala2408 napisała:

> Widzę,że helga jest specjalistką od najgorszych: najgorsi lekarze, najgorsze
          > spółdzielnie.. Co następne?

Czy ty głupia jesteś czy niedorozwuj umysłowy sięgnął dna? helga wydała opinie
          na podtstawie swoich doświadczeń, z którymy ty masz prawo się nie zgadzać.
          załozyła też wątek o spółdzielniach mieszkaniowych gdzie wytknęła prezezowi jego
          idniotyczne decyzje, które zagrażają zarówno mi jak i tobie.

Ty jedynie mozesz stworzyc ranking najlepszych lekarzy...Wąsowski, Szymczak,
          Musiałowicz...Co następne?

mala2408 napisała ale w innym wątku: "Kiedyś w gabinecie kosmetycznym oglądałam
          zdjęcia faceta..."
          i nie pozostało ci nic innego...
    • keyzan Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 27.12.06, 17:28
      BARDZO POLECAM PANA DOKTORA WĄSOWSKIEGO WSZYSTKIM MAŁYM I DOROSŁYM PACJENTOM.
      Moje dwa dzieciaki są od wielu, wielu długich lat pod opieką lekarską
      Doktora.Starszy osiągnął pełnoletniość, młodszy jest w wieku gimnazjalnym, obaj
      praktycznie od pierwszej pieluszki pod bardzo troskliwą,kompetentną, zaznaczam
      PAŃSTWOWĄ, opieką dr Wąsowskiego. Uważam,że to lekarz z zamiłowania i
      powołania, prawdziwy fachura.Ma wspaniały kontakt z małym pacjentem i z tym
      dorastającym także. Dzieci, nie tylko moje, wprost go uwielbiają; myślę że
      także za to,że jest po prostu normalny i bardzo ludzki.Sądzę,że nawiązywanie w
      humorystyczny sposób do różnych historii z życia czy przytoczenie jakiejś
      anegdoty, po zbadaniu pacjenta (czasem jako dygresja podczas rozmowy z
      pacjentem czy rodzicami), powoduje,że dzieci czują się swojsko i bezpiecznie w
      gabinecie lakarskim i nie boją się ,,białego fartucha". Polecałam w ciągu
      kilkunastu lat doktora wielu swoim znajomym, które nie wiedziały jakiemu
      pediatrze oddać pod opiekę swoje pociechy. Wszystkie są zadowolone z opieki
      medycznej i leczenia dzieci.Niektóre obrały doktora na lekarza całej rodziny.
      Nie spotkałam się nigdy z sytuacją, aby doktor odmówił skierowania na badania,
      czy bagatelizował wyniki badań.Dodam,że moje prywatne dzieciaki przeszły róźne
      choroby zakaźne wieku dziecięcego (m.in. świnka, ospa), tak jak innym dzieciom,
      zdarzały im się przeziębienia w okresie jesiennym, albo znienacka anginy
      latem,moje dzieci nie wywinęły się także od operacji , ani od skaleczonych czy
      skręconych kończyn. W wymienionych sytuacjach doktor zawsze stawiał trafne
      diagnozy, w razie potrzeby kierował na potrzebne badania czy do specjalistów i
      dzieciaki zdrowiały. Takiego lekarza życzę wszystkim dzieciom i mamom.:)
      Acha, jeszcze jeden duży plus dla doktora za czystość i estetykę przychodni,
      pokażcie mi drugą tak przyjemną poczekalnię dziecięcą w Tychach.
      • karolina_79 Amen 27.12.06, 19:41
        Nic dodać nic ując
    • cotti Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 28.12.06, 22:13
      Nie leczę się u doktora Wąsowskiego, ale nigdy nie mogłam narzekać - moja
      siostra trafiła do niego pod nieobecność jego lekarza prowadzącego -
      zaprowadziłam ją poprzednio do lekarki, ponieważ miała bardzo duże problemy z
      wybudzeniem się, ślinienie, jej lekarz prowadzący to ignorował przez ponad pół
      roku. Wystarczyła jedna wizyta u tego lekarza, żeby od razu zdiagnozował
      padaczkę.

