Dodaj do ulubionych

Ginekolog Monika Górny

03.07.08, 17:17
Czy ktos zna Panią dr. ginekolog Monikę Górny? chce do niej isc ale
nie wiem czy warto? prosze o jakieś opinie na jej temat?
Obserwuj wątek
    • kati792 Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 18:19
      Błagam tylko nie do niej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      To takie wredne,niesympatyczne babsko!!!Byłam u niej 2 razy,bo nie było żadnego
      innego ginekologa na już i to było o 2 razy za dużo!!Byłam u niej i poprosiłam o
      tabletki antykoncepcyjne,ponieważ właśnie mi się skończyły.Dała mi recepte z
      wielką łachą i powiedziała tym swoim wrednym tonem,że cytuję:najpierw biorą
      tabletki,a potem przyłażą do mnie,bo nie mogą mieć dzieci!Koniec cytatu.
      Potem byłam jeszcze raz z jakimś stanem zapalnym,więc opieprzyła mnie,że to
      dlatego,że noszę spodnie!Co ją to obchodzi,czy chodzę w gaciach,czy kieckach??!!
      Ona jest od leczenia,a nie od wygłaszania swoich teorii!!I w dodatku takim tonem!
      Uch!!jak sobie ją przypomnę,to aż mnie cholera bierze.
      Poszukaj na Czarnej liscie ginekologów informacji o niej,przekonasz się,że nie
      tylko ja tak uważam.
      • bbuziaczekk Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 19:43
        To to chyba nie zdecyduje sie isc a moze znacie jakas Panią
        ginekolog prywatną nie drogą a fajną? oprócz dr. Magdaleny Biernat
        jest to bardzo fajna babka miła i wogole super ale strasznie
        droga.... bylam u niej w grudniu wizyta kosztowala juz duzo bo 100
        zł a teraz kosztuje 150 zł a szkoda mi dac tyle kasy bez przesady...
        • kati792 Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 20:29
          Dr.Sirko,przyjmuje gdzieś na ul.Owczarskiej chyba.Wizyta kosztuje 90zł,albo
          100zł.Nie jestem pewna,ale mogę się dowiedzieć:-)
          Myśle,że każdy lekarz prywatny będzie kasował już ok.100zł za wizytę.
          Dr.Sirko podobno jest dobra,moja znajoma do niej chodziła i była bardzo
          zadowolona.A dlaczego to musi być kobieta?o ile mogę spytać?:-))
          • bbuziaczekk Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 20:35
            Dobre pytanie :) sama nie wiem jakos poprostu bardziej jestem
            przekonana do kobiety ginekologa wiem ze lepszy jest facet ale ja
            zawsze chodzilam do kobiet i jakos tak zostalo mozna pogadac jak to
            kobieta z kobieta bardzo i jakos tak nie moge sie przelamac isc do
            faceta...bylam zadowolona z dr. Magdaleny Biernat... same plusy
            tylko jeden minus ta cena a szukam dobrego lekarza poniewaz chce
            potwierdzic ciaze czy tak czy nie :)
            • aniam_82 Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 20:54
              Z tego co wiem to własnie dr.Sirko przyjmowała na kase chorych w
              budynku chyba na ul.Dębowej bynajmniej jest to oś D koło targowiska
              wysoki wierzowiec tam gdzie z boku jest weterynarz, Ale polecam te
              lekarke-miła sympatyczna i dobra:) A co do Górnej to mam takie same
              zdanie jak wyzej- wredna baba i tyle...Pozdrawiam
            • bbuziaczekk Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 20:56
              Poczytałam troche o dr. Sirko i rzeczywiscie chwala ja! Ale ciekawe
              ile za to chwalenie sobie kasuje :) moze wiesz? jutro zadzwonie a
              jak bedzie podobnie sie cenic co dr. Biernat to moze mocno pozaluje
              tej kasy ale pojde do niej bo juz mi sie nie chce szukac... w
              ostatecznosci zostanie mi wizyta w mojej przychodni u 2 panow do
              wyboru a jeszcze slyszalam ze dr Zawadzka jest bardzo fajna
              przyjmuje tez z NFZ w przychodni kolo strazy ale jest podobno dlugi
              termin czekania a moze ona przyjmuje tez prywatnie gdzies? moze ktos
              wie? ewentualnie jesli ktos zna nr tel do tej przychodni?
