Dodaj do ulubionych

Mielony mak???

20.12.06, 13:29
Czy można gdzieś kupić już zmielony mak??? Albo zmielić swój???
W piekarni Wisła mielili wczoraj, ale dla mnie to trochę za wcześnie :(
Obserwuj wątek
    • ronja2 Re: Mielony mak??? 20.12.06, 13:51
      koleżanka kupiła kiedyś w Tesco mielony i w dodatku z bakaliami. Chwaliła go
      sobie. Ja jednak skazana jestem na 2 - 3 krotne mielenie osobiste.

Magi, a jak u Ciebie z ozdobami choinkowymi? My z Młodym wczoraj pomalowaliśmy
      szyszki, dzisiaj zamierzamy zrobić ozdoby z masy solnej, a jutro "janioły" z
      makaronu.
    • zyta_1 Re: Mielony mak??? 20.12.06, 17:34
      Ja cały czas myslałam że magi wie wszystko............. Mak można kupic u
      np.Miszteli,w ciastkarni za "Naszym Domem" itd
      • szczypior74 Re: Mielony mak??? 20.12.06, 17:41
        Mielony mak widziałam w Naszym Domu i AZecie na stoiskach z pieczywem.
        W piekarni obok starego targu, ul. Sienkiewicza mieląza friko. I chyba na
        Mikołowskiej też.

Mnie też czeka mielenie... Całe szczęscie kutii produkuję niewiele, bo Męża nie
        przepada za tego typu delicjami, więc się nie namęczę.
        • otorksiegowosc Re: Mielony mak??? 20.12.06, 18:37
          Na kiermaszu koło AZ 3,80 za 0,25 kg.smacznego
          • magi104 Re: Mielony mak??? 20.12.06, 19:55
            Dzięki za odpowiedzi :)
            Chciałam tylko zmielony mak a nie gotową masę makową, bo to nie to:P:P:P
            Potrzebuję tylko 200 gram maku, to za mało, żeby inwestować w maszynkę do
            mielenia :):)

PS Ozdoby z masy solnej już wypieczone, są w trakcie malowania; zarówno anioły,
            jak i różne ulepianki Niny oraz moje gwiazdki i dzwoneczki wycinane foremkami do
            ciastek:) Młoda szaleje z farbami a ja po namniejszej linii oporu macham
            wszystko złotolem:):)
            • mariusz766 Re: Mielony mak??? 20.12.06, 20:41
              mielenie maku, gotowanie , pieczenie , te wszystkie przygotowania do świąt
              jestem pod wrażeniem , naprawdę należą się wyrazy szacunku dla wszystkich
              kobiet za te przygotowania .

ja mam wszystko położone pod nos i ewentualnie co zrobię przed świętami to
              skocze do jakiegoś marketu po zakupy , chociaż i to tego nie robie z
              przyjemnością .

• amelka99 Re: Mielony mak??? 22.12.06, 21:35
      Mak miela na ul.Sienkiewicza w takim domku (doklanie nie pamietam nr.) ale idac od targowiska w strone rynku ten domek jest po lewej stronie zaraz za sklepem z umywalkami , wannami i itd. takie drzwi z krata o ile dobrze pamietam ( zmielenie 0,5 kg maku kosztuje tam 2 zł )
      Ja miele zawsze kolo targowiska na starych Tychach w takiej piekarni niedaleko ul.Bielskiej i przystanku w takim domku ( kurcze zapomnialam ulicy ) tam za zmielenie 1,5 kg .maku syn zaplacil niecale 4 zł .Jutro tez miela ..ale poza swietami miela od poniedzialku do piatku )
    • s.poline Re: Mielony mak??? 22.12.06, 22:36
      w piekarni "Misztela" :)
    • kardi_77 Re: Mielony mak??? 22.12.06, 22:39
      magi104 mak mozesz rowniesz zmielic na osiedlu "U' ul. uczniowska 10(blok przy
      pawilonie na przeciw obi) tam miela kazdego roku i tym razem rowniez. pozdrawiam
      • magi104 Re: Mielony mak??? 22.12.06, 23:18
        kardi_77 napisał:

> magi104 mak mozesz rowniesz zmielic na osiedlu "U' ul. uczniowska 10(blok przy
        > pawilonie na przeciw obi) tam miela kazdego roku i tym razem rowniez. pozdrawia
        > m

O! I to mnie zainteresowało, bo mam blisko....
        A to w jakimś sklepie mielą??? I czy odpłatnie??? Czy można tam moze kupić
        gotowy mielony mak??? Bo sie nastawiłam, że taki kupię i niemielonego nie mam :(
        Dziś pod Azet nie zdążyłam :( jutro idę do Miszteli, mam nadzieję, że nie bedzie
        tłumów :(
        • martaeliza Re: Mielony mak??? 22.12.06, 23:34
          Dzis bylam w piekarni Nova (za Naszym Domem) mielic mak i byl tam rowniez w
          sprzedazy mak juz zmielony - 9.60zl/kg. Mielenie maku- 3zl/kg.Pozdrawiam
        • kardi_77 Re: Mielony mak??? 23.12.06, 21:02
          jesli dzis nie udalo Ci sie zmielic maku jeszcze jutro jest mozliwosc tj.24.12.
          miedzy godz 10-12 na wspomnianej wczesniej uczniowskiej klatka nr 10, w piwnicy
          sasiedzi zaadoptowali pomieszczenie do mielenia maku,mozna tam tylko zmielic
          (odplatnie ja placilem 1,20 za 40dkg)
    • pietnacha40 Już za póżno , 23.12.06, 22:39
      ale na przyszły rok zapraszam do siebie :) Mam termomix ,w którym mak się mieli
      sam przecudnie, a ja w tym czasie popijam ajerkoniak z sąsiadkami.
    • zyta_1 Hej dziewczyny - Makówki gotowe? 24.12.06, 11:47
      Bo moje już tak i moakowiec i sernik ech.............zapomniałam kupi rapacholin
      Hahahahahaha
      • magi104 Re: Hej dziewczyny - Makówki gotowe? 24.12.06, 23:21
        Makówki - mniam mniam:P:P
        Mak w koncu został kupiony pod Azetem przez moją ponoć lepszą połówkę:) Co z
        jego strony było ogromnym pośwęceniem, bo sam makówek nie jada :P:P:P
        A jutro makówki u Mamy, chyba, że taki jeden młodszy brat zeżre całość:P:P:P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka