Gość: Radex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 22:05 Po co się przejmować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Kapeczkę filozofii IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 23:20 Pewqnie po to, by wiedzieć, że coś sie straciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Kapeczkę filozofii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 23:28 Ta wiedza i bez przejmowania istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finn Re: Kapeczkę filozofii IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 00:19 Nirwana była modna 100 lat temu. Jeśli ktoś posiada jakieś wartości i cele to ma o czym myśleć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 15.12.03, 05:38 no pewnie, po co sie przejmowac, lepiej WYJMOWAC browara z lodowki, laske z dyskoteki itp. i na tym polega ta bardziej prawdziwa filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Kapeczkę filozofii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 16:56 Nie o to mi chodzi. Chodzi o sytacje normalnie skłaniające do przejmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 15.12.03, 19:10 i mnie o to chodzi, zamien "prze" na "wy". Ot i cala filozofia. Nie wyjmuj tylko czasem kasy z CUDZEGO portfela. To odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kapeczkę filozofii 15.12.03, 13:09 Brudne środki uświniają cel. - Tadeusz Kotarbiński Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 15.12.03, 15:15 Kotarbinski zdecydowanie nie jest "trendy". Poza tym dzieci w szkolach sie ucza, ze jego etyka byla prostacka, bo nie miala pierwiastka transcendentnego, czytaj: nie odwolywala sie do Boga. Wazne, aby byla katolicka, nie pracowita, czy uczciwa, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kapeczkę filozofii 15.12.03, 19:24 aralski napisał: > Kotarbinski zdecydowanie nie jest "trendy". Ja też, od pewnego czasu, nie jestem "trendy". Moja filozofia też jest prostacka "przejmuj się, nie uświniaj celu", zgadzam się z Kotarbińskim. Pozdrawiam - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 15.12.03, 23:20 ale reizm.... czy nie za monotonny??? znam takich, ktorzy nie sa "trendy", bo to jest wlasnie "trendy" wyrazam jednak przekonanie graniczace z pewnoscia, ze Ty Salo nie nalezysz do tej grupy Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kapeczkę filozofii 16.12.03, 14:07 aralski napisał: > wyrazam jednak przekonanie graniczace z pewnoscia, ze Ty Salo nie nalezysz do > tej grupy Dalibóg, zostałem rozpoznany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 17.12.03, 23:44 powolulku, powolutku Lecz nie martw sie Salo ja nie pracuje dla zadnej "intelligence". No, tak mi sie przynajmniej wydaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kapeczkę filozofii 18.12.03, 11:19 aralski napisał: > Lecz nie martw sie Salo ja nie pracuje dla zadnej "intelligence". No, tak mi > sie przynajmniej wydaje:) Czy mam przez to rozumieć, że jesteś tak tajny, że nawet sam o tym nie wiesz ? W tej sytuacji, hmm - raczej mi nie ulżyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 18.12.03, 19:54 mnie tez nie jest wesolo... moze jednak jakos zbyt agentularnie tu sie porobilo a gdzie zniknela ta kapeczka filozofii? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kapeczkę filozofii 18.12.03, 20:01 aralski napisał: > mnie tez nie jest wesolo... Czyli - tym większy mam powód do zmartwień ? ;( > moze jednak jakos zbyt agentularnie tu sie porobilo Agenturalnie ?! Ja nie mam z tym nic wspólnego ! > a gdzie zniknela ta kapeczka filozofii? Mam nadzieję, że nie w niebycie dziejów. Podrzuć temat, może uda mi się zajarzyć. P.S. "Zajarzyć" - czy to jest trendy czy nie ? Zaczynam się gubić :( Pozdrawiam Cię Aralski, gdybyśmy się nie spotkali przed świętami życzę wszystkiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 18.12.03, 23:49 zajarzyc, to taka "starzyzna" taka raczej, ale nie ma co sie obrazac, chyba? Sie spotkamy moze na forum jeszcze, ale tez wszystkiego, co trzeba dla Ciebie, Salo > P.S. "Zajarzyć" - czy to jest trendy czy nie ? Zaczynam się gubić :( > > Pozdrawiam Cię Aralski, gdybyśmy się nie spotkali przed świętami życzę > wszystkiego :) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Kapeczkę filozofii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 18:00 A kto komu każe być 'trendy'? I w jakiej szkole niby uczą, że wszystko ma być katolickie? Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 19.12.03, 19:58 dobrze,ze sie unosisz, tak trzeba, mysl, dzialaj zmieniaj, badz krytyczny. Lecz nie oczekuj gotowych odpowiedzi. Znajdz je sam. Badz czujny, nawet w Swieta i w Sylwestra Radzil Aralski Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Kapeczkę filozofii 21.12.03, 20:52 Ani mnie nie roszyfrowałeś, ani nie odpowiedziałeś na pytania. Ale możemy ciągnąć wątek:) Lubisz pomarańcze?.Proponuję kupić kilo, obrać ze skórki i rozetrzeć na pierwszym lepszym boisku do koszykówki. Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Kapeczkę filozofii 22.12.03, 02:32 to juz bylo fakt faktem ze pamietam taka ksizke dla licealistow z filozofii "Na sciezkach prawdy" chyba sie nazywala, gdzie Kotarbisnki byl przedstawiony jako dosc prymitywny monista, ktory nie odwoluje sie do tego co wyzej, juz o marksistach pisalo lepiej. I to pisal pan Galarowicz, ktowy uwazal sie za powaznego filozofa coz dla niektorych sama wiara, czy potrzeba wiary w Boga jest + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Kapeczkę filozofii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 10:12 W filozofii zdaje się już wszystko było. Jeśli chodzi o Kotarbińskiego to nie mogę być partnerem w rozmowie, bo zwyczajnie nic nie jego czytałem:( Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Re: Kapeczkę filozofii 18.03.04, 14:56 Ooo.. a czemu tylko kapeczkę filozofii? ja poproszę o więcej :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś