IP: 213.216.88.* 13.04.03, 01:11
Cześć!!
Nie macie odczucia, że w Tychach brakuje takiej rozrywki jak KINO? - ja
bardzo odczuwam ten brak. Owszem, jest Tychach jedno kino, ale niestety, gdy
przyjdzie weekend i chciałbym obejrzeć cos co by mnie mogło zainteresować,
jestem niestety skazany na to, co akurat leci :-(((. Czy jedna sala kinowa na
130-tysięczne miasto to ma być rozrywka? - śmiechu warte...
W weekend, gdy chcę coś obejrzeć, muszę niestety jechać do Katowic, albo
zadowolić się "DIVXem".
...a pamietam, jak kilka lat temu Tychy "pogoniły" inwestora, który chciał
coś takiego wybudować chyba na os. "O" - co za głupota, gonić inwestora w
dzisiejszych czasach - jak tak się dalej będzie działo to pies z kulawą nogą
nie zechce w tym mieście nawet budki z hot-dogami otworzyc :-))). Pozdrawiam.
...no i oczywiście żądam budowy jakiegoś MULTIPLEXU!!! Kto jest za??
Obserwuj wątek
    • Gość: basturk Re: Multiplex IP: osz2:* / 10.62.16.* 13.04.03, 08:14
      dokładnie. pamietam też tą sytuacje. A takie coś by się przydało. W takim
      między innymi celu miasto szuka inwestora za szkielet ZSM. Ale jak do tej pory
      nie znalazło. Niestety.
      • Gość: Mimi Re: Multiplex IP: 213.216.88.* 13.04.03, 10:36
        myslę, że jeśli chodzi o Multiplex, czy cos podobnego. to raczej ZSM nie
        wchodzi tutaj w grę: po pierwsze cena jest najprawdopodobniej wysoka (ale tutaj
        mogę sie mylić; po drugie ZSM włączono do KSSE, a takie inwestycje jak kina to
        chyba nie łapią się na zniżki podatkowe; a po trzecie budynek ZSM ma już pewną
        bryłę, szkielet, który trzebaby zaadaptować: a poza szkołą albo jakimś centrum
        biurowym trudno z tego cokolweik innego stworzyć (ale tutaj też się mogę
        mylić :-)))). Pozdrawiam wszystkich Tyszan (i innych mieszkańców aglomeracji
        katowickiej)
        • radexindamix Re: Multiplex 13.04.03, 12:09
          Jak najbardziej rozsądnie prawisz,ale w temacie ZSM.Bo jeśli chodzi o Multiplex
          to nie wystarczy,że Ty chcesz.To naprawdę musiałaby być opłacalna inwestycja.
          W Rudzie Śląskiej jest Plaza czy coś takiego i mimo,że miasto liczy ok.170 tyś.
          mieszkańców inwestycja okazała się chybiona-nie przynosi zysków.
          Pomyśl co by było gdyby takiego molocha postawiono na placu na os.O(dokładnie
          tam obok parkingu samochodowego na tej megałące) i po dwóch latach inwestor się
          wycofał.Ładny syf by został.
          Myślę,że 25km do Katowic to nie jest jeszcze powód do zakupu samolotu,więc nie
          ma co narzekać.
          • Gość: Bywalec Re: Multiplex IP: *.unice.fr 14.04.03, 15:13
            radexindamix napisał:

> Jak najbardziej rozsądnie prawisz,ale w temacie ZSM.Bo jeśli chodzi o
            Multiplex
            >
            > to nie wystarczy,że Ty chcesz.To naprawdę musiałaby być opłacalna inwestycja.
            > W Rudzie Śląskiej jest Plaza czy coś takiego i mimo,że miasto liczy ok.170
            tyś.
            >
            > mieszkańców inwestycja okazała się chybiona-nie przynosi zysków.
            > Pomyśl co by było gdyby takiego molocha postawiono na placu na os.O
            (dokładnie
            > tam obok parkingu samochodowego na tej megałące) i po dwóch latach inwestor
            się
            >
            > wycofał.Ładny syf by został.

Co??? Prywatny inwestor sie tak latwo nie wycofuje jak wyda sporo kaski na
            jakies przedsiewziecie. Jak juz to muglby to opchnac jakiejs innej firmie z
            branzy etc. Syf zostal po ZSM bo to misto kase wylozylo czyli paru
            niekompetentnych urzednikow wyrzucilo w bloto pieniadze z naszych podatkow.