            • aniam_82 Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 20:58
              Aha jeszcze jedno jeśli chodzi o potwierdzenie ciaży to musiało by
              to byc usg zrobione to tylko niestety dr. Sirko robi prywatnie w
              swoim gabinecie wiec to że pojdziesz na kase do niej to nic nie da.
              A tak wogóle to polecam np. lekarza dr.Dyrda przyjmuje na oś R
              prywatnie prowadził mi całą ciaże i żadnych nie było problemów i
              wogóle nie czułam sie jakbym była u faceta, aha i żadnych problemów
              np z L4 nie było całe 9 miesiecy byłam na L4:)
              • bbuziaczekk Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 21:13
                A ile kosztuje wizyta u dr Sirko?
                • kati792 Re: Ginekolog Monika Górny 03.07.08, 21:43
                  Tak,jak pisałam wyżej musisz liczyć się z tym,że zapłacisz u Sirko od 90 do
                  100zł,bo tyle chyba płaciła moja znajoma.Co do dr.Dyrdy to również
                  polecam!!Prowadził moje dwie ciąże i tak jak pisała poprzedniczka nie ma u niego
                  problemów z L-4:-)Jest miły,nigdy nie widziałam go z złym humorze...Na każde
                  moje pytanie odpowiadał,nie zbywał.Wizyta kosztuje 90zł.
                  • zoska85 Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 09.07.08, 13:06
                    od dosyć długiego czasu chodzę do dr. Niny Radziwonowicz, kiedyś
                    przyjmowała w przychodni na Wojska Polskiego, obecnie tylko
                    prywatnie w wieżowcu koło tęczy na Niepodległości w poradni Nasze
                    Zdrowie. Bardzo miła, rzeczowa i kompetentna, wyleczyła mi wiele
                    stanów zapalnych, jeśli chodzi o tabletki to nie ma żadnych
                    problemów-recepty na pół roku. Cena bardzo przystepna: za wizytę 50
                    zł, z cytologią 60 zł( pani doktor ma specjalizację z cytologii),
                    niestety USG w razie czego nie jest robione na miejscu tylko trzeba
                    się umówić i jest ono robione na oś R, ale bez żadnych opłat.
                    godziny przyjęć w każdy czwartek 16-18. Do dr. Sirko tez kiedyś
                    chodziłam i również polecam.
                    • bbuziaczekk Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 09.07.08, 21:07
                      Byłam u dr. Sirko potwierdzic ciążę czy tak czy nie i wyszlo na
                      tak... :) (1 miesiac)bardzo fajna i mila babka, ale robi problemy z
                      L4 kazala mi przyniesc zaswiadczenie z zakladu pracy ze nie znajda
                      dla mnie odpowiedniego stanowiska pracy a ja pracuje na produkcji
                      na maszynach praca fizyczna z duzym wysiłkiem przy piecach 300
                      stopni i opary z plastiku produkujemy czesci z plastiku wiec samo
                      mowi za siebie ale ona musi miec podstawy do zusu... glupoty
                      • kati792 Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 09.07.08, 21:33
                        GRATULUJĘ!!!
                        Zdziwiona jestem,że nie chciała dać L-4,bo mojej koleżance sama zaproponowała,a
                        ta miała siedzącą pracę!
                        Może przy następnej wizycie dostaniesz już zwolnienie.
                        Tak sobie pomyślałam,że tak chciałaś mieć kobiete ginekologa,a przecież po
                        porodzie na obchodzie i tak będą przychodzić facecie lekarze!!!:-)))
                        Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży:-)
                        • bbuziaczekk Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 09.07.08, 22:52
                          Dała mi L4 do 6 sierpnia ale kazala przyniesc z zakladu pracy
                          zaswiadczenie ze nie maja dla mnie zadnej pracy ktora moglabym
                          wykonywac.... bo ona musi miec uzasadnienie do Zusu...ja pracuje na
                          produkcji na hali wiec musieli by mnie wziac od biura do kadr bo
                          innego wyjscia nie ma... jeszcze do 6 sierpnia pomysle czy dalej do
                          nej chodzic czy moze przeniesc sie do dr. Dyrdy z tego co czytalam
                          to go chwalicie ze jest dobry i ze bez problemu trzyma cale 9 m-cy
                          na L4
                          • kati792 Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 09.07.08, 23:53
                            No fakt,już go chwaliłyśmy:-)a ja na pewno.Nigdy nie robił mi problemu z L-4.Jak
                            będziesz chciała,to podam Ci nr.tel do położnej,ona umówi Cię do niego.
                            • aniam_82 Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 10.07.08, 07:49
                              Gratulacje:)
                              Mi równiez dr. Sirko nie chciała dac L4 i to samo chciała
                              zaświadczenie z mojej pracy. Natomiast u Dyrdy nie było problemów
                              żadnych jak pisałam juz wyżej, a co wiecej jak przyszło mi wezwannie
                              po 6 miesiacach do rybnika na komisję to nie musiałam nawet tam
                              jechac. Jedyne co było okropne to kolejki do niego bo nie było
                              zapisów tylko jak sie przyszło, to potem jak np było od 15.30 czynne
                              to ja juz przed 15 tam byłam i byłam pierwsza bądz trzecia:) Ale
                              polecam:)
                              • kati792 Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 10.07.08, 08:28
                                Dlatego w końcu zainwestował w położną i nie ma kolejek.Zazwyczaj czekałam ok.15
                                min.na swoją wizyte.Mnie też wezwali na komisje do Rybnika i to o dziwo po m-cu
                                bycia na L-4!!!!Byłam wtedy w 7-mcu ciąży.Dr.Dyrda powiedział,że mam się nie
                                martwić,że zanim on im wyśle moją kartoteke,to zdążę już urodzić:-)I tak
                                było,nawet nie musiałam tam jechać.
                                • aniam_82 Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 10.07.08, 11:13
                                  To bardzo dobrze ze jest tam połozna bo te kolejki to były okropne,
                                  natomiast u mnie to było tak ze on wysłał moja kartoteke i przyszło
                                  mi potem pismo z rybnika ze nie musze sie wstawiac czy jakos tak nie
                                  pamietam juz bo to było z 3 lata temu ale najwazniejsze ze nie
                                  musiałam tam jechać:)
                                  • bbuziaczekk Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 10.07.08, 11:49
                                    Ok to podajcie mi tel do dr. Dyrdy zadzwonie i zapiszę się już na
                                    wizyte na 6 sierpnia bo nie mam zamiaru walczyc z dr. Sirko o L4 a
                                    nie chce ryzykowac w pracy bo bardziej mi zalezy na dziecku niz na
                                    pracy za 1200 a siedzac na L4 mam ta sama kase :)
                                    • kati792 Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 10.07.08, 13:14
                                      601472685 ten tel.jest czynny tylko we wtorki i czwartki,czyli wtedy kiedy
                                      przyjmuje lekarz.Dzwonić od 15,nie zarażać się,jak będzie zajęte,tylko
                                      cierpliwie probować.Doktor przyjmuje niby tylko we wt.i czw.ale ja czasami byłam
                                      u niego także w inne dni.Wizyta kosztuje 90zł,już z USG.Jakby sam nie wpadł na
                                      pomysł,żeby zapytać o L-4,powiedz mu,że pracujesz w takich,a nie innych warunkach.
                                      • bbuziaczekk Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 10.07.08, 17:30
                                        Od 15 probuje sie dodzwonic do dr. Dyrdy ale nikt nie odbiera pod
                                        tym numerem... znalazlam na necie nr stacjonarny ale tez nikt nie
                                        odbiera tel a dzis jest czwartek wiec tak jak mowilas ze we wtorki i
                                        czwartki po 15 jest ten tel czynny
                                        • bbuziaczekk Re: Ginekolog dr. Dyrda 10.07.08, 19:28
                                          Udalo mi sie dodzwonic wkoncu po 3 godzinach prob :)
                                          Ale polecono mi jeszcze dr Witycha czy ktos go zna i moze cos o nim
                                          powiedziec? kto lepszy WItych czy Dyrda :) bo ja juz sama sie
                                          gubie :)
                                          • kati792 Re: Ginekolog dr. Dyrda 10.07.08, 21:56
                                            Witych pracuje chyba też w naszym szpitalu i jeżeli chcesz tu rodzić,to
                                            spoko.Moja sąsiadka chodziła do niego,była zadowolona.Przyjmuje chyba gdzieś
                                            koło Merino.
                                            Mnie podobało się w Mikołowie(o ile komuś może podobać się pobyt w
                                            szpitalu!!),zupełnie inne traktowanie,jeżeli wiedzą,że jesteś pacjentką
                                            ordynatora(bo Dyrda jest tam ordynatorem).Byłam tam w szpitalu już 6
                                            razy,niedawno rodziłam i jestem po prostu zachwycona!!Dużo się zmieniło od
                                            mojego pierwszego porodu trzy lata temu.
                                            • bbuziaczekk Re: Ginekolog dr. Dyrda 10.07.08, 22:25
                                              Ooo to fajnie nawet nie wiedzialam ze Dyrda jest ordynatorem w
                                              Mikołowie a mam jednak zamiar do niego chodzic wiec moze wybiore
                                              Mikołow a jaki to jest szpital ? bo nawet nie wiem ile jest szpitali
                                              w Mikołowie... ale jeszcze mam troche czasu na to bo az do marca :)
                                              • mala2408 Re: Ginekolog dr. Dyrda 10.07.08, 23:39
                                                Dr Witych przyjmuje na G.Roweckiego koło małego Tesco.
                                                Przesympatyczny, polecam.
                                                • aniam_82 Re: Ginekolog dr. Dyrda 11.07.08, 08:08
                                                  Tak to prawda super traktuja pacjentki od ordynatora bo równiez
                                                  rodziłam w Mikołowie, ja rodziłam rano o 9 i nie było go przy mnie
                                                  przy porodzie ale za to był inny lekarz ( zreszta tam sa sami fajni
                                                  lekarze), Nie wiem dlaczego ale jak lekarz zobaczył ze jestem od
                                                  Dyrdy zaraz zalecił mi kroplówke na przyspieszenie (co w rezultacie
                                                  rodziłam tylko 3 godziny),coprawda położnym sie nie podobało to ze
                                                  mi maja podpiac te kroplówke ale skoro to było z polecenia to
                                                  musiały:) wogóle fajnie bo malutki szpital jest, i co najważniejsze
                                                  to tatuś moze odwiedzać swojego dzidzie i nawet miec na rekach a nie
                                                  przez szybe tak jak w wojewódzkim:) Polecam i zycze powodzenia:)
                                              • kati792 Re: Ginekolog dr. Dyrda 11.07.08, 10:00
                                                TO jest szpital powiatowy na ul.Waryńskiego.Podobało mi się to,że jest wlaśnie
                                                mały i świeżo po remoncie.Na każde 2 pokoje przypada 1 łazienka,wykafelkowana z
                                                prysznicem,a nie jak w wojewódzkim 1 na całe piętro;-)Pokoje są 2,3
                                                osobowe.Praktycznie każda zmiana pielęgniarek,położnych,czy pielęgniarek na
                                                noworodkach jest super,wszystkie panie miłe i pomocne.Na ginekologii tak samo.
                                                POLECAM.
                                                • aniam_82 Re: Ginekolog dr. Dyrda 11.07.08, 11:49
                                                  Dokładnie i nigdy nie robiły zadnych problemów z maleństwem jak
                                                  chciało sie je zostawic, nie było pytań po co czemu i dlaczego
                                                  poprostu masz ochote zostawic im maleństwo na noc czy w ciagu dnia z
                                                  jakiegos powodu to nie ma problemu:)
                                                  • kati792 Re: Ginekolog dr. Dyrda 11.07.08, 15:50
                                                    Nie wiem,kiedy Ty rodziłaś,ale ja pierwsze dziecko 3 lata temu i wtedy robiły
                                                    problemy!I to jakie!Była tylko chyba jedna zmiana fajna,reszta to takie
                                                    księżniczki:-)Teraz zmiana o 180 stopni:-)
                                                  • aniam_82 Re: Ginekolog dr. Dyrda 11.07.08, 21:23
                                                    Również trzy lata temu w lipcu ale zadnych problemów nie miałam,
                                                    nawet powiem ze miałam dzidzie tylko ostatnia (trzecia), a tak to
                                                    nie przypominam sobie żeby cos było nie tak, ale jak jest zmiana na
                                                    lepsze to jeszcze lepiej:)
                                            • lolenkaa Re: Ginekolog dr. Witych 14.07.08, 05:24
                                              dr. Witych nie przyjmuje koło merino tylko koło małego tesco, oczywiście
                                              polecam, prowadzi moją ciążę, jestem zadowolona... przy każdej wizycie USG...
                                              Koszt rozrywki to 80 zł, jeśli chcesz mogę podać numer telefonu...
                                              • tim-ka Re: Ginekolog dr. Witych 16.07.08, 11:08
                                                Witych kosztuje 90 zł.
                                          • dorotadu Re: Ginekolog dr. Dyrda 17.07.08, 09:08
                                            rodziłam w Mikołowie (3m temu), nie byłam pacjetką Dyrdy i wcale nie
                                            czułam się gorzej traktowana a pokój miałam 1 osobowy :)
                                            bardzo przydatne jeśli się ma poczatkowe skórcze w nocy :)
                                      • bema11 Re: Ginekolog dr. Radziwonowicz 25.07.08, 09:07
                                        Też chodze do dr.Dyrdy ale za wizyte z badaniem płace 100 zł, a w
                                        ciąży nie jestem.Ciekawe czemu nie traktuje równo pacjentek
                                        finansowo...:-(
    • basik303 Re: Ginekolog Monika Górny 10.07.08, 22:21
      polecam dr. Pordzik przyjmuje w ultra medzie na nfz jest super i za
      darmo
      • kati792 Re: Ginekolog Monika Górny 16.07.08, 15:31
        W Tychach koszt wizyty prywatnej z tego co widzę i słyszę jest w granicach
        80,90,100zł.W Katowicach moja przyjaciółka chodzi do dr.Kurkowskiej i płaci
        uwaga,uwaga...180zł!!!!!Szok!
        • bbuziaczekk Re: Ginekolog Monika Górny 16.07.08, 16:56
          Przewaznie tyle kosztuje 90,100 zl a np moja pani ginekolog do
          ktorej kiedys chodzilam brala 100 zł w tym bylo badanie, usg i
          cytologia a teraz po pol roku juz kosztuje 150 zl wiec zrezygnowalam
          z jej uslug bo co jak co ale za 5 min badania nie dam 150 zl
          tymbardziej ze jestem w ciazy wiec co miesiac a nawet czesciej
          pozniej bym musial do niej chodzic wiec zmieniam lekarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka