szczypior74 Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 29.10.03, 13:09 Sporadycznie. Jeśli już muszę to wędruję do MC Donald's. I to tylko na kawę. Nie smakuje mi chemiczne jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 29.10.03, 13:13 Hmmm... My również McDonald - ale tylko lody; szczególnie latem. Zjeżdżalnia na zewnątrz jest i tak największą atrakcją dla naszego dziecka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd uwielbiam :P IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 23:21 zwłaszcza jak wstawie banie w knajpce, to potem do mcdonald wycieczka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: uwielbiam :P 30.10.03, 09:37 :) Wc mają dobre, a przede wszystkim za darmochę :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: uwielbiam :P 30.10.03, 09:43 salo napisał: > Wc mają dobre, a przede wszystkim za darmochę :) Ciekawe kiedy wprowadzą u nas takie zwyczaje jak np. we Francji - żeby skorzystać z toalety w "Macu" trzeba okazać rachunek za zakupione wcześniej jedzonko. Mam nadzieję, że nie prędko... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: uwielbiam :P 31.10.03, 11:48 szczypior74 napisał: > Ciekawe kiedy wprowadzą u nas takie zwyczaje jak np. we Francji - żeby > skorzystać z toalety w "Macu" trzeba okazać rachunek za zakupione wcześniej > jedzonko. Nie kracz ;) Co potem zrobi biedny człek w potrzebie ;( > Mam nadzieję, że nie prędko... ;o) A ja, że nigdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Bywacie klientami 'fast-fudów' ? n/t 30.10.03, 13:42 Jak jestem na mieście i wiem, że nieprędko zawitam do domu to nie będe głodował. Faszeruje się tym pseudożarciem. Ale o linie nie muszę dbać, więc luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Bywacie klientami 'fast-fudów' ? n/t 30.10.03, 13:59 radexindamix napisał: > Jak jestem na mieście i wiem, że nieprędko zawitam do domu to nie będe głodował > . > Faszeruje się tym pseudożarciem. Ale o linie nie muszę dbać, więc luzik. Co jest złego w megaburgerze za 3,5? Skład (orientacyjny): -kotlet -bułka -sałata -kapusta -ogórki -ketchup/majonez Przecież to same pożywne i zdrowe rzeczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Bywacie klientami 'fast-fudów' ? n/t 31.10.03, 11:49 man_x napisał: > Przecież to same pożywne i zdrowe rzeczy ;-) Ehe, a ile witamin ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 25.02.04, 13:10 Alez of course :) Grzybek :) Rulezz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 16:58 ja czasami tez chodze do Maca, w ostatnim numerze Wprost jest ranking fastfoodow!z tamtad dowiedzialem sie ze niejaka siec Sphinx jest tez fastfoodem...ale naprawde polecam- zarcie extra, ja korzystam z sphinxa w sosnowcu jakis maly jest tez w Geancie na stawach ale jeszcze nie mialem okazji tam zasiasc. Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 25.02.04, 21:06 Boże broń abym chciał cokolwiek obrzydzać ale ??? mój przyjaciel Sławek jest człowiekiem który prowadzi na jakiś tam ustalonych zasadach właśnie MD.W związku z tym tak się składa ze często tam bywam ponieważ tam go najłatwiej zastaję.Tylko jeden raz zdarzyło się że coś tam zjadłem, od tamtej pory piję tylko kawe.Kilka razy widziałem jak to tak naprawde działa tam wewnątrz. Paskudztwo i obrzydlistwo. Pozatem nie smakuje mi to ale to oczywiśćie kwestia gustu, dlatego też nie będę się szczegółowo rozpisywał na temat tego jedzenia i jego wartośći odżywczych.Ja tego nie jadam i już. Chyba nie chcemy widziec tego co jest po drodze ale w tym mieśćie jak i innych jest pełno małych knajpeczek gdzie żarcie jest fantastyczne. Czasem czytam opinie dietetyków i osób znających się na prawidłowym jedzeniu i tu jestem z nimi zgodny,wszędzie tylko nie w tzw,fastfoodach. Ale raz jeszcze zastrzegam to kwestia gustu. Ali a skoro zachwycasz sie tym o czym piszesz to wpadnij do pizzeri w Szopienicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 21:16 wprawdzie nie wiem jak MD wygląda bardziej od wewnątrz niz kwestia lokalu, ale nie zgodzę się z Tobą rosko że paskudstwo itp zreszta jakby nie mówić to MD ma najwyższy standart jeśli chodzi o higienę z wszystkich lokali w polsce. nie moga sobie pozwolić na jakieś wały bo marka straciła by za dużo w oczach klientów niemniej nie będe się sprzecxać że nie ma wyjątków. niemniej ja tam MD lubie poza tym jeszcze KFC, pizza hut, tele pizza i mr hamburger i nauczyłem się nie eksperymentować w innych lokalach. ostatnio jak do pracy pizze kupiliśmy z MEGA Pizzy w jaworznie to cała wylądowala w koszu. ser był niejadalny Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 25.02.04, 21:29 Ja nie myślę o standarcie czy też o wystroju ten jest Ok.Natomiast wiele do życzenia budzi to co widzę na tzw. zapleczu choć ono tak bardzo przeciez jest widoczne. Elementarny brak higieny wśród personelu, wkurzam się czasem kiedy jestem u kolesia i widzę jak pracownica ma brudne dłonie. Marka i tak straciła bardzo dużo w oczach konsumentów z różnych innych przyczyn. Dlatego zastrzegłem że dla wielu paskudztwo dla innych smaczne, wyraziłem tylko swój pogląd osobisty a to jest sprawa typowo indywidualna.Jak mówiłem kwestia gustu i smaku. W/g mojego kolegi z MD w Rudzie Śląskiej ilość gośći w tych lokalach spadła od 2000 roku o 45% a to już o czymś świadczy.I zapewniam cię to są ich dane nie moje. I mam jeszcze jedno pytanie ponieważ stwierdziłęś że lubisz??? a czy sam potrafisz dobrze gotować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 21:43 gotuję raczej przeciętnie, za to Mama czyni cuda :) a taki spadek koientów to po prostu wynika ze zmniejszenia "mody" na MD a co do tego brudu na zapleczu? hm, cięzko mi w to uwirzyć, ale nie mówię nie :P Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 25.02.04, 22:15 Nie to nie jest brud na zapleczu jeno flejostwo personelu. Ja myślę że spadek nastąpł nie ze względu na mode tylko na to że kupa ludzi przekonała się do amerykanizacji posiłków.Sam wiesz nasze gusta są inne.W innym wypadku nie powiedziałbyć że mama wyvczynia "cuda" To raczej brak czasu i pewne wygodnictwo prowadzi nas do takich miejsc.A czy wiesz ze w kilku miastach MD zlikwidował swoje resteuracje???. Choć sam byłem kiedyś świadkiem jak zostałą zwolniona dziewczyna w MD. Tylko za to ze podniosła z podłogi bułkę która jej spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 21:50 jslyszalem kiedys, ze jest jedna zlota zasada by przekonac sie jak jedzenie jest przyrzadzane na zapleczu lokalu. Brzmi ona tak: przed zamowieniem wejdz do ubikacji, wyglad odzwierciedla w 100%kuchnie...we wczesniej wspomnianym sphinxie kibelki sa 1sza klasa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 25.02.04, 22:19 Ali a byłeś w kiblu w Romanzy, czy chcesz mi powiedzieć że reszta jest tak samo ok??? Tak masz słusznosć we wspomnianym Sphinxie akurat to jest super ale są potrawy moim zdaniem już żle wyglądające. Ale nadal uważam że to indywidualna kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 22:28 z tym sie zdecydowanie zgadzam. kuchnia a kibel wcale nie muszą iść w parze jadłem przed świętami oiad w super zajeździe za bielskiem , w drodze na żywiec lokal i kibelek full wypas.jedzenie- porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.local.pl / 62.233.185.* 26.02.04, 19:36 Czasem, gdy musze, to tak (np. gdy mam tylko 10 minut). Ale wtedy wybieram sprawdzone lokale (głównie te znane, jak MD, KFC oraz takie, w których jadłem i mi smakowało i się nie strułem :-)). W przypadkowych "budach" nie jadam juz od dawna (zbyt wiele razy po tym cierpiałem). POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 26.02.04, 20:12 Trudno jest powiedzieć sprawdzony lokal skoro w listopadzie ubiegłego roku w MD w Łodzi nastąpiło zatrucie około 125 osób. Ja tam uważam że caly czas ryzykujemy oczywiśćie nie tylko tam ale w każdej knajpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 20:21 no łódź jest jakaś pechowa. mam tam znajomą i czasami do niej jeżdżę. kilka razy poszliśmy do knajpek na flagowej ulicy piotrkowskiej i jedzenie ochydne niestety i nie tak znowu tanio Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 26.02.04, 21:01 łódź wogóle jest pechowa, a co do jedzenia to rzadko jadam w "fastach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.retsat1.com.pl 06.03.04, 11:30 Gość portalu: swerd napisał(a): > no łódź jest jakaś pechowa. > > mam tam znajomą i czasami do niej jeżdżę. kilka razy poszliśmy do knajpek na > flagowej ulicy piotrkowskiej i jedzenie ochydne niestety > i nie tak znowu tanio Interesujące co mówisz. Ciekawe jak skonfrontować to z artykułem Wprost, w którym Makłowicz i Bikont oceniali polskie fast-foody www.wprost.pl/ar/? O=56717 . Co prawda do fast-foodów zaliczyli także pizzerie - z czym można polemizować. Ale jedyną w Polsce dużą siecią ocenioną na 5 był wywodzący się z Łodzi i tu mający najwięcej placówek Sphinx, a jedyną Pizzerią ocenioną na 5 była łódzka pizzeria In Centro. "I w Łodzi jedzenie ochydne niestety..." taaaaaaaa..., "i nie tak znowu tanio...", taaaa.... Najciekawszy przykładem obrazującym prawdziwość tej tezy było niedawne zamknięcie na Piotrkowskiej Pizzy Hut, oferującej pizzę po cenach ogólnopolskich i ogólnopolskim smaku. Niestety (a dla Łodzian stety:)))) z konfrontacji z łódzkimi pizzeriami i innymi placówkami gastronomicznymi Pizza Hut powróciła na tarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Link raz jeszcze IP: *.retsat1.com.pl 06.03.04, 11:31 www.wprost.pl/ar/?O=56717 Mam nadzieję, że teraz link się nie rozpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t IP: *.retsat1.com.pl 06.03.04, 11:18 rosko1 napisał: > Trudno jest powiedzieć sprawdzony lokal skoro w listopadzie ubiegłego roku w MD > > w Łodzi nastąpiło zatrucie około 125 osób. Ja tam uważam że caly czas > ryzykujemy oczywiśćie nie tylko tam ale w każdej knajpie. Co??? Pierwsze słyszę, a gdyby w Łodzi coś takiego się wydarzyło na pewno bym o tym wiedział. Albo więc świadomie mijasz się z prawdą, albo kojarzysz, że gdzieś było zatrucie - więc pewnie w Łodzi - tam samo zło - zatrucie zatem też prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Bywacie klientami "fast-fudów" ? n/t 27.02.04, 13:24 A ja lubię pizzę i bywamy czasami w pizzeriach :) Wprawdzie rzadko nam się to zdarza, ale jednak. Kiedyś, po dłuższej przerwie, nie pamiętaliśmy jaką pizzę (średnią czy dużą) zwykle zamawialiśmy. Po krótkiej chwili doszliśmy do wniosku, że na dwie osoby to chyba dużą, niestety nie byliśmy w stanie jej zjeść :) Ale teraz już pamiętamy, że ma być średnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd pizza hut IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 18:57 właśnie wchłoneliśmy z rodzinką 2 pizze z pizza hut nie ma lepszej pizzy na świecie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vikay Re: pizza hut 08.03.04, 23:12 No cóz Polacy , amerykanizacja was kiedyś wykończy ale skoro lubicie to juz wasz problem. Powiem jedno w Kanadzie z tym skutecznie walczą i jest tego coraz mniej pozatem panuje ogólnonarodowy bojkot tego typu placówek. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: pizza hut 11.03.04, 21:56 vikay napisał: > No cóz Polacy , amerykanizacja was kiedyś wykończy ale skoro lubicie to juz > wasz problem. Powiem jedno w Kanadzie z tym skutecznie walczą i jest tego coraz > > mniej pozatem panuje ogólnonarodowy bojkot tego typu placówek. kto niby walczy? zreszta i tak nie wierze z ta Kanada. Jakie sa te srodki, ktore zawracaja ludzi od fast-food'ow? Odpowiedz Link Zgłoś
vikay Re: pizza hut 11.03.04, 22:44 Czyli znowu ktoś wie lepiej bo już z góry nie wierzy.Jak więc mozna dyskutować i cokolwiek opowiadać skoro za chwile zostanie się przez tą niewiare wyśmianym i ośmieszonym.Nawet gdybym wyjaśnił sprawę to i tak jak się okazuje są tacy co to lepiej itd.Tak więc po co ???. Nie tak dawno byłem świadkiem jak to jeden człowiek opowiadał o tym że był kiedyś w Nowej Zelandii a pozostałych trzech siedziało i szyderczo uśmiechali się w czasie tej opowieśći. Czyżby Polacy mieli tyle kompleksów że tak się zachowują.Radex zapytał mnie czy się nie utożsamiam z tym krajem. Owszem tak i to bardzo. Niestety nie potrafię tak natychmiast wyeliminować wielu lat spędzonych w normalnym kraju i moje pewne wypowiedzi mogą być wkurzające ale to co tutaj jest jakimś dziwactwem gdzieś indziej jest normalnośćią.Nie zamierzam prowadzić idiotycznych polemik tylko dlatego że ktoś tam mi nie wierzy.Ja też nie wierzę w wiele wypowiedzi na tym forum i co czy stawiam to jako zarzut danej osobie. Nie, rozmawiam bez podważania wiarygodnosći bo tak jest dobrze, jeżeli zaś ktoś z was ma tak bogate życie światowca i zna wszystko co dzieje się na świecie w każdym jego zakątku to po co zakładać takie wątki na których moze się wypowiedzieć taki Polak-Kanadyjczyk jak ja albo też ten człowiek z Algierii któremu i tak pewnie nie dacie wiary.Ale proszę przyjąć do wiadomosći ze tak on jak i ja i moja żona jesteśmy nowymi mieszkańcami tego miasta i mamy coś do powiedzenia nie tylko o Tychach ale o tym co w swoim życiu już zobaczyliśmy i przeżyliśmy.Nie rozmawiam o Tychach bo dopiero je poznaję może za jakiś czas tak ale chciałem wypowiedzieć się na temat który nie jest mi obcy,niestety jak widzę nie mozna za bardzo się wychylić. Szkoda wobec powyższego bardzo dziękuję i serdecznie przepraszam za moją tu obecność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: pizza hut 11.03.04, 23:23 vikay napisał: > Czyli znowu ktoś wie lepiej bo już z góry nie wierzy. Dobra powiedzmy, ze nie "nie wierze", a bardzo bardzo trudno przyjac mi to do wiadomosci. zadowolony? >Jak więc mozna dyskutować > i cokolwiek opowiadać skoro za chwile zostanie się przez tą niewiare wyśmianym > i ośmieszonym.Nawet gdybym wyjaśnił sprawę to i tak jak się okazuje są tacy co > to lepiej itd.Tak więc po co ???. Skad wiesz, ze tak sie stanie? Czy musisz u kazdego forumowicza doszukiwac sie negatywnych cech i z gory zakladac ze odrzuci Twoja argumentacje? Jako jedyny twierdzisz, ze nasze forum jest pelne "jadu" i zlosliwosc. Dziwne, dotychczas FT raczej bylo postrzegane pozytywnie. > Nie tak dawno byłem świadkiem jak to jeden > człowiek opowiadał o tym że był kiedyś w Nowej Zelandii a pozostałych trzech > siedziało i szyderczo uśmiechali się w czasie tej opowieśći. Czyżby Polacy > mieli tyle kompleksów że tak się zachowują.Radex zapytał mnie czy się nie > utożsamiam z tym krajem. Owszem tak i to bardzo. Niestety nie potrafię tak > natychmiast wyeliminować wielu lat spędzonych w normalnym kraju i moje pewne > wypowiedzi mogą być wkurzające ale to co tutaj jest jakimś dziwactwem gdzieś > indziej jest normalnośćią.Nie zamierzam prowadzić idiotycznych polemik tylko > dlatego że ktoś tam mi nie wierzy.Ja też nie wierzę w wiele wypowiedzi na tym > forum i co czy stawiam to jako zarzut danej osobie. Nie, rozmawiam bez > podważania wiarygodnosći bo tak jest dobrze, jeżeli zaś ktoś z was ma tak > bogate życie światowca i zna wszystko co dzieje się na świecie w każdym jego > zakątku to po co zakładać takie wątki na których moze się wypowiedzieć taki > Polak-Kanadyjczyk jak ja albo też ten człowiek z Algierii któremu i tak pewnie > nie dacie wiary.Ale proszę przyjąć do wiadomosći ze tak on jak i ja i moja żona > > jesteśmy nowymi mieszkańcami tego miasta i mamy coś do powiedzenia nie tylko o > Tychach ale o tym co w swoim życiu już zobaczyliśmy i przeżyliśmy. Witamy nowego mieszkanca! >Nie rozmawiam o Tychach bo dopiero je poznaję może za jakiś czas tak ale >chciałem > wypowiedzieć się na temat który nie jest mi obcy,niestety jak widzę nie mozna > za bardzo się wychylić. Nie portrafisz wziac niektorych rzeczy na dystans? Nie mozesz przeciez brac wszystkiego dolownie. >Szkoda wobec powyższego bardzo dziękuję i serdecznie > przepraszam za moją tu obecność. Pozdrawiam Nie musisz za nic przepraszac. Dziwie sie, ze tak zareagowales na moje zdanie (" i tak nie wierze"). Moze rzeczywiscie w inny sposob moglem je zredagowac. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: pizza hut 11.03.04, 22:12 vikay napisał: > No cóz Polacy , To identyfikujesz się z nami czy nie? A jeśli nie to jaki był sens powrotu do kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Trucizny nie jadam. 09.03.04, 07:49 Z daleka omijam MacDonaldy, Pizze Huty, KFC i tym podobnych śmierdzieli. Może dlatego nigdy w życiu nie miałem tzw. zgagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Trucizny nie jadam. IP: *.tsi.tychy.pl 09.03.04, 22:09 egon17 napisał: > Z daleka omijam MacDonaldy, Pizze Huty, KFC i tym podobnych śmierdzieli. Może > dlatego nigdy w życiu nie miałem tzw. zgagi. Postępuję podobnie, a zgagi nie udało mi się uniknąć... No ale może dlatego, że pewnego razu byłam w ciąży???? ;) Lepsze to niż McDonald, choć u mnie działało odwrotnie niż najlepsza restauracja;) Odpowiedz Link Zgłoś