> Myślę,że 25km do Katowic to nie jest jeszcze powód do zakupu samolotu,więc
            nie
            >
            > ma co narzekać.

A ja mysle inaczej, bo takie multikino z bajerami by sie przydalo. A poza tym
            na weekend przyjezdzaliby ludzie z Pszczyny, Kobiora, Ledzin i innych wioch i
            wioseczek a Tychy moglyby na tym tylko skorzystac i oczywiscie zarobic.
          • Gość: Mandi Re: Multiplex IP: *.com.pl / 192.168.0.* 15.04.03, 15:23
            Hm.?!
            W sumie trudno jednoznacznie ocenić ten temat. Z mojego punktu widzenia uważam
            że jak wspomniałeś 25 km do Katowic to nie problem sam często bywam nawet w
            Zabrzu w MULTIKINIE lub w Katowicach w CINEMACITY z tego względu, że Tyska
            Andromeda to już nie to!! Ale łatwo się gada komuś kto ma pracę i furę by
            jechać do kina i jeszcze wymyślać gdzie i na co.
            Wydaje mi się jednak, że Tychom potrzeba ośrodków rozrywki i porządnych lokali.
            Sam wyworzę kupę forsy do innych miast bo uważam, że w naszym mieście nie ma
            jak spędzać wolnego czasu. np:
            1.BASEN - Na naszym nowym basenie byłem raz i chyba raczej więcej nie będę.
            Niby zrobili remont ale oni się chyba boją inwestycji albo co. Bywałem tu i tam
            i powiem, że nawet aqua park w Krakowie to też nie rewelacja na poziomie
            europejskim. Ale gdy mam już ochotę spędzić dzień na basenie to oczywiście
            Tarnowskie góry lub Kraków ewentualnie Jaworzno.
            2.KRĘGLE - u nas nie ma nic nawet podobnego do tego typu rozrywek wiec znowu
            trzeba wyjeżdżać i ładować kasę innym - a dlaczego nie do nas mają
            przyjeżdżać.??
            3.DYSKOTEKI - tu to już porażka na każdym froncie. Więc nie skomentuję jedeynie
            co wiem to brak lokalu na poziomie myślę, że jak by otwarto lokal dla starszej
            młodzieży to była by to inwestycja bez dna ja sam bym zapłacił z 50 za wstęp
            ale do lokalu gdzie nikt mnie nie zwyzywa i gdzie nie będę musiał słuchać
            TECHNO i oglądać najaranych nastolatek i pijanych gówniarzy. Prosta sprawa
            zapora cenowa i już mamy porządek. Dla młodych małżeństw raz na miesiąc wyjście
            na taki nawet DANCING było by myśle częste.
            4.KLUB,PUB itp - Dobrze, że choć tu mamy parę lokali godnych polecenia no
            ŻYWIEC, SZATNIA, CARPE DIEM i może stary poczciwy JOKER i FOLWARK. Ale jakoś
            brak takiego typowego klubu(srednio glosna muzyka, maly parkiet dla
            zaintersowanych, stala ekipa nawet czlonkostwo za opłatą) za granicą ludzie się
            tym cieszą że należą do jakiegoś klubu a u nas tyle się mówi o klubbingu a
            powstają albo sztywne restauracje albo mordownie!!
            Tak więc uważam, że w Tychach nie jest to temat tylko kina ale jakiegoś
            kompleksu (choć nie myślę tu o molochu wszystko w jednym bo to też absurd) ale
            kino + kręgle jak w Katowicach to OK!!! i otwarte cala noc tzn jakos do 5!!! a
            nie w dzisiejszych czasach gdy ludzie calymi dniami ganiaja a poznym wieczorem
            jak chce gdzies wyjsc to juz pozamykane!!!
            • Gość: Radex Re: Multiplex IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 17:15
              Kurcze,nie mam teraz czasu by dłużej odpisam.Ogólnie w części się zgadzam,a
              szczególnie jeśli chodzi o kluby-odsyłam do mojego wątku z house'owym klubem;-
              ). Pozdrawiam,może coś więcej ponaciskam na tą klawiaturę następnym razem
            • Gość: Bywalec Re: Multiplex IP: *.unice.fr 15.04.03, 18:15
              Zgadzam sie z tym co napisales. Teraz trzeba pogonic wladze miasta zeby zaczely
              szukac inwestorow i murarzy.
    • man_x Re: Multiplex 13.04.03, 11:36
      Pani Aleksandro z UM!
      Co Urząd Miasta zamierza zrobić z ZSM?
    • Gość: Bywalec Re: Multiplex IP: *.unice.fr 15.04.03, 18:44
      Mniej wiecej zgadzamy sie(ci co sie do tej pory wypowiedzieli na tym watku) ze
      multipleks z bajerami by sie przydal. Ale gdzie cos takiego w Tychach postawic?
      Moze kolo ZSM?

Jakies inne sugestie?
      • Gość: Darek Re: Multiplex IP: *.cst.tpsa.pl 18.04.03, 15:01
        Miejsce w zasadzie jest bez znaczenia - mogłoby to nawet powstać gdzieś w
        okolicach DK1 (np.: obok TESCO) - wtedy może przynajmniej nie byłoby protestów
        mieszkańców :-)))))
        Pozdrawiam
        • Gość: basturk Re: Multiplex IP: osz2:* / 10.62.16.* 19.04.03, 14:42
          Miejsce zaproponowane super. Akurat z wyjsciem na Beskidy.
          Wsołych Świąt
          • cotti Re: Multiplex 23.04.03, 13:17
            Kino to chyba ten ostatni element potrzebny w Tychach. Ważne są małe lokaliki,
            gdzie można byłoby posiedzieć i za dnia i w nocy nie obawiając się agresywnych
            gówniarzy.

Miasto kiedyś miało też zamysł zrobić coś z terenem w okolicach Subli -
            skończyło się na delikatnym uporządkowaniu, ale miejsce ogólnie rzecz biorąc -
            jest fajne.
            A park "Jaworek" strasznie wolno rośnie.
            • Gość: Bywalec Re: Multiplex IP: *.unice.fr 23.04.03, 14:38
              cotti napisała:

> Kino to chyba ten ostatni element potrzebny w Tychach. Ważne są małe
              lokaliki,
              > gdzie można byłoby posiedzieć i za dnia i w nocy nie obawiając się
              agresywnych
              > gówniarzy.

Loklikow jest od cholery. Na kazdym osiedlu jest po kilka speluniastych pijalni
              piwa a kina z prawdziwego zdarzenia w Tychach brakuje.

> Miasto kiedyś miało też zamysł zrobić coś z terenem w okolicach Subli -
              > skończyło się na delikatnym uporządkowaniu, ale miejsce ogólnie rzecz biorąc -
              > jest fajne.
              > A park "Jaworek" strasznie wolno rośnie.

Zremb jest lepszy.
            • man_x Re: Multiplex 23.04.03, 18:46
              cotti napisała:

> Kino to chyba ten ostatni element potrzebny w Tychach. Ważne są małe
              lokaliki,
              > gdzie można byłoby posiedzieć i za dnia i w nocy nie obawiając się
              agresywnych
              > gówniarzy.
              >
              > Miasto kiedyś miało też zamysł zrobić coś z terenem w okolicach Subli -
              > skończyło się na delikatnym uporządkowaniu, ale miejsce ogólnie rzecz biorąc -

> jest fajne.
              > A park "Jaworek" strasznie wolno rośnie.

rzeczywiscie Suble to fajny teren ale troche zaniedbany-choc nie wiem jak to
              jest do konca bo jestem tam raz na rok :-)
              gdzie u licha jest park "Jaworek"?
              • Gość: basturk Re: Multiplex IP: osz2:* / 10.62.16.* 23.04.03, 22:49
                Ja też nie wiem i byłbym rad gdzyby to ktoś wyjaśnił i rozjaśnił. Czym jest i
                gdzie jest park Jaworek????
                • cotti Re: Multiplex 24.04.03, 11:08
                  Park Jaworek - osiedle R. - od okolic górki na osiedlu K w kierunku Żwakowa -
                  ta wielka łąka - dotychczas niezagospodarowana, ale ambitnie ktoś coś tam
                  sadzi :)
    • kaner Re: Multiplex 02.06.03, 21:21
      A my chcemy na T Multipleks :)

taaaak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka