szczypior74 10.10.03, 14:36 boli nie gardełko i czuję się tak jakby ktoś usiadł mi na plecach ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salo Re: co na grypkę? 10.10.03, 15:30 Moja mama aplikowała nam w takim przypadku miksturę: mleko+miód+czosnek na gorąco (obrzydliwość ale skuteczna !) i pakowała do łóżka. Ja jednak teraz zdecydowanie wolę grzańca (piwo lub wino+goździki+miód+cytryna) i pakuję się do łóżka, też skuteczne (w początkowym stadium) a o ile smaczniejsze :) Zdrówka życzę - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: co na grypkę? 10.10.03, 16:18 thx Salo! ale wątpię czy będę miała siłe przyrządzić sobie jakąkolwiek miksturę :( chyba pozostanę przy nieśmiertlenej polopirynie S i rutinoscorbinie. pozdrawiam miłego weekendu dla wszystkich i zdrowego! Odpowiedz Link Zgłoś
salo Szczypiorku, zatrudnij męża ! 10.10.03, 18:15 Przecież kochająca osoba przy boku to skarb ! Powiedz mu niech się nie miga i leci do sklepu :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Szczypiorku, zatrudnij męża ! 10.10.03, 20:07 Pan Mąż - tak jak ja - siedzi w jeszcze w pracy. A z krótkiego kontaktu telefonicznego z Panem Mężem wynika, że gdypka też się wokół niego kręci. Ale zjadlam juz kilka tabletek i mi troszkę lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 troszkie lepiej 13.10.03, 09:02 ale tylko troszkie :o) najważniejsze, że samopoczucie 200% powyżej normy! pozdrawiam! dziękuję za pamięć! dnia miłego i tygodnia też! Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: troszkie lepiej 13.10.03, 09:43 Witamina C Chyba nie muszę przypominać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Jeśli witamina to tylko "M" :) 13.10.03, 10:41 Skuteczna na wszystkie dolegliwości, nawet jeśli nie leczy to pomaga przetrwać :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 witaminki 13.10.03, 11:53 a witaminki aplikuję w dużych ilościach C - 5 sztuk 3 razy w ciągu dnia o M nie wspominam (kiedy tylko się da) :o) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Jak zdrówko, Szczypiorku ? 15.10.03, 10:30 Zdrowa jesteś czy tylko zdrowsza ? Jeśli chodzi o witaminę "M" tak trzymaj ! :) Pełnego i rychłego powrotu do zdrowia życzę - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Jak zdrówko, Szczypiorku ? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 12:33 A ja dziś prawie głos straciłem! Lekkie przeziębienie wczoraj mnie brało, potem poszalałem, ateraz ledwo mówię. Jest zabawnie, choć IDOLa dziś bym nie wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jak zdrówko, Szczypiorku ? 15.10.03, 19:33 u zeby nie było zapalenie kratni bo teraz tyego dużo.. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 chrypka i morał 16.10.03, 10:40 Uprzejmie donosze (o;, że moja choroba weszła w trzecie stadium. A to oznacza, że stany podwyższonej temperatury i zatykający nos katarek odeszły w niepamięć. Zaczyna się kaszelek. No i chrypka... zadzwoniłam dziś do mojej babci, by złożyć jej życzenia urodzinowe. Babcia wysłuchała. Podziekowała. I... zapytała: A przepraszam, kto to mówi? Tak... głosik mam CU-DO-WNIE zniekształcowny. I nauczkę też mam, że telefonując - nawet do babci - trzeba się przedstawiać! POzdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk szczypior to ty pisałeś?? ja tesh nie poznałem ;) 16.10.03, 21:17 to napewno przez ta chrypkę grypkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: chrypka i morał IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 22:13 jA tEż MaM zNiEkSzTałCoNy gŁoS, nA SzCzĘśCie BaBcIa NiE mA uROdzIn Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: chrypka i morał 16.10.03, 22:49 Popsikać do gardziołka tantum verde, jak zaczyna drapać i boleć, a na chrypkę polecam przepłukanie Gargarinem. Wypraktykowałam na sobie i swojej rodzince. Żyją i są zdrowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: chrypka i morał 16.10.03, 22:50 anie lepiej jak to za dawnych lat było??: na trzy zdrowaśki do pieca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: chrypka i morał IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 23:02 To ja polecam wypośrodkowaną metodę z nie aż tak dawnych czasów: wódeczka. Odpowiedz Link Zgłoś