Może to jednostkowy przypadek helgo, dla mnie ten lekarz jest świetny, zresztą,
      zadowolona jestem także z przychodni na H, gdzie przyjmuje Wąsowski
      • kuciap.13 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 09.01.07, 09:23
        A poza tym "helga" nie popiera Barbary Koniecznej!
        • helga76 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 09.01.07, 12:36
          kuciap.13 napisał:

> A poza tym "helga" nie popiera Barbary Koniecznej!

KUCIAP.13 A CO MA PIERNIK DO WIATRAKA!!!!! Mam popierac nieudaczników???
          • zmienmyto Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 09.01.07, 15:12
            pomijając osobę dr Wąsowskiego, uważam że chory jest system zdrowotny. Każda
            przychodnia dostaje kase za to że pacjent należy do niej bez względu na to czy
            choruje czy nie. Wszyskie badania pacjęta obciążają tą przychodnię. No więc
            żeby zarobić leczymy "po taniemu" - to dotyczy też innych przychodni.
    • bartex26 Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 09.01.07, 21:37
      To zaczne najpierw od j.oker, żeby się ODWALIŁ, bo on widocznie nie może cię
      zrozumieć, za to ja świetnie cię rozumiem i wiem co teraz czujesz. Wobec tego
      lekarza trzeba być szczerym to nie jest lekarz tylko jakiś pokraka, który olewa
      sobie nawet sygnały choroby. Ja mam w rodzinie lekarza i wiem że mogę na nim
      polegać. Zresztą on sam nie olewa sobie sygnałów oboj ętnie jakiej choroby,
      nawet nie patrzy na zegarek. Pisałaś, że on ci powiedział że jesteś opiekunem
      prawnym dziecka i to od ciebie zależy co mu podasz - no przepraszam, z nim nie
      jest dobrze. Przecież to od lekarza zależy co ma dana osoba przyjmować, załuż
      mu sprawę cywilną. Bo tego IDIOTĘ trzeba zwolnić, bo naprawdę mogło dość do
      tragedii. To nawet nie jest człowiek moim zdaniem, to jest tylko pasożyt który
      nic nie robi a tylko kasę zbija. Ale, ale przypomniało mi się coś, może mu
      chodziło o łapówkę. W moim mieście też jest taki lekarz który pracuję w
      szpitalu, we wrzęsniu miałem stłuczonego palca, tak mnie bolał, więc poszłem do
      przychodni tam lekarz też zrobił sobie olewkę i skierował mnie do ortopedy w
      szpitalu ten nawet nie chciał mi wsadziś w szynę. Ale jakbym dał kapertę to i
      miałbym w gipsie - dzisieji lekarze niestety tacy są. Ale wierzę że wszystko
      będzie dobrze, i go wkońcu zwolnią. A jak go zwolnią to daj znak...
      Pozdrowionka dla ciebie i twojego dziećka...
      • forever-young Ty, bartex 10.01.07, 00:21
        ...skoro nie jesteś z Tychów to się tu nie wtrącaj!
        • aleksjej_x Re: Czego tych chcesz? 14.01.07, 14:49
          No i co z tego że nie jest z Tychów, liczy się gest. Tylko napisał co o tym
          sądzi, a ty forever-young nie kiwnełaś nawet palcem!!!!! Może to ty się nie
          wtrącaj!!!!
          • forever-young Re: Czego tych chcesz? 15.01.07, 23:15
            to z tego, że nie zna faceta więc z jakiej okazji się wypowiada?!! A ja znam.
            A posty obserwuję i czytam od początku, jakbyś chciała wiedzieć
            • aleksjej_x Re: Czego ty chcesz? 16.01.07, 15:50
              No dobra spoko. To że nie jest z tąd to nie znaczy że nie ma prawa tu się
              wypowiadać on też pisał posta na temat jakieś dziewczyny więc możesz mu pomóc a
              nie wypominać mu tych postów :)...jak sam napisałeś że nie zna faceta, ale sam
              wiesz jacy są dzisiejsi lekarze - tylko im łapówki w głowie...:)
              • forever-young Re: Czego ty chcesz? 18.01.07, 19:00
                Myślę, że z tym uogólnianiem o łapówkach to wybitnie przesadzasz. Za co niby
                taki Wąsowski miałby wziąć łapówkę? Za wypisanie skierowania na badania? A może
                za wystawienie lewego skierowania do sanatorium? A tak nwiasem mówiąc, pisze się
                "stąd".
                • aleksjej_x Re: Czego ty chcesz? 18.01.07, 21:08
                  Wiesz każdy ma swoje zdanie o lekarzach. To że on nie jest stąd to nie trzeba
                  odrazu pisać żeby się nie wtrącał, ludzie są różni ale nie wiedziałam że AŻ TAK!
                  • helga76 ludzie dajcie sobie juz spokoj... 22.01.07, 00:25
                    podzieliłam się swoimi odczuciami na temat lekarza który był pediatra mojej
                    córki. Jak już ktoś wspomniał ile ludzi tyle opinii, akurat moja jest i będzie
                    niezmienna. W moim przypadku Wąsowski zbagatelizował pierwsze symptomy choroby.
                    Dla mnie nie do zrozumienia jest jak lekarz, może zakwestionować wyniki badań.
                    Rozumiem, że każdy może się pomylić czegoś nie zauważyć ale w sytuacji kiedy ja
                    albo mąż sygnalizowaliśmy, że z dzieckiem jest coś nie tak, on się uśmiechał i
                    opowiadał historyjki ze swojego życia, albo twierdził że za dużo czytam pism
                    kolorowych!!! I nie chodzi mi tu o chorobę typu, katar, gorączkę, powiększony
                    migdałek, etc. Wybrałam się do niego bo słyszałam, że jest dobry ale niestety w
                    sytuacji która wymagała interwencji lekarza, jego zabrakło!!! - chociaż rzekomo
                    był. O tej sytuacji wie już parę osób z jego środowiska, ale cóż z tego, w
                    naszym kraju trudno o sprawiedliwość, błąd lekarza jego niedopatrzenie nie jest
                    sankcjonowane karą. A pomysł z podzieleniem się opinią na temat tego lekarza
                    wypłyną między innymi z ust pani pracującej w NFZ, która sama stwierdziła ze
                    trudno jest udowodnić winę lekarzowi, nawet jeśli w naszym odczuciu ja popełnił.
                    Dlatego nie mogę podzielić opinii i zdania moich przedmówców, którzy wychwalają
                    go ponad wszystko. Jak dla mnie jest to ..., i nie polecam go nikomu. Zamykam
                    wątek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• tim-ka Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 17.08.07, 23:22
      Uważam, że przed takimi lekarzami obowiązkowo należy przestrzegać
      innych.
    • jaksie Re: NIE polecam lekarza Wąsowskiego 18.08.07, 08:51
      Mój syn też jest pod opieką tego lekarza, wpradzie leczymy go
      prywatnie, ale mam mnóstwo znajomych, którzy chodzą do niego do
      poradni. Nikt jeszcze się na niego nie skarżył, a wręcz wszyscy go
      wychwalają pod niebiosa i polecają.
      Dzięki niemu mój syn nie trafił do szpitala, wielokrotnie również
      wybronił go przed podaniem antybiotyku, poza tym ma wspaniały
      kontakt z dziećmi i mój syn przstał histeryzowac na widok lekarza.

Ale oczywiscie jestem zdania, że nie ma ludzi niezawodnych i pewnie
      jemu też zdarza się źle postawiona diagnoza itp. Tylko któremu
      lekarzowi nie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka